| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Muzeum Karawaningu w Warce - NOC W MUZEUM KARAWANINGU WARKA
martes - 2009-05-11, 08:52 Temat postu: NOC W MUZEUM KARAWANINGU WARKA Zaproszenie na" NOC W MUZEUM " dnia 16 .05 .2009 od godziny 21.00
Impreza odbędzie się niestety podczas zlotu w Pajęcznie , termin jest międzynarodowy więc nie bardzo jestem w stanie go zmienić
Wejście oczywiście bezpłatne
Pozdrawiam i zapraszam Wszystkich
MariuszB - 2009-05-11, 08:57 Temat postu: Re: NOC W MUZEUM KARAWANINGU WARKA
| martes napisał/a: | Zaproszenie na" NOC W MUZEUM " dnia 16 .05 .2009 od godziny 21.00
Impreza odbędzie się niestety podczas zlotu w Pajęcznie , termin jest międzynarodowy więc nie bardzo jestem w stanie go zmienić
|
A będzie wyświetlany na beamie film "NOC W MUZEUM II"?
Marcin... co to znaczy termin międzynarodowy?
Ciężko się rozdwoić... gdyby nie Pajęczno chętnie bym przyjechał.
eeik - 2009-05-11, 09:39
Marcinku mam wobec tego rozumieć, że Cię nie będzie w Pajęcznie
Pawcio - 2009-05-11, 20:06
Marcinie, a duchy będą? A tak na powaznie to szkoda, ze termin koliduje ze zlotem w Pajecznie.
prezesuu - 2009-05-11, 21:03
martes, pracować trzeba, ale ..... taka robota to głupota, żeby nie móc przyjechać na krupówki do Pajęczna.
Pracuj Marcinie, praca uszlachetnia, a my z bańki i DżinDobry.
Szkoda, ale jeszcze w tym roku dam Ci z bańki
sasquatch - 2009-05-11, 21:19
eeik, pawcio, prezesuu - a Wy po co jedziecie do Pajęczna? Zobaczyć Pajęczno? Czy spotkać się z ludźmi? Przecież spotkać można się wszędzie. Chyba, że jedziecie spotkać konkretnych ludzi (w konkretnym celu), którzy do Warki przyjechać nie chcą.
eler1 - 2009-05-11, 21:50
Chętnie bym przyjechał ale ten weekend mamy zajęty
paf - 2009-05-11, 22:02
| sasquatch napisał/a: | | eeik, pawcio, prezesuu - a Wy po co jedziecie do Pajęczna? Zobaczyć Pajęczno? Czy spotkać się z ludźmi? Przecież spotkać można się wszędzie. Chyba, że jedziecie spotkać konkretnych ludzi (w konkretnym celu), którzy do Warki przyjechać nie chcą. |
Sas dorzuć jakiegoś emotikona bo jeszcze ktoś pomyśli że ty tak na poważnie
| MariuszB napisał/a: | | Marcin... co to znaczy termin międzynarodowy? |
http://miasta.gazeta.pl/r...atkowa_noc.html
sasquatch - 2009-05-12, 07:34
| paf napisał/a: | Sas dorzuć jakiegoś emotikona bo jeszcze ktoś pomyśli że ty tak na poważnie
|
Ale ja na poważnie. Przecież to 214km od Pajęczna. Może "Mała Karawana" w stronę Muzeum jak za starych dobrych czasów? Chyba są jeszcze tacy na forum, którzy pamiętają te prawdziwe Małe Karawany.
Januszu nie podejmowałbym tematu gdybyś nie reagował i nie pisał do mnie na priv. Gdyby temat był nie ruszony to by umarł sam.
Można jeden dzień spędzić w Pajęcznie i drugi w drodze do Warki. Zaraz zorientuję się co można po drodze do Warki zwiedzić i zobaczyć. BĘDZIE FAJNIE!!! Jak dawniej.
