Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Włochy - Parkingi strzeżone w Rzymie

Kazik II - 2025-01-12, 19:26
Temat postu: Parkingi strzeżone w Rzymie
Około maja kolejna wyprawa do Włoch. W programie również kilkudniowe zwiedzanie Rzymu. Ponieważ mam dobrą metę u znajomych w tym mieście w okolicach centrum więc praktyczniej i taniej będzie zatrzymać się u nich. I tu problem, co zrobić z kamperem - optymalnym rozwiązaniem byłoby zostawić brykę z majdanem na parkingu strzeżonym - może być nawet na peryferiach byleby z sensownym dojazdem do centrum. Szukam w necie ale jakoś ciężko to idzie. Czy ktoś zna taki parking strzeżony gdzie można zostawić kampera na kilka dni i spać spokojnie, że kiedy wrócę po niego nie będzie przykrych niespodzianek?
Zbynek - 2025-01-12, 21:00

Podczas zwiedzania Rzymu zatrzymaliśmy się tutaj:
https://www.google.pl/map...SoASAFQAw%3D%3D
Za płotem widać było duży parking kamperów, które tam zimowały (właściciele parkowali tam poza sezonem), może znajdzie się wolne miejsce? Obok jest przystanek tramwajowy, dojazd do centrum bez przesiadek.

Skwarek - 2025-01-12, 21:28

Stałem tutaj 41.86291399745661, 12.496953153411773, strzeżony dla kamperów, blisko Via Appia Antiqua którą spacerkiem lub rowerkiem do samego centrum przez tereny zielone.

:spoko

Kazik II - 2025-01-13, 00:28

Nie chodzi mi o place postojowe dla kamperów tzn ichnie area di sosta - bo w Rzymie ceny zaczynają być absurdalne. Raczej zwykły parking strzeżony gdzie płaciłbym jak za parkowanie zwykłego dostawczaka. Nie zamierzam tam nocować ani z niczego korzystać - tylko po prostu zostawić kampera na kilka dni żeby sobie stał.
Zbynek - 2025-01-13, 19:36

Kazik II napisał/a:
Nie chodzi mi o place postojowe dla kamperów tzn ichnie area di sosta - bo w Rzymie ceny zaczynają być absurdalne. Raczej zwykły parking strzeżony gdzie płaciłbym jak za parkowanie zwykłego dostawczaka. Nie zamierzam tam nocować ani z niczego korzystać - tylko po prostu zostawić kampera na kilka dni żeby sobie stał.

Dlatego podałem miejsce w którym stałem. Spójrz na zdjęcia satelitarne, jest tam dokładnie to czego szukasz :bigok

adaml61 - 2025-01-15, 20:12

41.868500 12.501300 teren warsztatu samochodowego o 17 zamykana brama , korzystałem 2 razy , tanio i bezpiecznie .