|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nasze opinie i pytania, - ANKIETA
Darson - 2025-03-28, 09:35 Temat postu: ANKIETA Dzień dobry.
Mam nadzieję, że taka informacja nie jest tajna ani obciążająca w jakikolwiek sposób dla nikogo.
Jestem i może nie ja jeden - ciekawy, kto z użytkowników forum może sobie pozwolić na długie podróżowanie z racji tego, że jest już " wolnym Człowiekiem".
Jest szczęśliwym emerytem
Szczęśliwym, bo nie musi wstawać do pracy ,
Bo ma kampera i może podróżować.
Stąd moje pytanie:
Pracujesz czy jesteś na emeryturze ?
Mam nadzieję, że podejdziecie to tej ankiety z odpowiednią dozą DOBREGO humoru
Edytowane ale dalej nie wiem, czy dobrze
eMGie - 2025-03-28, 09:59 Temat postu: Re: ANKIETA
Darson napisał/a: | Dzień dobry.
JESZCZE PRACUJĘ:
1.Darson
2.eMGie
JESTEM NA EMERYTURZE :
1. |
alinixhi - 2025-03-28, 10:39
Ło panie co za zapytanie....Lepiej spytaj się dlaczego mieszkamy w kraju z dykty i tektury...Ja do emerytury o ile wogóle dożyje to jeszcze 9 lat płacenia złodziejskiego ZUSU do 65 roku życia........podobno jak będę odchodził na emeryturę po 47 latach pracy bo pracuje od 18-go roku życia to moje świadczenie wyniesie 25% ostatniej pensji.....Pieprzony kraj w którym tacy jak ja utrzymują stada urzędasów /nauczycieli - całą edukacje z jej wybujałym ego /chorą służbe zdrowia/ 45 letnich byków którzy dopiero co zdjęli mundury górnicze wojskowe policyjne strażackie...nie wspomne o przedsiębiorcach rolnych a płacącymi tyle KRUSU za cały rok co ja za jeden miesiąc zusu.... Emerytura --bardzo mglista przyszłość...trzeba będzie do lasu chodzić po chrust a szczytem dobrobytu będzie kanapka z serkiem topionym....Naród baranów okradanych przez ostatnie 30 lat przez takich cwaniaków jak TUSK KACZYŃSKI WAŁĘSA i całą resztę przydupasów...Podsumowując wątek... w obecnym czasie emeryci to najbardziej wygrana grupa społeczna w tym upadającym demograficznie i przemysłowo kraju.... PS. bany mi nie straszne
Rwaldi - 2025-03-28, 11:18
alinixhi-to prawdziwy polak (celowo z malej litery) nie mylić z patriotyzmem - bo narzekanie i besztanie każdego z błotem to podstawa.
Nikt taki się nie urodził co by wszystkim dogodził.
Takie ostre moje słowa wzięły się z takiego napisanego przez Ciebie zdania-" 45 letnich byków którzy dopiero co zdjęli mundury górnicze wojskowe policyjne strażackie" bo sam bylem strażakiem zawodowym i dlatego moje pytanie czy masz jakikolwiek rozeznanie tych zawodów czy Ty w ogóle wiesz z czym się to wiąże jaka odpowiedzialność i stres jest z tymi zawodami związany jakim prawem masz czelność wypowiadać się na ten temat i obrażać ludzi,którzy czuwają nad bezpieczeństwem Twoim i innych ludzi.
