Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Polecane kampingi na Pomorzu z widokiem na morze :-)

MariuszB - 2009-05-27, 20:08
Temat postu: Polecane kampingi na Pomorzu z widokiem na morze :-)
Wiem, że jest strona camperpark, ale nie zawsze mogę się tam doczytać tego co bym chciał... mianowicie czy możecie polecić jakiś fajny, cichy, z czystymi sanitariatami kamping nad naszym morzem na którym stojąc będziemy mieli widok przez okno na wzburzone fale a wychodząc z kampa będziemy stawać nogą na piasku? :lol: .

Pewnie na trasie "road to hell" można o czymś takim zapomnieć ale może np. okolice Łeby?

Chodzi mi o coś sprawdzonego... a może jest coś nowego nad naszym Bałtykiem? :)

Z góry dziękuje za każdą info :bigok

gino - 2009-05-28, 07:11

STEGNA...
camping nad samym morzem ... nr. 180
SOPOT...
jest opisany na forum w ''miejscach przyjaznych dla camperowiczow'' ..o tej porze roku..jest tam super..nie ma tlumow..morza z samochodu nie widac...ale..wejdz w ten temat..i zobacz fotki..
PIASKI...
pare km za STEGNA...tez fajnie..

waldi - 2009-05-28, 18:14

Cichy i spokojny kemping jest w Mielnie i czysty polecam (CAMPING RODZINNY ul,Chrobrego 51) :spoko :ok
MariuszB - 2009-05-30, 13:30

gino napisał/a:
STEGNA...
camping nad sama ...bodajze, o ile dobrze pamietam camping nr. 274
SOPOT...
jest w miejscach ''przyjaznych'' ..o tej porze roku..jest tam super..nie ma tlumow..morza z samochodu nie widac...ale..wejdz w ten temat..i zobacz fotki..
PIASKI...
pare km za STEGNA...tez fajnie..

Dzięki Gino.
Topic o Sopocie czytałem. Nie ukrywam, że ta Stegna mnie zainteresowała. Tyle razy tam byłem a nie pomyślałem o tym campingu :) . Faktycznie jest nad samym morzem :) ... jednak jego numer to chyba 180> kamping Stegna

Oczywiście jakby ktoś miał inne sugestie to :kwiatki:

KOCZORKA - 2009-05-30, 14:59

Ja mogę polecić kemping w Chłapowie (tuż obok Władysławowa) -" Róża Wiatrów"
Kemping bardzo czysty, sanitariaty również. Nieduży, spokój i cisza.
Położony na klifie, z którego roztacza się przepiękny widok na nasz ukochany Bałtyk. :bukiet:
Zejście na plażę z jednej strony po schodkach, z drugiej (trochę dalej) łagodne.
Spacery po klifie są niezapomnianym przeżyciem, a rano często nad głowami krążą lotniarze.
Dla zainteresowanych co posiadają pieski. Można, z tym, że na terenie kempingu muszą być na smyczy. Ale już za siatką z moimi psiakami wyprawialiśmy się na długie spacery.
Plaża w tym miejscu: szeroka, piękna z widokiem na latarnię morską w Jastrzębiej Górze.
Władysławowo to jedna z moich ukochanych miejscowości, nie za duża, z gwarem turystów, mnóstwem przeróżnych knajp, knajpeczek, wesołym miasteczkiem i przeróżnych atrakcji dla maluchów.
Stąd rzut beretem na Półwysep Helski. Kto nie był koniecznie zobaczyć fokarium - ukochane miejsce mojego najmłodszego Michałka.
Polecam. :bigok
Niestety cen kempingu nie znam, bo byłam tam trzykrotnie, ale nie posiadałam kampera i wynajmowaliśmy domek.

Pozdrówka. :spoko

MariuszB - 2009-05-30, 15:11

KOCZORKA napisał/a:
Ja mogę polecić kemping w Chłapowie (tuż obok Władysławowa) -" Róża Wiatrów"[...]Niestety cen kempingu nie znam, bo byłam tam trzykrotnie, ale nie posiadałam kampera i wynajmowaliśmy domek.
Hmm... nie bardzo mogę się doczytać opcji pobytu na terenie własnym pojazdem ... Link
KOCZORKA - 2009-05-30, 15:50

MariuszB napisał/a:
Hmm... nie bardzo mogę się doczytać opcji pobytu na terenie własnym pojazdem ... Link

SORKI. :oops:
Dwa lata temu, stało tam pełno przyczep i kamperków. :szeroki_usmiech
Zadzwoniłam przed momentem i uprzejmy pan poinformował mnie, że już niestety nie mają miejsc pod wynajem (postawiono tam domki).
Ten również pan poinformował mnie, że poleca osobiście Pole Alexa- kemping ok. 200 metrów od nich w stronę Jastrzębiej Góry. Podobno sanitariaty w porządku, czysto. :bigok
Pozdrówka. :spoko

MariuszB - 2009-05-30, 16:00

No to mamy kolejne miejsce na klifie... zresztą czytałem już o tym miejscu w zeszłym roku > Alexa Kamping

Wygrzebałem jeszcze coś takiego> pomarańczowe

Powoli tworzy się mała baza pomorza :ok , jednak może macie punkty trochę mniej rozreklamowane w necie... czyli i mniej nawiedzane przez tłumy :bajer

KOCZOR - 2009-05-30, 16:59

MariuszB napisał/a:

Jeśli szukasz ciszy i spokoju, to zdecydowanie odradzam "Pomarańczowe"...
Najdowcipniejsze jest w całej sprawie to, że czasem kilka metrów robi ogromną różnicę.
My bywaliśmy na Róży Wiatrów, kemping z domkami widoczny w reklamie "Pomarańczowego" -> galeria -> zdjęcie "Z lotu ptaka" po lewej stronie domki z zielonymi dachami. Tam od strony klifu było niewielkie pole na postawienie kamperków i przyczep.
Byliśmy i widzieliśmy - cisza i spokój, szkoda że zlikwidowali taką możliwość.
Za to sąsiednie pole "Pomarańczowe" to już tłoczno, gwar, szum, motolotnie, może fajnie, ale o ciszy i spokoju zapomnij. Słyszałem również, że sanitariaty na tym polu - to jego zdecydowany minus. :?

donald - 2009-08-03, 16:31

ja moge polecić w rowach kemping wagabunda. Blisko morze i najlepsza w miescie smazalnia Zlota rybka. Sanitariaty ok i przemila obsluga oraz ceny super. Placi sie tylko od osoby a za campera nic. !4 od osoby to nie tak wysoko chyba co?? teraz jestem w sianozetach. Tu nic nie ma do polecenia. drogo i pelno ludzi wszedzie. Wolnych miejs brak a jak sa jakies to za campera chca 60 pln i od osoby okolo 12. Masakra.
roger - 2009-08-03, 16:55

Mariusz sytuacja na dzis:

Stegna i Krynica (Marynarzy) - nie ma gdzie palca wcisnąć ........
Piaski - to raczej kiepski standard jeśli nie bardzo kiepski..... ale jest tam miejsce miedzy krynicą a Piaskami po lewej stronie dawne pole stanicy harcerskiej i jakiejs kopalni z Katowic gdzie będziesz miał ten widok ale niestety nic więcej.
Alexa- (Władek-Chłapowo) fajnie ale tez zapomnij o ciszy..... a i do morza musisz ładnych parę schodków pokonać ;)

Dziabong - 2009-08-03, 19:13

[quote="donald"]ja moge polecić w rowach kemping wagabunda. Blisko morze i najlepsza w miescie smazalnia Zlota rybka. Sanitariaty ok i przemila obsluga oraz ceny super. Placi sie tylko od osoby a za campera nic. !4 od osoby to nie tak wysoko chyba co??
Rowy są ok jest to jedno z tych miejsc dokąd chętnie pojadę i polecam, a rybki :roll: !!!

Ahmed - 2009-08-03, 22:06

Dziabong napisał/a:
Rowy są ok jest to jedno z tych miejsc dokąd chętnie pojadę i polecam, a rybki !!!

Ale nie w Złotej Rybce , tam ryba obcieka tłuszczem , w Rowach najlepsza smażalnia jest w porcie :wyszczerzony:

eler1 - 2009-08-03, 22:13

A mnie się rowy nie podobają :) jeszcze ten kanał oraz jezioro co za dużo to niezdrowo najlepsze rybki to Dźwirzyno w porcie i Kołobrzeg
ps. Pozdrowienia dla Faro i Aulosa :spoko dzięki za kawkę i ciasto

marzena - 2009-08-04, 13:05

Camping w Sopocie - z racji miejsca zamieszkania codziennie przejeżdzam obok niego na rowerku wieczorkiem.Pomimo upalnego sierpnia nie jest aktualnie oblęzony na 100 procent. Sąsiedztwo plazy sprawia, ze jest tam gwarno i glosno. Tuz za ogrodzeniem biegnie ściezka rowerowa Gdynia - Gdańsk Brzeźno, następnie chodnik dla pieszych, waski pas wydm ochronnych i plaza. Jest to doskonale miejsce wypadowe do zwiedzania Trojmiasta - przy campingu autobus ZKM Gdańsk - Oliwa - Sopot, ponadto spacerkiem do Sopotu tylko z 15 minutek.
Filip - 2010-05-12, 00:49

Hello!
Mam pytanko:
Może ktoś był na campingu Baltic w Kołobrzegu?
Lub zna jakieś ciekawe miejsce niekoniecznie camping, gdzie można zatrzymać się z małym dzieckiem bezpiecznie?
Interesuje mnie Kołobrzeg i najbliższa okolica.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
:)

krzysztofCz - 2010-05-12, 12:24

Filip napisał/a:
Hello!
Mam pytanko:
Lub zna jakieś ciekawe miejsce niekoniecznie camping, gdzie można zatrzymać się z małym dzieckiem bezpiecznie?
Interesuje mnie Kołobrzeg i najbliższa okolica.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
:)

Do morza masz 200-300m. Do centrum miasta też blisko. Latem jest ciasno - dużo niemców. W okolicy masz jeszcze Ustronie Morskie - Sianożęty oraz Dźwirzyno - Rogowo po zachodniej stronie.

Dario - 2011-06-17, 16:17

Ja z kolei polecam bardzo sympatyczne pole namiotowo kempingowe "Pod brzozami" w Ustroniu Morskim. Ja jeździłem tam zawsze pod namiot. Pole bardzo się rozwija. W sezonie jest tam sporo przyczep. Jest bardzo blisko do morza. Samo Ustronie dość malownicze. Cenny nie są wygórowane. Obecnie jest to chyba najlepsze pole namiotowo kempingowe w okolicach Kołobrzegu. Zresztą jest oddalone od tego miasta o jakieś 12 kilometrów. A tutaj link do stronki, mam nadzieję, że się przyda. http://www.pod-brzozami.pl/
Pozdrawiam.

tachowp - 2011-06-18, 08:55

Ja natomiast polecam ( z własnych doświadczeń) kamping Biała Mewa w Dźwirzynie . Do morza - przejście przez wydmy , szeroka czysta plaża , czysto- sanitariaty sprzątane trzy razy na dobę , ochrona - spokój i cisza , zaplecze gastronomiczne , sklep ze świeżym pieczywkiem ,ceny do akceptacji - nie wiem jak w tym roku . Prawie na końcu Dźwirzyna ale mając rowery żaden kłopot. A po drugie spacer też przyjemność. Jeżdżę tam od kilku lat i nigdy się nie zawiodłem. Przeciwieństwo Mrzeżyna gdzie tłok i hałas wszędzie. Polecam !!! :spoko
eler1 - 2011-06-18, 11:24

Filip napisał/a:
Na 1-2 noce może być po za tym j.w. i cena
tachowp napisał/a:
Ja natomiast polecam ( z własnych doświadczeń) kamping Biała Mewa w Dźwirzyni
Też tam lubimy bywać

A wracając do tematu z widokiem na morze to polecam Stegnę na samym końcu nad morzem http://www.camp180.mierzeja.pl/ naprawdę czuć powiew morskiej bryzy

matro - 2011-08-09, 01:53

KOCZOR napisał/a:
MariuszB napisał/a:

Jeśli szukasz ciszy i spokoju, to zdecydowanie odradzam "Pomarańczowe"...
Najdowcipniejsze jest w całej sprawie to, że czasem kilka metrów robi ogromną różnicę.
My bywaliśmy na Róży Wiatrów, kemping z domkami widoczny w reklamie "Pomarańczowego" -> galeria -> zdjęcie "Z lotu ptaka" po lewej stronie domki z zielonymi dachami. Tam od strony klifu było niewielkie pole na postawienie kamperków i przyczep.
Byliśmy i widzieliśmy - cisza i spokój, szkoda że zlikwidowali taką możliwość.
Za to sąsiednie pole "Pomarańczowe" to już tłoczno, gwar, szum, motolotnie, może fajnie, ale o ciszy i spokoju zapomnij. Słyszałem również, że sanitariaty na tym polu - to jego zdecydowany minus. :?

W tej chwili to już "Horyzont" i razem z rodziną napalaliśmy się że jak tylko znajdziemy czas to tam pojedziemy...udało nam się chwycić moment z pięknym słońcem i z lądowaliśmy we Władysławowie ok 21 w ubiegłą środę (3.08) ... wjechaliśmy i strasznie się zdziwiliśmy , pole było wypełnione po brzegi, razem z obsługą przemaszerowaliśmy je w szerz i jako, że mój to maluch wśród kamperów udało się znaleźć miejsce koło miłego towarzystwa z W-wy, które zwijało się już z przyczepą do domu- po ich wyjeździe mogłem rozłożyć namiot... za nami wjechał jeszcze jeden kamper i pole dla pojazdów zamknięto...
... byliśmy po trasie ponad 300km więc za bardzo nam się już nie chciało oglądać wieczornych widoków, szybka kolacja i spanie... okna musieliśmy jednak szczelnie zamknąć bo bar karaoke na plaży miał fest nagłośnienie.
Ranek... miejsce fantastyczne, rzeczywiście na samym klifie... jednak jak ktoś będzie patrzył na zdjęcia reklamowe w necie może się lekko rozczarować, tak jak my;) ... na polu rozbiło się na oko z 500-namiotów, ich miejsce jest wydzielone na samym skraju pola, czyli oglądanie morza z poziomu siedziska turystycznego odpada... Ktoś napisał o sanitariatach...na taką ilość ludzi powinno być ich stanowczo więcej , kibelków w męskiej łazience było 4 + 2 pisuary + chyba 4 kabiny prysznicowe + kilka umywalek...u kobiet było podobnie czyli dramat... były kolejki, a w damskiej jak to ocenia moja córka był syf. (nasza własna ocena- choć w kolejkach można było podzielić się opiniami z innymi bywalcami pola- nie byliśmy osamotnieni) ... na plus było to, że raz na jakiś czas przechadzała się po Horyzoncie "ochrona" dając odczucie jakiegoś tam bezpieczeństwa, nie mniej na minus było to że zdarzało się aby jakiś smarkacz jakimś autem jeździł bardzo szybko po alejkach, przez co drżeliśmy o swoje dzieci na rowerkach ... jak mi się wydaje "mamona" zwyciężyła bo w czwartek podczas naszej nieobecności (plażowanie) ktoś z obsługi zezwolił na rozbicie dwóch namiotów które blokowały dojście do naszego auta( na szczęście kobieta z przyczepy obok stanowczo zareagowała i całą historię przeżywaliśmy tylko z jej opowieści ) ...mimo, że Horyzont szczyci się usytuowaniem nad brzegiem Bałtyku to brak bezpośredniego zejścia na plażę...trzeba było wyjść z campingu i przy płocie cofać się do plaży , oczywiście była też mała polanka widokowa na którą wychodziło się przez furtkę ( na szczęście na noc zamykaną), jednak ze względu na strome 50-cio metrowe urwisko odradzam ją osobą z małymi dziećmi. ...
Koszt to 112,80zł :chytry za dwa noclegi ( kamper+2 dorosłe osoby+ dwójka dzieci 4+6 lat -bez prądu- czyli szału z taniością nie ma jak na te warunki. ) Następna nocka = następne słuchanie baru karaoke ;)
... ok 11.30 w piątek pożegnaliśmy to pole i udaliśmy się w kierunku Jastarni (dodam że w piątek Władysławowo jest zakorkowane! do ronda kolejka była tak długa że sięgała z lekka jakieś 500m za wjazd do kampingu w kierunku Chłapowa, czyli jakieś 2,5km od newralgicznego ronda gdynia-hel... tak offtopowo dodam, że jeżeli ktoś z Horyzontu chciałby pojechać na Gdynię może to zrobić poprzez lokalne drogi omijając rondo, jeżeli na Hel - trzeba gdzieś bliżej się wbić w kolejkę i czekać... ale też należy przygotować się na horror w drugą stronę- od Chałup do Władysławowa był korek na 2 bite godziny. )
...Horyzont - PLUSY :
Usytuowanie, naprawdę piękne gdyby nie tłumy, główna alejka efektownie oświetlona. plac zabaw dla dzieci- choć również bardzo przeciążony. Teren ogrodzony. Ochrona.
Minusy:
Brak bezpośredniego zejścia na plażę, brak tabliczek ostrzegawczych przy wyjściu na klif, tłumy a co za tym idzie niewydolne sanitariaty, część obsługi ( przy mnie wyśmiano kampera który przyjechał za mną - przyczepa kempingowa nałożona na podwozie merca 207- dla mnie to szczyt niesmaku , inna sprawa to taka, że słyszałem rozmowę obsługi chyba z właścicielem - że brak miejsca a przecież są rezerwacje na dwie przyczepy- odpowiedź była w duchu: należy brać co jest a nie przejmować się rezerwacjami...)

