|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - [Podkarpackie] Otwarcie kempingu w Kamionce.
Polanol - 2025-06-27, 19:36 Temat postu: [Podkarpackie] Otwarcie kempingu w Kamionce. Miło mi przynieść dobrą nowinę: powstało nowe miejsce dla kamperowiczów na Podkarpaciu, zaledwie kilka km od zjazdu z autostrady A4 (zjazd Sędziszów Małopolski). Nowa miejscówka znajduje się nad zalewem w Kamionce. Miejsce dla mnie osobiście szczególne, gdyż za gówniarza spędzało się tam weekendy. Oficjalnie jest to Pole Biwakowe. Otwarcie w najbliższą sobotę 28.06.2025, ale uwaga - przez to, że będzie impreza masowa to tak naprawdę otwarcie dla nas, możliwość nocowania itd będzie dzień później. Cennik dzieli się na część dzienną i nocną. Czyli - nocujemy patrzymy na ceny nocne. Nie nocujemy - ceny dzienne. Parcele dla kamperow - prąd wliczony w cenę. Nie ma w cenniku opcji samego serwisu kampera bez pobytu na polu biwakowym, nie będzie takiej możliwości. Regulamin pola dostępny na profilu Pole Biwakowe w Kamionce albo bezpośrednio na https://www.ckibgminyostr...Kamionce-1.pdf. Dojazd prosty: zjazd z A4 na węźle Sędziszów Młp. I potem w lewo i cały czas prosto przez kilka km. Mijamy stację paliw po prawej na wjeździe do Kamionki, dalej Zalew, też po prawej i skręcamy w prawo. Po kilkuset metrach jesteśmy na miejscu.
Byłem tam dzisiaj, trwają ostatnie prace przed otwarciem. Mamy w sumie wszystko co potrzeba:
- świetnie wyposażona kuchnia
- miejsce do serwisu kampera
- duże parcele z dostępem do prądu i czystej wody,
- plac zabaw dla dzieci,
- boisko do siatkówki plażowej,
- duża wiata
- toalety i łazienki
Na otwarciu darmowe dmuchańce dla dzieci, koncerty a wieczorem zabawa pod gwiazdami. Nie ukrywam, że się wybieram. Brakowało takiego miejsca w okolicach Rzeszowa.
|
|