Zastanów się czasami co piszesz i jak się wypowiadasz bo nie chcę się za daleko posuwać w mojej wypowiedzi.Przeanalizuj swoje życie i jakie błędy popełniłeś sam w swoim życiu i wówczas będzie Ci lżej dotrwać do emerytury
Na zakończenie w nie których słowach masz racje ale tu nie chodzi o to bo pytanie jest proste i trzeba lub można odpowiedzieć na zadane pytanie a frustracje zostaw sobie na rozmowy przy kawie.
alinixhi - 2025-03-28, 11:59
Nikogo nie miałem zamiaru obrażać ale jest w tym kraju lista niesprawiedliwości...wskazałem tylko kilka patologii które osobiście nie akceptuje.....mundurówka ok ale wiek emerytalny powinien wynosić minimum 55 lat -włos z głowy nikomu by nie spadł....piszesz o stresie w czasie służby a ja to co nie mam stresu pracując na wysokości w budowlance...kierowca zawodowy nie ma stresu jadąc tysiące kilometrów i myśląc o tym gdzie jest jego rodzina i czy przypadkiem nie zaśnie w trasie lub czy nie spowoduje wypadku,elektryk to nie jest w stresie jak pracuje pod napięciem...można tak wymieniać w nieskończoność -więc myślenie że tylko ja miałem ciężką prace i tylko mnie się należy wysoka i szybsza emeryturka jest co najmniej wątpliwe
Darson - 2025-03-28, 12:55
Cieszę się, że temat jest gorący
A Ty (specjalnie z dużej litery) kolego alinixhi, nie sraj tutaj, proszę.
Masz jakieś żale do rządu albo kraju, w którym mieszkasz to idź na demonstrację.
Tutaj, czyli na tym forum, w wielu miejscach jest napisane nie przenosimy swoich politycznych frustracji na innych, którzy albo mają to w
, albo po prostu nie chcą o tym dyskutować.
Miało być na.wesolo, więc - że zacytuję klasyka -"spieprzaj dziadu"
SlawekEwa - 2025-03-28, 13:00
alinixhi napisał/a: | Ło panie co za zapytanie... |
Ło co za odpowiedź
Mazur - 2025-03-28, 13:01
Darson mogłeś utworzyć ankietę , wtedy wystarczy zaznaczyć odpowiedź , nie trzeba nawet nic komentować Chyba jeszcze możesz to zrobić edytując temat, a opcje ankiety są w dolnej części strony
Darson - 2025-03-28, 15:29
Nie wiem jak?
Sądziłem, że tak to się robi
Rwaldi - 2025-03-28, 17:21
kolego alinixhi Ty w ogóle nie masz pojęcia o życiu a tym bardziej o stresie porównujesz kogoś kto pierwszy raz uprawia sex i ma stres żeby nie wpadł do kogoś kto o każdej porze dnia słyszy dzwonki i musi jechać do akcji i uratować ludzi i mienie nie wiedząc z czym może mieć do czynienia. Nie nie bronię strażaków bo tak jest w każdej pracy tylko te inne służby mundurowe jak jada do akcji to mogą się przygotować i wiedza z kim lub z czym mają do czynienia a tu nigdy nie wiesz co Cię czeka.
Może na tym skończmy ten temat bo każdy jest ważny na swoim stanowisku pracy a niesprawiedliwość była jest i będzie - a podatki które odprowadzaliśmy w czasie pracy aby mieć na emeryturę teraz też płacimy i co sprawiedliwe?
Mazur - 2025-03-28, 18:47
Darson napisał/a: | Nie wiem jak?
Sądziłem, że tak to się robi |
Jak tworzysz nowy temat , to zawsze na dole jest opcja ankiety. Spróbuj edytować temat (bo jesteś twórcą ) i zrób ankietę. Wtedy ankieta wyświetla się u góry po otwarciu posta przez użytkowników, widać ile osób głosowało i jak głosowali, jednocześnie jest anonimowa.
przykłady:
MILUŚ - 2025-03-28, 18:48
Co to za jedynie słuszne myślenie ,że trzeba być emerytem by mieć kampera ; nie wstawać do pracy
A co z tymi co mieszkają w kamperach i z nich pracują ?
joko - 2025-03-28, 20:52
MILUŚ napisał/a: | Co to za jedynie słuszne myślenie ,że trzeba być emerytem by mieć kampera ; nie wstawać do pracy
A co z tymi co mieszkają w kamperach i z nich pracują ? |
No właśnie , a co z tymi co są SZCZĘŚLIWI bo mają pracę , którą uwielbiają i nie planują czegoś takiego jak emerytura ?
