Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Płw. Iberyjski - ZbigStan. Hiszpania 2025/26 czyli jak przetrwać zimę.

ZbigStan - 2025-11-15, 20:11
Temat postu: ZbigStan. Hiszpania 2025/26 czyli jak przetrwać zimę.
15.11.2025. Dzień krótki, zimno, mokro i depresyjnie, więc jedziemy na półwysep Iberyjski, tam najprzyjemniej przeczekać tą chłodną porę roku.
Kolejny raz doświadczam, że choć wydaje się że kamper zapakowany, to na ostatnią chwilę jeszcze trzeba wykonać wiele rzeczy i zamiast rano zawsze wyjeżdżamy po południu. Najważniejsze to rozpocząć podróż.
Wczoraj nocowaliśmy w Budziszynie, a dzisiaj dojechaliśmy do Knittlingen 49.02356 8.755623,a stąd jest już blisko do Francji.

MILUŚ - 2025-11-15, 20:21

Zasiadam i czekam jak będziesz nas tu wszystkich wkurzać pięknymi ciepłymi widokami :haha: :haha: :haha:

Szerokiej drogi i tradycyjnych wylewnych relacji Ci życzymy :-P :spoko

ZbigStan - 2025-11-15, 20:23

Kittlingen https://maps.app.goo.gl/uTUZKDubVvE67ASA8
Komplecik - 2025-11-15, 21:04

:spoko no coś się dzieje
SZEJK - 2025-11-15, 22:41

Zaczyna się coś ciekawego dziać, siadam i czytam relacje. :bukiet: :spoko
Darson - 2025-11-16, 00:36

W końcu jakiś konkret.😃
Dzisiaj pracowałem na zewnątrz i zmarzłem .
Dobrze się będzie rozgrzać z Wami 😉
:pifko na zachętę

Piotruś - 2025-11-16, 10:16

Na dobry początek :pifko
Komplecik - 2025-11-16, 14:36

Darson napisał/a:
W końcu jakiś konkret.😃

Jaki konkret jaki konkret jadą do Hiszpanii enty raz :szeroki_usmiech , jedyna wartość dodana dla nas ;) :szeroki_usmiech to aktualna pogoda, nic więcej :mikolaj no może jakieś drobne szczegóły ale to się jeszcze zobaczy :haha:
:spoko

Cyryl - 2025-11-16, 21:17

myśmy wrócili pod koniec października, ale do stycznia został nasz kolega Fordek, który od 29.11 będzie trochę na północ od Walencji.

zawsze śledzę Wasze relacje z zainteresowaniem.

ZbigStan - 2025-11-16, 21:40

16.11.2025.Dziękuję za miły odzew na zamieszczoną relacje, jak jest dla kogo to chętniej się pisze.
Kierunek podróży jak w ostatnich latach, ale wydarzenia i oglądane miejsca są przecież inne, aktualne.
Na nocleg stanęliśmy w Bey 46.81842 4.968091.

Cyryl - 2025-11-17, 07:34

polecam odwiedzić pałac listonosza (jeżeli dotąd tam nie byłeś), masz bardzo blisko.

https://www.google.pl/map...SoASAFQAw%3D%3D

Krammark - 2025-11-17, 14:30

Witam i pozdrawiam. Jeżeli można to ja również przysiadam się. Spokojnej drogi ku słońcu
ZbigStan - 2025-11-17, 20:14

Aviator, Skwarek, Darson, Pilocik, Piotruś, Komplecik, Mazur Dziękuję za piwa, jeszcze nie zasłużyłem na nie, ale to mnie zoobowiazuje do pisania. Pozdrawiam.
ZbigStan - 2025-11-17, 20:53