To tylko propozycja - jak wszystkie inne na forum.
paf - 2009-05-12, 07:50
Janusz pisze na PW aby nie robić offtopa na forum, to że reaguje jest zrozumiałe, ty jak widać wolisz wracać na forum z dyskusją prowokując dalej.
czy sądzisz że nie widać w twoim poście tęsknoty za starymi, dawnymi, dobrymi prawdziwymi czasami na forum?
| sasquatch napisał/a: | | To tylko propozycja - jak wszystkie inne na forum. |
nie, nie jest
| sasquatch napisał/a: | | a Wy po co jedziecie do Pajęczna? Zobaczyć Pajęczno? Czy spotkać się z ludźmi? Przecież spotkać można się wszędzie. Chyba, że jedziecie spotkać konkretnych ludzi (w konkretnym celu), którzy do Warki przyjechać nie chcą. |
to jest niegrzeczne
ciao
sasquatch - 2009-05-12, 08:23
To tylko i wyłącznie Twoja ocena. Inni mają prawo mieć inne zdanie. Nie stwierdzaj jakie miałem intencje. bo tylko ja je znam. Nie interpretuj. Czytaj. Wtedy może będziesz miał trafniejsze oceny.
eler1 - 2009-05-12, 09:04
Sas przeanalizowałem czas możemy być w sobotę około 23.00 poproszę o rezerwację miejscówki na campingu gdzieś w cichej okolicy.
MK jedzie tak gdzie sympatyczniej
sasquatch - 2009-05-12, 09:54
Można jechać dwoma trasami:
Przez końskie i wstąpić do:
http://www.sandomierskie....eklo/pieklo.htm
lub przez Tomaszów i wstąpić do:
http://www.nasztomaszow.p...eskie-zrodla/6/
martes - 2009-05-12, 11:33
Ja bardzo serdecznie Wszystkich zapraszam , termin jest jaki jest nie mam na to wpływu ... (dzień międzynarodowy)
Muzeum Pułaskiego w Warce też będzie otwarte od 20.00
Niestety do Pajęczna nie mogę przyjechać , praca i obowiązki rodzinne nie pozwalają mi wyruszyć w tym terminie , bardzo żałuję
Pozdrawiam i ZAPRASZAM
Rockers - 2009-05-12, 11:53
Jestem z Wami od niedawna byłem na pierwszym zlocie w Koszelówce, było bardzo miło i impreza była zorganizowana wzorcowo, poznałem miłych i dobrze bawiących się ludzi i ciężko czyta mi się takie posty jak powyżej. Rozumiem iż każdy może lubić coś innego ale nie jest to powód aby jeden drugiego w jaki kolwiek sposób obrażał. Ja tez czytając ten post mimo że mnie nie dotyczy odebrałem jako w pewien sposób atakujący adresata co właśnie boli. Ktoś się stara oby coś dla innych zorganizować, skoro sami tego nie robimy postarajmy docenić starania innych. Powstało tu pewne zazębienie terminów ale z całą pewnością nie specjalnie a być w dwóch miejscach naraz się nie da choć sam chciałbym być i tu i tu ponieważ się nie da trzeba coś wybrać , a co do małej karawany to napewno będzie jeszcze niejedna okazja, jeżeli chce się coś takigo zorganizować proponuje inne wekendy lub dni a ten wekend najlepeij poświęcić na już coś zorganizowanego. Tak ja myślę ale tak jak pisałem wyżej każdy może lubić coś innego więc z góry proszę się nie obrażać na mnie jeśli ktoś woli podróż i tylko zaglądanie co się dzieje na zlotach a po drodze zwiedzanie różnych rzeczy proszę bardzo w końcu w Polsce jest mnóstwo rzeczy do ogladania a życie jest tak krótkie ja wolę jak jest możliwość jedne dni spędzić z ludzmi zapoznając się i wymieniając informacjami, lubię czasem posiedzieć nad wodą i odpoczywać w miłym gronie, puźniej przyjdzie czas że nie będzie zlotów ( w końcu praktycznie zloty sa na wiosnę i jesień ) wtedy wezmę więcej dni wolnego i bez konkretnych planów pojadę w polskę będąc może nawet codziennie gdzieś indziej, jeśli ktoś będzie chciał dołączyć chętnie wtedy stworzymy małą karawanę
janusz - 2009-05-12, 12:17
| martes napisał/a: | | Zaproszenie na" NOC W MUZEUM " dnia 16 .05 .2009 od godziny 21.00 |
| sasquatch napisał/a: | | a Wy po co jedziecie do Pajęczna? Zobaczyć Pajęczno? Czy spotkać się z ludźmi? Przecież spotkać można się wszędzie... |
martes - 2009-05-12, 13:25
Abyśmy się dobrze zrozumieli nie mam intencji odciągania nikogo od zlotu w Pajęcznie . Sam był bym pierwszym zlotowiczem gdyby nie praca i komunia chrzśniaczki, ale nie wszyscy lubią zloty niektórym jest może podrodze przez Warkę i do takich ekip skierowana jest moja propozycja
Januszu nie odbieraj tego w ten sposób ja nadal jestem Camperteamowiczem , posiadam campera i nie zmieniłem się ani trochę !!!