Ja jestem pracujący , ale stale i wciąż z wyboru a nie przymusu. Kampera mam i używam w takim stopniu w jakim chcę i rzeczona emerytura nic by w tej kwestii nie zmieniła.
Nie rozumiem jaki powód do szczęścia ludzie widzą w stanie w którym nic już nie muszą , nikt od Nich nic już nie oczekuje , wstają rano ......... i mają fajrant
To można chyba wpaść w stan jakiejś totalnej depresji
Zbliżająca się data osiągnięcia wieku emerytalnego jest czymś co mnie bardziej smuci niż cieszy. Dla mnie będzie ona zapewne (jak Bóg pozwoli) data bardziej symboliczną niż praktyczną , bo ja tych zusowskich ochłapów nie oczekuję z nadzieją i chciałbym o tym czy , co i kiedy będę jeszcze robił , decydować sam
peja76 - 2025-03-28, 21:23
Ja jestem szczęśliwy bo jestem zdrowy, pracuję sam u siebie i mogę sobie zrobić długi wyjazd jak i weekendowy, które bardziej lubimy niż te długie. Co do emerytury to nie wiem czy do żyję, kiedyś człowiek planował, ale po rożnych doświadczeniach życiowych przestał, żyjemy tu i teraz, co będzie kiedyś, zobaczymy. Jak patrzę na rachunki to myślę że może przyjdzie taki czas że będzie trzeba żyć na starość w kamperze, bo kto utrzyma ruderę to będzie ten długi wyjazd już mnie nic nie zdziwi
Darson - 2025-03-29, 00:57
Nie mogę ująć wszystkich opcji, tj. np. tych, którzy mieszkają w kamperze i są szczęśliwi, albo mieszkają, bo muszą .
Albo są na emeryturze, ale dorabiają :
A - na boku
B. - legalnie.
C - u szwagra, ale to się nie liczy, bo szwagier mi odrabia w polu traktorem
Czy to naprawdę takie trudne pytanie ?
Czy też odzywa się zwykle, typowo polskie asekuranctwo: "lepiej się nie wychylać i nie być pierwszym, ale też nie ostatnim
Rozumiem, że to dane wrażliwe, bo do wszystkich "emerytów" ,w razie wycieku tych danych, zgłoszą się zaraz sprzedawcy leków na prostatę, albo z protezą zębów, albo na hemoroidy.
Chcecie to bierzcie udział, nie chcecie, to nie bierzcie.
Czas - start again
Ja pracuję.
I jestem BARDZO zadowolony z mojej pracy.
Ale mam nadzieję, że po przejściu na emeryturę będę również zadowolony.
Tyle w moim temacie.
Cyryl - 2025-03-29, 08:09
alinixhi napisał/a: | ...o ile wogóle dożyje to jeszcze 9 lat płacenia złodziejskiego ZUSU do 65 roku życia... |
gdyby tak można było zamieniłbym się z Tobą natychmiast i bez żadnych warunków.
pieniądze można zarobić, ale czasu nie kupisz, a czy dożyjesz? to w znacznym stopniu zależy od Ciebie i Twojego sposobu życia.
alinixhi napisał/a: | ...trzeba będzie do lasu chodzić po chrust a szczytem dobrobytu będzie kanapka z serkiem topionym... |
fajnie to opisujesz, jakbyś był na emeryturze co najmniej 10 lat.
wysokość jej zależy od tego jakie składki odprowadzałeś.
poza tym, jeżeli chcesz w miarę dobrze żyć na emeryturze, możesz zabezpieczyć się nie licząc tylko na ZUS, ale to zależy od Ciebie.
natomiast w tej ankiecie nie ma: jestem emerytem i pracuję.
a ja pracuję z paru względów, gdzie ten finansowy jest najmniej ważny.
