Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Wędkarstwo - GDZIE NAPRAWIC WEDKE

gino - 2009-02-26, 16:13
Temat postu: GDZIE NAPRAWIC WEDKE
JAK W TEMACIE..uszkodzilem sobie dzisiaj wedeczke.. :gwm :evil:

zdeptalem jedna czesc.. :(

jest to teleskopowa ''weglowa'' bolonka 5m....lubie ja, dlatego,chcialbym jej dalej uzywac......ale..czy ktos naprawia-wymienia uszkodzone segmenty??

Bim - 2009-02-26, 16:37

Przerabiałem temat na mojej 14m tez uległa zdeptaniu ale przez kolegę na zawodach było to z 10 lat temu wydałem kasy sporo na jej naprawienie, ale uległa ponownemu pęknięciu w tym samym miejscu.Moja była segmentówka nasadzana.Mysłe że to się nie da
Tadeusz - 2009-02-26, 16:42

Bim napisał/a:
.Mysłe że to się nie da

Kochani. Można spróbować. Ja kilka swoich zdeptanych wędek reperowałem i to skutecznie, laminując je. Były to na ogół typowe teleskopówki 4- 4.5 metrowe.
Może miałem szczęście? Bo dały się po tych naprawach używać z pełnym powodzeniem. :)

gino - 2009-02-26, 17:31

Tadeusz napisał/a:
Bim napisał/a:
.Mysłe że to się nie da

Kochani. Można spróbować. Ja kilka swoich zdeptanych wędek reperowałem i to skutecznie, laminując je. Były to na ogół typowe teleskopówki 4- 4.5 metrowe.
Może miałem szczęście? Bo dały się po tych naprawach używać z pełnym powodzeniem. :)

Tadziu..robiles to sam..czy masz jakiego ''fachowca'' ??

Tadeusz - 2009-02-26, 17:46

gino napisał/a:
Tadziu..robiles to sam..czy masz jakiego ''fachowca'' ??

Robiłem to sam.
Czasami musiałem wzmacniać od środka i wtedy jeden z elementów teleskopu nie wsuwał się, ale lubianej wędce można ten drobiazg wybaczyć. :)

ARCADARKA - 2009-02-26, 18:24
Temat postu: ARCADARKA
gino , ale jak można sprzęt trzymać na podłodze :shock:
jeżeli węglówka to nic nie będzie z tego , znajdziesz fachowca , ale i tak po pewnym czasie strzeli ci w tym samym miejscu :evil:
nic innego jak przerobić na podbierak :haha: :haha: :haha:

gino - 2009-02-26, 18:37
Temat postu: Re: ARCADARKA
ARCADARKA napisał/a:
gino , ale jak można sprzęt trzymać na podłodze :shock:

ehh...no mozna..zwlaszcza jak sie robi porzadek na...alkowie.. :gwm

ARCADARKA - 2009-02-26, 18:52
czyli pośpiech :evil: :evil: :evil: :evil:
gino - 2009-02-26, 19:02
Temat postu: Re: ARCADARKA
ARCADARKA napisał/a:
czyli pośpiech :evil: :evil: :evil: :evil:

dokladnie.....
sam wiesz...ze ostatnio troche czasu stracilem..teraz..nadrabiam...

a jak sie czlowiek spieszy..to sie :diabelski_usmiech

ARCADARKA - 2009-02-26, 19:23
wiem przyjacielu :spoko wiem :ok
pozdrowionka :bigok

krzysztofCz - 2009-11-16, 08:54
Temat postu: Re: GDZIE NAPRAWIC WEDKE
gino napisał/a:
JAK W TEMACIE..uszkodzilem sobie dzisiaj wedeczke.. :gwm :evil:

zdeptalem jedna czesc.. :(

jest to teleskopowa ''weglowa'' bolonka 5m....lubie ja, dlatego,chcialbym jej dalej uzywac......ale..czy ktos naprawia-wymienia uszkodzone segmenty??

Jeżeli jest to sprzęt "firmowy" to możesz skorzystać z serwisu poprzez jakiś porządny sklep. Jeżeli jest to starszy rocznik to możesz spróbować wykorzystać element z jakieś innej wędki. Klejenie, sztukowanie itp - nic Ci nie pomoże - ja to przerabiałem. Musisz też wiedzieć, że każda taka naprawa zmienia charakterystykę kija. W najprostszym przypadku można skrócić ten złamany element.