|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - mercedes
babula - 2009-02-24, 19:32 Temat postu: mercedes witam,jestem nowy wiec prosze o wyrozumiałosc:pytanie moje brzmi:
czy ktos próbował zaadoptowac na kampera auto Mercedes 207 wersja blaszak max długi i wysoki,czy to ma sens?prosiłbym o przydatne linki do tematów i i nne porady z tym zwiazane.Mam okazje kupic tanio takiego busa,silnik b.zdrowy,blacharaka tez ok,przestrzeni duzo,wiec zastanawiam sie czy na rozpoczecie przygody byłby to dobry pomysł,przyjmne wszystkie rady,te złe tez
dodam ze chodzi mi o Mb zwane Kaczką
eler1 - 2009-02-24, 19:39
musisz się mocno zastanowić bo koszt takiej zabudowy może pochłonąć kilka złotych więcej niż za zwykłą alkowę więc warto się zastanowić, a znając temat bo kilka osób z naszego forum to już przerabiało - pierwszy kamper to nie wiesz czego chcesz przy drugim wiesz czego nie chcesz a przy trzecim wiesz co chciał byś mieć
AUTOJUR - 2009-02-24, 19:59
Zabudowa DB 207 to kiepski pomysł,chyba że już masz taki samochód bardzo tani
Lepszy do zabudowy VW LT jest w środku prosty i nie chwieje się na boki na dziurach
babula - 2009-02-25, 19:58
AUTOJUR napisał/a: | taki samochód bardzo tani |
własnie tak moze byc,ale jednak jeszcze sie pozastanawiam
babula - 2009-02-25, 22:19
odpuszczam temat Tzn.zaczynam szukac kamperka.Do Moda:temat do zamknięcia,niema co zasmiecac forum
medard - 2009-02-25, 22:25
rozumiem ze ten profil jest nietylko zniewiescialy ale i sciesle tajny
kto mnie wyda certtyfitat? OD?
babula - 2009-02-25, 22:27
medard napisał/a: | sciesle tajny | medard, nierozumiem?
medard - 2009-02-25, 22:47
jakos mam zle mniemanie o osobnikach ktorzy sa bez twarzy ,wlasnej twarzy bo w tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei dowartosciowac to nic zabawnego nie widze wrecz przeciwnie ale baw sie
babula - 2009-02-25, 22:51
medard napisał/a: | tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei dowartosciowac |
mylisz sie,niemam takiej potrzeby,Ja ciebie tez nieznam i niewiem czy to Ty,a To forum niejest w stylu "wyrwac pnienkę" więc nierozumiem twojego zażenowania....
ekosmak.dabrowska - 2009-02-25, 23:02
babula napisał/a: | więc nierozumiem twojego zażenowan |
A ja rozumiem i popieram Medarda
babula - 2009-02-25, 23:04
ekosmak.dabrowska napisał/a: | A ja rozumiem |
to prosze przetłumacz
ARCADARKA - 2009-02-25, 23:08 Temat postu: ARCADARKA
babula napisał/a: | medard napisał/a: | tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei dowartosciowac |
mylisz sie,niemam takiej potrzeby,Ja ciebie tez nieznam i niewiem czy to Ty,a To forum niejest w stylu "wyrwac pnienkę" więc nie rozumiem twojego zażenowania.... |
co to znaczy "wyrwac pnienkę" i nie zapominaj o ortografii bo jak to czytam to mi zęby zgrzytają chyba cosik nie tak z tym Johny Deep
medard - 2009-02-25, 23:08
babula napisał/a: | prosze przetłumacz |
depilowac sei chyba nie musisz wiec zacznij od przedszkola
ARCADARKA - 2009-02-25, 23:11 Temat postu: ARCADARKA
medard napisał/a: | babula napisał/a: | prosze przetłumacz |
depilowac sei chyba nie musisz wiec zacznij od przedszkola |
medard ty mój kolego wyluzuj
babula - 2009-02-25, 23:20
medard napisał/a: | tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei | ARCADARKA, miałes na mysli ARCADARKA napisał/a: | medard ty mój kolego |
i powiem tak-człowiek loguje sie na forum bo myśli że otrzyma rady i pomoc od doświadczonych-a Tu takie przywitanie.Raczej napewno Panowie niebędę chciał spotkac sie z Wami kiedykolwiek i pewnie viceversa,ale ustąpie pola starszym,a Panom życzę powodzenia.