1. w każdej pracy są rzeczy które nam bardziej odpowiadają i te mnie lubiane. ja jestem na takim etapie, że wybieram tylko te fajne.
2. pracując powiedzmy 20-30h miesięcznie mogę się bardziej przygotować i moja praca ma wyższą jakość, co sprawia mi satysfakcję.
3. praca jest też sposobem na odpoczynek od żony, bo jak widzę ją w bardziej ograniczonym czasie, to jakbym ją bardziej kochał.
Janusszr - 2025-03-29, 08:32
alinixhi napisał/a: | Pieprzony kraj w którym tacy jak ja utrzymują stada urzędasów /nauczycieli - całą edukacje z jej wybujałym ego /chorą służbe zdrowia/ 45 letnich byków którzy dopiero co zdjęli mundury górnicze wojskowe policyjne strażackie...nie wspomne o przedsiębiorcach rolnych a płacącymi tyle KRUSU za cały rok co ja za jeden miesiąc zusu.... Emerytura --bardzo mglista przyszłość...trzeba będzie do lasu chodzić po chrust a szczytem dobrobytu będzie kanapka z serkiem topionym....Naród baranów okradanych przez ostatnie 30 lat przez takich cwaniaków jak TUSK KACZYŃSKI WAŁĘSA i całą resztę przydupasów...Podsumowując wątek... w obecnym czasie emeryci to najbardziej wygrana grupa społeczna w tym upadającym demograficznie i przemysłowo kraju.... PS. bany mi nie straszne |
Fajtłapa, czy rozumek dżdżownicy, nie obrażając tejże, wstawia takie teksty?
Darson - 2025-03-29, 09:14
Janusszr, jeśli jest takie życzenie i potrzeba to chyba można edytować i dodać takie pytanie.
Ja nie miałem w zamyśle wpisywać pytań jak z ankiety ZUS-u, albo innej instytucji.
Chciałem żeby ankieta była jak najmniej skomplikowana
I opatrzona fajnymi, napisanymi z humorem komentarzami, byśmy mogli się trochę pouśmiechać do siebie
Edit: próbowałem - już nie można edytować 😔
aviator - 2025-03-29, 12:03
Było dodać, że robisz badania np. do pracy magisterskiej, to odzew byłby większy
Darson - 2025-03-29, 13:18
a kiedy ?
Darson - 2025-03-29, 13:26
W zasadzie to wszystko wiadomo po peselu i dacie dołączenia do forum.
Taka ankieta to w forma rozrywki, bo każdy może coś dodać od siebie i o sobie.
Dwa dni temu przesłałem życzenia urodzinowe jakiemuś (jakiemuś, bo nie poznałem) koledze z forum, który obchodził 71 urodziny.
Uważam, że się należy, choćby za wytrwałość. Ostatnie logowanie na forum 12, 2024.
Mam nadzieję że wszystko z nim w porządku, czego serdecznie życzę 💐🎂
Wiem, że on na pewno jest emerytem
SlawekEwa - 2025-03-29, 15:23
Darson napisał/a: | Dwa dni temu przesłałem życzenia urodzinowe jakiemuś (jakiemuś, bo nie poznałem) koledze z forum, który obchodził 71 urodziny. |
z tymi życzeniami to raczej ostrożnie, bo można rodzinie i znajomym usera ,który niestety kamperuje już na tamtym /podobno/ lepszym świecie zrobić przykrość
Darson - 2025-03-29, 17:10
Sądzę że jeśli ON już nie loguje się na forum to rodzina tym bardziej 😁
No cóż, nie chcę nikomu robić ponurych żartów, choć chęci były szczere.
Masz rację Panie Sławku
Bo przypomniała mi się historia zza płotu.
Sąsiad "zapomniał " mnie poinformować, że zmarł mu ojciec.
