Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - mercedes

babula - 2009-02-24, 19:32
Temat postu: mercedes
witam,jestem nowy wiec prosze o wyrozumiałosc:pytanie moje brzmi:
czy ktos próbował zaadoptowac na kampera auto Mercedes 207 wersja blaszak max długi i wysoki,czy to ma sens?prosiłbym o przydatne linki do tematów i i nne porady z tym zwiazane.Mam okazje kupic tanio takiego busa,silnik b.zdrowy,blacharaka tez ok,przestrzeni duzo,wiec zastanawiam sie czy na rozpoczecie przygody byłby to dobry pomysł,przyjmne wszystkie rady,te złe tez :wyszczerzony:

dodam ze chodzi mi o Mb zwane Kaczką

eler1 - 2009-02-24, 19:39

musisz się mocno zastanowić bo koszt takiej zabudowy może pochłonąć kilka złotych więcej niż za zwykłą alkowę więc warto się zastanowić, a znając temat bo kilka osób z naszego forum to już przerabiało - pierwszy kamper to nie wiesz czego chcesz przy drugim wiesz czego nie chcesz a przy trzecim wiesz co chciał byś mieć :spoko
AUTOJUR - 2009-02-24, 19:59

Zabudowa DB 207 to kiepski pomysł,chyba że już masz taki samochód bardzo tani :spoko
Lepszy do zabudowy VW LT jest w środku prosty i nie chwieje się na boki na dziurach

babula - 2009-02-25, 19:58

AUTOJUR napisał/a:
taki samochód bardzo tani

własnie tak moze byc,ale jednak jeszcze sie pozastanawiam :-P :zastrzelic

babula - 2009-02-25, 22:19

odpuszczam temat ;) Tzn.zaczynam szukac :shock: kamperka.Do Moda:temat do zamknięcia,niema co zasmiecac forum :bajer
medard - 2009-02-25, 22:25

rozumiem ze ten profil jest nietylko zniewiescialy ale i sciesle tajny :(
kto mnie wyda certtyfitat? OD? :placze2

babula - 2009-02-25, 22:27

medard napisał/a:
sciesle tajny
medard, nierozumiem?
medard - 2009-02-25, 22:47

jakos mam zle mniemanie o osobnikach ktorzy sa bez twarzy ,wlasnej twarzy bo w tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei dowartosciowac to nic zabawnego nie widze wrecz przeciwnie ale baw sie :confused
babula - 2009-02-25, 22:51

medard napisał/a:
tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei dowartosciowac

mylisz sie,niemam takiej potrzeby,Ja ciebie tez nieznam i niewiem czy to Ty,a To forum niejest w stylu "wyrwac pnienkę" więc nierozumiem twojego zażenowania....

ekosmak.dabrowska - 2009-02-25, 23:02

babula napisał/a:
więc nierozumiem twojego zażenowan

A ja rozumiem i popieram Medarda

babula - 2009-02-25, 23:04

ekosmak.dabrowska napisał/a:
A ja rozumiem

to prosze przetłumacz

ARCADARKA - 2009-02-25, 23:08
Temat postu: ARCADARKA
babula napisał/a:
medard napisał/a:
tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei dowartosciowac

mylisz sie,niemam takiej potrzeby,Ja ciebie tez nieznam i niewiem czy to Ty,a To forum niejest w stylu "wyrwac pnienkę" więc nie rozumiem twojego zażenowania....

co to znaczy "wyrwac pnienkę" i nie zapominaj o ortografii bo jak to czytam to mi zęby zgrzytają :evil: chyba cosik nie tak z tym Johny Deep

medard - 2009-02-25, 23:08

babula napisał/a:
prosze przetłumacz

depilowac sei chyba nie musisz wiec zacznij od przedszkola :hihi:

ARCADARKA - 2009-02-25, 23:11
medard napisał/a:
babula napisał/a:
prosze przetłumacz

depilowac sei chyba nie musisz wiec zacznij od przedszkola :hihi:

medard ty mój kolego wyluzuj :bigok

babula - 2009-02-25, 23:20

medard napisał/a:
tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei
ARCADARKA, miałes na mysli
ARCADARKA napisał/a:
medard ty mój kolego

i powiem tak-człowiek loguje sie na forum bo myśli że otrzyma rady i pomoc od doświadczonych-a Tu takie przywitanie.Raczej napewno Panowie niebędę chciał spotkac sie z Wami kiedykolwiek i pewnie viceversa,ale ustąpie pola starszym,a Panom życzę powodzenia.

ekosmak.dabrowska - 2009-02-25, 23:21

Ja "tesz" wyluzuję i nie przetłumaczę
eler1 - 2009-02-25, 23:23

babula napisał/a:
i powiem tak-człowiek loguje sie na forum bo myśli że otrzyma rady i pomoc od doświadczonych-a Tu takie przywitanie.Raczej napewno Panowie niebędę chciał spotkac sie z Wami kiedykolwiek i pewnie viceversa,ale ustąpie pola starszym,a Panom życzę powodzenia.
ale o co chodzi troche luzu - to ma byc przyjemnosc
ps.sory ale polskie litery mi wcielo :spoko

