|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Turcja - Turecka karawana - wrzesień 2024
Janusszr - 2024-07-23, 20:14 Temat postu: Turecka karawana - wrzesień 2024 Kto wybiera się w tamte strony we wrześniu? Może jakaś malutka karawana powstanie?
pawelek - 2024-07-25, 15:19
Witam, szukam pomysłu na wrzesień, tak po połowie. Może być i Turcja. Masz jakiś plan?
Janusszr - 2024-07-25, 16:00
Plan właśnie jest układany. Korzystamy z opisów doświadczeń innych. To nasz pierwszy wyjazd w tamte strony. Termin nie jest sztywny, ale wstępna data to +- 01.09. na miesiąc.
Piotr Jerzy - 2024-07-26, 16:16 Temat postu: Turcja -Pazdziernik Witajcie,w planie wyjazd objazdowy całej Turcji pazdziernik-listopad
pozdrawiam Piotr i Gosia
AndyS - 2024-07-26, 19:53 Temat postu: Re: Turcja -Pazdziernik
Piotr Jerzy napisał/a: | Witajcie,w planie wyjazd objazdowy całej Turcji pazdziernik-listopad | To mnie zaciekawiło i wstępnie jestem zainteresowany. Zobaczymy jak sytuacja rozwinie się dalej.
Piotr Jerzy - 2024-07-26, 20:12 Temat postu: Re: Turcja -Pazdziernik
AndyS napisał/a: | Piotr Jerzy napisał/a: | Witajcie,w planie wyjazd objazdowy całej Turcji pazdziernik-listopad | To mnie zaciekawiło i wstępnie jestem zainteresowany. Zobaczymy jak sytuacja rozwinie się dalej. |
I my zobaczymy jak sytuacje,to jest kolejne podejście niestety przerwanego wyjazdu w maju do Turcji
Janusszr - 2024-07-26, 22:04
Dlaczego właśnie planujecie październik, a nie wrzesień?
Piotr Jerzy - 2024-07-26, 22:13
Janusszr napisał/a: | Dlaczego właśnie planujecie październik, a nie wrzesień? |
Możemy wyjechac na tak długo dopiero od pazdziernika
Janusszr - 2024-07-26, 22:25
Rozumiem. Sądziłem, że są inne przesłanki o których jako nowicjusz na tym kierunku nie wiem.
Lesek - 2024-08-12, 13:54
Witajcie.
My też panujemy wyjazd do Turcji w drugiej połowie września.
Pozdrawiamy. Ela i Leszek
zbyszekbianco - 2024-08-12, 22:20
Witajcie , my planujemy wyjazd do Turcji w okolicach 25 sierpnia do 5 pazdzierinka .Wstępnie mamy program wyjazdu opracowany przez znajomych którzy realizowali go w zeszłym roku .Napewno są możliwe modyfikacje .W czwartek wybieramy się do Szydłowca na zlot karawaningowy , jak ktoś by się chciał przyłączyć to możemy pogadać .Nasz nick Bianco
jesteśmy z Wieliczki mój tel 501420155 .Pozdrawiam , będziemy też obserwować innych , którzy wybierają się w tym terminie , może gdzieś w trasie kieliszek kawy .
Piotr Jerzy - 2024-08-12, 22:28
zbyszekbianco napisał/a: | Witajcie , my planujemy wyjazd do Turcji w okolicach 25 sierpnia do 5 pazdzierinka .Wstępnie mamy program wyjazdu opracowany przez znajomych którzy realizowali go w zeszłym roku .Napewno są możliwe modyfikacje .W czwartek wybieramy się do Szydłowca na zlot karawaningowy , jak ktoś by się chciał przyłączyć to możemy pogadać .Nasz nick Bianco
jesteśmy z Wieliczki mój tel 501420155 .Pozdrawiam , będziemy też obserwować innych , którzy wybierają się w tym terminie , może gdzieś w trasie kieliszek kawy . |
Witaj,myśle że macie dodatkowe ubezpieczenie na Azje bo nasze działa tylko w EU.Jak pisałem wcześniej w poście wyruszamy na koniec wrzesnia objazd około 3/4 Turcji
pozdrawiam Piotr
Komplecik - 2024-08-13, 06:32
Podpinam się pod temat, też planujemy wyjazd do Turcji przełom września i października
Może wzorem Andrzeja627 jakieś spotkanie wymiana doświadczeń gdzieś na terenie Turcji, bo to jedni będą wyjeżdżać a nowi dopiero zwiedzać, ja absolutnie nie wiem gdzie w jakim rejonie takie spotkanie było by najlepsze,
niebieski-n2 - 2024-08-13, 09:38
Wtrącę się w temat z pytaniem.
Kto przejeżdżał granicę bułgarsko-turecką kamperem Hymer integrą na bodajże łódzkich tablicach EL..... dnia 06.06.2024 w godzinach okołopołudniowych, przedpołudniowych nawet??
Posiadał naklejkę forumową. Może czyta ten wątek?
szurin28 - 2024-08-23, 08:18
Witajcie! Ruszam do Turcji 31 Sierpnia
jest może ktoś kto w tym terminie też się tam wybiera!?
Janusszr - 2024-08-23, 08:43
Covid krzyżuje nam wszelkie plany Miała być Turcja, Grecja. Co będzie?
Wyć się chce
Piotr Jerzy - 2024-08-23, 15:46
szurin28 napisał/a: | Witajcie! Ruszam do Turcji 31 Sierpnia
jest może ktoś kto w tym terminie też się tam wybiera!? |
Życzymy szerokiej drogi i zobaczymy sie w Turcji:)
yamah - 2024-08-24, 11:58
Komplecik napisał/a: | ja absolutnie nie wiem gdzie w jakim rejonie takie spotkanie było by najlepsze,
|
Tu macie super miejsce :
https://maps.app.goo.gl/1Whzx3J2y8gUisU79
jest to jedna z dużych plaż dla kamperów oraz Efez obowiązkowo na mapie każdego podróżnika
zbyszekbianco - 2024-08-28, 06:39
szurin28 napisał/a: | Witajcie! Ruszam do Turcji 31 Sierpnia
jest może ktoś kto w tym terminie też się tam wybiera!? | My z lekką zwłoką ruszamy do Turcji dzisiaj , planujemy powrót na 10-go pazdziernika
Piotr Jerzy - 2024-08-28, 10:46
zbyszekbianco napisał/a: | szurin28 napisał/a: | Witajcie! Ruszam do Turcji 31 Sierpnia
jest może ktoś kto w tym terminie też się tam wybiera!? | My z lekką zwłoką ruszamy do Turcji dzisiaj , planujemy powrót na 10-go pazdziernika |
Zbyszek daj informacje z przekraczania granicy Tureckiej
La Digue - 2024-08-28, 21:43
Piotr Jerzy napisał/a: | zbyszekbianco napisał/a: | szurin28 napisał/a: | Witajcie! Ruszam do Turcji 31 Sierpnia
jest może ktoś kto w tym terminie też się tam wybiera!? | My z lekką zwłoką ruszamy do Turcji dzisiaj , planujemy powrót na 10-go pazdziernika |
Zbyszek daj informacje z przekraczania granicy Tureckiej |
Co prawda nie jestem Zbyszek, ale na granicy tureckiej niema żadnej filozofi. Kampery specjalne okienko odprawy paszportowej i potem wiata dla celników. Otwórz drzwi kampera, następnie garażu i wszystko ok. Witamy w Turcji.
Piotr Jerzy - 2024-08-28, 22:23
La Digue napisał/a: | Piotr Jerzy napisał/a: | zbyszekbianco napisał/a: | szurin28 napisał/a: | Witajcie! Ruszam do Turcji 31 Sierpnia
Co prawda nie jestem Zbyszek, ale na granicy tureckiej niema żadnej filozofi. Kampery specjalne okienko odprawy paszportowej i potem wiata dla celników. Otwórz drzwi kampera, następnie garażu i wszystko ok. Witamy w Turcji. |
Przepraszam za imie,pytam o jedzenie na granicy i wypakowywanie wszystkiego z auta (słyszałem że sa przypadki takie)
La Digue - 2024-08-29, 07:27
Piotr Jerzy napisał/a: | La Digue napisał/a: | Piotr Jerzy napisał/a: | zbyszekbianco napisał/a: | szurin28 napisał/a: | Witajcie! Ruszam do Turcji 31 Sierpnia
Co prawda nie jestem Zbyszek, ale na granicy tureckiej niema żadnej filozofi. Kampery specjalne okienko odprawy paszportowej i potem wiata dla celników. Otwórz drzwi kampera, następnie garażu i wszystko ok. Witamy w Turcji. |
Przepraszam za imie,pytam o jedzenie na granicy i wypakowywanie wszystkiego z auta (słyszałem że sa przypadki takie) |
O trzepaniu kampera nie słyszałem. Zaglądają czy nie wieziesz karabinu lub haubicy i nic więcej. Ceny jedzenia takie same jak w PL. Kebap z ajranem to palce lizać.
Piotr Jerzy - 2024-08-29, 08:39
La Digue,
Witaj,czytałem i oglądałem filmy z granicy Turcji gdzie ludzie musilei wyładowywac wszystko z kamperów a jesli chodzi o jedzenie jest zakaz wwożenia jedzenia swojego
La Digue - 2024-08-29, 08:47
Piotr Jerzy napisał/a: | La Digue,
Witaj,czytałem i oglądałem filmy z granicy Turcji gdzie ludzie musilei wyładowywac wszystko z kamperów a jesli chodzi o jedzenie jest zakaz wwożenia jedzenia swojegona |
Trzy lata z rzędu i niczego takiego nie doświadczyłem, ale wszystko jest możliwe. Wwozić jedzenie do Turcji to również pierwszy raz słyszę. to i owszem.