janusz - 2009-05-12, 13:34
| martes napisał/a: | | Januszu nie odbieraj tego w ten sposób ja nadal jestem Camperteamowiczem , posiadam campera i nie zmieniłem się ani trochę |
Marcinku, bardzo się cieszę.
Tylko popatrz mój poprzedni post.
Przecież 16-sty to akurat sobota, sobota na zlocie w Pajęcznie. Namawianie na omijanie Pajęczna szerokim łukiem jest przynajmniej niestosowne.
martes - 2009-05-12, 13:48
Januszku ja na pierwszym moim zlocie byłem jedną noc, nie dlatego że był zły ale taki mieliśmy plan w kilka załóg Jawa ,Eler, Sas..., Paweł P poprostu pojechaliśmy dalej , czy coś w tym było złego ? Jesteśmy kamperowcami , wolnymi ludźmi ,niech każdy robi co chce i jedzie gdzie chce ...
Nie było moim celem wbicie kija w mrowisko, jeśli tak ktoś to odebrał ,to jest w błędzie
Pozdrawiam
janusz - 2009-05-12, 13:59
| martes napisał/a: | | Jesteśmy kamperowcami , wolnymi ludźmi ,niech każdy robi co chce i jedzie gdzie chce | i tu jeszcze raz zacytuję.
| sasquatch napisał/a: |
a Wy po co jedziecie do Pajęczna? Zobaczyć Pajęczno? Czy spotkać się z ludźmi? Przecież spotkać można się wszędzie... |
Nikt nikomu nie zabrania jechać do muzeum. Wy też nie zabraniajcie nikomu jechać do Pajęczna.
martes - 2009-05-12, 14:09
Rafał jest takim samym forumowiczem jak ja i inni ,ma prawo do swojego zdania czy się to nam podoba czy nie .
Rockers - 2009-05-12, 14:22
Myślę że to forum ma nam pomagać informować o ciekawych zdarzeniach, imprezach abyśmy mogli miło spędzić nasz czas, dlatego zaproszenie Martesika myslę że jest całkiem ok, natomiast inni nie powinni krytykować jednych imprez zachęcając innych na inne imprezki, to powinien być całkowicie wolny wybór i każdy niech jedzie tam gdzie chce lub gdzie warunki mu pozwalają, ja np nie byłem na zlocie w Warce gdyż był to dla mnie zły czas (brak możliwości urwania się) i jest to jan na obecną chwile dla mnie za daleko, natomiast Pajęczno jest znacznie bliżej więc póki nie zrobie generalnego przeglądu silnika a niestety narazie nie widze możliwości chcę jeździć na zloty i wybieram te bliższe bo dla mnie bezpieczniej, każdy niech jedzie tam gdzie może, gdzie uważa że mu bardziej odpowiada, no trudno czasem trafiają się sytuacje że trzeba wybierać a napewno będzie jeszcze nie jeden zlot na którym spotkają się Ci którzy obecnie się nie spotkają, wypijemy wtedy po pifku i poopowidmy sobie jak było, już wcześniej może poooglądamy zdjęcia i będziemy bogatsi we wspomnienia i przygody więc życzę wszystkim udanej zabawy gdzie kolwiek pojedzie i do zobaczenia na przyszłych zlotach
sasquatch - 2009-05-12, 15:51
| Rockers napisał/a: | | natomiast inni nie powinni krytykować jednych imprez zachęcając innych na inne imprezki, |
Czy ja co takiego zrobiłem? W którym miejscu skrytykowałem imprezę w Pajęcznie?
