|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Bagaznik na rowery
ROBRE - 2009-04-14, 22:47 Temat postu: Bagaznik na rowery Witam,
takie pytanko nasowa mi sie ostatnio.... posiadam Burstnera z '91 i chcialbym zamontowac bagaznik na rowery. tylko nie za bardzo wiem jakie mocowania powinienam wybrac. czy mam wiercic nowe 4 otwory czy moze jest mozliwosc wykorzystania szyny ktora jest nad oknem ?
nie za bardzo moge znalezc ostatnio taki model campera jaki ja mam z bagaznikiem rowerowym wiec pytam tutaj. a pytam poniewaz czasem mozna znalec jakis uzywany bagaznik w przystepnej cenie zamiast kupowac nowy za ponad 200€ ;-)
pozdrawiam
PS. dolaczam fotke tej szyny nad oknem... czy ona sluzy wlasnie do mozowania bagaznika? a jezeli tak to czy ktos ma moze fotke lub linka na zaczepy do tej szyny ?
Bim - 2009-04-14, 23:03
Szyna służy jako zamaskowanie połaczenia dwuch powłok blach nie do mocowania bagażnika
przykręcina jest cienkimi blachowkrętami do zamocowania bagażnika musisz znać rozstaw belek konstrukcynych w stelażu poszycia ,niestety ne wiem jak to jest zlokalizowane w twoim typie zabudowy
gino - 2009-04-15, 07:16
akurat ta szyna..sluzy do montazu zewnetrznej zaslony przeciwslonecznej na okno...
w ten ''zaokraglony gorny otwor'' wsuwasz material z klinem, przeciagasz przez cala dlugosc szyny..i masz zamontowana zaslone...
moze dopstales cos takiego..i masz w zestawwie..nie wiedzac do czego jest..
powinna miec jeszcze dwie nozki do podparcia..
ROBRE - 2009-04-15, 11:14
dzieki piekne...
zaslony nie bylo....
moze go tylko przystosowali do niej ;-) a moze zostawili sobie, chociaz watpie.
ale teraz przynajmiej wiem co to i co moge z tym zrobic.
pozdrawiam
PS. ciagle nie wiem jaki bagaznik ale chyba bede musial pojechac do sklepu i kupic nowy do tego modelu.... ucierpi porfel baaaardzo ale coz.....;-)
gino - 2009-04-15, 11:20
..zaraz zrobie fotki jak mam mocowany bagaznik..i wrzuce na forum..
gino - 2009-04-15, 11:30
ok..wiec u mnie bagaznik mocowany jest tak..
maxpolalu - 2009-04-15, 19:25
Witaj ROBRE . Planując punkty mocowania bagażnika na 100% możesz brać pod uwagę listwę alu. która przytrzymuje okno ( pod nią na pewno jest konstrukcja) następny punkt podparcia może pokazać Ci kolejna listwa w dole kamperka lub możesz wykonać mocowanie w innym miejscu - jednak wymaga to odpowiedniego usztywnienia i wzmocnienia tego punktu .Pozdrawiam
ROBRE - 2009-04-15, 21:55
dzieki jeszcze raz wszystkim.....
macio - 2009-05-14, 09:24
Proszę o podpowiedź jak znaleźć miejsce do zamontowania bagażnika na rowery na tylnej ścianie w Knaus Sport TI 650 MG.
Bagażnik jest Fiammy Carry-bike PRO
antwad - 2009-05-14, 10:54
macio napisał/a: | Proszę o podpowiedź jak znaleźć miejsce do zamontowania bagażnika na rowery na tylnej ścianie w Knaus Sport TI 650 MG.
Bagażnik jest Fiammy Carry-bike PRO |
Skontaktuj się z firmą s-camp w Bieruniu - tel. 32 216 95 73. Oni są jednym z autoryzowanych punktów sprzedaży i serwisu Knausa.
Powinni pomóc.
|
|