| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
nadwozia i szyby (kleje, szczeliwa, naprawy) - Renowacja okien zabudowy
artur3373 - 2024-03-06, 12:02 Temat postu: Renowacja okien zabudowy Myślę o odświeżeniu wyglądu ramek okien, robił to już ktoś?
Czy malować jakąś farbą do plastiku?
Czy potem nie będzie schodzić od słońca?
Co myślicie o tym pomyśle?
W tej chwili ta obwódka jest wypłowiała i wygląda tak sobie.
Skwarek - 2024-03-06, 13:37
Robiłem to kiedyś i się długie lata dobrze sprawowało i sprawuje.
Wyjąłem szyby, delikatnie zmatowiłem ramkę by podkład pozostał i prysnąłem matowym lakierem w sprayu. Zwykłym Bollem. Wybrałem czarny mat.
Gdybyś całkiem usunął starą farbę to trzeba wtedy szukać jakiejś farby do plastiku.
eMGie - 2024-03-06, 13:47
Jeżeli to jest już pomalowane, to spokojnie bez podkładu możesz pomalować. Chyba najłatwiej kupić lakier samochodowy w spraju, można zrobić w każdej mieszalni lakierów. Tylko zrób najpierw test na kawałku, bo jak to ktoś wcześniej pomalował jakąś olejną, to może się zważyć.
Marek i Halinka - 2024-03-07, 10:22
Witam. Czy ktoś oklejał okna dachowe folią typu lustro weneckie. Jeżeli tak , to jaki otrzymał efekt.
Misie Rysie - 2024-03-07, 14:28
Witam malowałam relingi na dachu farbą na wysokie temperatury/ np do kominka 800c są różne kolory nie tylko czarny/i trzyma jak złoto.W ten sam sposób odświezam wszystkie kraty i ok.
orkaaa - 2024-03-07, 14:42
Skoro o szybach. Czy ktoś próbował szlifować szyby? Po 5 latach na dziko trochę gałęzi zrobiło swoje. Wiem że Dometic ma pastę dedykowaną do swoich szyb. Tylko czy warto się w to bawić. Jakie są efekty takiego polerowania i czy szmatką wystarczy czy na tarczę polerską.
MILUŚ - 2024-03-07, 17:50
| Marek i Halinka napisał/a: | | Witam. Czy ktoś oklejał okna dachowe folią typu lustro weneckie. Jeżeli tak , to jaki otrzymał efekt. |
po co ?
przemo.d - 2024-03-07, 19:41
Orka w poprzednim miałem także sporo śladów od gałęzi. Pasta "tępo" i gąbeczka na szlifierkę lub polerka mimośrodowa spokojne obroty i wszystko znika
Śladu nie będzie.
Pozdrawiam
Komplecik - 2024-03-07, 20:55
| przemo.d napisał/a: | Orka w poprzednim miałem także sporo śladów od gałęzi. Pasta "tępo" i gąbeczka na szlifierkę lub polerka mimośrodowa spokojne obroty i wszystko znika
Śladu nie będzie.
Pozdrawiam |
Wody trochę, raz na jakiś czas
W sklepach lakierniczych są pasty polerskie drobna gradacja i będzie ok, tempo też dobre
|
|