Ja byłem w Norwegii, a gdy wróciłem to widzę, że jego mama ubrana jest na czarno.
Ale nie podejdę przecież i nie będę się pytał , kto zmarł, bo logiczne dla mnie że gdyby to był ojciec, którego znałem, to by mi powiedzieli.
Nie złożyłem więc kondolencji i wyszło faux pas.
krzlac - 2025-03-29, 17:26
Dodałem głos. Jestem na emeryturze. Mnie ZUS traktuje dobrze. 40 lat pracy na umowę o pracę, żadnych pracodawców tzw. "prywaciarzy", umów śmieciowych, kopert, kasy z szuflady. Nie musze dorabiać i nie dorabiam.
Janusszr - 2025-03-29, 18:51
Również oddałem głos. Jestem bezrobotnym emerytem i dobrze mi z tym
rysiol - 2025-03-30, 21:28
Oddalem głos w ankiecie ale myślę że wyniki nie będą miarodajne. Moim zdaniem więcej jest emerytów ale z racji wieku nie chce się im już brać udziału w ankietach.
Darson - 2025-03-30, 23:24
rysiol, Cytat: | z racji wieku nie chce się im już brać udziału w ankietach. |
Sądzę, że oddają glos ci, którzy chcą uczestniczyć w życiu forum, aktywni.
Ktoś nie odda głosu z czystej przekory, a inny, bo nie ma "jego opcji"w pytaniach.
Nic się nie zawali z tego powodu, a ja i tak będę się wysypiał 😁
.
joko - 2025-03-31, 00:27
Darson napisał/a: |
Ktoś nie odda głosu .... bo nie ma "jego opcji"w pytaniach. |
Oddałem , że pracuję ...... chociaż w moim przypadku to bardziej zabawa
Darson napisał/a: |
ja i tak będę się wysypiał 😁
. |
To Dobranoc
Cyryl - 2025-03-31, 07:55
joko napisał/a: | ...Oddałem , że pracuję ...... chociaż w moim przypadku to bardziej zabawa |
to jest tak, gdy pracowałem, to musiałem robić ile i to co wynikało z obowiązków, teraz robię gdy nie jestem w podróży, co mi odpowiada i w ile mi odpowiada, dlatego póki sił starczy będę tak pracował.
Darson - 2025-03-31, 09:45
Nie ma potrzeby komplikować i utrudniać sobie życia.
Przecież jeśli ktoś jest na emeryturze to już jest.
A że sobie pracuje dla przyjemności... to może napisać w komentarzu.
Naprawdę do niczego konkretnego ta wiedza nie jest nikomu potrzebna.
Ale fajnie będzie sobie zerknąć, ilu z Was (😔) nie musi się zrywać rano, jak ja dzisiaj o 7- mej, a na stary czas, 6-tej rano.
MILUŚ - 2025-03-31, 09:53
Darson napisał/a: | .......ilu z Was (😔) nie musi się zrywać rano, jak ja dzisiaj o 7- mej, a na stary czas, 6-tej rano. |
A mnie to tak samo w......wia wstawanie by skoro świt jechać kamperem co i wstawanie do roboty.
maro88pl - 2025-03-31, 10:01
Mi brakuje tylko jednej małej opcji w tej ankiecie, która łączy możliwość pracy z możliwością częstego kamperowania - a mianowicie ... praca zdalna :D Taka właśnie jak moja i kumpla z który na zmianę użytkujemy nasze wypadowe wozidło
A narzeczona która mi towarzyszy w wyjazdach również obecnie ma nieco więcej czasu bo jest na macierzyńskim
Janusszr - 2025-03-31, 10:36
maro88pl napisał/a: |
A narzeczona która mi towarzyszy w wyjazdach również obecnie ma nieco więcej czasu bo jest na macierzyńskim |
Daj to przeczytać narzeczonej, a potem napisz jak to przyjęła
|
|