| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Ducato II facelift 2003 wskaźnik paliwa
JBolek - 2024-08-31, 10:46 Temat postu: Ducato II facelift 2003 wskaźnik paliwa Hej,
Walczę u siebie z wskaźnikiem paliwa który z.maxa.schodzi do 2/3 i tam już zostaje niezależnie ile zostało w baku.
Wymieniłem pływak - nic, całe zegary - nic
Tak jak czytam to wersja po lifcie nie ma tajemniczej czarnej skrzyneczki za schowkiem.
Kable idą ponoć bezpośrednio od pływaka do środkowej wtyczki za zegarami. Prawdopodobnym winowajcą jest uszkodzony przewód gdzieś pomiędzy.
Czy wiecie który kabel przy wtyczce idzie do pływaka? Oraz czy dobrym pomysłem jest puszczenie nowych przewodów od wtyczki do pływaka (wówczas pytanie które przewody przy wtyczce podpiąć do których przy pływaku).
Bazyli - 2024-09-01, 07:20
Ja mam podobny problem tylko w drugą stronę. Tankuję pod korek a wskaźnik maksymalnie podchodzi do 3/4, spada już normalnie. Dam go do mechanika to ogarnie temat. Przypomnij się za jakiś czas to powiem Ci co było nie tak.
MILUŚ - 2024-09-01, 08:33
| Bazyli napisał/a: | | Ja mam podobny problem tylko w drugą stronę. Tankuję pod korek a wskaźnik maksymalnie podchodzi do 3/4, spada już normalnie... |
Zaraz po zakupie kamperka przed 10-ciu laty od razu wyszedł mi ten problem .
Też wymieniłem ten czujnik w zbiorniku i.......nic sie nie zmieniło .
Czas było przywyknąć . Tankuję pod korek ,jedżę wg.licznika dziennego , i się nie stresuję
JBolek - 2024-09-03, 15:36
Też jeżdżę na liczniku i jako tako się sprawdza:)
Chciałbym jednak uniknąć rozkraczenia się gdzieś w najmniej oczekiwanym momencie:)
Bak ma ponoć coś ok 50 l tankuje co max 400 km a jadąc przez Słowenię (górki, my wyładowania, klima na maxa) zatrzymałem się na stacji po niecałych 300 km (toaleta) żona mówi "zatankuje może jak już stoimy) - wlałem 45l:))
MILUŚ - 2024-09-03, 18:48
Na palącej się rezerwie jadę max 70km . Na pełnym baku 550km.
JBolek - 2024-09-03, 19:03
U mnie rezerwa się nie świeci - zawsze 3/4 baku jest:))))
Bazyli - 2024-09-04, 07:56
Widzę że jedziemy na jednym wózku Dziś wyjeżdżam ale po powrocie postaram się podejść do tematu. Mój mechanik to fachowiec więc myślę że się z tym upora.
JBolek - 2024-09-04, 08:38
Mój się poddał - wymieniał pływak, zmieniałem zegary (wersja po lifcie ma ponoć regulator w zegarach zamiast czarnego pudełka za schowkiem) - nic...
Daj znać jeśli uporasz się z tematem:)
Gewehr - 2024-09-06, 06:36
Sprawdź czy za filtrem paliwa, nie ma kości 3 piny. Tam lubi korodować.
|
|