| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
klimatyzacja i ogrzewanie - Trumatic C - uszkodzony panel sterowania
sterciu - 2025-12-21, 13:52 Temat postu: Trumatic C - uszkodzony panel sterowania Witajcie
Mam pytanie , otóż posiadam ogrzewanie Truma Trumatic C 4002 z nowszym szarym panelem sterowania. W lecie na pięknych Bułgarskich drogach otworzyły mi się drzwi od szafy i uderzyły centralnie w sterownik pieca , rozwalając go na drobne elementy. Tak mam akurat pechowo , że drzwi szafy są na kursie kolizyjnym z panelem centralnym od elektryki , a głownie ze sterownikiem pieca. Czy ktoś zastępował taki panel jakimś innym ?? Dodam , że nowy już nie osiągalny , używka nie dostępna też. Truma mi zaproponowała wymianę pieca na Combi 6 w odpowiedzi na zapytanie dotyczące dostępności nowego panela u nich. Sterownik pokleiłem klejem cyjopanowym , musiałem płytkę skleić obudową bo wszystko połamane , obudowe skleić do kupy też ze sobą. Niby działa , 9 prędkości wentylatora , dzialają tylko 3 ostatnie ale coś działa. Okazało się , że to chyba nie pierwsza akcja taka była bo już to wszystko klejone było kiedyś. Teraz zastanawiam się czy jest możliwość zamontować coś nowszego , jakiś nowszy panel. Myślę jeszcze wykorzystac obudowę samą przykładowo z trumatic e , te panele są jeszcze dostępne... jak nie to pewnie skońcy się na wymianie na Combi 6. A może ma ktoś taki sprawny nie uszodzony panel i chce się pozbyć ??
Zaraz wkleje zdjęcia tego mojego panelu.
EDIT: Nie mogę wkleić zdjęć , wrzuca więc poglądowe panelu taki jak mam .
mirek67 - 2025-12-21, 20:14
mischka - 2025-12-28, 11:21
| sterciu napisał/a: | | nowy już nie osiągalny , używka nie dostępna też. |
Jak nic nie znajdziesz na miejscu to się odezwij.
|
|