SlawekEwa - 2025-07-31, 16:00 Temat postu: Niepokojące pęknięcia!Czy to odosobnione przypadki czy coś jest na rzeczy w tej wersji Mietka
I następny przypadek u mojego kumplakimtop - 2025-07-31, 20:07 Już kilkanaście lat temu pisałem, że poduchy nie mogą zastępować resorów.Mają wspomagać resory.
Resor podpiera ramę w dwóch miejscach.Poducha w jednym. Zbyt duże ciśnienie w poduchach,przy jednocześnie słabych resorach ,może powodować pękanie ramy. W busach jest jest jeszcze ciekawiej bo tam nie ma ramy.
Dlatego gdy czytam , że ktoś pompuje 6atm. bo jest przeładowany, to mi skóra cierpniejoko - 2025-07-31, 21:52 Miejsce pęknięcia jednoznacznie wskazuje winowajcę .
Swoją drogą to tak to się robi w Sprinterach, że przy wstawianiu poduch wywala się resor ?
Nie jestem przekonany co do sposobu w jaki "naprawiono" to Pawłowi z Terasfery. Jeśli pękła zdrowa rama to tym bardziej pęknie ponownie spaw wykonany w ten sposób.
Poza samym zalaniem spawem pęknięć , aż prosi się wstawić tam (nałożyć na ramę ) ceownik z blachy i to na tyle długi aby wystawał znacznie poza zakres oddziaływania poduszki. Taki ceownik rozkładał by nacisk od poduszki szerzej i na większej powierzchni.adaml61 - 2025-08-01, 08:10
joko napisał/a:
aż prosi się wstawić tam (nałożyć na ramę ) ceownik z blachy
Tylko do tego trzeba wiedzieć jak to pospawać , żeby następnym razem nie pękło na końcach tego ceownika , a wtedy to już nikt tego nie naprawiSlawekEwa - 2025-08-01, 14:17
adaml61 napisał/a:
Tylko do tego trzeba wiedzieć jak to pospawać
Nie jest to wiedza tajemna, 45 lat temu spawało się ramy Żuków ,Nys i Tarpanów przeciążonych nadmiernymi ładunkami chytrych na kasę przewoźników , a wag ITD nie było adaml61 - 2025-08-02, 07:58 Sławku , tylko tych co spawali te ramy od żuków coraz mniej , spawacz miał nawet taki stempelek który trzeba było nabić przy spawie ramy .Wag nie było , ale inspekcja była i chyba gorsza noż dziś . mieli mniej do kontroli więc zaglądali wszędzie żeby coś znaleźć .