Piotr Jerzy - 2024-08-29, 08:53
La Digue,
La Digue, La Digue, La Digue,
Witaj Roman,jeżeli masz jakieś dobre miejsca w Turcji na dziko to poprosze
Janusszr - 2024-08-29, 08:55
Witaj,czytałem i oglądałem filmy z granicy Turcji gdzie ludzie musilei wyładowywac wszystko z kamperów a jesli chodzi o jedzenie jest zakaz wwożenia jedzenia swojegona |
Taki film, jak kogoś trzepią na granicy jest ciekawszy. W strefie Schengen również zdarzają się szczegółowe kontrole.
Np. do Norwegii można wwieźć tyle alkoholu co nic. I jakoś sobie każdy radzi
La Digue - 2024-09-03, 20:04
La Digue, La Digue, La Digue,
Witaj Roman,jeżeli masz jakieś dobre miejsca w Turcji na dziko to poprosze |
Generalnie to P4N
moje sprawdzone
https://park4night.com/fr/place/115947#prettyPhoto
https://park4night.com/fr/place/22838#prettyPhoto
https://park4night.com/en/place/319214#prettyPhoto
Piotr Jerzy - 2024-09-03, 21:07
Fajnie miejsca dziękuje zapisane
slavia - 2024-09-15, 01:45
Witaj,czytałem i oglądałem filmy z granicy Turcji gdzie ludzie musilei wyładowywac wszystko z kamperów a jesli chodzi o jedzenie jest zakaz wwożenia jedzenia swojego |
W ubiegłym roku wjeżdżaliśmy od strony Grecji. Nie było żadnego problemu. Nawet nie brali nas na bok, tylko zajrzeli do środka, jedzenie i napoje widzieli i nic z tym nie robili. Życzyli szerokiej drogi i tyle.
Z niechlubnej praktyki jazdy po Turcji, to warto też zwrócić uwagę na radary. A że ja na wyjazdach mam czasami pecha, to u nich dostałem dwa.
Jeden mi zrobił zdjęcie i zapłacić trzeba na granicy przy wyjeździe. Drugi dostałem również za prędkość i upolowali mnie na radar u policjanci. A odbywa się to tak (taką sytuację później widziałem kilka razy, a że już miałem doświadczenie to uważałem).
Na dwupasmówce stoi auto cywilne po naszej stronie "ustawione pod prąd". Z reguły widać go już z daleka. W samochodzie jest jeden człowiek i robi obsługuje radar (robi zdjęcia), po czym przekazuje przez radio informacje policjantom w oznakowanym radiowozie, stojącym dalej ok. 2-3 km. W miejscu postoju radiowozu jest rękaw i wyłapują delikwenta na pobocze. Policjanci ładnie wszystko wyjaśniają (zawsze byli mili na drodze, bo będziecie mieli z nimi do czynienia częściej i zaraz to opiszę). Mandat płaci się na konto "ichniejszego US".
Napisałem że kontakt będziecie mieli częściej z policją i czymś w postaci Urzędu Celnego lub włoskich karabinierów, ponieważ co jakiś czas na drogach są kontrole, głownie dla lokalsów. O ile na wybrzeżu jak widzą obce rejestracje to machają, aby jechać dalej, to w głębi kraju, gdzie nie było prawie w ogóle turystów, sprawdzali nas prawie w każdym rękawie. Kilka razy mieliśmy wrażenie, że bardziej z ciekawości. Ale są mili.
slavia - 2024-09-15, 02:16
Z miejsc, które byśmy polecili to:
1. SELIME oraz kanion IHLARA. Ładne miejsce i w porównaniu z Goreme prawie w ogóle nie ma turystów.
Jeden bilet na wejście do kanionu i do miasta skalnego SELIME.
Poza tym, będąc w tej okolicy, warto odwiedzić Güzelyurt, w dysktrykcie Aksaray. Również miasto skalne.
Wszyscy jadą na Kapadocję najczęściej do Goreme.
W okolicy jest wiele podobnych miejsc.
2. Derinkuyu warto też zobaczyć podziemne miasto. To też Kapadocja.
2. Ölüdeniz. Niewielkie miasteczko w przepięknej zatoce. Mekka dla paralotniarzy. Warto skorzystać z przelotu parolotnią. Widoki nieziemskie. Warto się odważyć. Jak ktoś nie latał, to na początku trochę strachu (tak było w moim wypadku), a później zachwyt. Woda w zatoce była "ciepła jak zupa". My byliśmy ok. 10 października.
3. Polecam również zajrzeć w głąb lądu, z daleka od szlaków turystycznych. Kultura i życzliwość (z taką się spotkaliśmy) lokalsów jest niebywała.
Komplecik - 2024-09-16, 07:38
Mam pytanie, w związku z tym że to tyło 30dni wygospodarowane na zobaczenie cząstki Turcji, chce najszybszą, najłatwiejsza, trasą dotrzeć do Turcji z Krakowa, czy to co Mapa gogle mówi to jest opcja optymalna może jakieś inne pomysły macie? Wszelkie podpowiedzi mile widziane, obiecuje w zamian relacje online prawie z trasy oraz zwiedzania Turcji
Bim - 2024-09-16, 12:39
Komplecik napisał/a: | Mam pytanie, w związku z tym że to tyło 30dni wygospodarowane na zobaczenie cząstki Turcji, chce najszybszą, najłatwiejsza, trasą dotrzeć do Turcji z Krakowa, czy to co Mapa gogle mówi to jest opcja optymalna może jakieś inne pomysły macie? Wszelkie podpowiedzi mile widziane,
|
Mapa to widzi Twoje sugestie, ale nie widzi dnia tygodnia.
My nie wiemy czy ma być szybko i ekonomicznie
Kieruj się za karawaną gastarbeiterów wybierz mniej zatłoczone przejście węgiersko serbskie
Komplecik - 2024-09-16, 19:29
Bim napisał/a: |
Kieruj się za karawaną gastarbeiterów wybierz mniej zatłoczone przejście węgiersko serbskie |
Gastarbeiterzy którym mało zatłoczonym przejściem jeżdżą? Ty w Grecji byłeś 18razy dla ciebie to bułka z serem
Bim - 2024-09-16, 19:37
Komplecie dawaj ślad jakim masz zamiar jechać i będziemy go rozbierać na elementy pierwsze, będzie o czym podyskutować 😁
Tylko musisz się spieszyć żeby mostów na Dunaju nie pozamykali
Komplecik - 2024-09-16, 21:30
Udostępniona trasa
Z Czyżyny, 31-870 Kraków do Edirne - Kapıkule Yolu 1, Orestiada, 22130 Kemal/Edirne Merkez/Edirne, Turcja przez А1.
16 h 14 min (1 585 km)
16 h 14 min przy bieżącym natężeniu ruchu
1. Kieruj się Mieczysława Medweckiego na wschód w stronę Jutrzenka
2. Skręć w prawo w Bieńczycka/DW776
3. Na rondo Czyżyńskie pierwszy zjazd w Aleja Pokoju/DW776
4. Zjedź z ronda w Aleja Pokoju/DW776
5. Na rondo 308 Dywizjonu trzeci zjazd w Nowohucka/DW776
6. Zjedź z ronda w Nowohucka/DW776
7. Dalej prosto po II obwodnica/Powstańców Wielkopolskich/DW776
8. Wybierz drugi pas z lewej, aby skręcić łagodnie w lewo w aleja Powstańców Śląskich/DW776
9. Wybierz prawy pas, aby kontynuować jazdę Księdza Józefa Tischnera
10. Wybierz środkowy pas, aby skręcić łagodnie w prawo i pozostać na Księdza Józefa Tischnera
11. Skręć w lewo w Zakopianka/Zakopiańska
12. Dalej prosto, pozostając na Zakopianka/Zakopiańska
13. Kontynuuj wzdłuż Zakopianka/E77
14. Kontynuuj wzdłuż Zakopianka
15. Dalej prosto, pozostając na Zakopianka
16. Wjedź na Krakowska
17. Wybierz prawy pas, aby skorzystać z wjazdu na DK49, kierunek: Centrum/Jurgów/DW957/Jabłonka/Nowy Sącz
18. Skręć w prawo w Aleja Tysiąclecia/DK49
19. Na Rondo Im. Tysiąclecia podążaj prosto na Aleja Tysiąclecia/DK49
20. Na Jana Pawła II pierwszy zjazd w Jana Pawła II/DK49
21. Zjedź z ronda w Jana Pawła II/DK49
22. Na rondzie pierwszy zjazd w DK49
23. Zjedź z ronda w DK49
24. Na rondzie drugi zjazd w Tatrzańska/DK49
25. Kontynuuj wzdłuż trasa 66
26. Skręć łagodnie w lewo, pozostając na trasa 66
27. Skręć w prawo w trasa 537
28. Lekko w lewo w trasa 3083
29. Skręć w prawo w Popradská/trasa 66
30. Skręć w lewo w zjazd na D1/E50, kierunek: Košice/Prešov/Spišský Štvrtok
31. Wjedź na D1/E50
32. Trzymaj się prawej strony, jadąc dalej po E50
33. Dalej prosto, pozostając na E50
34. Trzymaj się prawej strony, jadąc dalej po E571/E58
35. Zjedź na trasa 17, kierunek: Miskolc
36. Wybierz lewy pas, aby skorzystać z wjazdu na trasa 17, kierunek: Miskolc
37. Lekko w lewo w Južná trieda/trasa 17/E71
38. Trzymaj się lewej strony, jadąc dalej po Osloboditeľov/trasa 17
39. Lekko w lewo
40. Kontynuuj wzdłuż M30
41. Zjedź
42. Na rondzie pierwszy zjazd w trasa 3
43. Zjedź z ronda w trasa 3
44. Na rondzie drugi zjazd w trasa 3
45. Zjedź z ronda w trasa 3
46. Na rondzie drugi zjazd aby wjechać na M30
47. Zjedź z ronda aby wjechać na M30
48. Wjedź na M30
