Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

W TV, Internecie - Upały w Hiszpanii

Darson - 2023-10-25, 12:19
Temat postu: Upały w Hiszpanii
W internecie , więc pasuje tutaj 😉
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-30-stopniowe-upaly-w-pazdzierniku-w-europie-nowe-juz-tu-jest,nId,7108685#parametr=temat_wiecej

Ponoć jest bardzo gorąco, więc jeśli jest ktoś taki na forum, komu wiele nie trzeba, wsiada, trzaska drzwiami i zaczyna przygodę, to moze skorzysta ? 😁

izola - 2023-10-26, 18:12

Za "chwilę" wsiadam, trzaskam drzwiami i zaczynam kolejną przygodę...kto jeszcze?
[hura]

joko - 2023-10-27, 00:55

Ja dzisiaj skorzystałem , bo parcie miałem okrutne. Zrobiło się tak gorąco , że jak wbiegając trzasnąłem drzwiami , to mi klamka odpadła .......... a chu... z taka przygodą :mrgreen:
Komplecik - 2023-10-27, 07:18

Zdjęcia z wczoraj lekko przycięte coś tam widać, tak mają w Hiszpanii znajomi :szeroki_usmiech
izola - 2023-10-27, 12:43

Dla tych co trzasną dzwiami bez urywania klamki - i skorzystają ;)
Polecane są dobre środki na komary- bo Hiszpania to nie tylko pogoda i przygoda :-P

joko - 2023-10-27, 15:23

izola napisał/a:
bo Hiszpania to nie tylko pogoda i przygoda :-P

No tak , również złodziejstwo okrutne i rzeczone komary :spoko

Upały upałami, ale całą atrakcję psuje fakt, że dzień tak samo krótki się robi jak i u nas.
Popylać 2,5 tysia kilometrów w jedną stronę po to , żeby po 16 tej już się szaro robiło ;)

Żeby hiszpańskiego posłuchać i wygrzewać w słoneczku w czasie długiego dnia to lepiej do Argentyny polecieć :-P

Komplecik - 2023-10-27, 15:43

joko napisał/a:

Żeby hiszpańskiego posłuchać i wygrzewać w słoneczku w czasie długiego dnia to lepiej do Argentyny polecieć :-P

Coś polecisz?

Misio - 2023-10-27, 21:19

joko napisał/a:
Ja dzisiaj skorzystałem , bo parcie miałem okrutne. Zrobiło się tak gorąco , że jak wbiegając trzasnąłem drzwiami , to mi klamka odpadła .......... a chu... z taka przygodą :mrgreen:

Za bardzo Cię emocje z wyjazdem poniosły i klamka nie wytrzymała. :haha:

Ale bez klamki jechać można. ;)

joko - 2023-10-27, 22:09

Misio napisał/a:

No pewnie że tak ............ tym bardziej , że to klamka od toalety była :szeroki_usmiech

joko - 2023-10-27, 22:11

Komplecik napisał/a:
joko napisał/a:

Coś polecisz?

Jasne że tak .......... jak wrócę :wyszczerzony:

Brat - 2023-10-27, 22:21

Misio napisał/a:

Ja tam bez klamki się nie ruszam!
W myśl hamerykańskiego powiedzonka "It's better to have it and not need it, than to need it and not have it" :haha:

joko - 2023-10-27, 22:59

Brat napisał/a:
Misio napisał/a:

Ja tam bez klamki się nie ruszam!
W myśl hamerykańskiego powiedzonka "It's better to have it and not need it, than to need it and not have it" :haha:

Nie wiedziałem, że to powiedzonko jest hamerykańskie ;) ...... ale to tłumaczy dlaczego hamerykańskie kampery są takie duże i pojemne :spoko

Fordek - 2023-10-28, 08:28

Siedzę aktualnie pod hiszpańskim niebem ( okolice Walencji ) godzina 08.18 -robi się jasno . Temperatura 16 st. - w kamperze 20 . Temperatury w dzień osiągają 26-28 co pozwala jeździć skuterem w gaciach . Jednak dość mocno wieje ciepły wiatr od zachodu . Prognozy na listopad to słońce coś około 22 st . Jest nam tu dobrze , ciepło i przyjemnie .
Darson - 2023-10-28, 08:50

No i dobrze że wkleiłem. Przynajmniej komuś klamka odpadła, a ktoś inny zareklamował środek na komary 😁
Fordek - 2023-10-28, 13:35

To bardzo dziwne lecz brak komarów .
zbyszekwoj - 2023-10-29, 15:46

Fordek napisał/a:
To bardzo dziwne lecz brak komarów .

Bo w Hiszpanii komarow ogolnie brak.W niektorych miejscach raczej muchy dokuczają.

My czekamy az temp. spadnie do 24. :-P

Fordek - 2023-10-31, 08:42

Nawet much jest mniej niż w poprzednich latach. Jednak wyjeżdżającym po raz pierwszy przypominam o łapce na muchy - przydaje się . Aktualne ceny paliw 1,6-1,7 euro .
Darson - 2023-11-09, 09:41

Fordek napisał/a:
wyjeżdżającym po raz pierwszy przypominam o łapce na muchy

A propos ... doskonała sprawa.
Działa na wszystkie owady. Daje lekki efekt krzesła elektrycznego 😃
I można zaspokoić swoje sadystyczne skłonności na szkodnikach zamiast na innych stworzeniach, znajdujących się w pobliżu, typu żona czy pies 🤪😜

Fordek - 2023-11-10, 08:44

Rakietę oczywiście zabieram bo nie zostawia plam na ścianach . Ale łapka przy stoliczku przed kamperem jest niezastąpiona . Udanych łówów.