Polecam jednak to pole choćby "na raz", warto wyrobić sobie opinię samemu przy dużej gwarancji, że zyskamy jednak więcej niż stracimy na przyjeździe tam. Fotki niebawem jakby kogoś interesowały ;)

matro - 2011-08-19, 15:23

Z czystym sercem mogę polecić camping ADACAMP w Unieściu koło Mielna. Sanitariaty w wystarczającej ilości, trawka zadbana +dojście do plaży , można z auta gołą stopą iść nad morze, czysto i tanio- płaciliśmy " za noc" , więc na kampie zatrzymaliśmy się 13.08.2011 ok 11.00 jednego dnia a opuściliśmy go dnia następnego o godzinie 19.30 - (noc zaczynała się o 20.00 - jechaliśmy do Ustronia M. a właściwie do Wieniotowa na dziki parking u wylotu "czerwonej rzeczki" do morza.)
...blisko jest bar z wyważonymi cenami - brak placu zabaw dla dzieciaków , ale blisko są tkz. kulki i małpie gaje za 5-7zł bez limitu czasu (we Władysławowie było to 5zł/10 min- widać brak zapewne konkurencji )
...koszt całego pobytu to 37zł za mojego campobusa (2 osoby-bez prądu) - kolega był z dwójką dzieci dużym "integralem" i zapłacił 55zł.
Miła obsługa- w przyszłym roku na pewno też ich odwiedzimy ;)

Kocer - 2011-08-19, 22:22
Temat postu: Horyzont cd...
Witam,
jesteśmy właśnie na Horyzoncie i ogólnie mogę zgodzić się z opiniami poprzedników, tyle że pole teraz nie jest już tak mocno obłożone i w związku z tym mamy lepiej niż poprzednicy:
- widok na morze jest z poziomu foteli turystycznych, jesteśmy w pierwszym rzędzie dla przyczep i kamperów od morza
- muzyki przynajmniej u mnie nie słychać
- towarzystwo bardzo spokojne, mój Synek dzisiaj zaparkował rower ( sporo) za przyczepą, nie było nas cały dzień, a rower wciąż stał,
- obsługa miła i pomocna
- do Władysławowa 2 minuty autem i naprawdę jest co robić z dziećmi
- upierdliwe są przyłącza wodne i kanalizacyjne - jeśli naprawdę chcesz widzieć morze, musisz się nachodzić, jeśli staniesz bliżej sanitariatów ( do 30 metrów) - masz wodę z węża
- toalety i prysznice - ciężki temat - z moich obserwacji wynika, że obsługa naprawdę się stara- są sprzątane często, ale jest parę głupich rozwiązań technicznych, które powodują, że korzystamy z własnej łazienki ( połączone brodziki pod prysznicami, woda zamiast typowego natrysku - cieknąca po ścianie ( za małe ciśnienie?), zasłonki pod prysznicami nie pierwszej świeżości)

Ogólnie fajne miejsce, zostajemy do poniedziałku...

Pozdrowienia

krzysztofCz - 2011-08-20, 08:15

sys napisał/a:
jechaliśmy do Ustronia M. a właściwie do Wieniotowa na dziki parking u wylotu "czerwonej rzeczki" do morza.

Możesz pisać normalnie, bez cudzysłowa, ta rzeczka naprawdę się tak nazywa :lol: :lol:

matro - 2011-08-20, 21:48

:spoko :lol:
8 lat jeżdżę jako turysta do Ustronia M. , latam po okolicy , i pierwszy raz usłyszałem o tej nazwie od wędkarzy którzy tam łowili ryby, ponoć czasem jak słońce odpowiednio zaświeci to piasek wydaje się czerwonawy... Mapa też nic nie podaje... niech będzie Wieniotówka ;)

krzysztofCz - 2011-08-21, 07:18

8 lat :?: Ja tu mieszkam od ponad 30 i też nie wiem wszystkiego :lol: Też jestem wędkarzem, jestem tam często więc może się spotkamy. Przypatrz się wodzie - będziesz wiedział skąd nazwa. Masz TUTAJ :spoko :lol: :lol: :lol:
matro - 2011-08-21, 10:20

8 lat jeździliśmy jako wczasowicze ośrodka "Przymorze" spółki Lubmor, nawet 3-4 razy do roku ;) Ale ośrodek coraz bardziej schodzi na psy , i ostatecznie rozstaliśmy się w nim w weekend majowy kiedy to w naszym domku ulatniał się gaz a bojler iskrzył ;) ... do tego ceny jak w "Bryzie" ;)
...na zakończenie lata chcemy zorganizować zakończenie wakacji być może właśnie tam ;) dam znać to może wreszcie kogoś poznamy z CT osobiście :) ...
PS. wczoraj wymieniłem za dopłatą mojego T3 na ducato alkowa dethleffs i nie mogę się odnaleźć ;) ale o tym niebawem w innym dziale ;) Na razie jadę szybko do Bornego Sulinowa cyknąć parę czołgów ;) (przepraszam za OT)

wałęsa - 2011-08-29, 21:54

W ostatni weekend byliśmy na kempingu 180 w Stegnie. Do zalet należy zaliczyc bliskośc morza i cenę (naszym zdaniem) 25 zł kamper i 15 osoba dorosła. Prąd płatny dodatkowo. Sanitariaty przyzwoite, dośc czysto, ciepła woda. Doba kończy się o 12.00.
Natomiast właściciel czy też dzierżawca to osoba nieprzychylna turystom. Nic z nim nie można zalatwic. Żadnych negocjacji w żadnej sprawie. Zaznaczę nie wdając się w szczegóły, że niczego nie chcieliśmy za darmo. My nie polecamy.

Dziabong - 2011-08-29, 21:57

wałęsa napisał/a:
W ostatni weekend byliśmy na kempingu 180 w Stegnie. Natomiast właściciel czy też dzierżawca to osoba nieprzychylna turystom. Nic z nim nie można zalatwic. Żadnych negocjacji w żadnej sprawie. Zaznaczę nie wdając się w szczegóły, że niczego nie chcieliśmy za darmo. My nie polecamy.
:-/

My też nie polecamy choć ładne miejsce.

BŁĘKITNY Team - 2011-08-31, 15:24

Byliśmy na nim dwa tygodnie wcześniej niż Wałęsowie.
Nie wiadomo czemu ustawił nas pan powyżej na mało poziomym terenie (przy ogrodzeniu - główna droga) wokół namioty chociaż poniżej (z widokiem na plażę) było sporo miejsca. Ale po dwóch tygodniach się dowiedzieliśmy dla namiotowców powyżej sanitariaty (prysznice) dodatkowo płatne 3 razy drożej niż w Toskanni (0,25 EUR).
I mało zrozumiałe jest doba na kempingu do 12:00. We włoszech byliśmy 6 dni na kempingu i doba była do 14:00 ale trzeba było zwolnić miejsce a na terenie w wolnym miejscu (tak by nikomu nie przeszkadać) mogliśmy stać do wieczora. Byliśmy do 17:00 i zapraszali nas ponownie.
Moje wrażenie z tego kempingu to takie że właściciel (czy zarządca) woli chełbić stałych klientów z pozostawionymi 30 letnimi przyczepami niż nowych klientów np z grupy Camperteamu. :gwm :chacha2

krzysztofCz - 2011-10-30, 16:32

sys napisał/a:
...na zakończenie lata chcemy zorganizować zakończenie wakacji być może właśnie tam

Już lato się tam skończyło. Tak wygląda teraz parking i plaża od strony morza... od tamtej strony chyba nie widziałeś :lol: . Fotografia nie artystyczna ale tematyczna :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

martini44 - 2011-10-30, 16:42

krzysztofCz, pokaż też co na końcu kongerka masz :dewil
krzysztofCz - 2011-10-30, 16:57

martini44 napisał/a:
krzysztofCz, pokaż też co na końcu kongerka masz :dewil

Ta część odpowiedzi powinna być w wędkarskim :lol: , ale Ci powiem... woblerek salmo akurat. Niestety prócz kilku meduz nic dziś go nie doceniło :szeroki_usmiech

matro - 2011-12-09, 00:59

krzysztofCz napisał/a:

Już lato się tam skończyło. Tak wygląda teraz parking i plaża od strony morza... od tamtej strony chyba nie widziałeś :lol: . Fotografia nie artystyczna ale tematyczna :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

:spoko zupełnie inne miejsce :wyszczerzony:
...a od strony morza też znałem , tyle że z innej odległości ;) :spoko

Już nie możemy się doczekać ciepła...mamy nadzieję, że te miejsce nie zostanie sprywatyzowane :spoko

krzysztofCz - 2011-12-09, 14:09

:shock: ciepła się nie możesz doczekać :?: zobacz jak wygląda to dzisiaj. wycinają krzaczory a to może oznaczać, że może znowu będzie płatne :gwm . Ta mała czarna bestia to nasz zachodniopomorski owczarek wędkarski :lol:
krzysztofCz - 2011-12-09, 14:14

a to dzisiejsza plaża :spoko
StasioiJola - 2011-12-09, 14:22

Krzysio -dzięki -zawsze z przyjemnością oglądam nasz Bałtyk!!! :szeroki_usmiech :spoko
darboch - 2011-12-09, 14:41

Nie wiem...może jestem jakis skrzywiony ale Bałtyk o tej porze jest piękny :bigok 2 razy byliśmy na urlopie własnie w okresie zimowym...cisza, spokój poprostu pieknie :!:

Krzysiu super fotki :spoko

krzysztofCz - 2011-12-09, 14:46

Mi też się podoba, tylko swoją łupiną nie mogę wypłynąć. Będąc w Marynarce Wojennej byłem sternikiem na trałowcach helskich i muszę powiedzieć, że im większa fala tym bardziej byłem zadowolony :lol: :lol: :lol:
matro - 2011-12-13, 23:19

krzysztofCz napisał/a:
zobacz jak wygląda to dzisiaj. wycinają krzaczory a to może oznaczać, że może znowu będzie płatne :gwm .

...żart? :roll: :roll: :roll:

krzysztofCz - 2011-12-14, 06:45

sys napisał/a:
krzysztofCz napisał/a:
zobacz jak wygląda to dzisiaj. wycinają krzaczory a to może oznaczać, że może znowu będzie płatne :gwm .

...żart? :roll: :roll: :roll:

:szeroki_usmiech Nie z mojej strony :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Kiedyś był już tam płatny, dzierżawiony na sezon parking i to przez wiele lat.

matro - 2011-12-14, 09:10

a to chyba najbardziej uderzy w miejscowych... w tym miejscu poznałem pana ze Straży Pożarnej w Ustroniu Morskim i mówił, że TAM (wskazując na zachód) siedzą wczasowicze a TU siedzi Ustronie :spoko
krzysztofCz - 2011-12-14, 13:16

Tak było kiedyś, sam chyba widziałeś rejestracje na autach stojących latem w tym miejscu.
matro - 2011-12-14, 13:30

No właśnie widziałem , i na kilkadziesiąt aut, które tam stały może max 10 było na innych rejestracjach niż ZKL, a połowa z nich była autami... niestacjonarnymi :spoko

Oj coś czuję, że darmowe miejsca postojowe na d Bałtykiem będą na wagę złota :lol:

krzysztofCz - 2011-12-14, 13:39

ZKL - to nie tylko Ustronie, to powiat kołobrzeski. Tych jest tam najmniej, dużo było ZK i ZBI, ale większość jednak z Polski i Niemiec (szczególnie stacjonarne :szeroki_usmiech ). Może trafiłeś akurat na taki czas, że tych "naszych" było więcej :lol: . No chyba, że wszędzie widziałeś mojego bo stawałem w różnych miejscach :szeroki_usmiech
makdrajwer - 2011-12-14, 18:48

A może założyć temat : polecane kempingi / miejsca postojowe z podziałem na województwa /powiaty ?
Brat - 2011-12-14, 18:53

To nawet nie temat tylko dział cały ... bo te informacje, cenne oczywiście, są w przeróżnych miejscach ... Admini - co myślicie ?
krzysztofCz - 2012-01-14, 16:24

Byłem dzisiaj z psem na spacerze. Pewnie nie poznacie tego miejsca. Niektórzy z Was stali tam gdzie teraz jest woda.
krzysztofCz - 2012-01-14, 16:29

A tu, na plaży opalaliście swoje ciałka.
gino - 2012-01-14, 16:50

nieźle... :shock:
czy to wynik dzisiejszej tzw ''cofki'' Bałtyku ?

krzysztofCz - 2012-01-14, 17:19

gino napisał/a:
czy to wynik dzisiejszej tzw ''cofki'' Bałtyku ?

Zgadza się. W samym Kołobrzegu Parsęta również zalewa deptaki na jej brzegach. TAK TO WYGLĄDA.
A TAK wygląda nowa ścieżka rowerowa.

matro - 2012-01-14, 21:30

krzysztofCz napisał/a:
Byłem dzisiaj z psem na spacerze. Pewnie nie poznacie tego miejsca. Niektórzy z Was stali tam gdzie teraz jest woda.

