| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Markiza Fiama f45 - ustawienie ramion względem belki
Skwarek - 2024-04-07, 17:35 Temat postu: Markiza Fiama f45 - ustawienie ramion względem belki Mam problem z markizą, chciałem wyregulować wał by markiza równo się zwijała i to mi się udało. Zwija się równo lecz ramiona składają się nie równo i belka jest przesunięta o kilka milimetrów i nie wchodzi do kasety. Przesuwam ją ale to nie jest skuteczne.
Jaka jest procedura ustawiania ramion względem belki, jaki powinien być rozstaw śrub (jak ustalić) mocujących ramiona do belki (tej z nogami) tak by ramiona swobodnie się składały i do tego równo.
Skwarek - 2024-04-07, 18:57
Ustawiłem metodą prób i błędów, dziesiątki razy otwierając markizę i przesuwając minimalnie ramiona. Nie wiem czy fabryczna metoda na tym polega, chyba nie może mają jakieś szablony.
MILUŚ - 2024-04-07, 20:04
| Skwarek napisał/a: | Ustawiłem metodą prób i błędów, dziesiątki razy otwierając markizę i przesuwając minimalnie ramiona..... |
Brawo TY
rjas - 2024-04-08, 15:30
Może trochę po czasie, ale z tego co pamiętam to jeśli zmieniona została pozycja ramienia w obudowie, to tak samo powinna zostać zmieniona pozycja ramienia w części tam gdzie są mocowane nogi.
|
|