Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Rozważam kupić Chasson 777 Ultimate...

ostrykolesz - 2024-07-16, 23:15
Temat postu: Rozważam kupić Chasson 777 Ultimate...
Model 2024 ma 9-biegową skrzynię biegów, a model 2025 będzie miał nową 8-biegową skrzynię biegów. Czy powinienem poczekać na nową 8-biegową skrzynię biegów? Czy 9-biegowa skrzynia biegów jest naprawdę taka zła?

Diler chce zamontować klimatyzator Dometic FJ2200. Czy prosić o Truma?

Czy w przypadku instalacji paneli o mocy 400 W, czy one wystarczą dla 3-osobowej rodziny?

Czy powinienem montować tylne zawieszenie pneumatyczne? Czy Rubena jest dobra firma?

Czy zakup kampera marki Ford to błąd? Czy powinienem zapłacić więcej za kampera na bazie Fiata?

LukF - 2024-07-17, 09:00

I naprawdę myślisz, że tutaj dostaniesz gotowca: odpowiedzi na Twoje pytania 5 minut po zarejestrowaniu się na forum???
Komplecik - 2024-07-17, 10:26

Czy my świadczy usługi doradcze :wyszczerzony:
Czy jeśli już chcesz jakiejś podpowiedzi wypada się przedstawić powiedzieć kilka słów w dobrym tonie zagaić :wyszczerzony:
Czy ty aby nie jesteś sprzedawcą tych Fordzikow i szukasz reklamy bo jest tak dobrze że nie może być lepiej :wyszczerzony:
Czy
Czy czy

Powiedz jak to będziesz używał, czy masz wybrany układ wnętrza, gdzie będziesz jeździł kempingi/dzikie odludne miejsca
Potrzebujemy więcej info o typie podróżowania

Ja to najbardziej lubię Hymera np. :haha:

Na pierwszy rzut oka jako niby laik wybrałeś optymalnie chociaż podobne można mieć bliżej 300 niż 400 tysi
Zresztą bądź pewny opadną gatki dealerom a wtedy my odbijemy sobie te 100% podwyżki kamperów, zdaje się ruch jest okropnie duży a ma być jeszcze większy, ludzie wprost sr... Ą kasą i tylko kampry im w głowie :haha:
https://transa-m.pl/produkt/1465/kamper-chausson-777-titanium-ultimate-transit-170-km-automat-nowy-model-2024
:spoko

majsterus - 2024-07-21, 21:49

Tak!! Zakupiłbym to, na wypożyczania, ale nie dla siebie

Bo uważam, że jest to tamdeta, jak i w przyczepach tak i w kamperach.
Zaznaczam że jest to moja opinia.

majsterus - 2024-07-21, 21:54

Moderator proszę usunąć ten drugi post
PLopaPL - 2024-07-24, 22:03
Temat postu: Re: Rozważam kupić Chasson 777 Ultimate...
Model 2024 ma 9-biegową skrzynię biegów, a model 2025 będzie miał nową 8-biegową skrzynię biegów. Czy powinienem poczekać na nową 8-biegową skrzynię biegów? Czy 9-biegowa skrzynia biegów jest naprawdę taka zła? - mam z 6 biegowym automatem, model z 2022 roku i daje radę.

Diler chce zamontować klimatyzator Dometic FJ2200. Czy prosić o Truma? - mam FJ2200, wystarczająco dobry nawet na największe upały

Czy w przypadku instalacji paneli o mocy 400 W, czy one wystarczą dla 3-osobowej rodziny? - u siebie mam dwa panele o łącznej mocy 300 W + akumulator lifepo4, na 4 osoby wystarcza

Czy powinienem montować tylne zawieszenie pneumatyczne? Czy Rubena jest dobra firma? - mam tylne poduszki, obecnie firmy nie pamiętam. Pomaga w komforcie i ukrywaniu przeładowania ;)

Czy zakup kampera marki Ford to błąd? Czy powinienem zapłacić więcej za kampera na bazie Fiata? - mam forda od 2 lat, wydaje mi się jedną z najlepszych opcji. Komfort lepszy jak w trojaczkach, silnik przyjemnie cichy, moc ok

mischka - 2024-07-25, 07:14

Panowie, ostatnia wizyta pytającego 16.07.2024
Wasze odpowiedzi założyciela tematu nie interesują
Za jakiś czas sypnie spamem i to by było na tyle... :bajer

YAN - 2024-07-25, 08:29

mischka napisał/a:
Panowie, ostatnia wizyta pytającego 16.07.2024
Wasze odpowiedzi założyciela tematu nie interesują
Za jakiś czas sypnie spamem i to by było na tyle... :bajer

Czytać może bez logowania a jak będzie chciał odpisać to się zaloguje " i to by było na tyle..".