|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Ford/ Rimor 2021 brak ładowania aku turyst z alternatora
papamila - 2025-07-06, 14:39 Temat postu: Ford/ Rimor 2021 brak ładowania aku turyst z alternatora Jak w temacie,
Bezpieczniki całe
Adampio - 2025-07-06, 18:28
Jak stwierdzony brak ładowania i którego akumulatora?
Pytanie pomocnicze: jakie napiecie na klemach podczas pracy silnika i na wolnych obrotach i po przegazowaniu?
Andrzej 73 - 2025-07-07, 10:08
Jarek , pewny jesteś że energoblok jest Ok?
papamila - 2025-07-07, 15:54
Wygląda że to wina modułu
peja76 - 2025-07-07, 22:37
Też miałem problem z ładowaniem aku hotelowego w moim Riomrku (rok produkcji taki jak twój, EVO 69) zastosowałem Oriona 50A i problemu nie ma. U mnie ten problem wyszedł zimą, solary nie ładowały i wyszło szydło z worka.
Z aku samochodowego który znajduje się pod fotelem kierowcy pociągłem kable do aku hotelowego ( pamiętaj o bezpieczniku) przy lewarku ręcznego masz otwór który możesz wykorzystać do przeciągniecia kabli. Ładowarkę w pojemniku na aku rozłączyłem całkowicie, na szczycie pojemnika zamontowałem ładowarkę i miernik energi. Musisz mieć świadomość że jak rozłaczysz kable od ładowarki to na pulpicie nie będziesz widział ile procent ma aku, będzie świecić tylko czerwona dioda. Ja dla tego zastosowałem miernik aku Victrona z Bluetooth, wszystko mam w tel. Jak coś więcej to mogę Ci wysłać tel na Priv i dokładnie wszystko wytłumaczyć oraz wysłać fotki, roboty na max 2h a święty spokój, aku naładowany jak należy
Ps. W najbliższym czasie będę w Gdańsku na Jarmarku a z tego co widzę jesteś z 3miasta, nie ma problemu, możemy się spotkać i zobaczysz co i jak.
Teraz widzę tel masz podany, jutro zadzwonię
|
|