Propozycja moja jest jak każda inna. Martes ma rację - ze Zdworza też się urwalismy po jednym dniu. I pojechali Ci co chcieli. Jak można kogoś zmusić - nie rozumiem tego.
Propozycja nadal aktualna. Jesli nie będzie chętnych to OK. W czym problem? A jesli będą chętni to nadal OK w czym problem?
Rockers - 2009-05-12, 16:27
TAK jak napisałem wyżej nie widzę problemu jesli ktoś nie zamierza bawić się z nami przez cały zlot niech pędzi gdzie mu lepiej, każdy ma swoje spojrzenie na świat więc myślę czas na danie sobie po "pysku" a potem pójdźmy na i posprawie, są tematy które nie należy ciągnąć bo czasem mimo najszczerszych chęci, zamiast lepiej jest coraz gorzej wiec tak jak wyżej > życze wszystkim udanego weekendu gdziekolwiek będą, mam nadzieję że ludziska będą się bawić superowo zarówno w Pajęcznie jak i w Warce, i nie zapominajmy pomachac tym co nie przybędą na żaden zlot a spotkamy ich na trasie no w końcu sa z nas miłe zakręcone ludziska - czy nie
paf - 2009-05-12, 16:50
| sasquatch napisał/a: | | To tylko i wyłącznie Twoja ocena. Inni mają prawo mieć inne zdanie. Nie stwierdzaj jakie miałem intencje. bo tylko ja je znam. Nie interpretuj. Czytaj. Wtedy może będziesz miał trafniejsze oceny. |
ty natomiast szanuj panujące na tym forum zasady i nie rzucaj się bez potrzeby
martes Tobie raczej nikt nic nie zarzuca, próby składania wizji że zbieg terminów Pajęczna i międzynarodowej nocy muzeum są czyimś sprytnym zabiegiem chyba od razu możemy wyrzuć do kosza
co do namawiania kogokolwiek na cokolwiek to przecież wolny kraj natomiast istotną sprawę jest w jaki sposób i gdzie się do tego namawia
zwróć uwagę że słowa Rafała brzmiałyby diametralnie inaczej na forum camperpaku czy kempingu w Warce a inaczej na forum camperteam, czy trzeba tłumaczyć że o to chodzi?
a swoją drogą właśnie robimy wam darmową reklamę przez hot-wątek - zatem czy nie jest to samo w sobie potwierdzeniem wolności słowa? wątek ten od pewnego momentu kwalifikuje się do spadowiska, zamknięcia a pozostawienia formy informacyjne a tu ciągle na topie
eler1 - 2009-05-12, 18:00
| paf napisał/a: | ty natomiast szanuj panujące na tym forum zasady i nie rzucaj się bez potrzeby
| przecież to wolne forum można wyrażać swoje opinie, a że są niewygodne dla administracji forum to jej problem moralny więc paf=janusz czy janusz=paf trochę luzu nie wszystko się kręci pod wasze dyktando
| paf napisał/a: | | a swoją drogą właśnie robimy wam darmową reklamę przez hot-wątek - zatem czy nie jest to samo w sobie potwierdzeniem wolności słowa? | z tą reklamą to nie przesadzajcie wielkoduszni sponsorzy
| paf napisał/a: | wątek ten od pewnego momentu kwalifikuje się do spadowiska, zamknięcia a pozostawienia formy informacyjne a tu ciągle na topie | sami ten wątek ciągniecie więc nie ma co straszyć zamykaniem
eeik - 2009-05-12, 18:04
Sierść mi się zjeżyła
Co się dzieje?????????