49. Wybierz jeden z dwóch prawych pasów, aby skręcić łagodnie w prawo w zjazd na E71/M3, kierunek: Budapest
50. Wjedź na M3
51. Wybierz prawy pas, aby skorzystać ze zjazdu 27 na E71/M31, kierunek: M0/Repülőtér/Ausztria/Horvátország/Szlovénia/Szerbia
52. Wybierz jeden z dwóch lewych pasów, aby skorzystać ze zjazdu E71/M0, kierunek: M1/M7/M6/M5/trasa 4/Ausztria/Horvátország/Szlovénia/Szerbia/Repülőtér
53. Zjedź na ⛉ E75
54. Skręć w zjazd na E60/E75/M5, kierunek: Szerbia/Szeged/Szolnok/405
55. Łagodnie w prawo w zjazd na M5
56. Wjedź na E75/M5
57. Trzymaj się lewej strony, jadąc dalej po M5
58. Kontynuuj wzdłuż А1
59. Trzymaj się lewej strony, pozostając na А1
60. Zjedź, kierunek: Sofia/Niš
61. Kontynuuj wzdłuż Автомагистрала „Европа“/trasa 8/E80
62. Dalej prosto po Автомагистрала „Европа“/бул. „Европа“/trasa 8
63. Dalej prosto, pozostając na Автомагистрала „Европа“/бул. „Европа“/trasa 8
64. Dalej prosto, pozostając na Автомагистрала „Европа“/бул. „Европа“/trasa 8
65. Trzymaj się lewej strony, pozostając na Автомагистрала „Европа“/бул. „Европа“/trasa 8
66. Na rondzie trzeci zjazd w trasa 18/trasa 8
67. Zjedź z ronda w trasa 18/trasa 8
68. Trzymaj się lewej strony, jadąc dalej po Софийски околовръстен път/trasa 18/trasa 8
69. Wybierz jeden z dwóch prawych pasów, aby skorzystać z wjazdu, kierunek: Varna/Burgas/Svilengrad/Ruse/Vidin
70. Wjedź na Северна cкоростна тангента/A6/E79/E80
71. Zjedź, kierunek: Свиленград
72. Wjedź na Софийски околовръстен път/trasa 1/trasa 18/trasa 6/trasa 8
73. Skręć w prawo w zjazd na A1/E80, kierunek: Plovdiv/Svilengrad
74. Trzymaj się lewej strony, pozostając na Автомагистрала „Тракия“/E80
75. Wybierz prawy pas, aby skorzystać ze zjazdu trasa 66, kierunek: Popovitsa/Svilengrad
76. Dalej prosto, pozostając na Автомагистрала „Марица“/E80/А4
77. Trzymaj się lewej strony, jadąc dalej po Автомагистрала „Марица“/E80
78. Trzymaj się lewej strony, jadąc dalej po E80/А4
79. Dalej prosto po E80
80. Dalej prosto, pozostając na E80
81. Wybierz jeden z dwóch lewych pasów, aby skręcić łagodnie w lewo i pozostać na E80
82. Dojedź do lokalizacji: Edirne - Kapıkule Yolu 1
Aby wyznaczyć najlepszą trasę z uwzględnieniem aktualnego ruchu, wejdź na https://maps.app.goo.gl/TPcv25EDLFknz82w8
tomiy - 2024-09-16, 21:50
Ta trasa jest najszybsza, kwestia tylko roszke, kiedy nadjedziesz. Ale w okolicy są 4 przejścia (dwa czynne 7-19)
Bim - 2024-09-17, 17:00
https://borderalarm.com/bottlenecks/asotthalom-backi-vinogradi/#
Strona z czasami oczekiwania .
Widzę że jedziesz na bogato autostradami
Bon voyage
lewicki - 2024-09-17, 21:00
Chyba najbardziej optymalna aktualnie trasa do Turcji,Zycze miłej podróży i czekam na relację,Jechałem tą samą trasą w lipcu,bądz czujny na parkingach w Serbi ja spałem pod hotelami,jak masz skutera to uważaj na granicy Tureckiej trzeba zrobić zgłoszenie celne.Na granicy możesz kupic HGS i SIM do telefonu jest tez aplikacja na telefon gdzie możesz sprawdzić stan konta HGS jak coś to pisz lub dzwoń.Napisz czy jedziesz do Istanbulu.
Komplecik - 2024-09-17, 21:40
Bim napisał/a: |
Widzę że jedziesz na bogato autostradami
Bon voyage |
Jak na bogato jak, jadę po prostu bo pod Ararat mam prawie 4ke, jak się będę pier.... to kiedy zajadę, uwidzieć coś pasuje bom nie widział a bym chciał,
Komplecik - 2024-09-17, 21:43
lewicki napisał/a: | .Napisz czy jedziesz do Istanbulu. |
Z domu wyjeżdżam w crocsach i majtkach, odziewać mam zamiar się w Turcji
Mikesz - 2024-09-18, 15:48
lewicki napisał/a: | Chyba najbardziej optymalna aktualnie trasa do Turcji,Zycze miłej podróży i czekam na relację,Jechałem tą samą trasą w lipcu,bądz czujny na parkingach w Serbi ja spałem pod hotelami,jak masz skutera to uważaj na granicy Tureckiej trzeba zrobić zgłoszenie celne.Na granicy możesz kupic HGS i SIM do telefonu jest tez aplikacja na telefon gdzie możesz sprawdzić stan konta HGS jak coś to pisz lub dzwoń.Napisz czy jedziesz do Istanbulu. |
Mógłby kolega wrzucić
namiary na apke do sprawdzania konta HGS,jestem aktualnie w Turcji nad morzem i przydałaby się,z góry dziekuje
rjas - 2024-09-18, 18:01
Odnośnie HGS - nie do końca rozumiem czy on tak naprawdę jest do czegoś potrzebny, chyba że powoduje otwarcie bramek wjazdowych. Dlaczego tak piszę ? Ponieważ w połowie pobytu skończyła się kasa na koncie HGS a była akurat niedziela, więc poczta zamknięta. Płaciłem kilkukrotnie na skrajnej prawej bramce kartą, bez dodatkowych konsekwencji czy opłat na granicy przy wyjeździe.
Aplikację HGS ściąga się ze sklepu online, a czkolwiek mnie nie chciała działać. Było pytanie o Turecki numer telefonu i tutaj dup.....
Jeśli chodzi o internet to mogę podpowiedzieć, że kupiłem SIM-kartę Lifecell na Alle..., załadowałem do mobilnego routera i problem internetu został rozwiązany. Koszt to mniej więcej 45zł za 40Gb. Doładowywałem 3 razy i po opłaceniu kartą konto jest doładowane po 5 sekundach.
alekug - 2024-09-18, 18:17
Witam ! Mógłbyś podać link do tego sprzedawcy
Żeby kupić kartę SIM Lifecella .Może będzie bardziej sprawdzony od innych
lewicki - 2024-09-18, 20:35
Apka to HGS-HIZILI GECIS SISTEMI.O ile dobrze pamietam to mozesz do 14 dni jezdzic na minusie pożniej dostanieiesz kare 10 krotnosc najdroższego odcinka drogi jaka przejechałes,O ile dobrze pamietam !!!
lewicki - 2024-09-18, 20:47
Na samej granicy sprzedają karty sim PTT cell sprzedawca od ręki konifguruje kartę cena 607TL 25GB .HGS też ma w sprzedazy.
rjas - 2024-09-18, 21:01
alekug napisał/a: | Witam ! Mógłbyś podać link do tego sprzedawcy
Żeby kupić kartę SIM Lifecella .Może będzie bardziej sprawdzony od innych |
https://allegro.pl/oferta/mega-tani-internet-roaming-turcja-ue-starter-lifecell-ua-karta-sim-15866884736
rjas - 2024-09-18, 21:05
lewicki napisał/a: | Apka to HGS-HIZILI GECIS SISTEMI.O ile dobrze pamietam to mozesz do 14 dni jezdzic na minusie pożniej dostanieiesz kare 10 krotnosc najdroższego odcinka drogi jaka przejechałes,O ile dobrze pamietam !!! |
U mnie wyglądało to tak, że akurat kasa się skończyła gdzie była tylko jedna bramka, na której był ktoś z obsługi. Szlaban się nie chciał otworzyć i gość powiedział, że na HGS nie ma już pieniędzy. Od tego momentu płaciłem kartą za każdym razem. Ciekawe co by było jakby nie było nikogo z obsługi, a o tych 14-u dniach też już gdzieś czytałem.
Mikesz - 2024-09-20, 10:40
lewicki napisał/a: | Apka to HGS-HIZILI GECIS SISTEMI.O ile dobrze pamietam to mozesz do 14 dni jezdzic na minusie pożniej dostanieiesz kare 10 krotnosc najdroższego odcinka drogi jaka przejechałes,O ile dobrze pamietam !!! |
Dziękuję bardzo ,pan w okienku w Kesan blisko granicy z Grecją obliczył do Antalya i z powrotem 50 Euro,most przy Canakkale i kawałek autostrady 980 LTdo Akcay ,trochę podrozało.Euro zamienialiśmy na LT w Canakkale po 37 LT za jedno E.Turkcell 20 GB z numerem telefonu inaczej nie było można 1100 LT.
rjas - 2024-09-20, 17:53
Mikesz napisał/a: | lewicki napisał/a: | Apka to HGS-HIZILI GECIS SISTEMI.O ile dobrze pamietam to mozesz do 14 dni jezdzic na minusie pożniej dostanieiesz kare 10 krotnosc najdroższego odcinka drogi jaka przejechałes,O ile dobrze pamietam !!! |
Dziękuję bardzo ,pan w okienku w Kesan blisko granicy z Grecją obliczył do Antalya i z powrotem 50 Euro,most przy Canakkale i kawałek autostrady 980 LTdo Akcay ,trochę podrozało.Euro zamienialiśmy na LT w Canakkale po 37 LT za jedno E.Turkcell 20 GB z numerem telefonu inaczej nie było można 1100 LT. |
Czyli potwierdza się, że internet w Turcji bardzo podrożał, bo z tego co gdzieś na Youtube widziałem to w tamtym roku kosztował w okolicach 300-400 TL.