ARCADARKA - 2009-02-25, 23:24
babula napisał/a:
medard napisał/a:
tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei
ARCADARKA, miałes na mysli
ARCADARKA napisał/a:
medard ty mój kolego

nie bądź taki sfrustrowany tylko pracuj nad Sobą ,a szczególnie nie kalecz naszego jakże pięknego języka
pozdrawiam cię cieplusio i do zobaczenia :bigok :bigok :bigok i nie wyrywaj z kontekstu bo to jest nie ładnie :kwiatki: i tylko nie starszy bo tu jesteśmy wszyscy równi nawet wiekiem :evil:

ekosmak.dabrowska - 2009-02-25, 23:36

eler1 napisał/a:
babula napisał/a:

Pan(owie) dziękują. Nie ustępuj pola starszym, ani nikomu, tylko mądrzejszym...

A ja bym chciał się z Tobą spotkać i bez emocji pogadać.
Cieplusio pozdrawiam.

janusz - 2009-02-26, 08:34

medard napisał/a:
jakos mam zle mniemanie o osobnikach ktorzy sa bez twarzy ,wlasnej twarzy bo w tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei dowartosciowac to nic zabawnego nie widze wrecz przeciwnie ale baw sie :confused

Medard troszkę cię poniosło. :haha: :haha: :haha: , jeśli uważasz, że MirekM swoim awatarem dowartościowuje się.
Co innego mój kotek taki milutki jak ja sam. :haha: :haha: :haha: To jest fotografia rentgenowska mojej duszy. :haha: :haha: :haha:

gino - 2009-02-26, 08:46

babula napisał/a:

babula...powitanie ,sprawdzilem/miales bardzo mile..
/tu jest temat MERCEDES/

porady rowniez otrzymales rzeczowe..np. od AUTOJUR'a..
jak rowniez od MEDARDA..moze nie na temat , i moze faktycznie zbyt ''ostro'' ale..MEDARD juz taki jest..a jak MEDARDA i nas poznasz blizej,bo LICZE ZE TAK BEDZIE..tez to zaakceptujesz :)

powiem szczerze...mnie tez Twoj avatar..JAKOS NIE PASUJE..
ANI CAMPEROWY, ANI O TOBIE czy rodzince..ani nawet nie ma w nim odrobiny humoru..
i ogolnie..jakis taki..drazniacy jest..
stad..moze taka reakcja innych...

ale..mysle ze nie powinienes sie obrazac..tylko..cos z tym zrobic..wstapiles do NASZEJ rodziny..stales sie jej CIEPLO przyjetym czlonkiem..to dbaj o siebie i o nas...

pozdrawiam Cie..i zachecam do dalszych dyskusji....chetnie pomozemy , doradzimy w kazdym problemie...;-)) :spoko
:spoko

MirekM - 2009-02-26, 08:51

janusz napisał/a:
Medard troszkę cię poniosło. :haha: :haha: :haha: , jeśli uważasz, że MirekM swoim awatarem dowartościowuje się.

I tak czuję się niedowartościowany. Mój awatar chyba stracił na aktualności (stare zdjęcie). Chyba wymienię na aktualne.

Chociaż pozostanę właściwie przy poprzednim, gdyż nie chcę się wywyższać ponad przeciętność.

A tak swoją drogą wspaniale Medard powitałeś nowego na forum. Jeszcze jakbyś wyjaśnił, o co właściwie chodziło, to byłoby wspaniale. Szczęście, że nikt mnie nie witał.

gino - 2009-02-26, 09:22

Mireczku....chce zalozyc profil mojej Pani..ale..powiedziala ze mam nie wklejac jej zdjecia..

nie rozumiem DLACZEGO :?: :?:

:haha: :haha: :haha:

jak Sylwiuuu zobaczy ze tak ja przdstawiam.. :powiesic :rip

MirekM - 2009-02-26, 09:34

gino,
Widzę, że Twoja Pani jest zdecydowanie w moim typie. Tylko cicho sza!!!

medard - 2009-02-26, 10:49

janusz napisał/a:
Medard troszkę cię poniosło
to nie ze ponioslo tylko ten brak zdecydowania ,siedze kwitne, kwitne a awatarek mlodzienca co chwilke pokazuje inna facjatke i to publiczna wiec skrecilo mnie -normalne przeciez to ze zlosci no i z zzazdrosci tez i to bardzo no :placze2
janusz - 2009-02-26, 11:34

medard napisał/a:
to nie ze ponioslo tylko ten brak zdecydowania ,siedze kwitne,

To może dla zabicia czasu weź się za przygotowania auta do sezonu. Ja swojego postawiłem przed domem i codziennie dłubię. W Grudziądzu przedstawię co zmajstrowałem. :haha: :haha:

Arturo - 2009-02-26, 11:45

janusz napisał/a:
W Grudziądzu przedstawię co zmajstrowałem.
Wiedząc co potrafisz to może to być nawet wysuwana ściana boczna jak w amerykańskich kamperach :spoko
medard - 2009-02-26, 11:51

janusz napisał/a:
przedstawię co zmajstrowałem

dostales przepustke ? :hihi:

gino - 2009-02-26, 12:49

MirekM napisał/a:
Chyba wymienię na aktualne.

a ta foteczka to chyba ostatnio u ARCADARKA byla robiona..cos tak poznaje...

