| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Budujemy kampera - Wyposazenie kamperowo wagowo?
sowa4 - 2024-03-05, 11:04 Temat postu: Wyposazenie kamperowo wagowo? dzien dobry,
ja wiem, ze jest duzo zmiennych wplywajacych na wyniki koncowe, ale...
czy ktos sie pokusil o wyszczegolnienie, jakas liste co i ile wazy z wyposazenia?
chodzi mi o rzad wielkosci, chetnie na przykladach.
orkaaa - 2024-03-05, 11:38
Nikt czegoś takiego nie policzy. Jak masz wątpliwości to kamper pusty na wagę a potem to samo z wyposażeniem.
Używamy różnych materiałów, wozimy różne wyposażenie więc jak policzyć. Dla przykładu ktoś wozi jednorazowe talerzyki ważą …. parę gram. Ktoś inny porcelanę dla 6 osób, talerzyki małe, duże, głębokie itd i jest parę kilo.
Pytanie zasadne ale bez sensownej odpowiedzi.
sowa4 - 2024-03-05, 14:20
| orkaaa napisał/a: | | Jak masz wątpliwości to kamper pusty na wagę a potem to samo z wyposażeniem. |
wtedy troszke pozno na nadwage
| orkaaa napisał/a: | | Pytanie zasadne ale bez sensownej odpowiedzi. |
w sumie - chyba masz racje.
WaldekR - 2024-03-05, 16:28
To jest trochę jak z damską torebką.
Każda pani ma tam co innego i każda z nich uważa, że są to najpotrzebniejsze rzeczy.
MILUŚ - 2024-03-05, 17:07
| WaldekR napisał/a: | To jest trochę jak z damską torebką.
Każda pani ma tam co innego i każda z nich uważa, że są to najpotrzebniejsze rzeczy. |
Problemem jest różnorodna waga tych wszystkich kamperowych przydasiek
SlawekEwa - 2024-03-05, 19:06
| sowa4 napisał/a: | | wtedy troszke pozno na nadwage |
późno będzie to jak Ci kampera ITD zważy
decumanus - 2024-03-18, 14:30
| orkaaa napisał/a: | | Nikt czegoś takiego nie policzy.. |
a niektórzy chyba powinni... w innym poście na FB autor tej przepięknej szafeczki z litego drewna chwiali się że wagę szacuje na nie więcej niż 60 kilogramów
kilka lat temu tu na forum jeden pan chciał sprzedać bardzo ładne Iveco wyprawowe 4x4 dmc 3500, waga własna jakoś 3200...
R
|
|