Może na powrót użyteczne - prom Conakkale- Eceabat jest 3 razy tańszy od mostu i płaci się przy wjeździe na prom. Odpływa co pół godziny i płynie 15 minut.
Komplecik - 2024-09-20, 18:40
Jeszcze jedno pytanie, praktycznie jak to jest trzeba mieć zgodę właściciela samochodu jeśli nie jest zarejestrowany na mnie np.
Mam taką zgodę potwierdzoną notarialnie, czy to praktycznie wystarczy czy tłumaczyć na turecki u tłumacza, jak to przerabialiście w praktyce
Zgodnie z prawem powinno być tłumaczone i uwierzytelnione w ambasadzie
Teraz się obudziłem i już w ambasadzie nie przejdzie długi czas oczekiwania
?
?
lewicki - 2024-09-21, 20:15
Sam odpowiedziałeś sobie jak powinno być prawnie poprawnie przez ambasade,Dowód rejestracyjny na granicy sprawdzali mi kilka razy mimo że nie byłem właścicielem kampera i nikt nie robił zwiąku z tym problemu.Co do cen w Turcji to wszystko podrożało ceny kempingów z aklikacji to przeszłość.Tanio to już było!
Komplecik - 2024-09-21, 20:33
lewicki napisał/a: | Sam odpowiedziałeś sobie jak powinno być prawnie poprawnie przez ambasade,Dowód rejestracyjny na granicy sprawdzali mi kilka razy mimo że nie byłem właścicielem kampera i nikt nie robił zwiąku z tym problemu.! |
Właśnie praktyka mnie najbardziej interesuje dzięki za info
Mam podpisaną przez notariusza zgodę właściciela powinno przejść.
rjas - 2024-09-23, 12:13
Komplecik napisał/a: |
|
Najwyżej pojedziecie do Grecji
Bim - 2024-09-23, 20:52
rjas napisał/a: | Komplecik napisał/a: |
|
Najwyżej pojedziecie do Grecji |
W crossach i majtkach ?
Janusszr - 2024-09-24, 08:02
Bim napisał/a: | rjas napisał/a: | Komplecik napisał/a: |
|
W crossach i majtkach ?
|
A kto bogatemu zabroni?
Komplecik - 2024-09-26, 07:51
Janusszr napisał/a: | Bim napisał/a: | rjas napisał/a: | Komplecik napisał/a: |
|
W crossach i majtkach ?
|
A kto bogatemu zabroni? |
Zimno się robi brrrrr wezmę polar CT., jak by się kierunek wyjazdu zmienił i do Grecji trzeba jechać było
artur35 - 2024-09-26, 10:29
Witam, na początku października wybieram się do Turcji po raz pierwszy. Czy ktoś również jedzie w tym terminie?
Janusszr - 2024-09-26, 13:09
Zimno się robi brrrrr wezmę polar CT., jak by się kierunek wyjazdu zmienił i do Grecji trzeba jechać było |
Nie każdego stać na taki polar CT
ZEUS - 2024-09-26, 13:37
artur35 napisał/a: | Witam, na początku października wybieram się do Turcji po raz pierwszy. Czy ktoś również jedzie w tym terminie? |
szacuję, że do Turcji wjadę ok.
5 października... jak by co to pisz na PW może uda się gdzieś spotkać, kilka załóg już jest lub wkrótce będzie w Turcji dlatego szansę na jakieś spotkania w trasie są spore
Komplecik - 2024-09-28, 22:27
nie wiem czyście byli, fajnie tu i poręczenie 30kilka km przed granicą serbską, dobry przystanek w drodze na południe, Węgry termy
Ogrzać się na termach, woda dziwnie pachnie ropą ,cena za 2osoby na termach kompiele od 9godziny do 19 to 120zl
https://maps.app.goo.gl/ySgQJkQKknyGjUZ49
tomiy - 2024-09-29, 21:49
Komplecik napisał/a: | :mikolaj nie wiem czyście byli, fajnie tu i poręczenie 30kilka km przed granicą serbską, dobry przystanek w drodze na południe, Węgry termy
Ogrzać się na termach, woda dziwnie pachnie ropą ,cena za 2osoby na termach kompiele od 9godziny do 19 to 120zl
https://maps.app.goo.gl/ySgQJkQKknyGjUZ49 |
Byłem byłem. Spokojne miejsce w drodze na południe
Komplecik - 2024-09-30, 22:53
Tu jest mega petarda w drodze do Turken
https://maps.app.goo.gl/qAya7ZGx5EMqNdgN7
alekug - 2024-10-01, 11:13
Robert - szerokiej drogi, dużo wrażeń, poczuj klimat i smak tureckiego czaju - pozdrawiam Aleksander z Rzeszowa
Komplecik - 2024-10-01, 20:04
Jesteśmy przy cieśninie Dardanele jest ok
Dziękuję Chłopaki za alkohol
Mikesz - 2024-10-03, 09:17
,,Komplecik,,My jesteśmy w Didim wracamy pomalutku z Bodrum ,za dwa tygodnie planujemy wygrzać się w Hajduszoboszormeny na termach,jakby co to wypatruj nas ,biały Campervan Ducato Box Star,dziś w Didim ma być 30 stopni,Pozdrawiamy .
andrzej627 - 2024-10-03, 11:47
Mikesz napisał/a: | jesteśmy w Didim (...) wypatruj nas ,biały Campervan Ducato Box Star |
A konkretnie gdzie?
Mikesz - 2024-10-03, 19:31
https://goo.gl/maps/RcPQQbHz7YiG4f4E8
Tu jesteśmy,jutro idziemy do hali
bazarowej i po południu na Pamucak i do.Selczuk.
Komplecik - 2024-10-03, 20:42
Mikesz napisał/a: | ,,Komplecik,,My jesteśmy w Didim wracamy pomalutku z Bodrum ,za dwa tygodnie planujemy wygrzać się w Hajduszoboszormeny na termach,jakby co to wypatruj nas ,biały Campervan Ducato Box Star,dziś w Didim ma być 30 stopni,Pozdrawiamy . |
My jesteśmy w Izmirze i pomalutku zjeżdżamy w dół, chcemy stać gdzieś w Około Efezu i zajrzeć do domu Maryji, proponuję ci za granicą zajrzeć do tych wód termalnych w Bułgarii ale woda wrzątek i bardzo czysta
joko - 2024-10-03, 21:09
Fajnie, że masz fajnie
A, że masz fajnie to rozpoznaję po tych charakterystycznych fotkach z lampką wina
To jest , że tak powiem Twój znak firmowy
Rozumiem , że pełna relacja z podróży godzina po godzinie , ze współrzędnymi geograficznymi i pierdyliardem fotek , będzie w listopadzie , albo grudniu jak już wrócisz
Cykaj fotki, w kapowniczku zapisuj co , gdzie i kiedy ...... a tymczasem spokojnej drogi i miłej zabawy dla Was
Na zachętę browarek
Komplecik - 2024-10-03, 22:38
Byliśmy dzisiaj byliśmy, no pierwszą przymiarkę do bazaru w Izmirze robiłem z 20e za lacostę orginals Turkisz na 15E, dobry gatunek dobry
Nie no jest fajnie pijemy winko jeszcze z polskich zapasów, była próba restauracyjna dobre lokalne ale jednak drogawe ponad 30jurków, ogólnie prawda jest że alkohol jest drogi w Turcji
Dziękuję za piwka oczywiście
LukF - 2024-10-04, 08:23
Komplecik,
Robert, szerokości w tej Tureckiej krainie i ostrożnie obchodź się z wątrobą bo ciężko nową dostać
Na relację bardzo szczegółową z starannie opisanymi zdjęciami również liczę. Najlepiej jeszcze w tym roku
Pozdrowienia dla E.
Mikesz - 2024-10-04, 19:47
Komplecik napisał/a: | Mikesz napisał/a: | ,,Komplecik,,My jesteśmy w Didim wracamy pomalutku z Bodrum ,za dwa tygodnie planujemy wygrzać się w Hajduszoboszormeny na termach,jakby co to wypatruj nas ,biały Campervan Ducato Box Star,dziś w Didim ma być 30 stopni,Pozdrawiamy . |
My jesteśmy w Izmirze i pomalutku zjeżdżamy w dół, chcemy stać gdzieś w Około Efezu i zajrzeć do domu Maryji, proponuję ci za granicą zajrzeć do tych wód termalnych w Bułgarii ale woda wrzątek i bardzo czysta
|
Dzięki dobrze wiedzieć gdzie te wody termalne , może zawitamy tam? może dałbys jakieś namiary?
Mikesz - 2024-10-04, 19:53
Byliśmy w domu Maryi,duuuuuży podjazd ,parę kilometrów pod górę, wjeżdżałem na drugim biegu ,na samej górze silnik mi sygnalizował o nagrzanym oleju,uff jak gorący był .teraz jesteśmy na plaży w Pamucak będziemy tam kilka dni.
ZEUS - 2024-10-04, 20:54
artur35 napisał/a: | Witam, na początku października wybieram się do Turcji po raz pierwszy. Czy ktoś również jedzie w tym terminie? |
Co z realizacją planów wyjazdu do Turcji, wyjechaleś? ja dzisiaj przekroczyłem granicę turecką i jutro kieruję się w stronę wybrzeża Morza Czarnego - okolice m. Sile... może uda się szlaki gdzieś skrzyżować🤗
Komplecik - 2024-10-04, 21:06
Mikesz napisał/a: | Byliśmy w domu Maryi,duuuuuży podjazd ,parę kilometrów pod górę, wjeżdżałem na drugim biegu ,na samej górze silnik mi sygnalizował o nagrzanym oleju,uff jak gorący był .teraz jesteśmy na plaży w Pamucak będziemy tam kilka dni. |
Zdaje się że z tej plaży chcemy jechać rowerami do domu Maryji jutro chcemy się tam pojawić
Namiary na termy masz ciut wyżej nad zdjęciami
Komplecik - 2024-10-04, 21:14
LukF napisał/a: | Komplecik,
Na relację bardzo szczegółową z starannie opisanymi zdjęciami również liczę. Najlepiej jeszcze w tym roku
Pozdrowienia dla E. |
Co Wy macie z tym że relacje że, ja jestem i pisze i to jest wystarczające my tu siedzimy gadamy nic się nie dzieje no.