Poznaję...zwłaszcza tą biesiadną ławę :lol: :spoko
...ale żywioł jest żywioł i nic na to się nie poradzi... mam takie marzenie wyciągnięte z młodzieńczych lat by kiedyś przyjechać nad morze gdy będzie sztorm ... :spoko

silny - 2012-01-14, 21:39

hhe he ja kiedys zalapalem sie na sztorm w letni wakacyjny urlop :( . ale dawalo :!: plus12 stopni i piz... przepraszam wialo jak w kieleckim :)
ladne ale ile mozna siedziec w przyczepie i to jeszcze pod strachem ze sie nie wywali :shock: :spoko
ps. a do dzisiaj zaluje ze nie poplywalem sobie w mozu 2 lata temu we wladyslawowie kiedy wialo ale cieplo bylo i milusio a fale mialy ze 2 metry , . z podziwem i zazdroscia patrzylem na cwiczacych ratownikow

darboch - 2012-01-19, 11:53

krzysztofCz, zdjęcia super :bigok choc efekty tego sztormu i cofki juz lekko smutne :?
krzysztofCz - 2012-02-04, 11:37

Do kompletu następna pora roku w tym miejscu. Dzisiaj byłem z wnukiem i psem na spacerze.
matro - 2012-02-04, 12:35

śnieg aż do samego morza :spoko to chyba nie zawsze się zdarza?
krzysztofCz - 2012-02-06, 18:18

Jeżeli są minusowe temperatury to zamarza woda i wtedy jest wszędzie biało.
Dzisiaj byłem trzy minuty za późno i uciekło mi słońce za port w Kołobrzegu.

Ewa0208 - 2012-02-15, 20:59

Myślę, że nie ma potrzeby zakładać nowego tematu, więc tu zapytam :)
Czy ktoś był/słyszał/zna to miejsce? http://www.camping.pl/oferta-szczegoly.html,693
Proszę o opinie, bo chyba się tam wybieram....

zbychu - 2012-02-17, 15:38

Proszę kolegów z wybrzeża o informację o kempingach w okolicy Sopotu , wybieram się nad morze w okresie świąt wielkanocnych i nie wszystkie kempingi będą jeszcze otwarte , jeśli mógłby mi ktoś pomóc to z góry dziękuję.
lepciak - 2012-02-17, 18:21

W kempingach w okolicy Sopotu Skorpion jest najmocniejszy.
Skorpion - 2012-02-17, 22:19

1. 81-712 SOPOT Powstańców Warszawy 80
otwarty od-do 01/01 - 31/12
+48 58 550 37 78
Campark przy pensjonacie Dworek Admirał - info w recepcji pensjonatu.
E 18; 33’ 47“ N 54; 27’ 11“

2.
E 18; 33’ 24“ N 54; 27’ 38“
typ miejsca postojowego CamperPark, kemping, pole namiotowe
Adres 81-713 SOPOT ul. Zamkowa Góra 25
058 550 04 45
otwarty od-do 1.05-30.09

3.
E 18; 35’ 12“ N 54; 25’ 49“
typ miejsca postojowego CamperPark, kemping, pole namiotowe
Adres 81-713 SOPOT Bitwy pod P?owcami 73
opis miejsca Pięknie położony kemping nad samym morzem.
cena (przeliczona na EURO) 10
otwarty od-do 15.06 - 31.08
Kontakty +48 58 5516523

zbychu - 2012-02-17, 23:19

Dzieki Skorpion , widzę że tylko jeden jest czynny w kwietniu
Skorpion - 2012-02-18, 10:14

ale tylko po wczesniejszym uzgodnieniu telefonicznym
lepciak - 2012-02-18, 11:37

zbychu Jak przyjedziesz to daj znać a pokażę spokojne miejsca gdzie śmiało można zostawić kampera na kilka dni. Niektóre z nich oczywiście z widokiem na morze.
matro - 2012-05-02, 19:03

krzysztofCz a jak tam te "nasze" miejsce ? :spoko mimo galopujących cen ropy zamierzamy tam przybyć - co najwyżej jeden będzie ciągnął dwa kampery :-P
krzysztofCz - 2012-05-02, 19:15

sys napisał/a:
krzysztofCz a jak tam te "nasze" miejsce ? :spoko mimo galopujących cen ropy zamierzamy tam przybyć - co najwyżej jeden będzie ciągnął dwa kampery :-P

Wywożą te poobcinane chaszcze, więc na sezon pewnie będzie O.K. Ja jestem ostatnio dosyć często bo tam wypływam lub z psem idę połazić. Oczywiście jakbyś się zbliżał to daj znać.

matro - 2012-05-02, 21:20

krzysztofCz napisał/a:
Oczywiście jakbyś się zbliżał to daj znać.

Gdy tylko zapadnie decyzja co do akcji "Czerwonka", natychmiast powiadomię :spoko

miciurin - 2012-05-02, 21:24

sys napisał/a:
[b] zamierzamy tam przybyć

Kiedy, kiedy ??
W przyszłym tygodniu we wtorek mam wizytę kontrolną w Gryficach i mam zamiar pojechać kamperkiem na kilka dni. Myślałem stanąć w Dźwirzynie - Biała Mewa, potem w Ustroniu - Pod Brzozami (pewnie podjadę nad rzeczkę), a potem może jeszcze do Unieścia - Ada
Plan zacny, oby dopisała pogoda :)

matro - 2012-05-03, 01:19

Niestety miciurin tak szybko to się nie uda ;)
Ale Unieście-Ada polecam ;)
wygodne i czyste sanitariaty,a do morza można iść na bosaka - minusem to wyjazd przez całe, czasem zakorkowane Mielno :-P

krzysztofCz - 2012-05-03, 06:15

sys napisał/a:
krzysztofCz napisał/a:
Oczywiście jakbyś się zbliżał to daj znać.

Gdy tylko zapadnie decyzja co do akcji "Czerwonka", natychmiast powiadomię :spoko

Oby była pogoda do pływania, to zabiorę was na ryby. Ja mam urlop 01.05-08.06, jestem trochę związany kalendarzem Ewy, ale czasami się urywam :lol: .
miciurin to dotyczy również Ciebie :spoko

baja02 - 2012-05-03, 10:41
Temat postu: rekonesans 27.04-2.05.
W tym czasie odwiedziliśmy 3 kempingi nad morzem. Przygotowanie nie nastroiło nas optymistycznie. Ale tu napiszę tylko o pozytywach. Bardzo podobało nam się na kempingu nr 180 w Sztutowie. Kemping położony praktycznie nad samym morzem, w sosnowym lasku, miejsca postojowe dla przyczep i kamperów przygotowane, z podłączeniem do sieci 230V nie ma problemu, WC-servis, WC- czyste, sanitariaty również z gorącą wodą . Minusy to z uwagi na las praktycznie nie ma odbioru TV satelitarnej (EURO 2012). W pobliży bardzo dobre zaopatrzenie.
Polecam 8-)

matro - 2012-05-03, 14:30
Temat postu: Re: rekonesans 27.04-2.05.
baja02 napisał/a:
Minusy to z uwagi na las praktycznie nie ma odbioru TV satelitarnej (EURO 2012). W pobliży bardzo dobre zaopatrzenie.
Polecam 8-)

:spoko znam takich co popatrzą na to jak na plus :lol: :spoko

KrzysztofCz :spoko dzięki :wyszczerzony:

miciurin - 2012-05-03, 21:52

Cytat:

Niestety miciurin tak szybko to się nie uda ;)

Ze względu na pogorszenie pogody nasz wyjazd się przesunął w czasie, a w domu zaczynamy malowanie :gwm
krzysztofCz napisał/a:
miciurin to dotyczy również Ciebie :spoko

Dzięki za zaproszenie, na pewno skorzystam z zaproszenia :spoko

haleco - 2012-05-25, 16:35

Witam,

Mam pytanko nad czerwoną jak najlepiej wjechać z krajowej 11tki?
Może ktos w ten weekend bedzie tam stacjonował?

Pozdrawiam

miciurin - 2012-05-25, 16:52

Tak sobie mysle,ze moze bym dojechal z wlkp. na dwa dni. Kobitka troszke nie chce bo w czerwcu rodzi ale w koncu to jutro dzien matki to mozna by odpoczac nad morzem :)
Kolego kieruj sie na Ustronie Morskie

krzysztofCz - 2012-05-25, 19:44

haleco napisał/a:
Witam,

Mam pytanko nad czerwoną jak najlepiej wjechać z krajowej 11tki?
Może ktos w ten weekend bedzie tam stacjonował?

Pozdrawiam

Jeżeli jedziesz od Kołobrzegu to mijasz stację BP i skręcasz w Ustronie. Przejeżdżasz przez całą długość i dalej Wieniatowo (takie przedłużenie Ustronia) jedziesz dalej główną aż zobaczysz mostek. Przed nim skręcasz w lewo i już jesteś.
Jeżeli jedziesz od Koszalina to przejeżdżasz Tymień i zaraz za nim skręcasz w prawo na Łopienicę. Do końca i w prawo i już zaraz widzisz mostek.
Prawda, że proste :?: :lol: :spoko

haleco - 2012-05-26, 00:19

banalnie proste! Właśnie dojechaliśmy. Dzięki Krzysztof!
krzysztofCz - 2012-05-26, 03:57

A ja zaraz tam będę na ryby wypływał.
matro - 2012-05-26, 09:55

:spoko hej,hej ;) zazdroszczę :-P :spoko
Miłego wypoczynku :spoko

krzysztofCz - 2012-05-26, 12:26

haleco napisał/a:
banalnie proste! Właśnie dojechaliśmy. Dzięki Krzysztof!

Powiedziałem jak dojechać, ale nie powiedziałem gdzie zaparkować :lol: . Dobrze, że w tym miejscu nie rozłożyliście markizy :lol:
Patrzałem się za Wami, ale gdzieś zniknęliście. Ja pływałem takim jasnym pontonem w kapeluszu (oczywiście ja w kapeluszu... nie ponton). :spoko

haleco - 2012-05-26, 14:12

Krzysztofie dojechaliśmy koło północy i mało co widziałem ustawiłem się tak żeby stać w miarę prosto :) Dopiero rano zobaczyłem że stoję trochę na przejeździe. Szkoda, że się minęliśmy - wybraliśmy się na 3h spacer plażą. Dzięki jeszcze raz za pomoc. My lecimy dalej na Świnoujście.
Do zobaczenia następnym razem!

miciurin - 2012-05-26, 15:06

Niestety znow nie udalo sie nam dojechac,Justyna w ciazy nie czuje sie za dobrze :/
krzysztofCz - 2012-05-26, 16:29

haleco napisał/a:
Krzysztofie dojechaliśmy koło północy i mało co widziałem ustawiłem się tak żeby stać w miarę prosto :) Dopiero rano zobaczyłem że stoję trochę na przejeździe. Szkoda, że się minęliśmy - wybraliśmy się na 3h spacer plażą. Dzięki jeszcze raz za pomoc. My lecimy dalej na Świnoujście.
Do zobaczenia następnym razem!

Wiem, że Was nie ma. Właśnie wróciliśmy z Ewą do domu, a chcieliśmy Was odwiedzić :spoko :spoko :spoko

krzysztofCz - 2012-05-28, 09:52

A tak wyglądał dzisiaj wschód słońca (od strony morza). :lol:
matro - 2012-05-30, 16:38

jak spokojnie :spoko
Bogusław i Ewa - 2012-05-31, 07:43

Piękna fotka :spoko
haleco - 2012-06-01, 13:52
Temat postu: krótka relacja z naszego pierwszego wyjazdu weekend kamperem
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=13008

P.S. Czerwona wygrała i na 100% tam wrócimy. Pozdrawiamy Krzysztofa :)

miciurin - 2012-06-09, 00:16

krzysztofCz napisał/a:

Mam nadzieję,że jutro ten wschód słońca zobaczę.O 22 przyjechaliśmy do Ustronia, nocujemy na parkingu przed Heliosem, jutro od rana mały spacerek, jakieś zakupy i ruszamy nad rzeczkę. Zostajemy tam do niedzieli, miło będzie jak nas odwiedzicie, do zobaczenia :spoko

krzysztofCz - 2012-06-09, 08:13

miciurin napisał/a:
krzysztofCz napisał/a:

Mam nadzieję,że jutro ten wschód słońca zobaczę.O 22 przyjechaliśmy do Ustronia, nocujemy na parkingu przed Heliosem, jutro od rana mały spacerek, jakieś zakupy i ruszamy nad rzeczkę. Zostajemy tam do niedzieli, miło będzie jak nas odwiedzicie, do zobaczenia :spoko

Wpadniemy dzisiaj po południu :spoko

maga - 2012-06-09, 11:00

A my tzn."grupa zaniemyska" w trzy :kamp :kamp :kamp

jesteśmy od środy w Ustroniu na polu namiotowym przy samym morzu,przy ulicy Okrzei 6. :spoko
Cisza,spokój tylko słychać śpiew ptaków,morze spokojne,totalny luz ;)

Wpadniemy dzisiaj na rowerkach nad rzeczkę :ok

miciurin - 2012-06-09, 14:44

maga napisał/a:

TYlko pozazdrościć, że macie spokój, nam w nocy wybili szybę w bocznym dużym oknie :/
Dzięki za karteczkę za szybą, bardzo miło nam było :)
Tak z ciekawości ile płacicie razem za kamperka ?

krzysztofCz - 2012-06-09, 14:47

miciurin napisał/a:
maga napisał/a:

TYlko pozazdrościć, że macie spokój, nam w nocy wybili szybę w bocznym dużym oknie :/
Dzięki za karteczkę za szybą, bardzo miło nam było :)
Tak z ciekawości ile płacicie razem za kamperka ?

Jedziemy do Was.

krzysztofCz - 2012-06-10, 17:42

miciurin TUTAJ masz o tych belonach :lol:
maga - 2012-06-10, 22:51

krzysztofCz napisał/a:

Jedziemy do Was.

Szkoda że się nie spotkaliśmy,może nas nie było,bo dość aktywnie spędzaliśmy wolny czas.
Jak nie na rowerkach to spacerowo brzegiem morza lub w centrum miasta.
Pogoda nas rozpieszczała,oprócz sobotniego południa gdy podczas wycieczki rowerowej do Gąsek spotkała nas burza.
Nie było się gdzie schować po drodze same drzewa,więc zmokliśmy i musieliśmy wracać.
Myślę Krzysiu,że kiedyś się uda.W Ustroniu jesteśmy często,bywa,że dwa,trzy razy w roku.
Pokochaliśmy to miejsce i lubimy tam jeździć.

Zato w sobotnie popołudnie z niezapowiedzianą wizytą odwiedził nas Endi ze swoim synem Piotrusiem.
Dziękujemy Andrzejku za te chwile i pogaduchy spędzone razem.

A w sobotni wieczór dojechała do nas jeszcze jedna załoga poznańska "klemens".Lidka i Jacek z córeczką zostali w Ustroniu jeszcze kilka dni,my już musieliśmy wracać do domu.
Tak pyrusy odpoczywały w miniony weekend w ładnej nadmorskiej miejscowości :bigok

miciurin - 2012-06-10, 23:16

krzysztofCz napisał/a:
Jedziemy do Was.

Dopiero teraz się rozpakowałem więc skrobnę kilka słów.
NA początku chciałem podziękować Tobie Krzysztofie i Ewuniu, naprawdę bardzo miło było nam Was poznać. Bardzo miło spędziliśmy wspólnie czas na pogawędkach kamperowych, nie wspomnę już o rybce i cukierkach dla Bartusia.
Wszystkiego dobrego dla Ewy, dasz radę :spoko
maga napisał/a:

Szkoda że się nie spotkaliśmy,może nas nie było,bo dość aktywnie spędzaliśmy wolny czas.

