Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Firma naprawiająca pontony

majsterus - 2023-10-12, 18:49
Temat postu: Firma naprawiająca pontony
Czy zna ktoś firmę/osobę, która profesjonalnie naprawia pontony.

Mam uszkodzone dno przy pawęży - puścił klej na całej długości pawęży.

Ponton Zodiac Futura w bardzo ładnym stanie (czerwony - szybki :wyszczerzony: ) i nie chcę paprać sam bo mogę to zrobić ale będzie to widać. Gdybym kleił raz na dwa tygodnie taki sprzęt miałbym doświadczenie... :wyszczerzony:

Dlatego zależy mi aby ktoś to zrobił porządnie i fachowo.

Ponton ma 4,2m więc trochę waży jakieś 60kg, dlatego wchodzi w grę Wielkopolska, Lubuskie, Kujawsko-pomorskie, Zachodnio-pomorskie część Łódzkiego przy A2 i ewentualnie Warszawa. W tych rejonach mogę dowieźć pacjenta :wyszczerzony:

Robert-4 - 2023-10-12, 19:59

Jedyny jaki znam, to Tokarex - niestety wschodnia granica. Jak nic nie znajdziesz to może na zimę jakieś wyjście.
YAN - 2023-10-16, 07:58

Jest na facebooku taka grupa i tam uzyskasz info.
https://www.facebook.com/groups/325495312803542

majsterus - 2023-10-17, 19:34

nie mam fajsbuka.....

ale dzieki!

Jacek999 - 2023-10-18, 09:14

majsterus napisał/a:
Mam uszkodzone dno przy pawęży - puścił klej na całej długości pawęży.

Ponton Zodiac Futura w bardzo ładnym stanie (czerwony - szybki ) i nie chcę paprać sam bo mogę to zrobić ale będzie to widać. Gdybym kleił raz na dwa tygodnie taki sprzęt miałbym doświadczenie...

Niestety, nie mam dobrych dla Ciebie wiadomości, miałem ten sam problem z takim samym pontonem. Trudno kogoś będzie znaleźć do naprawy, a jak już Ci się uda, to następnie odklei Ci się podłoga tak było u mnie. Rada sprzedaj jak najszybciej taki jaki jest i kup inny, nie Zodiac :stop:

WaldekR - 2023-10-18, 09:51

Parę lat temu mój kolega działający w WOPR miał ten sam problem. Dwie firmy kleiły i to trzymało przez parę miesięcy.