| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Afryka - Z Tunezji do Gambii
gryz3k - 2025-12-10, 16:07 Temat postu: Z Tunezji do Gambii Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie przejechanie północą Afryki. Byłem kamperem w Maroku ale słyszałem, że można obecnie przejechać Tunezję. Mój lekki niepokój budzi Algieria. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tego kraju?
Ponieważ w obecnej chwili nie mam kampera, starego sprzedałem a nowego jeszcze nie kupiłem, zastanawiam się nad tym co wybrać z myślą o takiej podróży. Z moich doświadczeń najbardziej uniwersalna jest półintegra ale wiadomo, że konstrukcja zabudowy nie jest zbyt wytrzymała w przypadku gorszych dróg. Biję się z myślami czy pójść w zabudowę pickupa /mam Mitsubishi l200/, kupić kampervana czy jednak postawić na półintegrę. Przy zabudowie pickupa mam małą możliwość zabrania motocykla oraz ograniczoną przestrzeń życiową. Zaletą jest terenowość oraz to, że sam samochód jest wyższej jakości niż busy. W przypadku vana przestrzeń życiowa też nie poraża. Maroko przejechałem półintegrą i nie było problemu.
Myślę o wyjeździe w okolicach października i powrocie gdzieś w czerwcu.
Brat - 2025-12-11, 14:51 Temat postu: Re: Z Tunezji do Gambii
| gryz3k napisał/a: |
Myślę o wyjeździe w okolicach października i powrocie gdzieś w czerwcu. |
Rany boskie... czyżbyś stał się prawdziwym, bogatym emerytem?? Nie za wcześnie???
gryz3k - 2025-12-11, 15:18
| Brat napisał/a: | | Rany boskie... czyżbyś stał się prawdziwym, bogatym emerytem?? Nie za wcześnie??? |
Już dawno był plan żeby "uwolnić się od obowiązków zawodowych". Czy bogatym nie wiem. Są tu na forum bogatsi. Ja zwyczajnie nie mam ambicji umrzeć bogatym.
rakro1 - 2025-12-11, 15:20
Jak ja. Brawo
ZbigStan - 2025-12-11, 20:59
gryz3k, godny cel: życie bogate doświadczeniami, a ich najwięcej przynoszą podróże. . Pozdrawiam.
MAZUREK - Wczoraj 19:48
Jak praca przeszkadza w kamperowaniu to trzeba rzucić pracę
|
|