Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Remontujemy kampera - Obwisła tkanina sufitu.

Arturo70 - 2023-10-08, 20:06
Temat postu: Obwisła tkanina sufitu.
Witam . Zamierzam kupić kampera i zastanawiam się dlaczego tkanina na suficie wisi i jest lekko ,, nieładna’’ Czy może być to oznaka wilgoci czy raczej starości .
Bim - 2023-10-08, 21:04

Nawet się nie zastanawiaj to tzw przepuklina sufitowa :diabelski_usmiech

Oglądanie tego kampera z zewnątrz grozi uszczerbkiem na zdrowiu

rakro1 - 2023-10-08, 21:18

Ktoś, kiedyś próbował położyć nowy materiał i mu nie wyszło. Ten na zdjęciach nie wygląda na oryginalny. Można z tym jeździć lub wymienić.
Bim to słodziak !!! Wytłumaczyć Ci chciał jak ja ale na skróty.

Andrzej 73 - 2023-10-09, 09:45

Materiał wygląda na oryginalny. Opadł , bo po pierwsze tkanina jest na laminacie piankowym który z biegiem czasu traci swoje właściwości i klej już nie trzyma sie pianki. Po drugie mogło być to spowodowane wilgocią utrzymująca sie dłużej w powietrzu , ale nie koniecznie zalaniem.
Można to ustalić ale trzeba zobaczyć fizycznie. :spoko

Kazik II - 2023-10-09, 11:55

Bim napisał/a:
to tzw przepuklina sufitowa

Z tą tylko różnicą, że przepuklinę u ludzi leczy się dosyć łatwo. A w kamperze to może być zabieg długotrwały i kosztowny :wyszczerzony: Ja bym zdecydowanie odpuścił. To raczej tapeta a nie tkanina - a wzorki nie wyglądają na oryginał. Jeśli ktoś wymieniał pokrycie sufitu to zapewne nie bez powodu. Sprawa raczej nie rokuje dobrze.

Komplecik - 2023-10-09, 15:42

Andrzej 73 napisał/a:
Materiał....... tkanina jest na laminacie piankowym

Andrzejku jak sądzisz mojego Eliocika można by ocieplić w sensie ocieplenia atmosfery wnętrza :szeroki_usmiech jakimś pięknym materiałem na sufit? zrobiło by się tak przytulnie :)

Andrzej 73 - 2023-10-12, 13:25

Kaziu nie rozumiem Twojego wywodu jak sie nie ma wiedzy to lepiej temat przemilczeć.

Robert wszystko jest do zrobienia , wszystko kwestia czasu i pieniędzy. :lol:

Kazik II - 2023-10-12, 18:16

Andrzej 73 napisał/a:
Kaziu nie rozumiem Twojego wywodu jak sie nie ma wiedzy to lepiej temat przemilczeć.

Cenzura? :shock:
Andrzej 73 napisał/a:
wszystko kwestia czasu i pieniędzy. :lol:

To może oświeć mnie, jakiej wiedzy tajemnej mi brakuje?
A przede wszystkim chętnego do kupna: Jakich pieniędzy trzeba do naprawy?
Każdego strucla można reanimować jak kto się uprze. Ale Artur prosi o poradę kupić czy nie. Więc Ty co radzisz?

Bim - 2023-10-12, 18:59

Kazik II napisał/a:
Ale Artur prosi o poradę kupić czy nie. Więc Ty co radzisz?

Panowie luzik spuście gumę z kalesonów :szeroki_usmiech

Kolega wrzucił fotkę i pewnie odpuścił jak większość nowych z rozterkami kupana strucla :lol: