| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
klimatyzacja i ogrzewanie - Truma DuoControl CS czy Caramatic DriveTwo CS ?
prusiak - 2025-01-09, 14:51 Temat postu: Truma DuoControl CS czy Caramatic DriveTwo CS ? Po ostatnim zimowym wyjeździe, gdzie musiałem w środku nocy przy -15 st C przekręcać wężyk na butlach, rozglądam się za automatyką.
Który z reduktor gazu polecacie? Truma DuoControl CS czy Caramatic DriveTwo CS ?
Nie ukrywam że koszty są również ważne jak niezawodność.
Rwaldi - 2025-01-09, 17:39
Sorki że nie dam konkretnej odpowiedzi na Twoje pytanie,ale pozwolę sobie poinformować,że taki czy taki a nawet inny jest tylko na 10 lat po tym czasie należy wymienić jeśli chce się mieć ważny przegląd szczelności gazu ( u nas nie jest to jeszcze obowiązkowe), ale może być wymagane przy wjeździe na prom.
Piszę dlatego to bo jest początek roku a przeważnie mają reduktory jeszcze z poprzedniego roku, a cena się nie zmienia a w,g mnie rok jesteś do tyłu., jesli jest to znany temat to przepraszam i nie zawracam głowy.
Pozdrawiam
Banan - 2025-01-09, 17:40
Jeden i drugi robi tę samą robotę, w swoim mam zainstalowaną Trumę i jestem zadowolony.
mischka - 2025-01-09, 18:15
używam caramatik, nie mam żadnych zastrzeżeń
MILUŚ - 2025-01-09, 19:01
U mnie od prawie....10-ciu lat DuoControl CS
Bez uwag . Też się przymierzam do wymiany
Andrzej 73 - 2025-01-10, 00:38
Mam Trume , ale każdy inny reduktor będzie Ok. Ważne aby był nowy i nie naprawiany.
prusiak - 2025-01-10, 08:53
Dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi.
A to co pisze Rwaldi to faktycznie jest warte zastanowienia. Po 12 latach mój pomarańczowy przewód gazowy faktycznie nie wygląda i nie jest już tak elastyczny jak nowy.
mischka - 2025-01-10, 12:20
| prusiak napisał/a: | | to co pisze Rwaldi to faktycznie jest warte zastanowienia. | To nie jest warte zastanowienia tylko konieczność. W Niemczech jak przewody albo reduktor są za stare to nie podbiją przeglądu. Z gazem nie ma żartów.
|
|