Niestety nam też nie udało się spotkać, dopiero dzisiaj koło 18 dotarłem na pole przy ul.Okrzei, stały już dwa kamperki.
Do zobaczenia na szlaku :ok :spoko

krzysztofCz - 2012-06-11, 05:59

maga napisał/a:
krzysztofCz napisał/a:

Jedziemy do Was.

Jak nie na rowerkach to spacerowo brzegiem morza lub w centrum miasta.
Pogoda nas rozpieszczała,oprócz sobotniego południa gdy podczas wycieczki rowerowej do Gąsek spotkała nas burza.
Nie było się gdzie schować po drodze same drzewa,więc zmokliśmy i musieliśmy wracać.
Myślę Krzysiu,że kiedyś się uda.W Ustroniu jesteśmy często,bywa,że dwa,trzy razy w roku.
Pokochaliśmy to miejsce i lubimy tam jeździć.

Zato w sobotnie popołudnie z niezapowiedzianą wizytą odwiedził nas Endi ze swoim synem Piotrusiem.
Dziękujemy Andrzejku za te chwile i pogaduchy spędzone razem.

A w sobotni wieczór dojechała do nas jeszcze jedna załoga poznańska "klemens".Lidka i Jacek z córeczką zostali w Ustroniu jeszcze kilka dni,my już musieliśmy wracać do domu.
Tak pyrusy odpoczywały w miniony weekend w ładnej nadmorskiej miejscowości :bigok

Więc do zobaczenia... jako, że my nie wyjeżdżamy z Ustronia :lol: :spoko

Endi - 2012-06-11, 21:32

maga napisał/a:
...W Ustroniu jesteśmy często,bywa,że dwa,trzy razy w roku.
Pokochaliśmy to miejsce i lubimy tam jeździć...

Wiem , że w naszych rejonach jesteście kilka razy w roku. Jak będziecie kolejny to proszę dzwoń ...znajdziemy więcej czasu na :pifko pogadanie a i zaprowadzimy tam gdzie fileta z dorsz podają bez "uszu" :bigok

Pozdrawiam serdecznie. A :roza: dla Ewuni :spoko

miciurin - 2012-06-13, 19:45

Śniadanie na plaży :)

krzysztofCz - 2012-07-05, 05:32

:ups :stop: Pojechałem dzisiaj na ryby i oczom swoim nie mogłem uwierzyć... Urząd Morski zamknął wjazd nad rzeczkę. Koniec wodowania łódek, koniec kamperowania w tym miejscu, nawet ludzie na plażę nie będą mieli gdzie stanąć bo na drodze też zakaz. Ten kraj zakazami stoi. Dziwią się, że ludzie uciekają do cywilizowanych krajów. Najprostszym rozwiązaniem na wszystko jest ZAKAZ. Krew się jeszcze we mnie gotuje :gwm :gwm :gwm
krzysztofCz - 2012-07-05, 08:33

Właśnie wróciłem z placówki Urzędu Morskiego. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... 82,00 polskich złotych. OPŁATA. Jednak jest to tylko wjazd bez możliwości parkowania.
A ja myślę, że to zwykła złośliwość, po co ludzie mają mieć dobrze ? Kawałek dalej stoi znak o płatnym parkingu/kempingu... być może to ich współpraca.

papamila - 2012-07-05, 09:19

krzysztofCz napisał/a:
Kawałek dalej stoi znak o płatnym parkingu/kempingu... być może to ich współpraca.

nie "być może"........to pewnik
zauważyli kampery i innych biwakujących za free.
Jedna skarga do miasta, podrzucony wór smieci
i................ jest decyzja :zastrzelic

matro - 2012-07-05, 18:31

krzysztofCz napisał/a:
Właśnie wróciłem z placówki Urzędu Morskiego. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... 82,00 polskich złotych. OPŁATA. Jednak jest to tylko wjazd bez możliwości parkowania.
A ja myślę, że to zwykła złośliwość, po co ludzie mają mieć dobrze ? Kawałek dalej stoi znak o płatnym parkingu/kempingu... być może to ich współpraca.

Czyli te miejsce nie jest już przyjazne kamperowiczom :roll:

papamila napisał/a:
krzysztofCz napisał/a:
Kawałek dalej stoi znak o płatnym parkingu/kempingu... być może to ich współpraca.

nie "być może"........to pewnik
zauważyli kampery i innych biwakujących za free.
Jedna skarga do miasta, podrzucony wór smieci
i................ jest decyzja :zastrzelic

a jak się nazywa ten kemping ? :lol:
...ponoć ktoś kto mieczem wojuje ... :chytry

Dziwi , a zarazem nie dziwi mnie termin egzekwowania zarządzenia z dnia 8 maja 2008 roku... taki poślizg :roll:
PS. a co na to same władze Ustronia Morskiego? - wszak, będąc na czerwonej rzece robiłem wszelkie zakupy właśnie tam, i to właśnie dzięki temu parkingowi Ustronie M. jest rozpropagowane choćby na tym forum 8-)

miciurin - 2012-07-05, 20:06

krzysztofCz napisał/a:

:ups :stop: Pojechałem dzisiaj na ryby i oczom swoim nie mogłem uwierzyć... Urząd Morski zamknął wjazd nad rzeczkę. Koniec wodowania łódek, koniec kamperowania w tym miejscu

Jakaś totalna paranoja :stop:

krzysztofCz - 2012-07-05, 22:08

sys napisał/a:
PS. a co na to same władze Ustronia Morskiego?...

Dowiedziałem się, że Urząd Morski ma podpisaną umowę z Urzędem Gminy na wywóz śmieci z tego miejsca (te worki przywiązane do drzew), by je zabrać chłopaki jadą parę kilometrów ciągnikiem po plaży gdyż nie dostają kluczy do tych szlabanów. Teraz to chyba nie będą mieli co wywozić.
Tamten parking/kemping znajduje się za jednostką wojskową, na końcu drogi pod lasem. Piszę na końcu drogi, bo choć droga idzie dalej do Gąsek i Pleśnej to stoi znak zakazu z napisem "nie dotyczy Urzędu Morskiego".

radwan07 - 2012-07-06, 12:46

To chyba byłem ostatnim biwakowiczem nad czerwonką bo w tą sobotę i niedzielę jeszcze szlabanu niebyło.
matro - 2012-07-19, 03:29

krzysztofCz napisał/a:

Tamten parking/kemping znajduje się za jednostką wojskową, na końcu drogi pod lasem. Piszę na końcu drogi, bo choć droga idzie dalej do Gąsek i Pleśnej to stoi znak zakazu z napisem "nie dotyczy Urzędu Morskiego".

...o ile pamiętam to tylko droga dla rowerów, bo raczej auto się tam nie przeciśnie :spoko

...wczoraj znajomy opowiadał mi, że skuszony moimi opowieściami na temat tego miejsca zawitał pod szlabanik a tam zonk :gwm Pojechał więc dalej i trafił na ten camping za czerwoną rzeczką... powiedział tyle, że niewiele pisze na forum jednak skusi się po powrocie opisać spotkanie z właścicielem bo nie było ono zbyt miłe :stop:
...zobaczymy :spoko

krzysztofCz - 2012-07-19, 07:58

sys napisał/a:
...o ile pamiętam to tylko droga dla rowerów, bo raczej auto się tam nie przeciśnie

Do lasu (i tamtego kempingu) jest asfalt, dalej jest droga gruntowa ale przejedzie nawet ciężarówka. Można wyjechać do Pleśnej, lub dalej gruntową do Gąsek. W okolicy wieży wojskowej jest trochę piasku ale też do sforsowania... gdyby nie te zakazy.

krzysztofCz - 2012-07-23, 10:30

Jeszcze raz potwierdza się stara prawda, że życie nie znosi pustki i że Polak potrafi :lol: . Nie masz drogi... to zrób nową :lol:
Byłem sprawdzić jak tam sytuacja sie przedstawia bo jutro mam chyba pogodę na ryby.
Ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem kampera stojącego na parkingu. Malowany w barwy ochronne, na niemieckich blachach, zamieszkany przez młodych ludzi z gromadka dzieci, wszyscy ubrani w ciuchy hippisowskie z lat 60. Drugi kamper był zamelinowany w bunkrze.

Wjazd (mocno wyjeżdżony) jest kawałek wyżej za wiadomym szlabanem.

matro - 2012-07-26, 17:36

:spoko
ten kamper w barwach ochronnych to przypadkiem nie jest GMC ? W zeszłym roku też ich tam spotkałem :) :lol: ... jak widać "nietutejsi" mają lepiej ;) ... :spoko

...;) i chyba nie Polak a Niemiec potrafi :spoko :lol:

krzysztofCz - 2012-07-26, 20:01

sys napisał/a:
ten kamper w barwach ochronnych to przypadkiem nie jest GMC ?

To rzeczywiście ten sam.

miciurin - 2012-07-26, 21:00

sys napisał/a:

...;) i chyba nie Polak a Niemiec potrafi :spoko :lol:

Ciekawe jaki wysoki będzie mandat jak się ktoś do nich doczepi :-/

krzysztofCz - 2012-07-27, 03:39

Wczoraj po południu ponoć pojawili się inspektorzy. Jak pojechaliśmy z Ewą i SONGIEM to ich już nie było, ale i samochody które parkowaly pomimo zakazu znikły. Tego kampera spotkaliśmy w centrum. Jadę na ryby to zobaczę jak jest dzisiaj.
matro - 2012-08-01, 22:54

krzysztofCz :spoko odbierz pw. Nie mam Twego numeru :spoko
Brat - 2012-08-03, 09:21

Już ktoś o tym http://www.camping.kolobrzeg.pl/ wspominał ale uważam, że wart kilku słów ...

CAMPING nr 78 "BALTIC"
78-100 Kołobrzeg , ul. 4 Dywizji W.P. 1
tel: +48 606411954 tel/fax: +48 94 3524569
e-mail: baltic78@post.pl skype: baltickolobrzeg
N 54 10'52.71" - E 15 35'43.95"

Nie tani niestety ale zalet trochę ma.
I tak:
Wyposażenie - wszystko co trzeba, w tym:
Bardzo czyste, przestronne zaplecze sanitarne.
Wielki teren, dużo miejsca (także wolnego :) ), stosunkowo blisko (ok. 400 m) do morza ...
Cenowo - no cóż ... tanio nie jest. Za mojego krótkiego kamperka - 28 pln, 16 pln za 1 osobę, 11 pln za prąd.
Na kempingu prawie sami Niemcy, bardzo wiele - także - namiotów, w tym w niektórych ludzie jeszcze starsi niż ja (!) Dzielni!
W Kołobrzegu jesteśmy pierwszy raz w życiu ... aż wstyd się przyznać :oops: Podoba nam się bardzo, i - choć daleko - zamierzamy tu wracać.

Socale - 2012-08-03, 23:05

Temat trochę zboczył i przerodził się w dyskusję o urzędowo/strażniczych manewrach i myślałem że zanika, ale z uwagi na wpis kolegi wyżej, postanowiłem że i ja się dopiszę ze swoimi propozycjami.
Jeśli były, to przydadzą się uwagi do obiektywnej ogólnej opinii.

1. Chłapowo/Władysławowo Pole namiotowe "Keja" , http://www.polwysep.pl/keja/camping.php
tuż obok pasażerskiego Tupolewa chyba jako jedyne posiada własne zejście na plażę. Naliczyłem 208 widocznych schodków, jest również dzikie zejście niemal od samej furtki.
Fantastyczny widok na morze z wysokości 50, może więcej metrów.
Obsługa doskonała. Zaplecze czyste na bieżąco. Dobrze jest zająć miejsce daleko od ulicy ze względu na hałas samochodów po brukowej nawierzchni.
Koszt pobytu Kampera + 2 Sokali + czteronożne Sokalątko (gratis) + prąd coś około 50zł/doba. Wi-Fi gratis.
Ceny na okolicznych polach podobne, ale tam są problemy z dojściem na plażę, trzeba iść z majdanem dookoła.
.
2. Hel , a w nim pole Helkamp http://www.helkamp.com
Położenie takie, że bliżej morza się już nie da, przyległa plaża jest niedostępna chyba z powodu prac nadbrzeżnych ale tą niedogodność rekompensują wszechobecne Melexy. Zawiozą, przywiozą na krańcową plażę i gdzie tylko dusza zapragnie. Zaskakująco czysty Bałtyk i mnóstwo atrakcji rowerowo/spacerowo/historycznych.
Mimo tego co czytałem tu na forum, nie pisnę złego słowa o tym polu.
Sprzątanie na bieżąco, świetnie wyposażony ogromny aneks kuchenny. Raj dla namiociarzy ale i dla kamperów.
Załoga reaguje błyskawicznie i pomocnie, również w sensie technicznym. Miałem nietypowy defekt: połamałem kierownicę (alu) w rowerze. Naprawiliśmy skutecznie.
Trochę mylący dojazd. Ja szukałem po nazwie dosłownej.
Aha, szefostwo oddzwania na nieodebrane połączenia od klientów. To mnie fajnie zaskoczyło :)
Koszt pobytu Kamper + 2 Sokali + czteronożne Sokalątko (gratis) + prąd = 52zł/doba
Wi-Fi gratis.

matro - 2012-08-06, 22:51

WojtEwa napisał/a:

.
2. Hel , a w nim pole Helkamp http://www.helkamp.com
Położenie takie, że bliżej morza się już nie da, przyległa plaża jest niedostępna chyba z powodu prac nadbrzeżnych ale tą niedogodność rekompensują wszechobecne Melexy. Zawiozą, przywiozą na krańcową plażę i gdzie tylko dusza zapragnie. Zaskakująco czysty Bałtyk i mnóstwo atrakcji rowerowo/spacerowo/historycznych.
Mimo tego co czytałem tu na forum, nie pisnę złego słowa o tym polu.
Sprzątanie na bieżąco, świetnie wyposażony ogromny aneks kuchenny. Raj dla namiociarzy ale i dla kamperów.
Załoga reaguje błyskawicznie i pomocnie, również w sensie technicznym. Miałem nietypowy defekt: połamałem kierownicę (alu) w rowerze. Naprawiliśmy skutecznie.
Trochę mylący dojazd. Ja szukałem po nazwie dosłownej.
Aha, szefostwo oddzwania na nieodebrane połączenia od klientów. To mnie fajnie zaskoczyło :)
Koszt pobytu Kamper + 2 Sokali + czteronożne Sokalątko (gratis) + prąd = 52zł/doba
Wi-Fi gratis.