louis_cypher - 2009-05-12, 18:26
Moim skromnym zdaniem to będzie o czym rozmawiać w Pajęcznie, bo coś w dziwnym kierunku niektórzy zmierzają, dlaczego i co jest powodem na pewno dowiemy się wkrótce
paf - 2009-05-12, 18:28
| eler1 napisał/a: | przecież to wolne forum można wyrażać swoje opinie, a że są niewygodne dla administracji forum to jej problem moralny więc paf=janusz czy janusz=paf trochę luzu nie wszystko się kręci pod wasze dyktando |
no też są wyrażane te opinie czyż nie?
gdzie ktoś coś pisze o dyktandzie?
| eler1 napisał/a: | z tą reklamą to nie przesadzajcie wielkoduszni sponsorzy |
przesadzajmy nie przesadzajmy no ale jest niezła
| eler1 napisał/a: | sami ten wątek ciągniecie więc nie ma co straszyć zamykaniem |
no ciągniemy - wspólnie
ktoś gdzieś straszy?
straszy nie straszy - po prostu fora są różne - u nas jest miło i można wiele
Skorpion - 2009-05-12, 18:31
Dolaczajac do tego forum myslalem ze to jest Wspaniala Rodzinka ludzi pozytywnie zakreconych bez zadnych niesnak i kłótni zgryzliwosci
eler1 - 2009-05-12, 18:36
| Skorpion napisał/a: | | Dolaczajac do tego forum myslalem ze to jest Wspaniala Rodzinka ludzi pozytywnie zakreconych bez zadnych niesnak i kłótni zgryzliwosci | skorpion tak to tylko w ERze jesteśmy tylko ludźmi a nie maszynami i to jest problem ludzkości. Głowa do góry zawsze musi być gorzej aby było lepiej
paf - 2009-05-12, 18:38
| eler1 napisał/a: | skorpion tak to tylko w ERze jesteśmy tylko ludźmi a nie maszynami i to jest problem ludzkości. Głowa do góry zawsze musi być gorzej aby było lepiej |
tutaj się z Toba całkowicie i bez podtekstów zgadzam - nie ma co się obrażać że się rozmawia o rudnych tematów, skoro powstają lepiej je omówić niż przemilczeć.
ja osobiście nie widzę jakiegoś wielkiego problemu, ale oczywiście to zależy od interpretacji
Skorpion - 2009-05-12, 18:39
Tak wiem gdy dwoch polakow to trzy opinie ale...
sasquatch - 2009-05-12, 18:53
Skorpion - mój ojciec mi powtarzał - jakość rodzinki zależy od ojca. Ojciec daje przykład do naśladowania - jak ojciec Wirgiliusz.
Wierzę mu całkowicie i staram się go naśladować.
Skorpion - 2009-05-12, 18:57
| sasquatch napisał/a: | | - mój ojciec mi powtarzał - jakość rodzinki zależy od ojca. Ojciec daje przykład do naśladowania - jak ojciec Wirgiliusz. |
Tak to prawda stara jak swiat .Ale i ojcu czasem trzeba przyznac racje dzieciom
JaWa - 2009-05-15, 14:57
Na czym będzie polegać "nocne czuwanie" ? Widać, że będzie sporo załóg z Małej Karawany
tadek - 2009-05-15, 15:26
| JaWa napisał/a: | | Na czym będzie polegać "nocne czuwanie" |
Może będzie trzeba klęczeć.
To ja proszę o klęcznik blisko baru
martes - 2009-05-16, 06:06
| tadek napisał/a: | | To ja proszę o klęcznik blisko baru |
Pawcio - 2009-05-18, 22:02
Tentego... Ale jakieś fotki z muzealnego nocnego czuwania to pewnikiem pooglądalibyśmy wszyscy chętnie!
|
|