Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - campervan L1H1

mgF3 - 2025-11-05, 12:10
Temat postu: campervan L1H1
Witam. Czy jest na forum ktoś kto posiada camper vana l1h1 ducato,boxer itd????
AMIGO - 2025-11-06, 20:48

A można zapytać dlaczego pytasz :bajer ?
mgF3 - 2025-11-06, 20:55

Zastanawiam się nad budowa mini kamperka dla dwóch osób. Szukam inspiracji i czy warto to robić
AMIGO - 2025-11-06, 21:46

Jest parę plusów ale ogólnie podsumowując to ciasno, nisko i do :dupa . Nawet dla dwojga :roll:
Zależy jakie macie plany i uwarunkowania. Przy odpowiedniej dozie samozaparcia można się w tym jakoś przytulnie zorganizować ale łatwo nie będzie, choć są i tacy co pieją z zachwytu.
Miałem kiedyś Fordzika L1 z wysokim gołębnikiem z Westfalii. Dodatkowy, składany łóżko-bagażnik i wysokość w środku w porównaniu do obecnie posiadanego robiły swoje. Inne było w tym życie. H1 to jednak często męczarnia mimo tego iż wspomniany przez Ciebie Boxer czy Dukato są nieco wyższe niż na przykład taki Transit Custom. To całe ,,Mini'' zawsze jednak będzie odczuwalne.
Każdy ma inne oczekiwania, odczucia, wymagania. Nie masz lepszej recepty niż wypożyczenie czegoś takiego na jakiś weekend i sprawdzenie jak i czy w ogóle się w tym odnajdziecie.

mgF3 - 2025-11-07, 19:35

Mamy campera polintegre, ale kupiłem takiego n1h1 i zastanawiam.sie co z nim zrobić czy naprawić i sprzedać jako busa czy campervana zbudować i sprzedac
AMIGO - 2025-11-07, 20:58

Teraz to rozumiem :szeroki_usmiech . Tu już czysta matematyka musi zadziałać, najlepiej bez sentymentów.
Przyznam, że bardzo zdziwiło mnie to, że mając coś tak fajnego w swoim opisie w ogóle bierzesz pod uwagę taką opcję z L1H1 :shock: ale nie mnie to oceniać. Sam widzisz, że nawet tutejsza ,,Loża Szyderców'' zaniemówiła - nikt się nie odezwał :haha:

Andrzej 73 - 2025-11-09, 19:04

mgF3 napisał/a:
Zastanawiam się nad budowa mini kamperka dla dwóch osób. Szukam inspiracji i czy warto to robić

Michał , masz czas żeby budować?
Jeśli znajdziesz wolne trzy miesiące , to buduj i się nie pytaj. Jeśli nie sprzedaż , to na wyjazdy weekendowe będzie jak znalazł. :spoko

Komplecik - 2025-11-09, 22:46

mgF3 napisał/a:
Mamy campera polintegre, ale kupiłem takiego n1h1 i zastanawiam.sie co z nim zrobić czy naprawić i sprzedać jako busa czy campervana zbudować i sprzedac

Sprzedaj :spoko

Darson - 2025-11-21, 15:54

Ty buduj i się chwal na forum, a my tu będziemy komentować. 😁
Akurat potrzebuję się rozeznać w takim temacie 😉