Na gorąco mogę potwierdzić. Jesteśmy właśnie na tym kempingu i tu - wielkie zdziwienie - jest taniej niż na ADA CAMP w Unieściu. - za naszego kampa + 2+2 + prąd, zapłaciliśmy 73zł - wifi gratis. Aneks kuchenno-socjalny rzuca na kolana :ok pozytywnie.
- jedna sprawa. Za numerek na szybę daje się zastaw 10zł który można odzyskać max do godziny 12 dnia następnego - czyli jeżeli zostaniemy np godzinę lub dwie dłużej - kaucja przepada... ale i tak chyba warto. :-P
Pozdrowienia dla KrzyśkaCz z UstroniaM. za wielogodzinną pomoc przy naprawie świateł. Naprawdę wielki szacunek :spoko

kedolw - 2012-08-09, 21:54

Byłem teraz od 03-08 do 06-08 na tym campingu i naprawdę tak było jak poprzednicy opisują. Pobyt załatwiliśmy z dnia na dzień i znalazło się miejsce. Przyłącze prądu i wody bez problemu, jest punkt oczyszczania toalet chemicznych i zrzucania szarej wody. Dostaliśmy naprawdę ładne miejsce dla podstawiania campera i rozwinięcia markizy. Na campingu cisza, spokój miła obsługa i towarzystwo. Troszkę na miejscu właścicieli pomyślałbym o poprawieniu dróg komunikacyjnych, bo jak popadał deszcz to było troszkę błotnisto. Ale z tym, co ten camping oferuje i jak jest położony jest to naprawdę bardzo mały minusik.
Włodek.

www.swiatcampera.pl

krzysztofCz - 2012-08-11, 09:12

sys napisał/a:
Pozdrowienia dla KrzyśkaCz z UstroniaM. za wielogodzinną pomoc przy naprawie świateł. Naprawdę wielki szacunek :spoko

To ja Wam dziękuję, że daliście mi trochę zapomnieć o problemach codzienności.
No i ten grill w środku burzowej nocy też przejdzie do historii :lol: :lol: :lol:

Na tym helskim kempingu byliśmy chyba trzy lata temu w maju, nie było tłoku i jak już gdzieś pisałem, wbrew niektórym opiniom bardzo chwaliliśmy sobie pobyt. Wspaniała obsługa, sanitariaty z pralnią no i to zaaaplecze kuchenne.

szymek1967 - 2012-08-13, 19:50

znacie jakis fajowe miejsce w łebie ?
tak by było nad samym morzem bo leń jestem sakramencki :-P

ps. może być też w jakim kolwiek innym miejscu ,ino nad samiutkim morzem :bajer
będę zobowiązany po kres żywota :bukiet:

Socale - 2012-08-13, 20:52

Hm... Chłapowo (pisałem wyżej) Przy odrzutowcu będziesz 15m od morza w linii poziomej , ale za to 75m nad nim ;) Widok aż dusi za gardło!
Poza tym tuż obok Keja, Alexa itp równie wysoko.

silny - 2012-08-13, 22:35

ja pare lat odwiedzalem w chlapowie HORYZONT tylko dla tego ze oprucz fantastycznego widoku z gory za plotem mial wawoz tak ze bez wspinaczki po schodach mozna bylo zejsc nad morze po 100 metrowej , lagodnej scieszce :spoko
silny - 2012-08-15, 16:21

byl ktos ostatnio na RODZINNYM w mielnie ? bo sie wybieram na wekend i ciekaw jestem jak tam jest ostatnio? , jakies zmiany na + czy - :spoko
miciurin - 2012-08-31, 22:29

Polecam parking w Mrzeżynie nad samym morzem za portem, koszt 15 zł za dobę. W cenie tylko dostęp do ubikacji oraz zlewu w godzinach 9-17. Chciałem tam zostać tylko jedną noc, a zostałem 4 :) Kolejny dzień byliśmy na parkingu w Rogowie Z okna kamperka dobry widok na morze i kanał portowy. Do plaży praktycznie 50m. Nawet w wakacyjne weekendy znajdzie się dużo miejca na parawanik.
Na fotce widać auta z wracającego stateczku do portu i domek na kółkach wraz z moim 4 letnim pilotem :mrgreen:

matro - 2013-05-21, 16:30

krzysztofCz napisał/a:
:ups :stop: Pojechałem dzisiaj na ryby i oczom swoim nie mogłem uwierzyć... Urząd Morski zamknął wjazd nad rzeczkę. Koniec wodowania łódek, koniec kamperowania w tym miejscu, nawet ludzie na plażę nie będą mieli gdzie stanąć bo na drodze też zakaz. Ten kraj zakazami stoi. Dziwią się, że ludzie uciekają do cywilizowanych krajów. Najprostszym rozwiązaniem na wszystko jest ZAKAZ. Krew się jeszcze we mnie gotuje :gwm :gwm :gwm

Od lipca zeszłego roku najpiękniejsze miejsce w Polsce ;) zostało zamknięte :evil: . Znajdowało się ono w Wieniotowie u ujścia Czerwonej Rzeczki. Dla większości camperteamu jest to miejsce znane. Niestety ktoś w Urzędzie Morskim w Słupsku postanowił w roku 2012 wypełnić postanowienie rozporządzenia z 2007 roku i ...postawiono tam szlaban czyli zamknięto na AMEN. Nie można tam stanąć nawet za pieniądze.
Na szczęście można go objechać i przy odrobinie fuksa przestać weekend bez mandatu :lol: Oczywiście sprawa ma drugie dno - kilkaset metrów za "tym" miejscem jest camping...jednak z tego co mówią tambylcy ani tam jakoś świetnie ani nawet miło a do tego płatnie.

Dlaczego piszę o tym niby miejscu? Otóż być może znajdzie się kilka osób którzy przywrócą dawny, dobry stan rzeczy. Oczywiście trzeba kogoś wesprzeć, na kogoś może wpłynąć - w końcu CT to bardzo znany TEAM mający w swych szeregach wysokiej klasy polityków.
Trzeba udzielić oficjalnego wsparcia KrzysztofowiCz z Ustronia Morskiego. Ma on chęci do "pochodzenia" w tej sprawie ale trzeba mu zrobić "plecy" - może warto wszak sezon dopiero się rozpoczyna. :spoko

krzysztofCz - 2013-05-21, 17:56

Chwilowo bardziej mnie nie ma niż jestem na miejscu :lol: Jednak urlopy mają to do siebie, że mają niestety koniec. Postaram się wtedy pochodzić w tej sprawie, sam jestem "użytkownikiem" tego miejsca. Dzięki podpowiedzią sysa wiem na co mogę zwrócić uwagę.
kecz - 2013-05-21, 18:28

witam jeżeli chodzi o miejsce w Mieżynie nieaktualne byłem 13 05 2013 rozkopane budowa mariny (chodzi o miejsce za portem) :(
krzysztofCz - 2013-05-21, 19:56

Właśnie wróciłem z tego miejsca przy plaży między Gąskami a Sarbinowem. Stał jeden kamper na poznańskich blachach i dowiedziałem się od nich, że straż gminna do nich się czepia. Innym kamperowcom dali mandat i tamci odjechali.
miciurin - 2013-05-22, 11:49

kecz napisał/a:
witam jeżeli chodzi o miejsce w Mieżynie nieaktualne byłem 13 05 2013 rozkopane budowa mariny (chodzi o miejsce za portem) :(

Powoli odcinają nam miejsca do swobodnego kamperowania :/

krzysztofCz napisał/a:
Właśnie wróciłem z tego miejsca przy plaży między Gąskami a Sarbinowem. Stał jeden kamper na poznańskich blachach i dowiedziałem się od nich, że straż gminna do nich się czepia. Innym kamperowcom dali mandat i tamci odjechali.

A gdzie to dokładnie jest? Nie byłem tam jeszcze, rozumiem, że na dziko można było pokamperować :mrgreen:

krzysztofCz - 2013-05-22, 20:18

Jak jedziesz od Gąsek, to tniesz przez całą wioskę aż do zakrętu asfaltu w prawo. Asfalt w prawo... a Ty szutrówką wzdłuż plaży aż do miejsca zejścia na plażę. Jest tam trochę szersze od drogi miejsce z widokiem na morze. Od strony Sarbinowa po prostu jedziesz... jedziesz... jedziesz. Kończy się Sarbinowo a Ty dalej jedziesz... itd, a najlepiej to zadzwoń jak będziecie :szeroki_usmiech
Endi - 2013-05-22, 23:20

miciurin napisał/a:
Powoli odcinają nam miejsca do swobodnego kamperowania :/

Koledzy macie jeszcze jedno miejsce. Również dla wędkarzy "malina" :mrgreen:
Na granicy miasta K-gu i Grzybowa jest polana. Wprawdzie nie bywam tam często ale można powiedzieć - dziewicza :wyszczerzony: gdyż nie widziałem tam jeszcze campera. Częściowo zacieniona ale i dużo słoneczka. 150 m do plaży, tuż przy dość ruchliwej ścieżce rowerowej; K-g / Dżwirzyno. Zimą korzystają z tego miejsca na wejście do zimnicy :shock: - samotne "kołobrzeskie morsy". Brak zabudowań w sąsiedztwie. Dojazd - droga polna około 300 m, ubita z dziurami ale camper przechodzi bez problemu.
N 54*10.213' / E 15*30.888' Sprawdżcie sobie na Goo. Earth

Korzystajcie dopóki nie postawią znaku zakazu :mrgreen:

Chociaż jutro pojadę specjalnie i obadam ostatecznie. 8-)

Zdjęcie wykorzystałem z Google Earth

krzysztofCz - 2013-05-23, 07:01

Andrzej czy chodzi Ci o to miejsce gdzie na wydmie po prawej stronie od ścieżki jest zabudowanie po wojsku ? Dawno tam nie byłem, ale wspomnienia mam z tego miejsca, że :oops: :oops: :oops: ... :szeroki_usmiech
Endi - 2013-05-23, 07:48

krzysztofCz napisał/a:
ale wspomnienia mam z tego miejsca, że :oops: :oops: :oops: ... :szeroki_usmiech

Ten piaseczek jest okropny włazi wszędzie :haha: Miałem podobnie ale to przytrafiło mi się w innym miejscu :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Endi - 2013-05-23, 15:52

krzysztofCz napisał/a:
czy chodzi Ci o to miejsce gdzie na wydmie po prawej stronie od ścieżki jest zabudowanie po wojsku ?

To nie jest to miejsce Krzysiu. Ono jest dalej.

Nowo wybudowane przedłużenie ul.Wylotowej w Kołobrzegu. Na jej końcu, zjazd w prawo na polną, ubitą - długość dokładnie 500 m.

Nie ma żadnych zakazów wjazdu czy postoju, ograniczających to czy tamto. Nie ma również informacji, że to parking ale są kosze na śmieci czyli Gmina toleruje i zezwala na parkowanie.

Jak na razie wszystko za darmochę :wyszczerzony:

Endi - 2013-05-23, 16:00

Potwierdzam podane wcześniej koordynaty.
krzysztofCz - 2013-05-23, 20:40

:szeroki_usmiech to jest to miejsce o którym pisałem. Widocznie ten domek rozebrali. Wcześniej przez jakiś czas tam były parkingi płatne w sezonie. Ogrodzone drewnianymi płotkami. Po prostu nie mogę się mylić :szeroki_usmiech ... za dużo wspomnień :oops: :szeroki_usmiech
matro - 2013-05-23, 22:55

Endi napisał/a:

Nie ma żadnych zakazów wjazdu czy postoju, ograniczających to czy tamto. Nie ma również informacji, że to parking ale są kosze na śmieci czyli Gmina toleruje i zezwala na parkowanie.

Ciiiichooo, ciiiiiii :lol:

Pasi, pasi :-P

i stawiam piwko :spoko

krzysztofCz - 2013-05-24, 06:42

sys napisał/a:
Endi napisał/a:

Ciiiichooo, ciiiiiii :lol:

Pasi, pasi :-P

i stawiam piwko :spoko

Ja Was zaprowadzę tam... tylko kiedyś muszę wrócić do domu :szeroki_usmiech . Teraz jestem w sercu Kaszub, a może zahaczę o Holandię jeszcze do końca urlopu.

P.S. Przerażasz Robert mnie, że óć sprzedajesz... chyba, że kupujesz większą

Darkoski - 2013-07-20, 21:44

Witam.
Moją pierwszą wyprawę Camperem odbyłem do Rewala gdzie kilka dni stałem na campingu "Klif"
Szczerze mogę polecić, teren duży, ogrodzony, czysty, toalety i natryski bezpłatne i dostępne całą dobę cały czas sprzątane. 3 osoby + camper bez prądu 70zł. Na terenie znajduje się plac zabaw dla dzieci, bar i świetlica z telewizorem. Niedaleko do centrum miasta i marketu, do morza 300m.
Pozdrawiam.

http://www.klif.pti.pl/

Socale - 2013-07-23, 22:49

Darkoski napisał/a:
Witam.
Moją pierwszą wyprawę Camperem odbyłem do Rewala gdzie kilka dni stałem na campingu "Klif"
Szczerze mogę polecić, teren duży, ogrodzony, czysty, toalety i natryski bezpłatne i dostępne całą dobę cały czas sprzątane. 3 osoby + camper bez prądu 70zł. Na terenie znajduje się plac zabaw dla dzieci, bar i świetlica z telewizorem. Niedaleko do centrum miasta i marketu, do morza 300m.
Pozdrawiam.

http://www.klif.pti.pl/

Już? To kpina jakaś...
.
W życiu nie widziałem bardziej idiotycznego cennika. Popracujcie nad tym bo pustki Was czekają.
Pana Tadeusza wolałbym poczytać.

miciurin - 2013-07-23, 22:53

Socale napisał/a:

W życiu nie widziałem bardziej idiotycznego cennika.

Już nie chciałem nic pisać ale ceny to jakieś są z kosmosu.

matro - 2013-07-24, 01:29

:lol: noooo... cennik jest gruby :lol: :spoko

a my, wypędzeni z półwyspu przez deszczowy front z Litwy stoimy 2 km za Kołobrzegiem i podziwiany gwiazdy :spoko
Jesteśmy dokładnie w miejscu polecanym przez Endiego :spoko

gino - 2013-07-24, 05:20

niedaleko stacjonują JHJotki...
też za darmoszkę.... :spoko

krzysztofCz - 2013-07-24, 08:14

matro napisał/a:
:lol: noooo... cennik jest gruby :lol: :spoko

a my, wypędzeni z półwyspu przez deszczowy front z Litwy stoimy 2 km za Kołobrzegiem i podziwiany gwiazdy :spoko
Jesteśmy dokładnie w miejscu polecanym przez Endiego :spoko

Cieszę się, że trafiliście i że Wam się tam podoba :spoko

szymek1967 - 2013-07-24, 08:56

polecam miejscowosc łazy
i kemping przy morzu

cena 25 zl za kamper plus 16 za osobe(dziecko 12 zł )
prąd 8 zl
domek 25 za osobe

umiejscowienie pola jest fantastyczne gdyz graniczy z wydmami
tak wiec do morza 50 metrów :)

ps. ceny mozna negocjowac i to dosc znacznie powyzej 3 dób ( 50 zł mozliwe )niezaleznie od osób :spoko

JaWa - 2013-07-24, 09:48

szymek1967 napisał/a:
cena 25 zl za kamper plus 16 za osobe(dziecko 12 zł )
prąd 8 zl
domek 25 za osobe

Czyli domek dużo taniej. Bzdurne te cenniki. :(

Socale - 2013-07-24, 10:02

szymek1967 napisał/a:
polecam miejscowosc łazy
i kemping przy morzu

...

