Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Hand made - ręczna robota - Pan Andrzej i jego mikro przyczepa, kamper na rowerze

Komplecik - 2024-10-17, 20:23
Temat postu: Pan Andrzej i jego mikro przyczepa, kamper na rowerze
Nie wiem czy widzieliście, Fajny i fajne :ok
https://youtu.be/cZstDUu4GEE?si=g-wRMW5-J1LSH5S7

Misio - 2024-10-17, 22:29

Brawo dla pana Andrzeja za pomysł i wykonanie przyczepki rowerowej. Jego przemyślenia funkcjonalności tej malutkiej przyczepki może posłużyć niejednemu kto by chciał sobie samemu zbudować podobną. Jednak szczęście ma niejedno na imię. Widać że jest szczęśliwy i to go bawi. Może gdzieś, kiedyś się spotkamy? Lubię ludzi pozytywnie zakręconych. :spoko :spoko
szymek1967 - 2024-10-18, 10:42

Misio napisał/a:
Brawo dla pana Andrzeja za pomysł i wykonanie przyczepki rowerowej. Jego przemyślenia funkcjonalności tej malutkiej przyczepki może posłużyć niejednemu kto by chciał sobie samemu zbudować podobną. Jednak szczęście ma niejedno na imię. Widać że jest szczęśliwy i to go bawi. Może gdzieś, kiedyś się spotkamy? Lubię ludzi pozytywnie zakręconych. :spoko :spoko

pan Andrzej powinien jeszcze przesiąść sie na elektryka w przeciwnym razie wykonczy sie chłopina :spoko

krzlac - 2024-10-18, 10:55

Przecież on ma rower elektryczny a do tego "majtki do szybkiej jazdy".
joko - 2024-10-18, 11:00

szymek1967 napisał/a:
Misio napisał/a:

pan Andrzej powinien jeszcze przesiąść sie na elektryka w przeciwnym razie wykonczy sie chłopina :spoko

Przecież ma Hub'a na przednim kole.

Skwarek - 2024-10-18, 11:07

W jakimś filmiku Pan Andrzej wspomniał o planowanym wspomaganiu elektrycznym przyczepki, ciekawe czy to zrobił (chyba nie) i jak tym sterować.
Poza tym jazda z taką 150kg przyczepką wymaga niezwykłej uwagi z powodu jej masy i drogi hamowania bo przyczepka nie ma hamulców a jadąc z góry to może być jeszcze trudniejsze.

Ma kibel więc to kamper :haha:

joko - 2024-10-18, 12:18

Dwa zestawy do konwersji (felga z silnikiem) na oba koła przyczepki, sterownik w wersji z rekuperacją i poza solidnym hamowaniem z górki miałby jeszcze ładowanie akumulatora.

Sorry, ale jak widzę takie rzeczy to mi się załącza tryb konstruktora :szeroki_usmiech :haha: :spoko

Człowiek z pasją, wyobraźnią, manualny i jeszcze oszust rowerowy co na elektryku popyla ..... normalnie Swój Chłop :bigok

Może by Go na forum zaprosić , bo takiego kampera to jeszcze tutaj nie mamy :spoko

Skwarek - 2024-10-18, 13:26

Mógłby zrezygnować z roweru elektrycznego i przyczepka jako pchacz sterowany manetką.

:spoko

krzlac - 2024-10-18, 13:33

Kiedyś był taki ciągnik Dzik. :lol: Dajcie chłopu popedałować.
Komplecik - 2024-10-18, 20:41

Pan Andrzej nie jest odosobniony koło mnie stoi identyk prawie na skuterku 3kołowym pod plandeką ale solar ma :szeroki_usmiech
Komplecik - 2024-10-19, 08:13

Pan Turek stoi koło nas też mikro kamperem :ok
Policzyłem że przyczepka jest długa na 14kostek brukowych :-P

Komplecik - 2024-11-26, 21:28

Nie wiem czy oglądacie są nowe odcinki
:ok
https://youtu.be/NgfHfrmOXck?si=BgwGD2wStS8IReT_

ZEUS - 2024-11-26, 21:32

Komplecik napisał/a:
Pan Turek stoi koło nas też mikro kamperem

Gazipasa?🤔😊

Komplecik - 2024-11-26, 22:47