Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Imprezy w Polsce - Spotkanie w Warszawie na Plazy Romantycznej 01.10

gryz3k - 2023-09-18, 12:25
Temat postu: Spotkanie w Warszawie na Plazy Romantycznej 01.10
W związku z zapytaniami kolegów, którzy wybierają się na Marsz 01.10 zapraszamy wszystkich do spotkania przy Plaży Romantycznej. Oczywiście można przyjechać wcześniej. Tak jak przy poprzednim spotkaniu marszowym możemy udać się w niedzielę na Marsz razem lub w podgrupach.
Przy Plaży uzgodnione z Gminą parkowanie, Toi Toie, miejsce na ognisko.

Na Marsz w czerwcu płynęliśmy Wisłą dzięki TAXI Wisła. Jakby i tym razem była ochota i wola to mogę ich zapytać o rejs.

Brat - 2023-09-18, 13:31

Grejt! ;) Spróbuj wynegocjować przybicie do brzegu NIEKONIECZNIE na początku trasy marszu; jak pamiętasz - 4 czerwca mieliśmy od portu dosyć daleko a i tłok na początku był niemiłosierny...
Do rozważenia zatem dołączenie do marszu gdzieś w drugiej jego części; być może tłok będzie mniejszy. Oczywiście - ma to bezpośredni związek z miejscem wysiadki z łodzi :)

aviator - 2023-09-18, 21:47

Nowa trasa
Mazur - 2023-09-19, 13:09

Kusi, kusi to spotkanie bo ostatnio nie dojechaliśmy z powodu poważnej awarii kampera po drodze. Teraz małżowinka ma zajęty termin. Może sam ? :roll:
Jacek999 - 2023-09-20, 17:07

Mazur napisał/a:
Kusi, kusi to spotkanie bo ostatnio nie dojechaliśmy z powodu poważnej awarii kampera po drodze. Teraz małżowinka ma zajęty termin. Może sam ? :roll:

Może warto siły połączyć i przy okazji targi kamerowe odwiedzić ?

gryz3k - 2023-09-20, 17:36

Jacek999 napisał/a:
Mazur napisał/a:

Może warto siły połączyć i przy okazji targi kamerowe odwiedzić ?

Pewnie, że można jeśli są w tym samym terminie. Tylko u nas parkowanie za darmo :diabelski_usmiech

Brat - 2023-09-21, 10:52

Upubliczniona trasa marszu zmusza do przemyślenia taktyki/sposobu dojazdu do tegoż marszu...
Daleko od Wisły. Chyba że łodzie mogłyby gdzieś koło Poniatoszczaka przybić do brzegu (?)

ekosmak.dabrowska - 2023-09-21, 15:55

Jak się nie zagląda na CT to ledwo znalazłem wątek związany z marszem. Liczę na " Gryzka" wierzę, że pomoże zebrać jak najwięcej nas na pochybel PIS. Piotrze ogarnij spotkanko zrób jak uznasz za stosowne. Z góry dziękuję.
gryz3k - 2023-09-21, 16:43

Faktycznie trzeba zrobić jakąś listę. Więc
1. Gryz3k

Komplecik - 2023-09-21, 19:10

Mazur napisał/a:
Kusi, kusi to spotkanie

Nie wiem nie wiem to już jesień może padać, dawno deszczu nie było :) ;)

gryz3k - 2023-09-21, 19:57

Komplecik napisał/a:
Mazur napisał/a:
Kusi, kusi to spotkanie

Podobno promocja na polskie wizy ma być żeby Wawrzykowi jeszcze ciut uklepali. Usłyszeli coś o milionach to im ßlinka pociekła...

Komplecik - 2023-09-21, 20:43

gryz3k napisał/a:
Komplecik napisał/a:
Mazur napisał/a:
Kusi, kusi to spotkanie

Podobno promocja na polskie wizy ma być żeby Wawrzykowi jeszcze ciut uklepali. Usłyszeli coś o milionach to im ßlinka pociekła...

Gryz3k u, ja o deszczu a ty w politykę eh :szeroki_usmiech :haha: :spoko

Nie wiem nie znam się nie pomogę :mrgreen:

gryz3k - 2023-09-21, 21:12

Wiesz oglądałem po ostatnim marszu w TV, że te tłumy to do zoo szły bo pogoda. Jak będzie padało to tylko wielka promocja ludzi skusi a teraz wizy to gorący towar. Cena z ostatnich 30 dni to 5000 dolców. Jak puszczà po czwóraku to się tłumy na rondzie Dmowskiego ustawią...
Komplecik - 2023-09-21, 21:37

Gryz3k u wyluzuj, bawcie się dobrze ja tak dla uśmiechu zagaić chciałem bo przecież wiem żeś uprzedzony :wyszczerzony:
pocieszę Ciebie że ta cała zadyma pomiędzy jednymi i drugimi coraz mniej mnie obchodzi ;) :spoko
piwo ci postawie ino w mniej politycznym wątku, o ten z pływania będzie dobry :ok

gryz3k - 2023-09-22, 11:09

Komplecik napisał/a:
w mniej politycznym wątku

To nie jest watek polityczny. To wątek o spotkaniu z okazji jakiegoś wydarzenia społecznego czy politycznego. A te na CT mają długą tradycję. Pielgrzymka do Częstochowy ma np swoje stałe miejsce. Jedni kamperowcy potrzebują się pomodlić a inni wyrazić swoje niezadowolenie z tego co dzieje się w kraju. A samo spotkanie na Plaży Romantycznej wygląda jak każde inne spotkanie pod markizą. Zeszłym razem było ognisko, coś do wypicia. Były osoby, które na Marsz nie poszły bo mają inne poglądy i nikt ich nie dyskryminował. Masz ochotę to wpadaj. Miejsce fajne nad wodą. Możesz nawet na rejs popłynąć.