Szymek, a jak tam trafić? Jak nazywa się kemping?
Jutro ruszam tam, gdzie zielone na sygnalizatorze wskaże - byleby na wybrzeże.

szymek1967 - 2013-07-24, 10:51

uniwersal-camp ul.lesna 3

łazy

ps. jest czysto ,schludnie i bardzo kameralnie (cicho)
łazienki na pięć ,sprzata je sympatyczna ukrainka

jest swietlica dla najmłodszych i animacje dla nich
ludzi na polu mozna zliczyc (tak malo )

najwazniejsze jest to ze plaza znajduje sie za miedzą
wiec smialo mozna kotwiczyc by nie szusowac z tobolami przez pól wsi :)

nie ma tu dyskotek,wesołych miasteczek tudzież inszych głosnych atrakcji ,
tym bardiej dziwi fakt ze temat dla nas kamperowców jest nieznany :roll:

siedze sobie grzecznie w zacienionym miejscu i zliczam kampery-
jest ich tu (uwaga !) 2 :diabelski_usmiech słownie - d w a 8-)

Socale - 2013-07-24, 10:54

szymek1967 napisał/a:

łazy

tymbardiej dziwi fakt ze temat dla nas kamperowców jest nieznany :roll:

Bardzo zachęcająco.
Dzięki. Prawdopodobnie jutro tam dojedziemy.
Jeśli nie, to znaczy że ukochana uparła się na Niechorze.

szymek1967 - 2013-07-24, 11:21

byłem w niechorzu pare razy ,jest tam nawet fajnie ,
lecz po odkryciu tego miejsca stwierdzam z calą stanowczością iż
łazy biją na łeb niechorze ,przede wszystkim bliskoscią do wody jak i kameralną nutą :)

ps. tutaj sie odpoczywa pełna piersią :spoko

Socale - 2013-07-24, 22:36

Aleś się zesmalił.
No,auto już gotowe.
Jeszcze wjazd po zakupy, potem kilka służbospraw w Z.G i stamtąd
S3 >Szczecin>Wybrzeże>i... może Łazy?
O spokój właśnie chodzi.
Nie wiem czy jednym skokiem , czy na noc gdzieś nad jeziorko zboczymy/zobaczymy.

miciurin - 2013-07-24, 22:49

Socale napisał/a:
S3 >Szczecin>Wybrzeże>i... może Łazy?

Jak myślisz o tym miejscu dzikim na postój przed Łazami to już nie aktualne. Koparka rozkopała wjazd na to pole przy morzu :-/

Socale - 2013-07-24, 23:21

Nie nie, na wybrzeżu ja nie dziczę.
Tak myślę wjechać tam gdzie Szymek obecnie jest, ale nie do końca ja o tym decyduję, mimo że kierownik jestem :)

miciurin - 2013-07-24, 23:31

Socale napisał/a:
Nie nie, na wybrzeżu ja nie dziczę.

Hehe, a ja wręcz odwrotnie :spoko

Endi - 2013-07-25, 08:55

matro napisał/a:
... stoimy 2 km za Kołobrzegiem i podziwiany gwiazdy...
Jesteśmy dokładnie w miejscu polecanym przez Endiego

Ja również się cieszę :spoko , że tam zajechaliście. Myślę, że jest tam w miarę cicho i spokojnie :)

szymek1967 napisał/a:

polecam miejscowosc łazy i kemping przy morzu cena 25 zl za kamper plus 16 za osobe(dziecko 12 zł ) prąd 8 zl...umiejscowienie pola jest fantastyczne gdyz graniczy z wydmami tak wiec do morza 50 metrów :)
ps. ceny mozna negocjowac i to dosc znacznie powyzej 3 dób ( 50 zł mozliwe )niezaleznie od osób

A ja tym razem polecam Wam / może nie do końca w temacie, ale co tam … :mrgreen: / świetne miejsce pod Alanyią w Turcji. Przy samym morzu, bliżej się nie da :)

Na zielonej trawce pod palmą za 30 TL doba tj. 54 zł !!! z prądem. Wi-Fi w cenie. Nazywa się PERŁA / nie mylić z Perłą Bałtyku :szeroki_usmiech choć to moja najlepsza, kołobrzeska woda mineralna/

Temperatura wody 28*C , powietrza 36*C. Na kampingu, uwaga… 1 camper !!! :? – nasz, z Polski :)

GPS - N 36*27'37.5'' / E 32*7'17.0''

Pozdrawiamy serdecznie :spoko

zibikruk - 2013-07-25, 09:32

Pomorze jest małe, spotykałem w Łebie załogę sławoj, która po2 dniach przenieśliśmy się do Rowów. Dojechał do nas Tosiek (Farmer). Teraz siedzimy sobie w Mielnie . Rowy bardzo polecam, duży i czysty camping, miasteczko nie jest przepełnione. :spoko
szymek1967 - 2013-07-25, 10:15

ja właśnie ruszam do mielna :wyszczerzony:
szymek1967 - 2013-07-26, 09:28

qrcze ,
troszku tu tłoczno :diabelski_usmiech

Bajaga - 2013-07-26, 09:55

zibikruk napisał/a:
Pomorze jest małe, spotykałem w Łebie załogę sławoj, która po2 dniach przenieśliśmy się do Rowów.

Ja byłem na Ambre w Łebie :ok i będę jeszcze raz w tym sezonie :) kemping ciasnawy ale zadbany, super położony i bez pijanej młodzieży (w nocy pełna cisza)

szymek1967 - 2013-07-26, 13:19

w łazach mniej narodu ,o !
:ok

Socale - 2013-07-26, 18:01

Szymek, ja właśnie wczoraj dotarłem do Łazów.
Z miejscem krucho było, ale pani powiedziała że zapowiedziałeś mój przyjazd.
To prawda?
Nic o tym nie wiedziałem, ale z tego skorzystałem :)
Udało nam się wkomponować kampera tuż przy furtce na plażę :)
Fajnie bo sza... i cień .
A teraz łażę po Łazach i "żebram" o internet.
Wyczaiłeś tu gdzieś jakieś Wifi?

MAWI - 2013-07-26, 18:03

Bajaga napisał/a:
Ja byłem na Ambre w Łebie

My od kilku dni właśnie w Ambre, :spoko :spoko :spoko

zibikruk - 2013-07-26, 18:19

Zdążyliśmy wyjechać z Milena i przenieść się do Dźwirz na camping Biała Miewa. Ludzi dużo na campingu bałagan. Ale dobre towarzystwo Toskow wynagracza wszystkie braki. :spoko
szymek1967 - 2013-07-26, 19:21

Socale napisał/a:
To prawda?

to prawda :wyszczerzony:

stanąłes na moim wygrzanym miejscu :-P
to najlepsza miejscówka na placu jakby sie kto pytał :mrgreen:

ps. bedziesz miał miły prezent od pani grażynki przy wyjezdzie ,
jesli chodzi o kompa to ja bazuję na
łączu komórkowym :spoko

baw sie dobrze :)

SlawekEwa - 2013-07-26, 22:02

zibikruk napisał/a:
Ale dobre towarzystwo Toskow wynagracza wszystkie braki.

I Tośkowa piwniczka też wynagradza :aniolek

zibikruk - 2013-07-27, 15:22

W Dzwirzynie podczas wycieczki rowerowej zastaliśmy sytuację próby zaparkowania campera na dziko. Skończyło się zakopaniem , a do pracy zostały podręczne przyrządy plażowe.
Socale - 2013-07-27, 17:11

szymek1967 napisał/a:
Socale napisał/a:
To prawda?

to prawda :wyszczerzony:

stanąłes na moim wygrzanym miejscu :-P
to najlepsza miejscówka na placu jakby sie kto pytał :mrgreen:
...

No to podziękowanko za operatywność.
Pani G. jak tylko próg przekroczyłem, zapytała czy to ja jestem z polecenia pana P.
Taaaa, oczywiście , jasne że to ja i nie tylko ja , ukochana też i w ogóle to P. (szymek) miał tu czekać ale że miejsca mało to mi ustąpił :)
.
Mam już internet. Nie wiem jak, ale z pomocą syna on line - sprzęgnąłem iPhona z laptopem i działa, choć to dla mnie magia.
.
No więc tak to wygląda.

szymek1967 - 2013-07-27, 19:58

no i gitara :wyszczerzony:
ps.

na polu stoi facet z przyczepą z częstochowy
podejdz no do niego i zapoznaj się :mrgreen:

poznałem goscia w trójmiescie,spedzilismy wespół-zespol
trzy dni (kondora :-P ) w trójmiescie

facet jest niezwykle komunikatywny
warto z nim pogadac przy piwku :ok

jako ciagnika uzywa starego forda scorpio :spoko

bawcie się dobrze :spoko

zibikruk - 2013-07-28, 16:05

Z Dwirzyna wyjechalismy dzisiaj bez wielkiego żalu. Kemping olbrzymi, bez opieki personelu, bez koszy do śmieci, z powodu dowolnego stawiania przyczep i kamperow brak miejsc (trzeba sobie samemu wyszukać, co jest bardzo trudne). Ponadto toalety i prysznice zamykają na campingu godzinę w celu sprzątania o godz. 9 i 14 (co mają w tym czasie zrobić namiotowcy -strach pomyśleć).
Rozstaliśmy się z Toskami , jesteśmy na fajnym campingu w Niechorzu . Polecamy , czysty , sympatyczna obsługa. Wadą jest konieczność wyrzucenia myta aby się wykąpać .
Jutro zjazd w kierunku południowym.

dziwaczek - 2013-07-28, 17:52

A my własnie stoimy w Lubiatowie (Choczewo). Mieliśmy zatrzymać się na kempingu TOPAZ ale nie było za bardzo miejsca, więc pojechaliśmy w lewo w las na parking (24h - 15zł z zostaniem na noc nie ma żadnego problemu). Lasek trzy knajpki, cisza, czysto spokojnie, parking duży, w nocy nikt nie wrzeszczy. Obok jest ośrodek z domkami o stanica Harcerska, do plaży mamy ok 50-100m. Wygód nie ma, prąd mamy własny, wodę też. Ale kupić na miejscu wszystko się da.
Zostajemy do wtorku - może ktoś dojedzie do nas :spoko pogoda super

GPS: 54 48' 38" N 17 49' 59" E

szymek1967 - 2013-07-28, 20:08

:szeroki_usmiech

w kupie rażniej :ok

martini44 - 2013-07-28, 20:20

kurde szymek jestes mistrzem swiata w fotoszopie :bigok

a to w nagrodę jako dodatek do avataru :szeroki_usmiech http://www.youtube.com/watch?v=WDxk9GFHy8Q

Ahmed - 2013-07-28, 20:21

szymek1967 napisał/a:
:szeroki_usmiech

w kupie rażniej :ok

W kupie siła :ok

silny - 2013-07-28, 21:07

szymek ma latwo bo ma fotografie w szopie :?: :shock: :-P :spoko
Jacek M - 2013-07-30, 12:49

szymek1967 napisał/a:

łazy

tym bardiej dziwi fakt ze temat dla nas kamperowców jest nieznany :roll:

Szymek, mnie to bardzo podoba sie!
A czy mają jakąś stronkę - nie mogę znaleźć?
Czy jest to jeden właściciel z ośrodkiem: http://www.universal.pl/

Pozdrawiam :spoko

Socale - 2013-07-30, 14:58

Szymek pewno już gdzieś hen daleko...
Tak, to ten universal ale na w w w zdjęć pola namiokempingowego nie ma.
Ja nadal tu jestem i nie mam zamiaru się stąd ruszać.
Jest ciasnawo, widać zwolniły się 2 całkiem atrakcyjne miejsca w cieniu, ale możesz zadzwonić (500-617-999 super kobieta), zapytaj czy gdzieś da się-cię wcisnąć.
Pogoda się klaruje, jest promieniowanie a Bałtyk wręcz szaleje.
.
Aha, nie szukaj wjazdu na zdjęciach, jest inny i nieco dalej od tego co na w w w jest.

zibikruk - 2013-07-30, 15:05

Uciekłem znad Bałtyku , dzisiaj w Niechorzu lało jak z cebra . Pojechaliśmy nad Pojezierze Drawskie - jak na razie slonecznie. :spoko
Socale - 2013-07-30, 15:10

zibikruk napisał/a:
Uciekłem znad Bałtyku , dzisiaj w Niechorzu lało jak z cebra . Pojechaliśmy nad Pojezierze Drawskie - jak na razie slonecznie. :spoko

To warto zatrzymać się na odpoczynek i odwiedzenie ruin zamku w Starym Drawsku - jeśli Ci po drodze. Wstęp grosiki kosztuje a przenosisz się w średniowiecze :)
.
Ja właśnie idę na plażę :D Jest max promieniowanie a niebo coraz czystsze.

Jacek M - 2013-07-30, 15:27

Socale dzięki :spoko
Ja startuję dopiero w weekend i celuję w rejon Władysławowa, ale gdyby się nam nie spodobało, to szukam jakiejś nieodległej alternatywy :mrgreen:
W każdym razie - słoneczka życzymy :ok

szymek1967 - 2013-07-30, 16:12

Socale napisał/a:
Szymek pewno już gdzieś hen daleko...

szymek pakuje manatki i wyrusza na pieszą pielgrzymke do częstochowy
ale po powrocie znów w polske :szeroki_usmiech

ps. bawcie sie dobrze w łazach ,
pogoda od czwartku zapewniona
słupki termometrów powędruja mocno w górę :spoko

Socale - 2013-07-30, 18:11

Jacek M napisał/a:

...
celuję w rejon Władysławowa
...

Polecam Chłapowo. 3 pola obok siebie 100m npm z fantastycznym widokiem na morze.
"Keja" ma własne zejście, z innych pól trzeba drałować z manelami.

silny - 2013-07-30, 18:16

co ty tylko nie keja bo to wlasne zejscie to dla wprawnych alpinistow , bo jak nazwac schody tak strome ze wejsc na nie chce sie tylko raz dziennie :) :roll:

tylko horyzont albo lazurowe bo do wawozu 50 m i lagodnym wawozem 100 m w dol

Socale - 2013-07-30, 20:51

majsterek napisał/a:
co ty tylko nie keja bo to wlasne zejscie to dla wprawnych alpinistow
...

A kto każe chodzić schodami? :mrgreen:
Wychodzisz furtką w prawo na 180 schodów albo albo bezpośrednim zejściem dzikim.
Kawę dla ukochanej na plażę tym skrótem nosiłem :ok

Jacek M - 2013-07-30, 21:03

Socale napisał/a:
Jacek M napisał/a:

...
celuję w rejon Władysławowa
...

Polecam Chłapowo. 3 pola obok siebie 100m npm z fantastycznym widokiem na morze.
"Keja" ma własne zejście, z innych pól trzeba drałować z manelami.

Keja http://www.polwysep.pl/keja/camping.php lub Alexa http://www.alexa.gda.pl/ na krótkiej liście... - jesteśmy raczej średnio wybiegani ostatnio :mrgreen: więc pewnie wygra ten z lepszym dojściem do wody, czyli - który?

miciurin - 2013-07-30, 21:38

Jacek M napisał/a:
lub Alexa http://www.alexa.gda.pl/ na krótkiej liście... - jesteśmy raczej średnio wybiegani ostatnio :mrgreen: więc pewnie wygra ten z lepszym dojściem do wody, czyli - który?

Polecam Alexa, też mają swoje zejście do plazy z prawej strony jest furtka :mrgreen:
Jest też kamerka online, ja przed przyjazdem popatrzyłem na kamerkę, upatrzyłem miejsce i telefonicznie zarezerowałem :spoko

Jacek M - 2013-07-30, 22:00

Oooo, kamerka, dobry myk :pifko
Dzięki :spoko
Dzisiaj już ciemno ale jutro sobie oblukam :wyszczerzony:

No to wygrała alexa :kwiatki:

miciurin - 2013-07-30, 22:07

Jacek M napisał/a:
Oooo, kamerka, dobry myk :pifko
Dzięki :spoko
Dzisiaj już ciemno ale jutro sobie oblukam :wyszczerzony:

No to wygrała alexa :kwiatki:

Dzwoń na telefon podany na stronie 606 39 74 35, pan jest bardzo miły i na pewno się z nim dogadasz, a ja utargowałem jeszcze 10% od ceny katalogowej. Polecam miejsce zaraz przy płocie na klifie z tym, że wiele jak cholera. Aż tak,że mi zdmuchiwało bojler gazowy :mrgreen: Jest też fajny plac zabaw dla dzieci i całkiem czyste sanitariaty, znajdzie się też kuchnia. Miłego pobytu :spoko

Socale - 2013-07-30, 22:12

Jacek M napisał/a:

... pewnie wygra ten z lepszym dojściem do wody, czyli - który?

