Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Włochy - Sardynia 2025

krzlac - 2025-04-07, 18:42
Temat postu: Sardynia 2025
Za kilka dni wyruszam na Sardynię. Szukam przeprawy promowej. Zainteresowanych informuje,
że najniższe ceny widzę w Grimaldi Lines (Livorno-Olbia). Po wpisaniu kodu promocyjnego SENIOR, dla tych którzy ukończyli 60 lat jest 20 % rabatu na bilet, kabinę i kampera.

Rwaldi - 2025-04-08, 12:29

Też płynąłem tymi liniami raczej nie mam zastrzeżeń. Tylko w Livorno troszkę problemu bo inaczej pokazują googole gdzie zajechać na prom a rzeczywistość okazuje się inna i po zaczerpnięciu języka trzeba było jechać gdzie indziej tz. w inne miejsce tam gdzie cumuje prom Grimaldi.
Jak będziesz płynął w nocy to będziesz miał czas aby to ogarnąć i dobrze zajechać.
Szerokość i powodzenia. Warto piękna wyspa, a plaże super ale nie na tą pogodę.

krzlac - 2025-04-08, 12:32

Rwaldi napisał/a:
...a plaże super ale nie na tą pogodę.

Teraz zwiedzanie i trochę łowienie rybek. Jak się spodoba to na jesień powtórka. Wtedy plaże, kąpiele i kilka dni Korsyka.

mischka - 2025-04-08, 12:51

Rwaldi napisał/a:
trzeba było jechać gdzie indziej tz. w inne miejsce tam gdzie cumuje prom Grimaldi.
O ile mnie pamięć nie myli to wjeżdżając do portu są znaki "Moby", "Grimaldi", "Corsica Ferries" itp.
Rwaldi - 2025-04-08, 17:40

tak na jesień to jest dopiero fajnie bo ciepła woda parkingi nie płatne i plaże puste ja własnie byłem w październiku i wróciłem hepi.
mischka - 2025-04-08, 18:27

ja jeżdżę w czerwcu z takich samych powodów :spoko
krzlac - 2025-04-28, 19:56

Wracam z dwutygodniowego pobytu na Sardynii, czekam na prom. Pobyt udany, pogoda super, miejsca postojowe bezpłatne dostępne. Z serwisem kampera trochę gorzej ale do opanowania. Najlepsze i najbardziej malownicze miejce na filmie. Spędziłem tam trzy noce. POLECAM.

krzlac - 2025-04-28, 20:20

Miejsce z p4n.