Mazur - 2023-09-22, 12:37

gryz3k napisał/a:
Faktycznie trzeba zrobić jakąś listę. Więc

1. Gryz3k
2. Mazur

Komplecik - 2023-09-22, 13:00

gryz3k napisał/a:
spotkanie na Plaży Romantycznej wygląda jak każde inne spotkanie pod markizą. Zeszłym razem było ognisko, coś do wypicia. Były osoby, które na Marsz nie poszły bo mają inne poglądy i nikt ich nie dyskryminował. Masz ochotę to wpadaj. Miejsce fajne nad wodą. Możesz nawet na rejs popłynąć.

Nie kuś bo się zamelduje wygląda obiecująco u Ciebie tylko te targi biedne bo był bym pewniakiem :spoko

Jacek999 - 2023-09-22, 21:39

1. Gryz3k
2. Mazur
3. Jacek999 :spoko

Mazur - 2023-09-23, 16:33

Pomimo wcześniejszego entuzjazmu, dosyć skromna ta lista jak na tydzień przed... :roll:

Rozmyśliliście się :?: drugi wątek

aviator - 2023-09-23, 17:17

Nie, nigdy. My oczywiście będziemy na marszu ale tym razem raczej zaparkujemy na pobliskim campingu SUM - niestety podróżowanie ze zwierzakiem wymaga poświęceń i stwarza inne problemy. Ostatnim razem na Plaży romantyczniej było wręcz idealnie: ludzie, ogniska, rejs, atmosfera etc. ale co najważniejsze nie wszyscy szli na marsz i kampery były pod bdb opieką. Pal licho samo auto gdyby ktoś się włamał ale koci-córki już żal.
Także na listę się nie wpisujemy; może może jeszcze nam się coś odwidzi..

Komplecik - 2023-09-23, 17:57

Mazur napisał/a:
Pomimo wcześniejszego entuzjazmu, dosyć skromna ta lista jak na tydzień przed... :roll:

Rozmyśliliście się :?: drugi wątek

;) tak jak przypuszczałem pogoda ;)
:spoko

ekosmak.dabrowska - 2023-09-24, 15:53

1. Gryz3k
2. Mazur
3. Jacek999
4. Ekosmaki.
5 Córka ekosmaków Nina i Andrzej.

gryz3k - 2023-09-25, 12:31

Jeśli są chętni na rejs łodzią na Marsz to proszę o deklaracje ilości osób cena 60 pln osoba. Zatrzymają się pod Mostem Poniatowskiego. Minimalna ilość osób w jednej łodzi to 8.
Brat - 2023-09-25, 18:36

1. Gryz3k
2. Mazur
3. Jacek999
4. Ekosmaki.
5 Córka ekosmaków Nina i Andrzej
6. Brat z Bratową

Oczywiście - łódka! Spod Poniatoszczaka damy radę dojść ;)

Oldzbig - 2023-09-26, 21:32

Gryz3k u, ja o deszczu a ty w politykę eh :szeroki_usmiech :haha: :spoko

Nie wiem nie znam się nie pomogę :mrgreen: [/quote]
Kompleciku, to wydarzenie nie jest polityczne bo jak zorientowanym wiadomo realna politykę uprawia się w ciszy gabinetów, z cienie i jak to pisał Bierut do funkcjonariuszy przysłanych przez Stalina „ z drugiego rzędu „ Słuszna jest analogia do przywołanej pielgrzymki do Częstochowy bo jest to wydarzenie religijne czyli procesja adoracji i uwielbienia dla mesjasza który obiecuje europejsom, specjalnej kaście, biznesmenom paliwowym, Vatowym itp zbawienie od kłopotów oraz immunitety. Dlatego jako miłośnik imprez folklorystycznych i religijnych wezmę udział jako obserwator i Ciebie do tego namawiam.

Oldzbig - 2023-09-26, 21:34

Brat napisał/a:
1. Gryz3k
2. Mazur
3. Jacek999
4. Ekosmaki.
5 Córka ekosmaków Nina i Andrzej
6. Brat z Bratową
7.Oldzbig bez łódki
Oczywiście - łódka! Spod Poniatoszczaka damy radę dojść ;)

Mazur - 2023-09-29, 14:33

Ja już przyjechałem i czekam na Was :spoko
Ognisko jak widać tez przygotowane :bigok

Komplecik - 2023-09-29, 16:41

Oldzbig napisał/a:
. Dlatego jako miłośnik imprez folklorystycznych i religijnych wezmę udział jako obserwator i Ciebie do tego namawiam.

:szeroki_usmiech :spoko chętnie bym przyjechał chciałem powiązać czas marszu z targami lecz zapewnienia kolegów że targi w tym roku to niewypał a aura ma być na samotne :szeroki_usmiech przebywanie w czasie przemarsz niezbyt i bardzo bym się nudził więc z żalem ale odpuszczę, niemniej pozdrawiajac wszystkich maszerujacych i tych na targach miłego wypoczynku zabawy Wam życzę :spoko

Na wczorajszej kaffce były grube deklaracje więc mocny skład z małopolski nad brzeg Wisły do Warszawy rusza :szeroki_usmiech

Mazur - 2023-10-01, 21:40

:spoko