| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Satelita Oyster Vision II
oskar36 - 2024-05-27, 14:12 Temat postu: Satelita Oyster Vision II Jestem na Peloponezie i mam problem z antena kilka dni temu brakło mi prądu od tej pory świeci się tylko czerwona dioda jakby nie dochodził prąd do sterownika czy ktoś może pomóc rozwiązać problem wrzucam kilka zdjec
yamah - 2024-05-27, 14:16 Temat postu: Re: Satelita Oyster Vision II
| oskar36 napisał/a: | | Jestem na Peloponezie i mam problem z antena kilka dni temu brakło mi prądu od tej pory świeci się tylko czerwona dioda jakby nie dochodził prąd do sterownika czy ktoś może pomóc rozwiązać problem wrzucam kilka zdjec |
na prośbę kolegi przekazuje zdjęcia
rakro1 - 2024-05-29, 20:25
No i jak ?? Ktoś coś podpowiedział / sam naprawiłeś ??
koko - 2024-05-31, 09:05
Zadzwon do Elcampu oni mają serwis .
rakro1 - 2024-05-31, 10:59
Jest w kontakcie z Elcampem - pracowali przy tym fizycznie przed wyjazdem a teraz, zdalnie ktoś stwierdził, że nie ma zasilania anteny.
Banan - 2024-05-31, 23:47
| rakro1 napisał/a: | | a teraz, zdalnie ktoś stwierdził, że nie ma zasilania anteny. |
To może ja stwierdzę zdalnie, że trzeba by ten czerwony bezpiecznik wymienić?
Jak nie pomoże, najtańszy multimetr w markecie za kilka euro pomoże znaleźć zasilanie
Edit:
Od biedy żarówka 12V na dwóch kabelkach też da radę
Janusszr - 2024-06-01, 07:17
Grecja pod tym względem to jakieś przekleństwo. Dwa nasze wyjazdy i dwa razy awaria TV właśnie tylko i wyłącznie w Grecji
Track222 - 2024-06-01, 10:33
| Janusszr napisał/a: | Grecja pod tym względem to jakieś przekleństwo. Dwa nasze wyjazdy i dwa razy awaria TV właśnie tylko i wyłącznie w Grecji |
Nie bardzo rozumie co ma Grecja do problemów z odbiorem telewizji satelitarnej. Jeśli sprzęt nie płata figle to nie ma żadnego problemu z odbiorem telewizji.
Janusszr - 2024-06-01, 11:10
| Track222 napisał/a: | | Janusszr napisał/a: | Grecja pod tym względem to jakieś przekleństwo. Dwa nasze wyjazdy i dwa razy awaria TV właśnie tylko i wyłącznie w Grecji |
Nie bardzo rozumie co ma Grecja do problemów z odbiorem telewizji satelitarnej. Jeśli sprzęt nie płata figle to nie ma żadnego problemu z odbiorem telewizji. |
Już tłumaczę.
Grecja to był taki zbieg okoliczności, że właśnie wtedy zepsuła się nam dwa razy telewizja. Raz szlag trafił napęd talerza, a przy drugim wyjeździe okazało się, że uszkodzeniu uległ przewód TV.
Z perspektywy czasu podchodzę do tego z humorem i taki był zamiar mojego wpisu jak przeczytałem, że komuś właśnie w Grecji siadła TV
Można to jeszcze inaczej ująć. W Grecji jeżeli chodzi o TV mieliśmy pecha
mischka - 2024-06-01, 11:43
Dlatego jak mam potrzebę w podróży to korzystam z TV internetowej. No chyba że gdzieś na zad... nie ma zasięgu
oskar36 - 2024-06-01, 15:41
Bezpiecznik wymieniony beż efektu prąd dochodzi w Elcampie podejrzewaja ze siadł sterownik
|
|