Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - KATHRIN - antena SAT automatyczna

Black Cadillac - 2009-05-15, 15:29
Temat postu: KATHRIN - antena SAT automatyczna
Mam antenę automatyczną Kathrin. Wyszukuje satelitę Astrę bardzo szybko, a mnie potrzebny Hotbirt, czy trzeba przeprogramować ten pozycjometr Kathrin, czy może jest jakiś inny sposób?
zibi - 2009-05-15, 23:07

Nie chodzi o wymądrzanie, ale w sterowniku masz wybór satelity :bajer
Black Cadillac - 2009-05-16, 13:54

Nie mam instukcji od sterownika, :gwm nie wiem jak to się robi. Może ktoś zna tę antenę. :gwm
Black Cadillac - 2009-05-16, 22:01

Umiem już zznaleźć Hotbirda, ale nie wiem czym to ustawienie zapamiętać w sterowniku. Ma tylko dwa przyciski: "szukaj satelity" i "parkowanie" no i wyłącznik.
Nie posiada pilota, więc pozostaje tylko kombinacja przyciskami. Wykorzystałem wszystkie kombinacje, nie ustawia się już na Astrę, ale gdy znajdzie Hotbirda (13 stopni) to się nie zatrzymuje, tylko nie zmieniając położenia wykonuje minimalne ruchy w lewo i prawo, tak że raz sygnał jest mocny, potem ginie i wraca mocny i tak w nieskończoność i wtedy trzeba go ręcznie zatrzymać. Przy poprzednim ustawieniu nie było czegoś takiego, tylko jak znalazł Astrę to się zatrzymywał sam. Może ktoś wie co dalej trzeba zrobić by sama antena się zatrzymała i nie wykonywała tego końcowego manewrowania dosłownie o kilka milimetrów w lewo i prawo. :gwm

Zaradek - 2009-05-16, 23:01

Jaki model tego sterownika ? I co na to google ? Może w necie jest gdzies instrukcja do ściągnięcia.

Wykaz produktów firmy kathrein i instrukcje do ściągnięcia:

Kathrein od A do Z

Black Cadillac - 2009-05-17, 18:34

Dziękuję Zaradek, ale ja instrukcję mam, tylko nie znam niemieckiego.
Zaradek - 2009-05-17, 21:16

To podaj typ, model może zaradzimy coś w innym języku.
Black Cadillac - 2009-05-17, 23:30

Automatik-Positioner HDP 160. Firma KATHREIN.
Black Cadillac - 2009-05-18, 10:57

Temat zakończony. Pomógł Prezesuu, podał nr do przedstawiciela na polskę firmy Kathrin. Bardzo dziękuję.