Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Płw. Iberyjski - Andaluzja wiosna 2026

Danyxm - 2026-01-17, 22:45
Temat postu: Andaluzja wiosna 2026
Bede sie tam szwendal troche moim mini kamperkiem i troche pomieszkiwal - raczej przy granicy z Portugalia. Interesuja mnie jakies fajne dzikie miejsca, mam alergie na turystow :] Ogolnie chcialbym poodkrywac ciekawe, nietypowe miejsca - z uwaga poczytam bardziej doswiadczonych :)
Janusszr - 2026-01-18, 09:03
Temat postu: Re: Andaluzja wiosna 2026
Danyxm napisał/a:
mam alergie na turystow :]

Autoagresja? Również zaliczasz się do turystów.
Przepraszam, taka pierwsza myśl mi się nasunęła. Pewnie będzie trudno z pomocą po takim wstępie.

Track222 - 2026-01-18, 09:24
Danyxm napisał/a:
............ mam alergie na turystów :] ...... :)

Na siebie też, bo przecież chcesz być turystą. Czasem warto się zastanowić co się pisze, zdecydowanie polecam.

MILUŚ - 2026-01-18, 11:25
Danyxm napisał/a:
....... mam alergie na turystow :]

Wiesz ,że to działa w obie strony :diabelski_usmiech

Danyxm - 2026-01-18, 11:50

Jacy wyczuleni panowie :]
Moze za wielkiego skrotu myslowego uzylem - licząc na zrozumienie kolegow "po fachu".
Zupelnie poza obszarem moich zainteresowan sa typowo turystyczne miejsca, kurorty turystyczne, tudziez "znane" zabytki itd itp. Moją bazą wypadową jest Andaluzja i sadze ze raczej blizej mi do osoby ktora chce zazyc lokalnosci niz zorbic kilka fotek i jechac dalej. Jesli ktos poczul sie niefajnie czytajac o mojej niecheci do "typowego" turysty w tym przypadku - to serdecznie przepraszam. Wszak czasami tez mi sie zdarza takim osobnikiem byc.
Ale tym razem , ten wielomiesieczny pobyt traktuje inaczej i potrzebuje wiecej ciszy, spokoju i swobodnego kontaktu z natura niz zatloczonych parkingow i popularnych muzeow :) Licze na zrozumienie :)

zbyszekwoj - 2026-01-19, 17:15

[quote="Danyxm"]potrzebuje wiecej ciszy, spokoju i swobodnego kontaktu z natura niz zatloczonych parkingow[/quote

To Andaluzja nie będzie dobrym wyborem. Może jeszcze częśc nad Atlantykiem.

Cyryl - 2026-01-19, 20:22

Danyxm napisał/a:
Jacy wyczuleni panowie :]
Moze za wielkiego skrotu myslowego uzylem - licząc na zrozumienie kolegow "po fachu"...

przypominam, że koledzy po fachu są turystami na których jesteś uczulony. ale pomińmy to.

pytasz kolegów po fachu o jakieś fajne miejsca tam gdzie nas nie ma.

tylko skąd my możemy to wiedzieć?