Zapewne ten, na którym znajdziesz jakieś lepsze miejsce.
Zalecam jak najdalej od ruchliwej hałaśliwej brukowej ulicy=jak najbliżej brzegu.
Ja stałem tuż przy furtce, notabene, obecnie w Łazach też przy furtce stoję :)

Jacek M - 2013-07-30, 23:33

Dzięki jeszcze raz - daleko od ulicy, a blisko do plaży - też mi się to podoba :spoko
George2 - 2013-07-31, 00:16

Właśnie wróciłem z Chłapowa z „pola namiotowego” Horyzont. Znalazłem się tam przypadkowo po ucieczce z zatłoczonego do przesady kempingu Przy plaży w Sopocie. Na podkreślenie zasługuje fakt, że przy dość dużym „obłożeniu” na kempingu Horyzont nie ma chaosu jak na wielu innych kampingach. Jest to w części wynikiem dużego zaangażowania obsługi w pomoc przy wyborze miejsc w części nie parcelowanej kempingu oraz tego, że znaczna część kempingu jest z wydzielonymi parcelami, co w zdecydowany sposób eliminuje potencjalne konfliktowe sytuacje miedzy sąsiadami. Dużym walorem tego kampingu jest jego położenie na klifie z ciekawym widokiem na morze i na to co się na nim i nad nim dzieje (na wodzie wiadomo co, a w powietrzu lotnie, motolotnie, a wieczorem balony-lampiony bajeczny widok). Zejście z kempingu na plażę łagodnie opadającym wąwozem. Znalazłem się tu po dwu tygodniowym pobycie w Cro. Zaskoczony byłem temperaturą wody - chyba nawet cieplejsza jak w tym roku w pierwszej połowie lipca w Adriatyku w rejonie Biogradu.
Ceny rozsądne. Odniosłem wrażenie że obsługa kempingu nastawiona jest preferencyjnie na załogi kamperowe jako bardziej zdyscyplinowane i chętniej je lokuje w części parcelowej kempingu. Polecam i chyba raz jeszcze wybiorę się tam w drugiej połowie sierpnia

Jacek M - 2013-07-31, 00:21

Mącicie mi kolego George2, mącicie :) A już wszystko wiedziałem... :confused
silny - 2013-07-31, 08:42

jacku m, jedz gdzie chcesz ale alexa i keja sa troche dalej od wladka i na piechte nie dasz rady. maja tez ostrzejsze zejscie i jak ktos zdrowy i wybiegany to nie problem,. :) ale jest ostro :-P

lazurowr i horyzont blizej wladka i mozna sie wybrac do portu na piechte a i zejcie maja lagodniejsze . warunki wszzedzie dobre.

wiem bo lubie ten rejon i jezdze tam od lat :spoko

George2 - 2013-07-31, 09:42

Jacku.m.
Na kempingu Horyzont zatrzymałem się po konsultacjach z grupą trzech załóg kamperowych, która penetrowała kempingi od Łeby i ten uznała za optymalny. Adres internetowy gdzie znajdziesz więcej informacji o tym kempingu – www.pole-horyzont.pl . Faktycznie z tego kempingu jest najbliżej do Władysławowa – leży on dosłownie przy granicy tego miasta. Dla ewentualnych dodatkowych informacji i negocjacji tel 516 158 188 - obsługiwał mnie pan Piotr.

Socale - 2013-07-31, 10:27

R E K L A M A :

George2 napisał/a:
Właśnie wróciłem z Chłapowa z „pola namiotowego” Horyzont. Znalazłem się tam przypadkowo po ucieczce z zatłoczonego do przesady kempingu Przy plaży w Sopocie. Na podkreślenie zasługuje fakt, że przy dość dużym „obłożeniu” na kempingu Horyzont nie ma chaosu jak na wielu innych kampingach. Jest to w części wynikiem dużego zaangażowania obsługi w pomoc przy wyborze miejsc w części nie parcelowanej kempingu oraz tego, że znaczna część kempingu jest z wydzielonymi parcelami, co w zdecydowany sposób eliminuje potencjalne konfliktowe sytuacje miedzy sąsiadami. Dużym walorem tego kampingu jest jego położenie na klifie z ciekawym widokiem na morze i na to co się na nim i nad nim dzieje (na wodzie wiadomo co, a w powietrzu lotnie, motolotnie, a wieczorem balony-lampiony bajeczny widok). Zejście z kempingu na plażę łagodnie opadającym wąwozem. Znalazłem się tu po dwu tygodniowym pobycie w Cro. Zaskoczony byłem temperaturą wody - chyba nawet cieplejsza jak w tym roku w pierwszej połowie lipca w Adriatyku w rejonie Biogradu.
Ceny rozsądne. Odniosłem wrażenie że obsługa kempingu nastawiona jest preferencyjnie na załogi kamperowe jako bardziej zdyscyplinowane i chętniej je lokuje w części parcelowej kempingu. Polecam i chyba raz jeszcze wybiorę się tam w drugiej połowie sierpnia

K O N I E C - R E K L A M Y :diabelski_usmiech

Jacek M - 2013-07-31, 10:41

Eee, Socale, przesadzasz :lol:
Prosiłem przecież o rekomendacje i dostałem, rzetelne i z podaniem źródeł - Tobie, majsterkowi, miciurinowi i george2 - stawiam zasłuzone piffko - na razie wirtualne - i do zobaczenia na którymś z władysławowsko-chłapowskich kampingów - poprawimy w realu :spoko :pifko

Socale - 2013-07-31, 11:04

Tekst tak ładnie napisany, że mógłby być umieszczony na głównej w w w tego kempingu :)
Dlatego wstawiłem ten emotik :diabelski_usmiech
Hi hi, spokojnie, wybierzesz sam na miejscu.
Ja mogę Ci zagwarantować zapierający dech w piersiach widok :

George2 - 2013-07-31, 11:28

Socale, Dziękuję za uznanie staram się teksty pisać w miarę możliwości poprawnie - jest to część z wymogów mojej profesji. Gdyby to pisała szefowa zespołu Wiktoria brzmiałoby to jeszcze lepiej.
Pozdrawiam serdecznie,
Jurek

Jacek M - 2013-07-31, 13:07

Socale napisał/a:
[...]
Hi hi, spokojnie, wybierzesz sam na miejscu.
Ja mogę Ci zagwarantować zapierający dech w piersiach widok :

No popatrz, popatrz - gdyby trochę ciemniejsze morze i choć trochę zbałwanione - rychtyk Nordkapp :)

Pytanie: czy to zdjęcie z ostatnich dni? Bo plaża wygląda dziwnie przestrzennie, a koleżanka z Władka twierdzi, że z dzieciakami na plaż musiała jechać daleko na mierzeję, a i tak palca nie było gdzie wcisnąć?

George2 - 2013-07-31, 13:16

Jacek. M
Dziękuje za wirtualne piwko. W realu preferuję ze względu na specyficzny bukiet – dwusłodowy – Warkę Strong (zastrzegam ,że stwierdzenie to absolutnie nie ma charakteru kryptoreklamy). Jeśli doczekasz gdzieś w Chłapowie naszego powrotu nad morze (mam kilka pilnych spraw do obrobienia w Warszawie) przywiozę odpowiedni zapas. Dodatkowe informacje internetowe: na kempingu Horyzont działają dwie sieci Wi-FI. Nie korzystałem z nich, gdyż mam dwa modemy Plusa i Aero2. W weekend sieć Plusa była mocno przeciążona i były trudności w zalogowaniu się do serwerów. W pozostałe dni nie było trudności. Aero2 chodziło cały czas bez problemu. Po przyjeździe zamelduję się w tym wątku.
Pozdrawiam serdecznie
Jurek

George2 - 2013-07-31, 13:27

Jacek M, Plaża w Chłapowie mimo klifu jest zaskakująco szeroka. Trochę zatłoczona przy dobrej pogodzie jest przy samych wejściach. 100 m dalej swobodna przestrzeń do zagospodarowania. Dno morskie opada łagodnie.
silny - 2013-07-31, 13:56

jacek m - gregowi sieglo sie 2 piwa a miciurinowi wcale, no chyba ze sie myle :lol:

edytuje - nawaliles tyle ze juz nie wiem :-P :oops:

Jacek M - 2013-07-31, 14:26

majsterek napisał/a:
jacek m - gregowi sieglo sie 2 piwa a miciurinowi wcale, no chyba ze sie myle :lol:

edytuje - nawaliles tyle ze juz nie wiem :-P :oops:

To już nie wiem... co wyedytowałeś? miciurin piffko ma... a george2 - ma 2 :haha:
Może nie do końca dokładnie się ogarnąłem ale - com postawił - postawiłem.

Ja tam będę edytował w realu :bigok

george2 - dzięki za rozwianie obaw. Chłapowo rulezz, najwyżej troszkę lodu na kolanka się położy... :mikolaj

Socale - 2013-07-31, 21:39

George2 napisał/a:
Socale, Dziękuję za uznanie staram się teksty pisać w miarę możliwości poprawnie
...

Doceniam to i szczerze szanuję.
Czasami nawet tęsknię za poprawną pisownią którą czytam.
W zgodzie z moim sumieniem i podpisem, stawiam wirtualną Warkę Strong* za starania nad poprawnością tworzenia treści w języku polskim. O!
:pifko

* Kiedyś jak piłem, Warkę Str też bardzo lubiłem :)

George2 - 2013-08-01, 19:46

Socale,
Dziękuję za wirtualne piwko. Niestety to nasze popijanie w realu jest nie tyle wirtualne co symboliczne. Z dyskretnych wyliczeń z Szefowa zespoły w dwa tygodnie w Cro zaliczyliśmy dwa czteropaki resztą delektowali się goście. Ciekawostką marketingową jest to, że za jednego stronga gotowi byli zamienić dwa karlowace.

piotr1 - 2013-08-02, 00:12

:spoko :spoko :spoko
marian.marian - 2013-08-03, 19:42

A myśmy byli po raz kolejny w Karwii na polu namiotowym Zefir. Blisko morza, czyściutkie toalety, cisza i spokój. W nocy można spać spokojnie bo pole ogrodzone i zamykane na noc. Cena za kampera, 2 osoby i prąd ok. 45 złotych. Polecamy gorąco
piotr1 - 2013-08-03, 21:13

marian.marian napisał/a:
A myśmy byli po raz kolejny w Karwii na polu namiotowym Zefir. Blisko morza, czyściutkie toalety, cisza i spokój. W nocy można spać spokojnie bo pole ogrodzone i zamykane na noc. Cena za kampera, 2 osoby i prąd ok. 45 złotych. Polecamy gorąco

A jak oceniasz plaże w Karwii ? :spoko

dziwaczek - 2013-08-04, 17:15

Plaża w Karwi jest niezła, piaszczysta szeroka i nie za dużo ludzi. Długo płytka woda, niekiedy trochę drobnych kamieni. Fajnie jednym słowem.
piotr1 - 2013-08-04, 23:28

dziwaczek napisał/a:
Plaża w Karwi jest niezła, piaszczysta szeroka i nie za dużo ludzi. Długo płytka woda, niekiedy trochę drobnych kamieni. Fajnie jednym słowem.

Dziękuję za info. :spoko :spoko :spoko

marian.marian - 2013-08-05, 01:05

Według mojej opinii plaża jest bardzo do przyjęcia. Wiadomo, że w słoneczny weekend będzie tam sporo ludzi ale na tygodniu jest spoko. Jeszcze gdyby plażowicze stosowali się do przepisów i nie ciągali za sobą psów... Jedyny minus to właśnie to, że nie widzieliśmy tam żadnych służb porządkowych. Niby czysto ale kilka petów w piasku przyprawiło mnie o palpitacje serca. To chyba tylko polak potrafi iść na plażę bez zamykanej popielniczki... Ale woda czysta - wchodzisz po szyję i widzisz swoje stopy:) Polecamy z czystym sumieniem wejście nr 40
silny - 2013-08-05, 23:20

no to akurat swieta prawda , idzie na plaze i zuca pod nogi a jutro sie w to kladzie znowu . :roll: na poczatku lipca obserwowalem babsztyla - spalila i jak gwiazda holywoodu wdepnela w piach kolo wlasnego koca. :evil:

ciekawe czy w domu gasi na dywanie :(

mbudzilek - 2013-08-06, 10:30

Witajcie :spoko
Przebywam obecnie na polu Horyzont w Chłapowie, plaża gwarna ratownicy są w nocy spokój.
Dla nas trochę za duży tłok, jak na Krupówkach w Zakopanem. Pozdrawiam :surf:

Jacek M - 2013-08-06, 18:45
Temat postu: Chłapowo? -> A jednak Lubiatowo - camping Topaz
Otóż więc w niedzielne popołudnie pojechalim-śmy z ukochaną żoną do Chłapowa. Trzeba Ci wiedzieć drogi Czytelniku, że droga krajowa Gdynia - Wejherowo jest w przebudowie, więc poza znanym codziennym tłokiem można sobie dopisać +1,5 godzinki, gdzieś w okolicach Rumii, dlatego sugeruje się skręt z obwodnicy w słynną estakadę min. E. Kwiatkowskiego i na końcu skręt na Puck. Miło i bezpretensjonalnie - może bez prędkościowych ekscesów ale i bez korków :bajer Jak ktoś nie lubi ronda we Władysławowie (ja - bardzo nie lubię) - poleca się skręt za Puckiem w lewo na Łebcz, a stamtąd już do wyboru: na Chłapowo lub Jastrzębią Górę, ze wszystkimi ich urokami :kwiatki:

My - zgodnie z planem - do Chłapowa... Wejście do sporego mrowiska wydaje się gościnnie luźne, wobec tego co tam się dzieje :gwm Ponieważ klimaty z pogranicza głównego bazaru Kalkuty lub Bombaju - nie są nam najbliższe w kontekście letniej kanikuły - uciekliśmy, gdzie pieprz rośnie, nawet bez próby kotwiczenia. Aż do Jastrzębiej Góry ludzi więcej i więcej. Mknęliśmy aż do Karwii. Na szczęście, w tzw. międzyczasie, tropikalny deszczyk wyczyścił plażę, więc nad morzem w Karwii byliśmy jedyni. Odsapnęliśmy, zamoczyli nogi - co robimy? Zdecydowaliśmy się na znane nam Lubiatowo.