:haha: :haha: :haha: :haha:

AUTOJUR - 2009-02-26, 13:43

Gino Sylwia powiesi ale za ???????:haha:
babula - 2009-02-26, 16:47

gino napisał/a:
babula...powitanie ,sprawdzilem/miales bardzo mile..

niezaprzeczam,ładnie podziękowałem :bukiet:
gino napisał/a:
/tu jest temat MERCEDES/

dokładnie tak jak napisałeś a i nie jest"dowalic nowemu"
gino napisał/a:
porady rowniez otrzymales rzeczowe..np. od AUTOJUR'a..

tak zgadzam się i dlatego poprosiłem Moda o usunięcie tematu
gino napisał/a:
powiem szczerze...mnie tez Twoj avatar..JAKOS NIE PASUJE.
gino napisał/a:
ANI CAMPEROWY
no brak Kamperka,
gino napisał/a:
ani nawet nie ma w nim odrobiny humoru.
oczywiście poczucie humoru ma każdy inne,Mi pasuje
gino napisał/a:
i ogolnie..jakis taki..drazniacy jest..
stad..moze taka reakcja innych...
i dla spokojności Innych Niema już :placze2
gino napisał/a:
ale..mysle ze nie powinienes sie obrazac..
naprawdę nie obrażam się :-P
gino napisał/a:
chetnie pomozemy , doradzimy w kazdym problemie...;-))

dziękuje i licze na To :lol: :lol: pozdrawiam wszystkich

gino - 2009-02-26, 16:52

babula napisał/a:

dziękuje i :lol: :lol: pozdrawiam wszystkich

i tak trzymac :spoko :spoko

Tadeusz - 2009-02-26, 16:55

Babula, cieszę się, że przełknąłeś tę żabę. Tak jakoś się składa, że w naszym Klubie rozwinęły się piękne, trwałe przyjaźnie po początkowych niesnaskach, a nawet wrogich pomrukach. Jestem pewien, że tak będzie i w tym przypadku. Znam dobrze Medarda i wiem, że to dusza człowiek. Przybądź jak najszybciej na nasz zlot. Nie ważne, że nie masz campera. Twój blaszak świetnie go zastępuje, a i tak chodzi nie o to co masz, tylko jaki jesteś.
Czekamy na Ciebie i już cieszymy się na spotkanie. :wyszczerzony: :spoko

babula - 2009-02-26, 17:01

Tadeusz napisał/a:
Babula, cieszę się, że przełknąłeś tę żabę

ciężko przechodziła....ale jest już ok :-P
Tadeusz napisał/a:
Czekamy na Ciebie i już cieszymy się na spotkanie
Ja i mój "blaszak"lata prawie po całym kraju,niejest wykluczone że sie stawie - wtedy z całą moją paczką :) :lol:
StasioiJola - 2009-02-26, 17:25

I tak trzymać!!!!! Do spotkania!!!!! :szeroki_usmiech :spoko
prezesuu - 2009-02-26, 22:49

Cytat:
I tak trzymać!!!!! Do spotkania!!!!! :szeroki_usmiech :spoko
też tak uważam. Do miłego w realu. :spoko
ekosmak.dabrowska - 2009-02-27, 00:44

babula napisał/a:
naprawdę nie obrażam się

"Będą z Ciebie ludzie"

KOCZORKA - 2009-02-28, 02:31

babula napisał/a:
Ja i mój "blaszak"lata prawie po całym kraju,niejest wykluczone że sie stawie - wtedy z całą moją paczką :) :lol:

Uff. Odetchnęłam. :bigok
W rozmowy męskie nie lubię się wcinać :box , ale wiem, że po burzy zawsze świeci piękne słoneczko. :ok
Babula :bigok , zapisz się i swoją paczkę na zlot do Koszelówki. :bigok
To pierwszy zlocik na rozpoczęcie sezonu i zapowiada się wspaniała zabawa. :szeroki_usmiech
Wieczór hawajski (przebrania rasta :bigok ), ognicho, pogaduchy, śpiewy i wiele innych atrakcji. :bigok :bigok
Pozdrówka :spoko

Jarosław69 - 2009-03-22, 22:17

Na tym forum zaczynają się odpowiedzi w mało przyjemnym stylu.
W czym problem?
Nie popieram takiego stylu.Nie na tym forum. :zolta:

Jarosław69 - 2009-03-22, 22:18

Poszło nie na tym wątku.Przepraszam.
Miało iść gdzie indziej,gdzie "starzy" średnio(delikatnie to ujmując) potraktowali nowego.

patryś - 2009-03-22, 23:28

Jarosław69 napisał/a:
Na tym forum zaczynają się odpowiedzi w mało przyjemnym stylu.
W czym problem?
Nie popieram takiego stylu.Nie na tym forum. :zolta:

Mądrego to i miło posłuchać :floret: