Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Skandynawia - Ogrzewanie diesel w Skandynawii - problem ?

Lukol - 2025-11-19, 13:23
Temat postu: Ogrzewanie diesel w Skandynawii - problem ?
Witam wszystkich miłych ludzi.
Mam pytanie; czy ktoś spotkał się z odmową przyjęcia na kemping w Skandynawii z kamperem lub przyczepą z ogrzewaniem diesel ?
Czy to prawda, że w Skandynawii, a zwłaszcza w Norwegii są problemy z kaperowaniem z ogrzewaniem diesel ?

Bim - 2025-11-19, 18:34

Cytat:
Lukol napisał/a:
Mam pytanie; czy ktoś spotkał się z odmową przyjęcia na kemping w Skandynawii z kamperem lub przyczepą z ogrzewaniem diesel ?
Czy to prawda, że w Skandynawii, a zwłaszcza w Norwegii są problemy z kaperowaniem z ogrzewaniem diesel ?

Piszesz jak ruska onuca i to AL :diabelski_usmiech

nie pomiliłeś nicka i zjadłeś i :evil:

Lukol - 2025-11-20, 08:13

Bim napisał/a:
Cytat:
Lukol napisał/a:

Piszesz jak ruska onuca i to AL :diabelski_usmiech

nie pomiliłeś nicka i zjadłeś i :evil:

Dzięki za merytoryczną odpowiedź panie Ladenie z pomylonym "m" zamiast "n" i imieniu :haha:
Proponuję mniej czerwonego paska na tvrepublika, żółtego na tvn i niebieskiego na polsacie :szeroki_usmiech

Wracając to mojego zapytania - Pytam społeczność tego forum o zdanie bo jeden nasz klient takie rzeczy opowiada i twierdzi, że ma rodzinę w Norwegii, która mu takie wieści przekazała.

samotny wilk - 2025-11-20, 22:36

Bim, "Piszesz jak ruska onuca i to AL :diabelski_usmiech ".
:stop: :zastrzelic :chytry

Marcepan - 2025-11-21, 11:42

Lukol

"Społeczność kamperowa" nerwowa ostatnimi czasy, wróg czai się zza każdego węgła. 8-) :ok

Najlepiej pier....ć to wszystko i wyjechać w Bieszczady... albo innej Norwegii. :ok

Oczywiście bez telewizora.

Zapewne znajdzie się ktoś, kto zna temat i udzieli Ci wyczerpującej odpowiedzi. :spoko

mischka - 2025-11-21, 12:23

Na zagranicznych forach brak konkretnych informacji o zakazach :spoko
Darson - 2025-11-21, 15:50

Tak na zdrowy rozum, nawet w Polsce, jeśli staniesz obok kogoś i będziesz kopcił dookoła, bo masz źle ustawione spalanie, to Cię wypierdzielą z kempingu. A przynajmniej na ubocze.
Co do Skandynawii, to pierwsze słyszę.