Komplecik - 2024-10-05, 22:13
Co mogę powiedzieć na tą chwilę, nie jedzcie do Turcji bo po prostu będzie nas za dużo, czy to jest potrzebne nie!!! Tu nic się nie dzieje jest jak w 100 innych miejscach no, ludzie zwyczajni Polaków ciut ciut, kuźwa ostatni bastion normalności po prostu.
Palą ogniska na plaży i w miastach są uśmiechnięci, mają zmieniono automatycznie na - usunął... Na wszystko, Turcja po prostu jest normalna jest w tej chwili nr.1
Kwintesencja karawaningu
The Best
Komplecik - 2024-10-05, 22:18
Akcja wyciąganie z piasku
LukF - 2024-10-06, 06:40
Komplecik napisał/a: | Akcja wyciąganie z piasku |
Ciebie?
Bim - 2024-10-06, 08:37
LukF napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Akcja wyciąganie z piasku |
Ciebie? |
Komplecik ma specjalne opony jemu piasek nie straszny
Komplecik - 2024-10-06, 09:27
Nie nie mnie jeszcze nie wyciągali ale 100% pewny nie jestem, na plaży stoi traktor bo wyciągane zakopanych to dobry zarobek
Liczę że Sailumy mnie nie zawiodą, ale tu chyba nie o to chodzi, jest tak że jeśli ktoś za mocno się zapuścił ku brzegu i zjedzie z utwardzonego piasku to się zakopuje, wydaje mi się że stoimy bezpiecznie
Janusszr - 2024-10-06, 09:51
Cement należy mieć na podorędziu do utwardzenia gruntu. Piachu i wody nie brakuje......+ dobre opony.....
Nie ma za co
Staszek II - 2024-10-06, 13:55
Ja cementu nie wożę za to biorę zawsze kila butelek wódki i kilka zgrzewek piwa z Polski i oczywiście solidną linę. Kilka razy się to przydało, żeby podziękować. Czekam zawsze na Greka z pickupem 4x4. Przyszła do mine raz niemka po takiej interwencji i pyta ile zapłaciłem. Mówię że jedną flaszkę polskiej wódki a ona że wczoraj jej mąż zawołał pomoc drogową poszło 200 ojro Pomaga też czasem polanie piasku wodą przed kołami.
peja76 - 2024-10-06, 17:57
Co tu się wyrabia
Powodzienia i szerokści, też mieliśmy teraz być w Turcji, ale czerwcowy wypadek żony zmienił plany
Za relację
Komplecik - 2024-10-06, 18:24
Janusszr napisał/a: | Cement należy mieć na podorędziu do utwardzenia gruntu. Piachu i wody nie brakuje......+ dobre opony.....
Nie ma za co |
Ha ha..... Ha......
zobaczymy zobaczymy, tu traktorzysci jeżdżą watachami mają wyciągarki i łopaty
Komplecik - 2024-10-06, 18:58
Tak klimatycznie mamy
Jacek999 - 2024-10-07, 06:15
Ten to się chyba nie zakopie , miłego pobytu
Komplecik - 2024-10-07, 06:34
Jacek999 napisał/a: | Ten to się chyba nie zakopie , miłego pobytu |
Zobacz jak z rana wygląda o wschodzie słońca
Komplecik - 2024-10-07, 21:02
Dzisiaj na plaży stoi 9 polskich kamperów wszystkich jest ze 20
Od rana zwiedzaliśmy najbliższą okolice z plaży do domu Maryji jest 12km a potem zjazd 6 kilometrowy do Efezu i jesze kawałek do Selçuk u.
Na wycieczce nie obyło się bez awarii urwał się hak i zmieliło przerzutkę w rowerze, szczęśliwie zholowalismy się do kamperka
Komplecik - 2024-10-10, 05:37
No i tak to nam leci że z plaży Pamucak pojechaliśmy do Pamukale tam wczesnym rankiem obudziły nas startujace balony nad Pamukale piękne to wyglądało, a teraz jesteśmy nad jeziorkiem Salda mówią na to Malediwy Tureckie byliśmy też w małym Pamukale,, jaskinia,, jest to na trasie do jeziora Salda Gólu
Tak że siedzimy gagamy nic się nie dzieje
Dziękuję oczywiście za piwka
Komplecik - 2024-10-10, 06:49
20 stopni różnicy dzień noc odpaliłem traumę zalecić powietrze do porannej kawy
LukF - 2024-10-10, 07:06
Piękne zdjęcia ale o czym Ty stale gadasz z Twoją żoną?
mischka - 2024-10-10, 07:37
Komplecik napisał/a: | odpaliłem traumę zalecić powietrze do porannej kawy |
Po tym zdaniu obawiam się że to nie była kawa
za zdjęcia
Janusszr - 2024-10-10, 08:05
Na wycieczce nie obyło się bez awarii urwał się hak i zmieliło przerzutkę w rowerze, szczęśliwie zholowalismy się do kamperka
|
Możesz więcej napisać? Jaki hak urwał się?
Komplecik - 2024-10-10, 08:53
Janusszr napisał/a: | Komplecik napisał/a: |
|
Możesz więcej napisać? Jaki hak urwał się? |
Przecież wysłałem zdjęcie ze zmieloną przerzutką
Janusz hak od przerzutki hak od przerzutki no!
Komplecik - 2024-10-10, 08:55
mischka napisał/a: | Komplecik napisał/a: | odpaliłem TRUMĘ KOMBI E6+ zalecić powietrze do porannej kawy |
Po tym zdaniu obawiam się że to nie była kawa
za zdjęcia |
Dzieki że czytacie i czówacie
SZEJK - 2024-10-10, 09:34
Czytamy, czytamy mimo że mało słów to dużo treści.
Jest gorąco zimne leci jak nic.
andrzej627 - 2024-10-10, 09:39
Masz 2 karty SIM nietureckie, które są w roamingu. Każda podłączona do innego operatora (Turk Telekom i Vodafone). Czy dobrze widzę? Co to za karty?
Piotr Jerzy - 2024-10-10, 12:37
Witajcie,wczoraj wjechaliśmy do Turcji na granicy bez problemów 40.295620,26.620831 do zobaczenia w trasie 29 stopni dzis
Janusszr - 2024-10-10, 17:39
Komplecik napisał/a: | Janusszr napisał/a: | Komplecik napisał/a: |
|
|
Sorki, taki ze mnie nieogar w tych rowerowych sprawach. Musiałem w necie sprawdzić co to takiego jest ten hak od przerzutki Całe życie uczymy się. Podobno
Pifko za nauki
Komplecik - 2024-10-10, 20:59
andrzej627 napisał/a: | Masz 2 karty SIM nietureckie, które są w roamingu. Każda podłączona do innego operatora (Turk Telekom i Vodafone). Czy dobrze widzę? Co to za karty?
Obrazek |
wyłączyłem transmisję danych i jako ruter mam kartę ukraińską
life cell, chyba dobrze?
Komplecik - 2024-10-10, 21:01
Janusszr napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Janusszr napisał/a: | Komplecik napisał/a: |
|
|
Sorki, taki ze mnie nieogar w tych rowerowych sprawach. Musiałem w necie sprawdzić co to takiego jest ten hak od przerzutki Całe życie uczymy się. Podobno
Pifko za nauki |
Ale coś Ty starszy pewno jesteś skąd masz wiedzieć
Janusszr - 2024-10-10, 23:00
Ale coś Ty starszy pewno jesteś skąd masz wiedzieć
|
Tutaj zgadzam się z Tobą w 100%
Komplecik - 2024-10-11, 17:53
Można można
Komplecik - 2024-10-11, 20:27
Pier... ostatnie zdjęcia toż nikt nawet nie zareagował gdzie co jak po prostu nie interesuje i ok
SZEJK - 2024-10-11, 20:53
Kompleciku!!! no nie obrażaj się trochę przysnęliśmy. :kawka
Miejscówka z widokiem super. Czuwasz od nocy do rana, zdjątka piękne.
Dawaj nowe zdjęcia
Janusszr - 2024-10-11, 21:31
Komplecik napisał/a: | Pier... ostatnie zdjęcia toż nikt nawet nie zareagował gdzie co jak po prostu nie interesuje i ok |
Mnie to paraliż z zazdrości hamuje, dlatego tak mało w tym temacie udzielam się
jacek2214 - 2024-10-11, 21:56
Wszystkie fotki sa super,my Wam zazdroscimy takiej podrozy.A jakie oponki masz załozone.
Komplecik - 2024-10-11, 22:19
Chłopaki ja bym wam tego nie zrobił , ciekawy byłem reakcji, jest więc jedziemy dalej, jutro znaczy dzisiaj balony nad Kapadocją, podobno startują też z doliny miłość więc będę je widział od góry jak nie zaspie mam jeszcze takiego HITA że już jestem po nie wiem czy wyjdzie ale lekko go anonsuje jestem pewien że nikt tam nie był no chyba że, można się chwalić gdzie kto był i wie że nikt tam nie był, o Turcji myślę oczywiście
joko - 2024-10-12, 09:49
Janusszr napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Pier... ostatnie zdjęcia toż nikt nawet nie zareagował gdzie co jak po prostu nie interesuje i ok |
Mnie to paraliż z zazdrości hamuje, dlatego tak mało w tym temacie udzielam się |
Ja mam to samo
Zazdrość mnie Robert zżera, bo jedziesz tą trasą , którą ja miałem w tym roku robić
Ja odłożyłem temat do czasu jak będę mógł tam pojechać już 4x4
Oczywiście obserwuję , kibicuję i cieszę się razem z Tobą ...... i mam nadzieję , że jak ja będę się tam już wybierał to pomożesz i coś podpowiesz
Browarek oczywiście leci
peja76 - 2024-10-12, 10:34
No i pewno zaspał
WODNIK - 2024-10-12, 21:22
Komplecik napisał/a: | jestem pewien że nikt tam nie był no chyba że, można się chwalić |
Roberciku prowokujesz, ja i jeszcze dwie załogi byliśmy tam w 2022 roku. Staliśmy na pierwszym parkingu z wielbłądami przed Goreme. Pisz dalej, obserwuję Cię codziennie. Leci browarek
Komplecik - 2024-10-13, 14:16
WODNIK napisał/a: | Komplecik napisał/a: | jestem pewien że nikt tam nie był no chyba że, można się chwalić |
Roberciku prowokujesz, ja i jeszcze dwie załogi byliśmy tam w 2022 roku. Staliśmy na pierwszym parkingu z wielbłądami przed Goreme. Pisz dalej, obserwuję Cię codziennie. Leci browarek |
W Turcji było już na pewno 100tyś osób ja mam na myśli Kanion Karanlik
WODNIK - 2024-10-13, 14:27
Komplecik napisał/a: | W Turcji było już na pewno 100tyś osób ja mam na myśli Kanion Karanlik |
To w takim przypadku czekam na fotki i namiary na fajne miejscówki. Szerokości.
