Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - Europa SE w maju i czerwcu ?

and123 - 2009-03-17, 14:55
Temat postu: Europa SE w maju i czerwcu ?
W kwietniu ruszamy na wielkanocne południe. Potem powrót na majowy zlot w Warce i .......
głośno myślimy co z dalszą częścią maja i czerwca. Okres przedwakacyjny, czyli mniejszy ruch turystyczny i niższe ceny. Tylko we wspomnieniach pozostaną ubiegłoroczne wojaże gdy euro było warte 3.20 plz :(
Czyli może trochę folkloru w tym roku ?
Myślimy o wyjeździe kamperowo-karawaningowym, bez pośpiechu, jak przypadło na ludzi statecznych, w układzie 1-2 dni jazdy, 2-3 dni zakotwiczenia i odpoczynek ze zwiedzaniem jakiegoś rejonu. Zawsze ktoś pilnuje dobytku na postoju, gdy pozostali ruszają pieszo, rowerami czy samochodami.
Proponowana trasa.
Ukraina (Lwów), Mołdawia i Republika Zadniestrzańska (w tych rejonach już bywałem i mam pewne kontakty towarzysko-turystyczne). Dalej na południe: Rumunia - Bułgaria - Turcja (ta kontynentalna czyli półwysep Marmara). Po drodze trochę gór, troche morza. :kamp
Będąc w tamtym rejonie było by grzechem nie rzucić okiem do północnej Grecji, choć na dni kilka.
No i pomału powrót:
- albo spokojnie przez Bułgarię i Węgry, albo
- ciekawiej przez: Albanie, Chorwację i Słowenię, czyli brzegiem Adriatyku.
No i sam jestem teraz ciekaw, czy są między nami młodzi duchem i ciekawi świata emerytohardkorowcy, którzy mają z 6 tygodni wolnego czasu, dystans do pośpiechu, sporo tolerancji i dobrego humoru ????

copy: karawaning.pl

Pawcio - 2009-03-17, 17:44

Tak się trochę nie ogę w powyższym połapać :shock:

Ty tak planujesz czy cytujesz?

gino - 2009-03-17, 17:59

Pawcio napisał/a:

nie dziw sie..kolega AND123
jest 1,5 roku na forum..i nie zdarzyl sie ani przedstawic..ani przywitac... :diabelski_usmiech

StasioiJola - 2009-03-17, 18:08

Sam bym pojechał na taka trasę, tylko że do emeryturki muszę jeszcze 10 latek popracować i jak tu wziąc 1 miesiąc wolnego????? :gwm :gwm :spoko
Pawcio - 2009-03-17, 18:13

StasioiJola napisał/a:
Sam bym pojechał na taka trasę, tylko że do emeryturki muszę jeszcze 10 latek popracować i jak tu wziąc 1 miesiąc wolnego?????

Stasiu- w miesiąc to chyba helicamperem taka traska ...

48a-ELANKO - 2009-03-17, 18:24

Pawcio napisał/a:

Nasz kolega tę propozycje przedstawił również w karawaning.pl i dlatego cuś takiego wyszło :roll:

WHITEandRED - 2009-03-17, 20:17

:spoko
Pawcio - 2009-03-17, 23:12

WHITEandRED napisał/a:
Helicamperem albo takim z dwoma silnikami no nie? Pawciu?

No mus! Z jednym może nie zdążyć! :haha:

KOCZORKA - 2009-03-18, 09:32

Witaj and123 :bigok

Podróż zapowiada się bardzo ciekawie :bigok i życzymy jej realizacji i spełnienia. :bukiet:
Po powrocie czekamy na relację z podróży i oczywiście foteczki. :bigok

Krakuski pozdrawiają bardzo serdecznie i życzą Super wojaży. :spoko :spoko

StasioiJola - 2009-03-18, 20:51

Helicamper- to jest bardzo dobra nazwa!!! :haha: Ale ja zbyt pospieszny to nie jestem, to wystarczy mi normalny camper!!Tylko skąd wziąć tyle wolnego czasu na taką wyprawę???? :bajer :szeroki_usmiech :spoko