| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Co to za otwór?
Jurata - 2025-11-16, 21:40 Temat postu: Co to za otwór? Witajcie
Właśnie przyprowadziłem małego kamperka z zamiarem wyremontowania go na użytek własny. Cały środek jest zdemontowany przez poprzedniego właściciela tak, że zostały tylko ściany zewnętrzne. Mogę domyślać się gdzie była kuchnia, a gdzie toaleta. Zastanawiam się jednak po co jest ta przestrzeń pomiędzy owiewką na kabinie a resztą zabudowy. Nie ma tam obecnie żadnej osłony więc jest tam dziura na przestrzał, ale nie ma tam dostępu z wewnątrz. W tym miejscu sufit jest niższy. Dodatkowo nad tą dziurą jest plastikowy daszek, powyżej całej zabudowy. Do czego to mogło służyć?
Darson - 2025-11-16, 23:02
Więcej zdjęć, bo ciężko sobie wyobrazić, o co Ci chodzi.
No i gratulacje, choć czeka Cię kawał ciężkiej pracy.
A tak na marginesie, "zdemontował " i zostawił, czy zabrał i będziesz dorabiał brakujące części ? 🤔😁
mischka - 2025-11-17, 06:39
Jurata, Na moje oko to przyczepa kempingowa wrzucona na ramę dostawczaka. Ktoś dopasował owiewkę i tak zostało.
Mazur - 2025-11-17, 09:04
Niestety nie dowiesz się To jakaś mocna rzeźba z przyczepy jak napisł mischka Przpraszam za szczerość, ale co Cię podkusiło...
Oto zdjęcia z cześniejszego ogłoszenia z Bułgarii mobile.bg
Darson - 2025-11-17, 09:44
| mischka napisał/a: | | Jurata, Na moje oko to przyczepa kempingowa wrzucona na ramę dostawczaka. Ktoś dopasował owiewkę i tak zostało. |
Ale to chyba już dawno, dawno temu. I jakiś czas to jeździło.
| Mazur napisał/a: | co Cię podkusiło... |
Zapewne cena. 😟
przemo.d - 2025-11-17, 10:35
Jedyne co z tego może być to kurnik ..
Kazik II - 2025-11-17, 11:20
Ten wynalazek nadaje się do muzeum dziwolągów. Wygląda jakby ktoś wziął przyczepę, uciął kawałek z przodu (drzwiczki do toalety! ), potem jeszcze wyciął narożnik dachu i tak "zmodyfikowaną" budę nałożył na podwozie. I jeszcze ta, pożal się boże, owiewka.
| przemo.d napisał/a: | | Jedyne co z tego może być to kurnik .. |
I to jest jedyne możliwe rozwiązanie
Skwarek - 2025-11-17, 13:01
Wydaje się, że ten "otwór" to pierwotny poziom dachu a ktoś dobudował wyższy w tylnej części tam gdzie prawdopodobnie była piętrowa sypialnia.
Kazik II - 2025-11-17, 14:56
Po bliższym przyjrzeniu dochodzę do wniosku że to mógł być kamper Heku Pasy na nadwoziu identyczne, a to tajemnicze wycięcie na dachu to pozostałość po oknie w górnej części.Heku
Skwarek - 2025-11-17, 18:53
Jednak to nie przyczepka na samochodzie a zdewastowane Heku 550.
Darson - 2025-11-17, 19:05
Jeden Kazik II, , co się zna zna kamperach .
Reszta to "znafcy"
|
|