Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Rzetelne informacje techniczne bez bajerowania - Remont/usprawnienie garażu

yamah - 2024-08-24, 11:51
Temat postu: Remont/usprawnienie garażu
Nie jest to reklama firmy a zadowolenie kolegi z wykonanej modernizacji garażu (prosił o udostępnienie) przez człowieka który robi to hobbystycznie lub za "co łaska" :-P ..oczywiście można się umówić na wykonanie prac a w międzyczasie delektować się odpoczynkiem i łowieniem ryb na miejscu w okolicach Grodkowa/Opole przy zalewie.
Co chcieć więcej :mikolaj
Kontakt : Arek +48 886 296 006 lub Jurek 601560148 (Oskar)

majsterus - 2024-08-25, 06:32

Zapomniał dodać, że to jest w "ciężkim" kamperze. Same półki już mają swoją wagę. Dźwięk szorowanego aluminium o aluminium..aż ciarki przechodzą.

Ta konstrukcja ma swoje plusy i minusy...nogi zabierają miejsce przy tylnej ścianie.

Każdy musi sobie wymierzyć czy mu przypasuje, mam inne rozwiązanie, aby przewozić silnik i ponton jedno na drugim

Andrzej 73 - 2024-08-25, 10:27

Prowadnice szuflady powinien wykonać na rolkach , ewentualnie zamontować podkłady teflonowe jeśli sporadycznie wysuwana ta półka...
Kolejny temat , to wiercenie na stałe wkrętów zamiast zastosować system rozporowy. Osobiście powiedziałem to Jurkowi. Dla mnie nie do przyjęcia. :spoko

majsterus - 2024-08-25, 10:53

Żaden system rozporowy ...rozeprze kampera.
Tylko na śrubach, i wtedy jest to dodatkowe usztywnienie.

Andrzej 73 - 2024-08-25, 11:48

Systemy rozporowe są stosowane przez renomowane firmy zajmujące się zabudowa garaży i kamper się nie rozpiera. Czyli sprawdzone i bezpieczne. Nie ma sensu wyważać otwartych drzwi. :spoko
MILUŚ - 2024-08-25, 17:24

Andrzej 73 napisał/a:
Systemy rozporowe są stosowane przez renomowane firmy zajmujące się zabudowa garaży i kamper się nie rozpiera. Czyli sprawdzone i bezpieczne. Nie ma sensu wyważać otwartych drzwi. :spoko

Endriu nie każdy ma kampera renomowanej marki Laika :haha:

Kazik II - 2024-08-25, 21:41

Na pierwszy rzut oka ładnie to wszystko wygląda, ale moim skromnym zdaniem, funkcjonalnie bez sensu. Szykuje się niezły bal kiedy ta przesuwana półka zacznie jeździć w lewo i w prawo na zakrętach donośnym łomotem domagając się wyjścia na zewnątrz :wyszczerzony: - nie zauważyłem tam żadnej blokady. Półki z tyłu wąziutkie a już uda nam się coś tam wcisnąć to podczas jazdy prędzej czy później i tak wyląduje na podłodze. Ja zrobiłem coś podobnego, ale znacznie prościej, taniej i lżej z listewek, paru leciutkich kątowników alu i sklejki. Tylko kilka punktów mocowania, znacznie szersze półki dostosowane do plastikowych pojemników z blokadą aby nie spadało to wszystko podczas jazdy. Wożę tam zapasy kulinarne, narzędzia, sprzęt i co tam jeszcze potrzebne podczas wypraw.