Komplecik - 2024-10-13, 14:34
WODNIK napisał/a: | Komplecik napisał/a: | W Turcji było już na pewno 100tyś osób ja mam na myśli Kanion Karanlik |
To w takim przypadku czekam na fotki i namiary na fajne miejscówki. Szerokości. |
Postaram się coś wymysleć
Piotr Jerzy - 2024-10-13, 21:00 Temat postu: Turcja -Pazdziernik Witajcie,jeszcze nam troche została do dogonienia was w Turcji pozdrawiamy Gosia i Piotr
Komplecik - 2024-10-14, 20:21
Kapadocja, warto
Komplecik - 2024-10-14, 20:47
Kapadocja to...... Balony, śluby, ćai, kabriolety, mega 4x4, wielbłądy karawany, śniadania, kuźwa i dużo więcej, jedzcie,
Od góry wjazd razem z busami free,
Kwintesencja Orientu
ZEUS - 2024-10-14, 20:50
A osobiste zdjęcia z pokładu balona będą🤔
Komplecik - 2024-10-14, 21:03
ZEUS napisał/a: | A osobiste zdjęcia z pokładu balona będą🤔 |
Aha z pokładu
ZEUS - 2024-10-14, 21:09
Komplecik napisał/a: | Aha z pokładu |
Już się nie mogę (i chyba nie tylko ja) doczekać🤗
LukF - 2024-10-14, 21:12
Komplecik napisał/a: | ZEUS napisał/a: | A osobiste zdjęcia z pokładu balona będą🤔 |
Aha z pokładu |
Robert,
My tu nadal czekamy na tę relację szczegółową godzina po godzinie a Ty wydzielasz zdjęcia i mówisz "Aha".
To stanowczo za mało
Komplecik - 2024-10-14, 21:39
ZEUS napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Aha z pokładu |
Już się nie mogę (i chyba nie tylko ja) doczekać🤗 |
Aaaa to nie wiedziałem że tak czekacie czyli co
Komplecik - 2024-10-14, 21:42
LukF napisał/a: | Komplecik napisał/a: | ZEUS napisał/a: | A osobiste zdjęcia z pokładu balona będą🤔 |
Aha z pokładu |
Robert,
My tu nadal czekamy na tę relację szczegółową godzina po godzinie a Ty wydzielasz zdjęcia i mówisz "Aha".
To stanowczo za mało |
Przecież ja jestem prawie pod ups. a co mało zdjęć mało, choć bym chciała to się aparat zacina
Komplecik - 2024-10-14, 21:45
Ja nie wiem jestem w Mezopotami na Eufratem i Tygrysem
LukF - 2024-10-15, 07:58
Komplecik napisał/a: | Ja nie wiem jestem w Mezopotami na Eufratem i Tygrysem |
Uważaj bo Abrahama z Ur Chaldejskiego tam możesz spotkać
Komplecik - 2024-10-16, 09:08
Kanion Karanlik, warto
andrzej627 - 2024-10-16, 10:43
Komplecik napisał/a: | Kanion Karanlik, warto |
Pojechałeś daleko na wschód.
https://maps.app.goo.gl/6RtXEY9zP6FPguoh8
Janusszr - 2024-10-16, 12:43
Wyobrażałem sobie Ciebie Komplecik jako takiego drobnego przecineczka, a tutaj na zdjęciu chłop jak dąb
Jacek999 - 2024-10-16, 15:11
Jak tak daleko jesteś, to może warto tu podjechać
https://www.google.pl/map...SoASAFQAw%3D%3D
Komplecik - 2024-10-16, 15:35
Janusszr napisał/a: | Wyobrażałem sobie Ciebie Komplecik jako takiego drobnego przecineczka, a tutaj na zdjęciu chłop jak dąb |
Taka rozdarta japa ze mnie 100kilo żywej wagi
Komplecik - 2024-10-16, 15:37
Następny raz
Komplecik - 2024-10-17, 17:15
Janusszr - 2024-10-17, 23:24
Jak straszno zrobiło się
Komplecik - 2024-10-18, 20:32
andrzej627 - 2024-10-18, 22:46
Komplecik, nic nie piszesz, gdzie jesteś.
Komplecik - 2024-10-19, 06:59
andrzej627 napisał/a: | Komplecik, nic nie piszesz, gdzie jesteś. |
Zalegliśmy tu. https://maps.app.goo.gl/7xHfFh6VY6xTnc5s9
Jest po sezonie więc jest miejsce do stania na parkingach przy ładnej promenadzie są kibelki jest wąż z wodą, plaża długa od jednej skały do drugiej na oko ze 2km będzie, Tureckich kamperów jest sporo, 2 Niemców i my.
Komplecik - 2024-10-19, 07:07
Wcześniej staliśmy tu. https://maps.app.goo.gl/PsVjE19Q5MXnj68M6
Dzika szeroka plaża bez udogodnień, serwis zrobiliśmy w miasteczku na cmentarzu był kibelek i woda, zresztą woda jest co kawałek, woda w Turcji jest.
Komplecik - 2024-10-19, 07:19
W Kanionie Karanlik mieliśmy miejscówkę nad samym Eufratem
tu. https://maps.app.goo.gl/9tE1vXfTCJCjzt2f6
Woda do nabrania 15m obok, ładny widok na przełom Eufratu, nad morze z Kanionu wije się piękna trasa widokowa sa miejsca gdzie można się zatrzymać i robić foty.
Komplecik - 2024-10-19, 08:09
Ja to ja ale zdaje się z tego wątku pojechało sporo kamperów do Turcji też byśmy chcieli wiedzieć gdzie są miejsca do stania i ciekawe rzeczy zobaczyć
Piotr Jerzy - 2024-10-19, 08:15
Komplecik napisał/a: | andrzej627 napisał/a: | Komplecik, nic nie piszesz, gdzie jesteś. |
Jest po sezonie więc jest miejsce do stania na parkingach przy ładnej promenadzie są kibelki jest wąż z wodą, plaża długa od jednej skały do drugiej na oko ze 2km będzie, Tureckich kamperów jest sporo, 2 Niemców i my.
|
Bardzo fajne miejsce ,jeszcze mamy 415 km na dojechanie w te rejony
Piotr Jerzy - 2024-10-19, 08:18 Temat postu: Turcja https://maps.app.goo.gl/ZgWaGtSwpXNFjRGe6
Dziś spaliśmy w trudnym miejscu na dojechanie,inne miejsca jak zawsze na plaży woda, wc smieci ,prysznic darmowa ale 200m
Komplecik - 2024-10-19, 11:00
W końcu ktoś się zalogował do tematu brawo
Komplecik - 2024-10-19, 11:08
Polecam śniadanko Tureckie tu. Prawdziwa Mama go przygotowuje produkty są zrywanie prosto z ogrodu, farsz z ziemniaczków sera i ziół jest pyszny, naleśniki gozleme są pyszne
https://maps.app.goo.gl/GAr1rRGuyouaKV2z6
ZEUS - 2024-10-19, 14:32
Komplecik napisał/a: | W końcu ktoś się zalogował do tematu brawo |
Nie zachęcasz☹️ pytałem o osobiste zdjęcia z pokładu balona to wyśmiałeś🫤
Komplecik - 2024-10-19, 16:05
ZEUS napisał/a: | Komplecik napisał/a: | W końcu ktoś się zalogował do tematu brawo |
Nie zachęcasz☹️ pytałem o osobiste zdjęcia z pokładu balona to wyśmiałeś🫤 |
Absolutnie nie wyśmiałem, co Ci miałem dać jak nie leciałem bo się boję i jeżdżę kamperem?
ZEUS - 2024-10-19, 16:08
To nie trzeba być miękiszonem🤪 tylko się przyznać od razu a nie stosować uniki🤭🤗
Komplecik - 2024-10-19, 16:32
ZEUS napisał/a: | To nie trzeba być miękiszonem🤪 tylko się przyznać od razu a nie stosować uniki🤭🤗 |
Zauważ jak ja to pięknie rozmiekczylem gdyby nie Ty wszyscy by myśleli że frówałem ho ho albo i wyżej
Komplecik - 2024-10-19, 19:03
Piotr Jerzy - 2024-10-19, 19:48 Temat postu: Turecka karawana Kolejne Tureckie miejsce
https://www.google.com/ma...SoASAFQAw%3D%3D
Komplecik - 2024-10-19, 19:53 Temat postu: Re: Turecka karawana
Piotr Jerzy napisał/a: | Kolejne Tureckie miejsce |
Gdzie to? Fajnie
Piotr Jerzy - 2024-10-19, 20:05
czy macie czata w Tureckiej ekipie?
