Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Sprzęt turystyczny i akcesoria - Podłoga pod markizę

joko - 2026-01-05, 23:47
Temat postu: Podłoga pod markizę
Chcę kupić do nowego kampera nową podłogę pod markizę i szukam czegoś co będzie miało najlepszy stosunek jakości/wytrzymałości do wagi.
Poprzednia podłoga , którą używałem długie lata to był Brunner Kinetic i była ona naprawdę solidna , natomiast ważyła sporo (jakieś 7-8kg)
Markizę mam teraz Omnistora 4,5m , więc podłoga powinna być 4,5x2,5m .
Może ktoś poleci coś równie wytrzymałego , ale lżejszego .
Oglądałem ostatnio na targach w Poznaniu fajne podłogi na jakimś stoisku z przedsionkami , ale nie wziąłem sobie żadnych wizytówek ani folderów bo wtedy nie byłem jeszcze na kupnie .
Nie pamiętam ani jaka firma wystawiała , ani jakiej produkcji były te podłogi , ale robiły wrażenie solidnych (grube, plecione) a podobno były bardzo lekki (z tego co pamiętam to chyba 2,5kg)

Ten nowy dostępny teraz Brunner Kinetic 4,5x2,5m waży chyba 6kg, więc jeśli zdecydował bym się na coś innego to musiało by to być wyraźnie lżejsze , albo przy podobnej wadze wyraźnie grubsze i solidniejsze od Brunnera.

Teraz na rynku jest sporo wyposażenia do kamperów , wiec może jest coś co poza "pewniakami" godnego uwagi , a ja o tym nie wiem :spoko

Banan - 2026-01-06, 00:43

Osobistycznie od trzech sezonów posiadam TAKIE CUDO od Fiamma i jestem zadowolony.
Spełnia chyba wszystkie Twoje wymagania i waży 4,2 kg :spoko

mischka - 2026-01-06, 07:57

Mam od 10 lat Isabella. Sprzęt nie do zdarcia, ale ciężki i drogi.
Track222 - 2026-01-06, 09:49

mischka napisał/a:
Mam od 10 lat Isabella. Sprzęt nie do zdarcia, ale ciężki i drogi.

Potwierdzam Isabella to bardzo dobra firma z tradycjami.

Anras - 2026-01-07, 10:52

Ja mam to samo co Banan i sobie chwalę.