|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Uszkodzona skrzynia biegów
DI STEFANO - 2023-08-31, 17:04 Temat postu: Uszkodzona skrzynia biegów Witam
Mam ogromną prośbę.
Mój zagraniczny Przyjaciel, poczatkujący kamperowiec w ubiegłym roku zanabył wiekowego kamperka.
W pierwszym sezonie swojej turystycznej przygody niestety złapał poważną awarię.
Jego domek na kółkach stracił bezpowrotnie II-gi bieg.
Naprawa wg jego słów niestety na dzień dzisiejszy jest niemożliwa.
Usiłowałem mu pomóc w znalezieniu części zamiennych, lecz niestety bez pozytywnych efektów.
Kamper jest z 1994 roku, na CITROEN-ie C25 z silnikiem 2,5 TD.
Może ktoś wie, ma lub może pomóc w zdobyciu części do skrzyni, całą skrzynię lub silnik ze skrzynią?
Proszę o kontakt na CT lub tel. 503 145 416
Stefan
Banan - 2023-08-31, 19:16
Stefciu, z gratami do tych roczników robi się tragedia.
Ja poprzedniego kampera robiłem koło Kamienia Pomorskiego w Mokrawicy, już wtedy były problemy.
Trafiłem na dobrego mechanika, który jest mechanikiem a nie wymieniaczem części. Początkowo proponował mi remont skrzyni wysyłkowo na palecie, ale ja wolałem tam jechać i zrobić na miejscu, czego nie żałowałem. No i cenowo bardzo przystępnie. Mam nadzieję, że jeszcze ten warsztat działa i będzie można wysyłkowo ogarnąć temat, bo sprzedażą części się nie zajmuje. Polecam jednak wizytę w warsztacie, temat remontu skrzyni i regulacje silnika ogarnia do 8 godzin Bez "dwójki" można się dokulać Na te 8 godzin dostaje się osobówkę do dyspozycji zatankowaną do pełna by pozwiedzać sobie okolicę
Dzwonić najlepiej do niego późnym wieczorem, bo w dzień bardzo często nie odbiera: Piotr tel. 888 660 217
DI STEFANO - 2023-09-01, 06:38
Dareczku KOCHANY
Na Ciebie zawsze można liczyć, czym ja się Tobie za to ogromne serducho odwdzięczę.
Zaraz ogarniam temat, dzwonię do zakładu a później do zainteresowanego aby to jakoś logistycznie ogarnąć.
Jeszcze raz serdeczne DZIĘKI
Pozdrowionka dla Ciebie, Sympatycznej Małżonki i Kochanego Dzieciaka
Gewehr - 2023-09-01, 07:21
Napisz mi PW w poniedziałek, abym nie zapomniał. Sprawdzę czy nie mam u siebie. Kolegę poproś, aby podał ilość zębów.
Komplecik - 2023-09-01, 07:40
https://allegro.pl/oferta/skrzynia-biegow-fiat-ducato-2-5-d-2-5-td-14149379724
Nie wiem czy to ta dokładnie ale może można jeszcze coś wygrzebać
|
|