17.11 Najszybszą i najwygodniejszą trasą w kierunku Hiszpanii jest dojazd do Clermont Ferrant i dalej A75 (bezpłatna) do Beziers. Jazdę można kontynuować A9(płatną) przechodzącą w E15 bezpłatną po stronę hiszpańskiej. A75 przechodzi przez góry i dzisiaj przy zachmurzeniu, opadach i mgle jechało się przez jakiś czas trudniej. Za Wiaduktem Milau pogoda zaczęła się poprawiać i z 3st temperatura skoczyła do 19 w okolicach Beziers, wydaje się, że ucieklismy od chłodu. Na trasie staram się zatrzymywać na noc w nowych miejscach. Teraz też przymierzałem się do miejscówki w okolicach Narbony, ale jak już tu dotarliśmy to nie mogliśmy się powstrzymać i kolejny raz dojechaliśmy do naszej ulubionej "karaibskiej plaży" w La Barcares 42.78663 3.037973. Od jutra trasy będą krótsze i zaczynamy hiszpańskie wakacje zimową porą.
Darson - Wczoraj 6:39

Pierwsze i czwarte zdjęcie - można powiedzieć, że to "niebo a ziemia"
Tyle, że w odwrotnej kolejności :szeroki_usmiech

SlawekEwa - Wczoraj 12:08

"Mój człowiek " zarejestrował autora tematu kilkanaście km po wjeździe do Hiszpanii
Jacek L. - Wczoraj 15:55

Szerokiej drogi i pogody!
Pozdrawiamy i :pifko

ZbigStan - Wczoraj 20:18

SlawekEwa napisał/a:
"Mój człowiek " zarejestrował autora tematu kilkanaście km po wjeździe do Hiszpanii

Dzięki, zdjęcie zrobione przez kolegę z rejestracją zaczynając ą się na DJ, potwierdza prowadzenie relacji na bieżąco. Pozdrawiam.

ZbigStan - Wczoraj 20:35

18.11. Dotarliśmy do Hiszpani. Słońce cały dzień, zaczęliśmy włączać klimatyzację, a podczas postoju otwierać okna. W Hospitalet de L'Infant gdzie się zatrzymaliśmy mocno wieje. Z parkingu przy promenadzie musieliśmy się przenieść w boczną uliczkę, pod osłonę domów. Chcielismy zostać tu kilka dni, aby odpocząć po podróży, ale jutro będziemy szukać miejsca gdzie nie wieje.
SlawekEwa - Wczoraj 20:37

Kolego również Was pozdrawia :spoko
Darson - Wczoraj 23:28

Muszę szybciej pracować, by szybciej zostać emerytem i móc tak sobie jeździć, kiedy mi się zachce ... 😁
Tak na marginesie, ZbigStan, byłem w Opolu w niedzielę.
Odwiedziłem Wasze ZOO 🐯🐺🐵🫎🦘🐪🦒🐟🦭🐠🕷️🦂

Cyryl - Dzisiaj 6:52

Darson napisał/a:
Muszę szybciej pracować, by szybciej zostać emerytem i móc tak sobie jeździć, kiedy mi się zachce ... 😁...

dałbym wszystkie pieniądze i oddałbym emeryturę, aby mieć chociaż 10 lat mniej.

nauczmy się doceniać to co mamy dzisiaj.

007jędruś - Dzisiaj 9:32

Dosiadam się również do tej podróży, życzę powodzenia i liczę na spotkanie w słonecznej Hiszpanii.
SZEJK - Dzisiaj 10:28

Od razu zrobiło się ciepło, super zdjęcia!!
Dla ochłody zimne :pifko leci jak nic. :spoko

markoni7 - Dzisiaj 13:05

Dołączam się do podróży, miło jest podglądać kogoś kto się "męczy" w hiszpańskim klimacie podczas gdy u nas jest po prostu cudownie( temperatura +3 :mikolaj
i słońca jak na lekarstwo :bajer )
Na zachętę :pifko i samych cudownych doznań :spoko
Cyryl napisał/a:
Darson napisał/a:
Muszę szybciej pracować, by szybciej zostać emerytem i móc tak sobie jeździć, kiedy mi się zachce ... 😁...

dałbym wszystkie pieniądze i oddałbym emeryturę, aby mieć chociaż 10 lat mniej.

nauczmy się doceniać to co mamy dzisiaj.

Ja pójdę dalej dałbym wszystkie pieniądze, żeby mieć przynajmniej 10 lat mniej i stały dopływ kasy na realizację życiowych pasji.
Dwa razy byłem pod hiszpańską granicą i niestety musiałem wrócić bo urlop sie kończył.