|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Niemcy - Niemieckie fora internetowe
sasquatch - 2009-03-04, 08:19 Temat postu: Niemieckie fora internetowe Dzień dobry.
Czy szanowna brać kamperowa zna jakieś duże fora niemieckojęzyczne? Zastanawia mnie jak duże są te fora - tzn. ilu jest użytkowników i jak dużo postów piszą?
Chyb jest tutaj kilku kamperowców zza zachodniej (byłej) granicy.
Dorota i Robert - 2009-03-10, 23:04
Dobry Wieczor,
znam i polecam wohnmobilforum.de
zarejestrowanych czlonkow: 25 932
dane z "ostatniej chwili": odwiedzilo nas dzisiaj 7 658 osob, z czego 611 w czasie ostatniej godziny,
Warto zajrzec na Polske :
duzo informacji,
piekne zdjecia,
w 99% bardzo pozytywne opinie.
Pisza duzo, "flirtuja " tak samo jak u nas, duzo pomagaja.
Jest tez forum wydawnictwa WOMO, ale troszke mniejsze.
Pozdrawiam
Dorota
sasquatch - 2009-03-19, 23:45
Dzięki - WOMO znałem a tego pierwszego nie znałem - Dziękujemy
Piszesz po niemiecku? Możesz napisać tam informację o zlocie WARKOT i muzeum i giełdzie ???
Dorota i Robert - 2009-03-22, 23:08
Moge i wlasnie napisalam.
Karawaning przetlumaczylam na camping bo karawan to tutaj tylko przyczepa, a chyba nie o to Wam chodzilo.
Wyslalam link na sielanke ale dlaczego nie ma tam niemieckiej strony ???
My jedziemy 10.04 przez Bytom, Krakow, moze Warke do Warszawy i moze mi cos doradzisz w sprawie parkingu w Krakowie (zwiedzanie) i poza miastem (nocleg). Z CamperParku wybralam EL.. ale to pomylka. Moze wiesz ile czasu przeznaczyc na zwiedzanie kopalni w Wieliczce.
Zycze powodzenia w Warce
Dorota
sasquatch - 2009-03-23, 00:01
Co to jest EL..?
Wieliczka - jakieś 3-4 godz.
Od wjazdu do wyjazdu.
Dzieki za otuchę.
W centrum Krakowa? hmmm może ktoś poprowadzi wspaniały camperpark z tysiącem turystów z niemiec i kilkuset kamperami z Polski? CamperTeam zawsze tam zanocuje. Inauguracyjny zlot zapewniony!!!!!
http://www.allegro.pl/ite...um_krakowa.html
:-)
KOCZOR - 2009-03-23, 01:45
Dorota i Robert napisał/a: | i moze mi cos doradzisz w sprawie parkingu w Krakowie (zwiedzanie) i poza miastem (nocleg). |
Podsyłam Ci odnośnik, gdzie pod lit. "b" jest chyba najlepsze miejsce startowe (parking) do zwiedzania grodu Kraka - w bezpośrednim sąsiedztwie Wawelu, przylega do nadwiślańskiego bulwaru i jest blisko Rynku.
Pod lit. "a" masz kemping Smok, ale w temacie noclegu jeszcze chwila cierpliwości - czekam na namiary od WINNICZKA, będą fajne miejsca w pobliżu i to bezpłatne.. podam je wtedy do strony CamperPark.
http://mapy.google.pl/map...1,0.154495&z=13
Dorota i Robert - 2009-03-31, 16:25
Dziekuje,
Plac na Groblach jest w b. dobrym miejscu tylko czy 6,6m dlugi i 2,35m szeroki kamper bedzie tam "mile" widziany?
WINNICZKOW jeszcze nie znalazlam.(?)
Planujemy nocleg w Krakowie/okolicach 13-14.04 , nie potrzebujemy pradu ani prysznicow, chetnie poznamy milych gospodarzy, odpowiednie zapasy mamy ze soba
Dorota
|
|