ZEUS - 2024-10-19, 20:22 Temat postu: Re: Turecka karawana
Piotr Jerzy napisał/a: | Kolejne Tureckie miejsce
https://www.google.com/maps/place/36%C2%B041'48.4%22N+29%C2%B002'10.3%22E/@36.8114746,28.1032412,8.79z/data=!4m4!3m3!8m2!3d36.696777!4d29.036191? Syriientry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAxNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D |
Coś chyba nie tak, bo pokazuje miejsce w Syrii☹️
Komplecik - 2024-10-19, 20:35
Piotr Jerzy napisał/a: | czy macie czata w Tureckiej ekipie? |
Tu na forum
Piotr Jerzy - 2024-10-19, 20:44 Temat postu: Re: Turecka karawana
ZEUS napisał/a: | Piotr Jerzy napisał/a: | Kolejne Tureckie miejsce
https://www.google.com/maps/place/36%C2%B041'48.4%22N+29%C2%B002'10.3%22E/@36.8114746,28.1032412,8.79z/data=!4m4!3m3!8m2!3d36.696777!4d29.036191? Syriientry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAxNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D |
Coś chyba nie tak, bo pokazuje miejsce w Syrii☹️ |
poprawiłem
ZEUS - 2024-10-19, 21:16 Temat postu: Re: Turecka karawana
Piotr... coś Ci nie wychodzi🤔 teraz wrzuciłeś miejscówkę w Tasucu gdzie ja aktualnie jestem a to jest do Ciebie jeszcze ponad 500 km😢🤗
andrzej627 - 2024-10-19, 22:04
Komplecik napisał/a: | W Kanionie Karanlik mieliśmy miejscówkę nad samym Eufratem
Woda do nabrania 15m obok, ładny widok na przełom Eufratu, nad morze z Kanionu wije się piękna trasa widokowa sa miejsca gdzie można się zatrzymać i robić foty. |
To chyba wasz komentarz na park4night:
Cytat: | spokojna noc z widokiem na Eufrat, kosz na śmieci i woda. Dużo miejsca. |
andrzej627 - 2024-10-19, 22:24 Temat postu: Re: Turcja
Piotr Jerzy napisał/a: | https://maps.app.goo.gl/7rrS9mZgfds5nqho7
Dziś spaliśmy w trudnym miejscu |
Miejsce faktycznie trudne:
ZEUS - 2024-10-19, 22:37 Temat postu: Re: Turcja
andrzej627 napisał/a: |
Miejsce faktycznie trudne: |
Andrzej czemu się dziwisz🤔 przecież Piotr ma kajak🤪
Komplecik - 2024-10-20, 05:56
andrzej627 napisał/a: | Komplecik napisał/a: | W Kanionie Karanlik mieliśmy miejscówkę nad samym Eufratem
Woda do nabrania 15m obok, ładny widok na przełom Eufratu, nad morze z Kanionu wije się piękna trasa widokowa sa miejsca gdzie można się zatrzymać i robić foty. |
To chyba wasz komentarz na park4night:
Cytat: | spokojna noc z widokiem na Eufrat, kosz na śmieci i woda. Dużo miejsca. |
|
Tak tak
Piotr Jerzy - 2024-10-20, 08:13 Temat postu: kordynaty wszystkie kordynaty poprawione
andrzej627 - 2024-10-20, 11:50
|
Fajnie, że dajecie komentarze na park4night
Cytat: | Miejsce przy plaży z dostępem do morza, ładnie zagospodarowane i zadbane, w zasięgu kilka restauracji, plac zabaw, promenada, toalety, woda. w tygodniu cicho i spokojne w weekend wiekszy ruch i głośniej ale sen był nie zakłócony. |
Dobre miejsca wybieracie. To ma 4.4/5 na 10 komentarzy.
Piotr Jerzy - 2024-10-20, 18:55 Temat postu: Kolejny tabor Turecki trwa Zapraszam do naszeego miejsca dojazd około 6 km szutr ale warto woda ,smieci,i wc
https://park4night.com/en/place/284781
Komplecik - 2024-10-21, 19:02
Balanciaga Monster tu. https://maps.app.goo.gl/DGFNeRxDxxDLeS3E6
andrzej627 - 2024-10-21, 20:01
Więcej zdjeć tutaj: The Land of Legends Theme Park.
Komplecik - 2024-10-22, 10:26
tu. https://maps.app.goo.gl/MonAzSjbLc2fPrVF8
Komplecik - 2024-10-22, 20:27
Kiełbaski i Piwko na górze Chimerze
Tu. https://maps.app.goo.gl/qkGKFdWYc2DPDWoF7
ZEUS - 2024-10-22, 20:41
Komplecik napisał/a: | Kiełbaski i Piwko na górze Chimerze |
Widzę szybki powrót🤪
Piotr Jerzy - 2024-10-23, 07:41
Witajcie ,dzieli nas 169 km może jakieś spotkanie?
Anras - 2024-10-23, 07:46
Ale że Żywiec się uchował do tego momentu podróży
ZEUS - 2024-10-23, 08:44
Kogo namierzyłem 16 października w Dolinie Ihlary, nr rej. SY 99**H, (McLouis)🤔 chwilę czekałem ale bezskutecznie🤗
ZEUS - 2024-10-23, 08:56
Odnoszę wrażenie, że w marcu'18 wodospad Duden (Duden Waterfalls) miał chyba więcej wody🤪
Komplecik - 2024-10-23, 10:38
ZEUS napisał/a: |
Odnoszę wrażenie, że w marcu'18 wodospad Duden (Duden Waterfalls) miał chyba więcej wody🤪 |
Co robić ociepla się , dobrze że jeszcze cokolwiek kapie
Podobne zjawisko zaobserwowałem na Krka w Chorwacji czerwiec bogato woda się lała a w sierpniu turyści 10, tysięcy wodę wynieśli na klapkach
Komplecik - 2024-10-23, 17:10
Demre tu. https://maps.app.goo.gl/oTF16VQmLGeDQ8GFA
andrzej627 - 2024-10-23, 19:10
Komplecik napisał/a: | Demre |
Ja widzę to tak:
Bim - 2024-10-23, 19:50
andrzej627 napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Demre |
Ja widzę to tak: |
Punkt widzenia zależy od kliknięcia co ktoś sfocił i wysłał
Komplecik - 2024-10-24, 08:38
Sądzę że, jak, ależ, tak, nie, Małe miejscowość w sezonie oblegane przez turystów, po sezonie są ciche, bez tłumów, idealnie nadają się na wypoczynek, jest na tyle pusto że policja nie zwraca uwagi na przybyszy, de fakto stajemy się atrakcją.
Takie tam przemyślenia przy porannej kawie
szymek1967 - 2024-10-24, 09:54
widze Robson ze Różaniec w pogotowiu -) to b. dobrze !
andrzej627 - 2024-10-24, 10:03
Proponuję spacer do ulubionego miejsca Aleksandra.
https://maps.app.goo.gl/D4XSFNAiv6a4fiJu7
Komplecik - 2024-10-24, 10:28
szymek1967 napisał/a: |
widze Robson ze Różaniec w pogotowiu -) to b. dobrze ! |
To jest Ważna Rzecz
Fajnie że obserwujesz naszą wycieczkę, możesz zadzwonić na capie to ci wszystko opowiem albo odblokuj efkę na FB i będziesz miał online
Komplecik - 2024-10-24, 10:31
Zaraz się tam wybieram , uskutecznilismy poranny spacer promenadą
Komplecik - 2024-10-24, 20:13
No i przepowiednia Aleksandra się sprawdziła po 16 godzinie Straż miejska Zabita poprosiła byśmy się przestawili na miejsca parkingowe tam gdzie staliśmy przy parku nie wolno stać
Przejechaliśmy na parkin miejskiej restauracji gdzie jedzonko zrekompensowało nam sytłacje ze strażą miejską, przepyszne pięknie podane jedzonko, wieczorem jak i od rana duży ruch
Tu knajpka . https://maps.app.goo.gl/bwR67sMd52bf7AJc6
Komplecik - 2024-10-24, 20:19
Tu stoimy na noc po przeprowadzce https://maps.app.goo.gl/gd42XoXLPVQuCzr27
Komplecik - 2024-10-24, 20:27
Jak już mówimy o jedzeniu to warto się zatrzymać tu. https://maps.app.goo.gl/hBsJb6m2XXagtqun9
Jak do tej pory jajsmaczniejsza ryba w Turcji kalmary też przepyszne podawane jako przystawka
Jedliśmy Dorade i Okonia z grila można też zamówić smażone na oliwie
peja76 - 2024-10-24, 20:57
Jacht też macie
Oj daleko zajechaliście, daleko
Jedzonko widać rewelacja
ZEUS - 2024-10-24, 21:04
Komplecik napisał/a: | Jak już mówimy o jedzeniu to warto się zatrzymać tu. https://maps.app.goo.gl/hBsJb6m2XXagtqun9
Jak do tej pory jajsmaczniejsza ryba w Turcji kalmary też przepyszne podawane jako przystawka
Jedliśmy Dorade i Okonia z grila można też zamówić smażone na oliwie |
Trochę Acan za późno☹️ (tak o circa 200 km🤪)
wrzuciłeś tą zachętę🤗
Komplecik - 2024-10-25, 07:34
ZEUS napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Jak już mówimy o jedzeniu to warto się zatrzymać tu. https://maps.app.goo.gl/hBsJb6m2XXagtqun9
Jedliśmy Dorade i Okonia z grila można też zamówić smażone na oliwie |
Trochę Acan za późno☹️ (tak o circa 200 km🤪)
wrzuciłeś tą zachętę🤗 |
To jest tak że jeśli jest coś pysznego to nie omieszkam tak trasy zaplanować by się tam pojawić choćby na samo jedzonko, może się uda w drodze powrotnej , warto
ZEUS - 2024-10-25, 07:54
Ale mój wektor podróży już powrotny☹️ (no cóż straciłem bezpowrotnie🤪)
Komplecik - 2024-10-25, 09:51
ZEUS napisał/a: | Ale mój wektor podróży już powrotny☹️ (no cóż straciłem bezpowrotnie🤪) |
Nic nie meldujesz, zdawało mi się że jesteś sporo poniżej nas
ZEUS - 2024-10-25, 10:25
Nieśmiało się objawiałem🤭 (w Kapadocji mi uciekłeś🤪) ale potem to już lekko modyfikowany spontan
Komplecik - 2024-10-25, 20:24
ZEUS napisał/a: | Nieśmiało się objawiałem🤭 (w Kapadocji mi uciekłeś🤪) ale potem to już lekko modyfikowany spontan |
A boś jes nie skręcony, dzwonić opier i takie tam
ZEUS - 2024-10-25, 20:41
Taaa dzwonić🫤 ciekawe jak, czym i gdzie? ale co tam życie nie znosi pustki a cytując naszego wspólnego kolegę należy stwierdzić: "jest pięknie"
ZbigStan - 2024-11-01, 16:08
Komplecik, podróży zazdroszczę, bo moja Beatka nie może się do Turcji przekonać. Próbowanie regionalnego jedzonka to zawsze przyjemniejsza cześć wyprawy. . Pozdrawiam.