ekosmak.dabrowska - 2009-02-25, 23:21
Ja "tesz" wyluzuję i nie przetłumaczę
eler1 - 2009-02-25, 23:23
babula napisał/a: | i powiem tak-człowiek loguje sie na forum bo myśli że otrzyma rady i pomoc od doświadczonych-a Tu takie przywitanie.Raczej napewno Panowie niebędę chciał spotkac sie z Wami kiedykolwiek i pewnie viceversa,ale ustąpie pola starszym,a Panom życzę powodzenia. | ale o co chodzi troche luzu - to ma byc przyjemnosc
ps.sory ale polskie litery mi wcielo
ARCADARKA - 2009-02-25, 23:24 Temat postu: ARCADARKA
babula napisał/a: | medard napisał/a: | tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei | ARCADARKA, miałes na mysli ARCADARKA napisał/a: | medard ty mój kolego |
i powiem tak-człowiek loguje sie na forum bo myśli że otrzyma rady i pomoc od doświadczonych-a Tu takie przywitanie.Raczej napewno Panowie niebędę chciał spotkac sie z Wami kiedykolwiek i pewnie viceversa,ale ustąpie pola starszym,a Panom życzę powodzenia. |
nie bądź taki sfrustrowany tylko pracuj nad Sobą ,a szczególnie nie kalecz naszego jakże pięknego języka
pozdrawiam cię cieplusio i do zobaczenia i nie wyrywaj z kontekstu bo to jest nie ładnie i tylko nie starszy bo tu jesteśmy wszyscy równi nawet wiekiem
ekosmak.dabrowska - 2009-02-25, 23:36
eler1 napisał/a: | babula napisał/a:
i powiem tak-człowiek loguje sie na forum bo myśli że otrzyma rady i pomoc od doświadczonych-a Tu takie przywitanie.Raczej napewno Panowie niebędę chciał spotkac sie z Wami kiedykolwiek i pewnie viceversa,ale ustąpie pola starszym,a Panom życzę powodzenia. |
Pan(owie) dziękują. Nie ustępuj pola starszym, ani nikomu, tylko mądrzejszym...
A ja bym chciał się z Tobą spotkać i bez emocji pogadać.
Cieplusio pozdrawiam.
janusz - 2009-02-26, 08:34
medard napisał/a: | jakos mam zle mniemanie o osobnikach ktorzy sa bez twarzy ,wlasnej twarzy bo w tymze sei musisz podszyc pod kogos zeby sei dowartosciowac to nic zabawnego nie widze wrecz przeciwnie ale baw sie |
Medard troszkę cię poniosło. , jeśli uważasz, że MirekM swoim awatarem dowartościowuje się.
Co innego mój kotek taki milutki jak ja sam. To jest fotografia rentgenowska mojej duszy.
gino - 2009-02-26, 08:46
babula napisał/a: |
babula...powitanie ,sprawdzilem/miales bardzo mile..
/tu jest temat MERCEDES/
porady rowniez otrzymales rzeczowe..np. od AUTOJUR'a..
jak rowniez od MEDARDA..moze nie na temat , i moze faktycznie zbyt ''ostro'' ale..MEDARD juz taki jest..a jak MEDARDA i nas poznasz blizej,bo LICZE ZE TAK BEDZIE..tez to zaakceptujesz
powiem szczerze...mnie tez Twoj avatar..JAKOS NIE PASUJE..
ANI CAMPEROWY, ANI O TOBIE czy rodzince..ani nawet nie ma w nim odrobiny humoru..
i ogolnie..jakis taki..drazniacy jest..
stad..moze taka reakcja innych...
ale..mysle ze nie powinienes sie obrazac..tylko..cos z tym zrobic..wstapiles do NASZEJ rodziny..stales sie jej CIEPLO przyjetym czlonkiem..to dbaj o siebie i o nas...
pozdrawiam Cie..i zachecam do dalszych dyskusji....chetnie pomozemy , doradzimy w kazdym problemie...;-))
MirekM - 2009-02-26, 08:51
janusz napisał/a: | Medard troszkę cię poniosło. , jeśli uważasz, że MirekM swoim awatarem dowartościowuje się. |
I tak czuję się niedowartościowany. Mój awatar chyba stracił na aktualności (stare zdjęcie). Chyba wymienię na aktualne.
Chociaż pozostanę właściwie przy poprzednim, gdyż nie chcę się wywyższać ponad przeciętność.
A tak swoją drogą wspaniale Medard powitałeś nowego na forum. Jeszcze jakbyś wyjaśnił, o co właściwie chodziło, to byłoby wspaniale. Szczęście, że nikt mnie nie witał.
gino - 2009-02-26, 09:22
Mireczku....chce zalozyc profil mojej Pani..ale..powiedziala ze mam nie wklejac jej zdjecia..
nie rozumiem DLACZEGO
jak Sylwiuuu zobaczy ze tak ja przdstawiam..
MirekM - 2009-02-26, 09:34
gino,
Widzę, że Twoja Pani jest zdecydowanie w moim typie. Tylko cicho sza!!!
medard - 2009-02-26, 10:49
janusz napisał/a: | Medard troszkę cię poniosło | to nie ze ponioslo tylko ten brak zdecydowania ,siedze kwitne, kwitne a awatarek mlodzienca co chwilke pokazuje inna facjatke i to publiczna wiec skrecilo mnie -normalne przeciez to ze zlosci no i z zzazdrosci tez i to bardzo no
janusz - 2009-02-26, 11:34
medard napisał/a: | to nie ze ponioslo tylko ten brak zdecydowania ,siedze kwitne, |
To może dla zabicia czasu weź się za przygotowania auta do sezonu. Ja swojego postawiłem przed domem i codziennie dłubię. W Grudziądzu przedstawię co zmajstrowałem.
