|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Zasłonka kabiny w LT
mymlon - 2009-05-24, 18:02 Temat postu: Zasłonka kabiny w LT Witam.
Czy macie może jakieś patenty na wykonanie zasłonki w kabinie LT-ka? Czasami by się przydało szybkie zasłonięcie drzwi i przedniej szyby. Myślałem o patencie wykorzystywanym w ciężarówkach, jest tam zamontowana zwykła "U-szyna". Podpowiecie coś?
MariuszB - 2009-05-24, 18:29
Można zrobić na szynie "U". Teoretycznie to najprostszy patent i najszybszy podczas używania, jednak aby to zrobić dobrze, tzn, żeby mini żabki nie wyjeżdżały bokami, żeby sama szyna była dobrze przymocowana do podsufitki szoferki. Nie chciałbym aby taka szyna podczas jazdy spadła mi niespodziewanie na głowe .
W LT pierwszej generacji z zabudową np. Niesmann Bischoff czy Westfalia są na bokach wewnątrz szoferki, na ramach okiennych takie napy. W osłonach terminczych (fusmatach) są takie same. Całość montuje się 30 sekund i już mamy wszystko osłonięte. Dodatkowym plusem jest wtedy ograniczenie się nagrzewania wnętrza dzięki srebrej powłoce mat. Napy są przykręcane a same maty można kupić w katalogach kampingowych lub sklepach wysyłkowych.
Rockers - 2009-05-24, 21:04
Ja nie miałem osłonek ale miałem te zatrzaski przykręcone wokół przedniej szyby, wziołem wełniany koc który strasznie gryzie w sklepie 1000drobiagów kupiłem takie zatrzaski jak do kurtki zimowej które pasowały do tej części przymocowanej w samochodzie, przymocowałem do kocyka drugą część zatrzasków i działa super
Samen - 2011-01-25, 21:51 Temat postu: Szyna "U" Chciałbym zamontowac u siebie w kamperku zasłonki boczne i z przodu szoferki aby było troche wiecej prywatnosci ale mam problem, gdzie koledzy można dostać taką małą U szynę ? czy ktoś może miał z tym stycznosć ? Pytałem w sklepie z artykułami meblowymi o takie "karnisze" ale były to wersje domowe wiec o wiele za duże.
Pozdrawiam
airgaston - 2011-01-25, 22:44
Widziałem takie zdaje się w Leroju Merloju
Samen - 2011-01-25, 23:28
Oooo dzięki, ja dotarłem tylko do Castoramy :P Sprawdzę i dam znać jaki jest efekt poszukiwań.
donald - 2011-01-26, 08:50
Ja w poprzednim camperku kupilem specjalny karnisz w GO-markecie. na Spójni. Za metr wyszlo cos okolo 6pln... do tego komplet żabek za 20pln... i dzialalo. Fajne jest to w tym karniszu ze mozna go zaginać a żaby dalej sie przesuwają po nim..
http://go-market.pl/searc...nisz&sub=Szukaj
|
|