ZEUS - 2024-11-01, 16:22
Komplecik chyba został porwany do haremu bo tak nagle zniknął🤔🤣
SlawekEwa - 2024-11-01, 21:03
To dał sobie coś obciąć ?
ZEUS napisał/a: | Komplecik chyba został porwany do haremu |
Komplecik - 2024-11-01, 21:29
ZbigStan napisał/a: | Komplecik, podróży zazdroszczę, bo moja Beatka nie może się do Turcji przekonać. Próbowanie regionalnego jedzonka to zawsze przyjemniejsza cześć wyprawy. . Pozdrawiam. |
Dzieki jest czego zazdrościć, w Grecji jest podobno mega fajnie nie jestem na bieżąco ostatni raz w Grecji 10lat temu, Turcja w moich oczach to najbezpieczniejszy kraj w jakim byłem a ludzie, ludzie nie zepsuci bardzo pomocni, kampera. Możecie zostawić w centrum z otwartymi drzwiami i spokojnie iść na zakupy obiadek nikt wam nic nie ruszy
Komplecik - 2024-11-01, 21:33
SlawekEwa napisał/a: | To dał sobie coś obciąć ?
ZEUS napisał/a: | Komplecik chyba został porwany do haremu | |
Nie nie jestem nawet patrzę z pod biodra, narazie mam zadumę, nie raz człowiek tak ma, jak się okrzepnie to dokończę relacje napisze podsumowanie no
Janusszr - 2024-11-02, 09:07
ZEUS napisał/a: | Komplecik chyba został porwany do haremu bo tak nagle zniknął🤔🤣 |
To byłoby straszne dla faceta
Komplecik - 2024-11-19, 20:00
Janusszr napisał/a: | ZEUS napisał/a: | Komplecik chyba został porwany do haremu bo tak nagle zniknął🤔🤣 |
To byłoby straszne dla faceta |
Nie porwany nie porwany tylko okoliczność życiowe kazały zamilknąć, ale dobra trzeba z tej Turcji dojechać do domu
Zgodnie z przepowiedniami Aleksandra straż miejska wyprosiła nas z parku w Demre od sw. Mikołaja, chyba przesadzilismy z miejscówką w parku, poprosili byśmy się przenieśli w bardziej ustronne miejsce, kolacja jak wyżej była pyszna i przenieśliśmy się kilka kilometrów dalej do portu skąd odpływają wycieczkowce do zatopionego miasta w Kekowej, tam dopadł nas Czif i bosman namawiał na rejs do Kekowej nie ugielismy się namowom zgodnie z zaleceniami Aleksandra nazajutrz po nocy w porcie wylondowalismy w Kekowej a stary najstarszy Czif odwalił nam wspaniały rejs
ZEUS - 2024-11-19, 20:11
Komplecik napisał/a: | Janusszr napisał/a: | ZEUS napisał/a: | Komplecik chyba został porwany do haremu bo tak nagle zniknął🤔🤣 |
Nie porwany nie porwany tylko okoliczność życiowe kazały zamilknąć, ale dobra trzeba z tej Turcji dojechać do domu
Zgodnie z przepowiedniami Aleksandra straż miejska wyprosiła nas z parku w Demre od sw. Mikołaja, chyba przesadzilismy z miejscówką w parku... |
WOW... to ja miałem większego farta bo byłem kilka dni po Tobie i przez dwie noce nikt nas nie niepokoił (za wyjątkiem nocnego wycia psów oraz ryku samochodowych "melanów"🤮 ale to akurat stały element w tym ciekawym kraju🤪☹️)
Komplecik - 2024-11-19, 20:19
ZEUS napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Janusszr napisał/a: | ZEUS napisał/a: | Komplecik chyba został porwany do haremu bo tak nagle zniknął🤔🤣 |
Zgodnie z przepowiedniami Aleksandra straż miejska wyprosiła nas z parku w Demre od sw. Mikołaja, chyba przesadzilismy z miejscówką w parku... |
WOW... to ja miałem większego farta bo byłem kilka dni po Tobie i przez dwie noce nikt nas nie niepokoił (za wyjątkiem nocnego wycia psów oraz ryku samochodowych "melanów"🤮 ale to akurat stały element w tym ciekawym kraju🤪☹️) |
Paniska z Polszy zamiast jak cywilizowani ludzie skromnie przyczaic się na wyznaczonym parkingu, nie nie centralnie w parku im się zachciało i majdana rozkładać piwa pić eh szkoda gadać buractwo
Komplecik - 2024-11-19, 20:22
Z Kekowa pijechalim do. Ale to już w następnym odcinku
ZEUS - 2024-11-19, 20:26
Komplecik napisał/a: | ZEUS napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Janusszr napisał/a: | ZEUS napisał/a: | Komplecik chyba został porwany do haremu bo tak nagle zniknął🤔🤣 |
WOW... to ja miałem większego farta bo byłem kilka dni po Tobie i przez dwie noce nikt nas nie niepokoił (za wyjątkiem nocnego wycia psów oraz ryku samochodowych "melanów"🤮 ale to akurat stały element w tym ciekawym kraju🤪☹️) |
Paniska z Polszy zamiast jak cywilizowani ludzie skromnie przyczaic się na wyznaczonym parkingu, nie nie centralnie w parku im się zachciało i majdana rozkładać piwa pić eh szkoda gadać buractwo |
Zapewne znaleźliśmy zrozumienie bo my skromne ludziska, żadnego rozkładania majdanów, żadnego chlania i innych niegodziwości😊
Komplecik - 2024-12-02, 21:06
Dalej jadąc na północ zerkneliśmy na top plaże Turcji ciasno tłoczno i opłaty, nie wyobrażam sobie co tam musi się dziać latem, Plaża Kaputas np. zakotwiczylismy na wydmach Patara Beach, piękny zachód słońca, dojazd do plaży mega wymagający i wyboisty zdarłem tył na poduszkach i wjechałem, osiołki
na przejażdżkę po plaży ogólnie spory ruch do zachodu słońca.
Rankiem spacer i kąpiel na valeta
peja76 - 2024-12-03, 08:01
Komplecik napisał/a: | Rankiem spacer i kąpiel na valeta |
Ach, fajnie. Teraz w tym czasie powinien być zakaz pisania takich relacji
A tak na poważnie to na zachęte, żeby lepiej się pisało
pawelek - 2024-12-03, 18:23
Pięknie, tak z ciekawości zapytam, jaka temperatura wody teraz?
peja76 - 2024-12-03, 18:40
pawelek napisał/a: | jaka temperatura wody teraz? |
Mój drogi, czytamy od początku i z zrozumieniem, inaczej będzie
SlawekEwa - 2024-12-03, 19:29
Cytat: |
Pięknie, tak z ciekawości zapytam, jaka temperatura wody teraz? |
Teraz to Komplet mierzy temp wody w Wiśle
SlawekEwa - 2024-12-03, 19:32
peja76 napisał/a: | Mój drogi, czytamy od początku |
za czytanie i pamiętaj, że za pisanie to się dostaje
peja76 - 2024-12-03, 20:35
SlawekEwa napisał/a: | pamiętaj, że za pisanie to się dostaje |
UPS
Komplecik - 2024-12-03, 21:20
pawelek napisał/a: | Pięknie, tak z ciekawości zapytam, jaka temperatura wody teraz? |
Pawelek, byliśmy w październiku, znaczy cały październik, woda ciepła dobrze, podają że 23 stopnie, o tej porze to już będzie chłodna, może na samym południu jeszcze by się pokąpał
daro35 - 2024-12-03, 21:30
leci za relacje
LukF - 2024-12-04, 06:22
Komplecik napisał/a: | pawelek napisał/a: | Pięknie, tak z ciekawości zapytam, jaka temperatura wody teraz? |
Pawelek, byliśmy w październiku znaczy cały październik woda ciepła dobrze podają że 23 stopnie, o tej porze to już będzie chłodna, może na samym południu jeszcze by się pokąpał |
Aaaa, Robert, to już koniec? Znaczy piwo się należy
Komplecik - 2024-12-04, 13:48
LukF napisał/a: | Komplecik napisał/a: | pawelek napisał/a: | Pięknie, tak z ciekawości zapytam, jaka temperatura wody teraz? |
Pawelek, byliśmy w październiku znaczy cały październik woda ciepła dobrze podają że 23 stopnie, o tej porze to już będzie chłodna, może na samym południu jeszcze by się pokąpał |
Aaaa, Robert, to już koniec? Znaczy piwo się należy |
Nieee nie nie, nie, jeszcze Oludeniz Fethiye i....
eugeniusz9@op.pl - 2024-12-09, 21:56 Temat postu: Wyprawa do Turcji My ruszmy kwiecień 25 trzeci raz do Turcji chcemy jechać morzem czarnym być może zachaczymy o Gruzję jak będzie spokojne.Powrot planujemy na koniec czerwca.Może ktoś chętny, pradziadkiem zapraszją :
|
|