Arturo - 2009-02-26, 11:45
janusz napisał/a: | W Grudziądzu przedstawię co zmajstrowałem. | Wiedząc co potrafisz to może to być nawet wysuwana ściana boczna jak w amerykańskich kamperach
medard - 2009-02-26, 11:51
janusz napisał/a: | przedstawię co zmajstrowałem |
dostales przepustke ?
gino - 2009-02-26, 12:49
MirekM napisał/a: | Chyba wymienię na aktualne. |
a ta foteczka to chyba ostatnio u ARCADARKA byla robiona..cos tak poznaje...
AUTOJUR - 2009-02-26, 13:43
Gino Sylwia powiesi ale za ???????:haha:
babula - 2009-02-26, 16:47
gino napisał/a: | babula...powitanie ,sprawdzilem/miales bardzo mile.. |
niezaprzeczam,ładnie podziękowałem
gino napisał/a: | /tu jest temat MERCEDES/ |
dokładnie tak jak napisałeś a i nie jest"dowalic nowemu" gino napisał/a: | porady rowniez otrzymales rzeczowe..np. od AUTOJUR'a.. |
tak zgadzam się i dlatego poprosiłem Moda o usunięcie tematu gino napisał/a: | powiem szczerze...mnie tez Twoj avatar..JAKOS NIE PASUJE. |
gino napisał/a: | ANI CAMPEROWY | no brak Kamperka, gino napisał/a: | ani nawet nie ma w nim odrobiny humoru. | oczywiście poczucie humoru ma każdy inne,Mi pasuje gino napisał/a: | i ogolnie..jakis taki..drazniacy jest..
stad..moze taka reakcja innych... | i dla spokojności Innych Niema już gino napisał/a: | ale..mysle ze nie powinienes sie obrazac.. | naprawdę nie obrażam się gino napisał/a: | chetnie pomozemy , doradzimy w kazdym problemie...;-)) |
dziękuje i licze na To pozdrawiam wszystkich
gino - 2009-02-26, 16:52
babula napisał/a: |
dziękuje i pozdrawiam wszystkich |
i tak trzymac
Tadeusz - 2009-02-26, 16:55
Babula, cieszę się, że przełknąłeś tę żabę. Tak jakoś się składa, że w naszym Klubie rozwinęły się piękne, trwałe przyjaźnie po początkowych niesnaskach, a nawet wrogich pomrukach. Jestem pewien, że tak będzie i w tym przypadku. Znam dobrze Medarda i wiem, że to dusza człowiek. Przybądź jak najszybciej na nasz zlot. Nie ważne, że nie masz campera. Twój blaszak świetnie go zastępuje, a i tak chodzi nie o to co masz, tylko jaki jesteś.
Czekamy na Ciebie i już cieszymy się na spotkanie.
babula - 2009-02-26, 17:01
Tadeusz napisał/a: | Babula, cieszę się, że przełknąłeś tę żabę |
ciężko przechodziła....ale jest już ok Tadeusz napisał/a: | Czekamy na Ciebie i już cieszymy się na spotkanie | Ja i mój "blaszak"lata prawie po całym kraju,niejest wykluczone że sie stawie - wtedy z całą moją paczką
StasioiJola - 2009-02-26, 17:25
I tak trzymać!!!!! Do spotkania!!!!!
prezesuu - 2009-02-26, 22:49
Cytat: | I tak trzymać!!!!! Do spotkania!!!!! | też tak uważam. Do miłego w realu.
ekosmak.dabrowska - 2009-02-27, 00:44
babula napisał/a: | naprawdę nie obrażam się |
"Będą z Ciebie ludzie"
KOCZORKA - 2009-02-28, 02:31
babula napisał/a: | Ja i mój "blaszak"lata prawie po całym kraju,niejest wykluczone że sie stawie - wtedy z całą moją paczką |
Uff. Odetchnęłam.
W rozmowy męskie nie lubię się wcinać , ale wiem, że po burzy zawsze świeci piękne słoneczko.
Babula , zapisz się i swoją paczkę na zlot do Koszelówki.
To pierwszy zlocik na rozpoczęcie sezonu i zapowiada się wspaniała zabawa.
Wieczór hawajski (przebrania rasta ), ognicho, pogaduchy, śpiewy i wiele innych atrakcji.
Pozdrówka
Jarosław69 - 2009-03-22, 22:17
Na tym forum zaczynają się odpowiedzi w mało przyjemnym stylu.
W czym problem?
Nie popieram takiego stylu.Nie na tym forum.
Jarosław69 - 2009-03-22, 22:18
Poszło nie na tym wątku.Przepraszam.
Miało iść gdzie indziej,gdzie "starzy" średnio(delikatnie to ujmując) potraktowali nowego.
patryś - 2009-03-22, 23:28
Jarosław69 napisał/a: | Na tym forum zaczynają się odpowiedzi w mało przyjemnym stylu.
W czym problem?
Nie popieram takiego stylu.Nie na tym forum. |
Mądrego to i miło posłuchać
|
|