Camping "Topaz" był tu gdzieś powyżej opisywany, całkiem zresztą trafnie. W środku swojski nieład przestrzenny - brak jakichś wydzielonych kwater, las pełen dowolnie porozrzucanych przyczep z różnego rodzaju dostawkami, doklejkami, parawanami, plandekami, nylonowcami po saletrzaku i co tam jeszcze wschdnioeuropejska zaradność wymyśli - wszystko to żywo kojarzy się ze sporym taborem koczowników na średnim poziomie rozwoju społecznego. Kierownictwo z dużym spokojem, acz nie bez pewnej sympatii traktujące klientów (np. "płatne z góry - tylko gotówka! niech się pan namyśli do kiedy, bo zwrotów nie ma! lepiej wziąć mniej, zawsze może pan przedłużyć"). Warunki sanitarne - mizerne acz o dziwo wystarczające. Do kibli zewsząd daleko - ale czyste. Prysznice na stoper (zeta za minutę - jedna pisuardessa uwija się ze stoperami i kasą, a druga jedzie szmatą właśnie zwalniane kabiny. Charaszo organizowanne. 4 prysznice na kamping, a tłoku praktycznie - nie ma. Umywalnia tylko z zimną wodą, za to zmywalnia - też. Ale od czego nowoczesna chemia. Jest stanowisko do obsługi wodno-ściekowej kampera. Czyli - niby dżungla ale jednak na swój sposób zorganizowana i - o dziwo- całkiem nieźle funkcjonująca. Ceny - znośne: kamper + 2 człowieki + prąd = 52 zeta za dzień. Aha - w odróżnieniu od innych tu opisywanych miejsc - obsługa zupełnie nie wnika, kto gdzie zajmuje miejsce. Są miejsca? Tak, pan jedzie do końca i w lewo, tam są. No są. Ale w bagienku i to ze śladami bohaterskich walk tych, którzy próbowali wyjechać. Swoistym "ocieplaczem" jest pan elektryk zw. "wiewiórka" montujący przyłącza kablowe wyłącznie napowietrznie ("szef tak każe") ale uwaga - z własnego materiału klienta :) Panie, tu szafek mało - najdalej gość ciągnął 83 metry - "sam sobie zrobił" :bigok , "przedłużacze już wyszły, chyba, że szef panu pożyczy, jak jeszcze ma, bo ja już nie mam" - pożyczył :mikolaj Zulu-Gula to dziwna kraj :wyszczerzony: a jak ładnie wygląda las z pajęczyną podniebnych przedłużaczy :ok
Ale jedno jest pewne: do morza 100m - jak się stoi bliżej ogrodzenia, to nawet prawie widać przez rzadki lasek :bigok

W odległości 200 m bitą (nie mylić z "utwardzoną nawierzchnią" - bita - to bita) drogą - główne tutejsze wejście na plaż z kilkoma smażalniami - lokalne centrum seksu i biznesu. Co ciekawe - w ostatnich latach handel bławatny, funkcjonujący dawniej takoż u wejścia, przeniósł się wprost na plażę :bigok Dla szczęścia niewiast albowiem, obcowanie z zakupami, jest nawet ważniejsze niż kąpiele słoneczne i morskie! Połączenie tych dwóch rozkoszy musi być iście nieziemskie :-P Mężczyźni mogą za to zobaczyć imponujące popisy właściciela straganów, który codziennie wywozi ten majdan po plaży za pomoca leciwego VW T4 :bajer

Zatem: plaża - piękna, morze - "ciepłe", ludzi - z umiarem, a po półkilometrze wzdłuż plaży - wręcz skromnie, że i w piłkę kopaną pograć można - flądra - prima, piwo - chłodne, a w weekend karaoke w barze :bajer Aha - dla wtajemniczonych: w sezonie, w nieodległym Kopalinie w każdą sobotę o 18-ej podają dzika. Z żurawiną. Pycha - warto.
Polecamy!

George2 - 2013-08-06, 21:38

Jacek M, Szkoda że nie mieliśmy kontaktu. My przyjechaliśmy do Chłapowa mniej więcej w tym samym czasie. Nauczony doświadczeniem pierwszego pobytu bez specjalnych trudności znalazłem i zasiedliłem wolną parcelę. Późnym wieczorem było ich kilka, a rano zwolniło się znacznie więcej (duży ruch weekendowy). Patrz wątek http://www.camperteam.pl/...ic.php?t=16509. Radość z zasiedlonego miejsca i rekordowych jak na polskie wybrzeże temperatur (powietrza a zwłaszcza wody) zgasła po wieczornym poniedziałkowym telefonie usilnie namawiającym mnie do stawienia się w środę rano na nagłym meetingu zawodowym w Warszawie. Niestety jest to powtórka z poprzedniego tygodnie gdy również w sumie wakacjowałem słownie ok. trzech dni. Wracając do aspektów technicznych stwierdzoną przeze mnie zaletą Horyzontu jest to, że znaczna część pola jest podzielona na parcele (jedną przykładową widać na załączonym we wspomnianym wątku zdjęciu). Samo Chłapowo nie jest specjalnie zatłoczone. We Władysławowie istotnie tłok jest duży ale nie robił on na mnie specjalnie dużego wrażenia (może po moim ponad 6-letnim pobycie we wspomnianych przez Ciebie zatłoczonych rejonach). Na plaży w Chapowie było (przy oby moich pobytach) tłoczno tylko przy wejściach na plażę i „budkach z piwem” – 100m dalej swobodna przestrzeń.
Serdecznie pozdrawiam,
Jurek

Funio - 2013-08-12, 12:20
Temat postu: "Camping Bryza" Białogóra
Godne polecenia miejsce.
Wprawdzie brak miejsca do obsługi toalet chemicznych, ale czysto, spokojnie i niedrogo, 25PLN od głowy razem z prądem, toaletami i prysznicem z ciepłą wodą. Miejsca do zmywania. 800 m do plaży spacerkiem. Jak na miejscowość nadmorską Białogóra jest dosyć spokojnym miejscem.
Więcej szczegółów na:
http://www.domkibryza.tp2...=showpage&pid=1

marian.marian - 2013-08-12, 20:43

piotr1 napisał/a:
marian.marian napisał/a:

Mam tu kilka fotek (komórką robione więc proszę nie krzyczeć za słabą jakość ) https://plus.google.com/photos/112597372731894385068/albums/5911302794271422145?banner=pwa

piotr1 - 2013-08-12, 22:33

marian.marian napisał/a:
piotr1 napisał/a:
marian.marian napisał/a:

Mam tu kilka fotek (komórką robione więc proszę nie krzyczeć za słabą jakość ) https://plus.google.com/photos/112597372731894385068/albums/5911302794271422145?banner=pwa

Nie mogę otworzyć zdjęć :gwm

marian.marian - 2013-08-13, 00:43

piotr1 napisał/a:
marian.marian napisał/a:
piotr1 napisał/a:
marian.marian napisał/a:

Nie mogę otworzyć zdjęć :gwm

a teraz? https://picasaweb.google.com/112597372731894385068/PlazaWKarwii02 sorry ale coś w tym picasa poulepszali i ciężko mi się tam połapać :(

Socale - 2013-08-13, 20:55

Teraz działa :)
Benton77 - 2013-08-24, 21:54

Polecam pole kempingowe Topaz w Lubiatowie. Auto, 3 osobowa rodzina + pies 35zł. Do plazy 500 metrów. CLASS WAR!
GregdeWal - 2013-08-26, 19:57

To moja propozycja teraz:

Camping w placówce Urzędu Morskiego - Dąbkowice... Cisza, spokój, prawie dzika plaża za wydmą, po drugiej stronie jezioro, całkiem sympatycznie, załoga 2+1+1 - 45 zł.

Minusy - do jakiejkolwiek cywilizacji (na miejscu jedna kawiarnia i jedna smażalnia) 5 km przez las do Dąbków.

Wyedytowałem to Poddębie, żeby w błąd dalej nie wprowadzać

Socale - 2013-08-26, 21:27

GregdeWal napisał/a:
...
do jakiejkolwiek cywilizacji (na miejscu jedna kawiarnia i jedna smażalnia) 5 km przez las do Dąbków.

O! No to mam już potencjalny adres na przyszły rok.
Thx.
.
Edit. Nie mam :(
Greg, daj jakiś namiar bo mi koło Łodzi wyskakuje.

majsterus - 2013-08-26, 22:06

no nie mogę jak to czytam....800m do plaży....:)

w Chorwacji policzyłem teraz kroki...25 kroków z wody do kampera...ciepłej wody....:D

"..ale nasze morze jest piękne...."

żadnych pól takowych nie mogę polecić, mimo, że byłem na kilku... bo takich nie ma, a szczytem jest kasowanie turysty za....uwaga: rozciągniętą markizę w kamperze....czyste złodziejstwo, ale to możliwe tylko u nas w kraju..

Socale - 2013-08-26, 22:34

majsterus napisał/a:
...
żadnych pól takowych nie mogę polecić
...

No to post do kosza. Temat jest nieco inny - "Polecane..."

Spablo1 - 2013-08-26, 22:35

Socale napisał/a:
Edit. Nie mam :(

Kolega wprowadził wszystkich w błąd z tą miejscowością koło Dąbek
Pewnie celowo, aby tam nie trafić :haha:

Chodzi o Dąbkowice :wyszczerzony:

Są tam dwa ośrodki, w których można się zatrzymać:
Ośrodek Mierzeja z murowanymi pawilonami mieszkalnymi i pasem wzdłuż wydm pod przyczepy i kampery
oraz
Pole namiotowe Na wydmie.

Ja spędziłem w tym roku dobę w tym pierwszym ośrodku. Niestety tylko dobę :(
Potwierdzam - miejsce super spokojne i ciche. Z pewnością tam wrócimy :)

54.341523, 16.25131 - koordynaty do miejsca, o którym pisał GredeWal (chyba). Te trzy polanki to pole namiotowe. Ja stacjonowałem bardziej na prawo

Socale - 2013-08-26, 23:11

Paweł potwierdziłeś moje domysły.
Thx.
Już tam jestem w planowaniu 2014.
Rowerami jest tam gdzie polatać - na spokojnie?

GregdeWal - 2013-08-27, 16:28

Osz kruca bomba... Rzeczywiście! Wybaczcie mi proszę! :) ... Żadnych złych zamiarów nie miałem :)

Chodzi o ośrodek Na Wydmie... Ja stałem zaraz po prawej za bramą - od strony jeziora :)

Pozdrawiam

Funio - 2013-09-04, 17:48

majsterus napisał/a:

żadnych pól takowych nie mogę polecić, mimo, że byłem na kilku... bo takich nie ma,

Byłeś na czymś czego nie ma?
I to kilku!krotnie?
Może bierz połowę...
Temat działu to "Polecane..." a nie "25 metrów od plaży gratis w Chorwacji..."
A nasze morze faktycznie piękne jest.
Bez obrazy...

inhalt - 2013-09-05, 21:53

Jakoś od dłuższego czasu obserwuję na Bałtykiem duży zozrzut cenowy w zależności od lokalizacji. Tak jest ze wszystkim: kwaterami, obiadami, kempingami... Jakoś Jurata jest droższa od całej reszty, nieco tańszy Hel, Jastarnia, Jastrzębia. Ale wystarczy pojechać kilka kilometrów za Karwię i ceny są o kilkadziesiąt procent niższe (np. kwatera po 35 zł od osoby zamiast 50-60 zł) mimo, że plaża wygląda identycznie. Trochę to dziwne, ale prawdziwe.

No i biorąc pod uwagę te anomalie cenowe mogę polecić nowopowstały wakacyjny (sezonowy) kemping na Helu: http://www.tanienoclegina...el-camping.html Jest zlokalizowany w samym centrum (wjazd od strony Polomarketu, który wszyscy mijamy wjeżdżajac do miasteczka), do plaży nad zatoką bardzo blisko, do centrum też. Plaża morska odległa podobnie jak z całego Helu.
Byłem tam tydzień w minione już wakacje i byłem zadowolony. Nie jest to moze obiekt wielogwazdkowy, ale ma wszystko co potrzebne. Bylo spokojnie i jak ktoś jest z dziećmi jak ja to nie musi daleko chodzić, bo plac zabaw za płotem, stołówka z tanimi obiadami w budynku szkoły przy której jest kemping itd. Wszystko pod ręką.
Oczywiście kemping w mieście (Hel to takie miasto jakie jest, ale jednak nie wioska nad jeziorem i ciszy oraz zapachu sosny nie będzie) nie może być urokliwy jak zatoczka na Kaszubach, ale ja byłem zadowolony. Miałem ze sobą łódkę i spokojnie ręcznym wózkiem dociągałem ja do plaży i stamtąd startowałem, a to się dla mnie liczy.

No ważne - cena! Jak na Hel to atrakcyjna, bo za zestaw z załogą 2+2 (a kilka dni 2+3) płaciłem 55 zł na dobę z prądem i nielimitowanymi prysznicami z ciepłą wodą.

Socale - 2013-09-05, 22:30

Wiemy Inhalcie, znamy :)
Dziękujemy.
Zapowiada się całkiem przyjaźnie.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=15936

Spablo1 - 2013-09-05, 23:00

inhalt napisał/a:
mogę polecić nowopowstały wakacyjny (sezonowy) kemping na Helu: http://www.tanienoclegina...el-camping.html

No tak, ale Ty polecasz kemping z widokiem na Zatokę Gdańską, a temat dotyczy kempingów z widokiem na morze :haha:

inhalt - 2013-09-06, 21:14

No ... widok na morze też jest - tylko trzeba się przejechać rowerkiem z 1,5 km. Ale za to ścieżka po dawnych koszarach wojskowych jest ładnie utwardzona płytami betonowymi i nawet z małymi dziećmi dobrze się jedzie na morską plażę.
Mnie się w kazdym razie podobało i ani razu nie usłyszałem od szefa tego interesu marudzenia, że oprócz auta i przyczepy kempingowej zawlokłem tam jeszcze podłodziówkę z katamaranem. Ogólnie podejście do klienta jest ok. Czekam aż wykopią tam basen geotermalny :-)

krzysztofCz - 2013-09-07, 08:46

inhalt napisał/a:
No ...oprócz auta i przyczepy kempingowej zawlokłem tam jeszcze podłodziówkę z katamaranem...

Auto+przcepka+podłodziówka= jak Ty to wszystko zawlokłeś :?: :shock:

zbychu - 2014-03-11, 23:15

odświeżając temat , szukam miejsca dla kamperka , spokojnego w Kołobrzegu od 1 IV , blisko morza , czy ktoś widział, czy ktoś słyszał , a może tam był ?
Bronek - 2014-03-12, 06:53

Spokojnego w K gu?? Niemożliwe Przy morzu Baltic camping. Drogo ale profesjonalnie. Drugie fajne miejsce bez prądu itd. Za Dźwirzynem na mierzei między jeziorem Resko a morzem 20zł za dobę Zadzwoń lub mail po 11.00
krzysztofCz - 2014-03-12, 07:48

zbychu napisał/a:
odświeżając temat , szukam miejsca dla kamperka , spokojnego w Kołobrzegu od 1 IV , blisko morza , czy ktoś widział, czy ktoś słyszał , a może tam był ?

Od wschodu lotnisko w Podczelu, przy ścieżce rowerowej. Od zachodu ul. Zachodnia, między K-giem a Grzybowem, parę metrów od plaży, też przy ścieżce. To drugie miejsce było już opisywane. Oczywiście te miejsca są bez wygód, ale za free :spoko

Endi - 2014-03-12, 09:01

Kamping Baltik jest czynny dopiero od 15 IV.

W strefie uzdrowiskowej ul. Kasprowicza jest parking płatny. Często widuję tam kampery. Możliwość podłączenia do prądu, woda. Strefa uzdrowiskowa, bliziutko do morza i centrum.

N 54.18242 / E 15.58048

Trochę dalej na ul Zdrojowej róg Rodziewiczówny jest drugi parking / olbrzymi prywatny plac / płatny tylko w sezonie.

N 54.18321 / E 15.56674

Jest jedno takie super miejsce ale to wszystko jeszcze pozamykane :roll:

Bronek - 2014-03-12, 10:49

W ośrodku DORIS blisko w/w parkingu przy amfiteatrze, był mały kameralny zlocik kamperów rok temu . http://www.dorisspa.pl/galeria/
mapa gogle

krzysztofCz - 2014-03-12, 12:39

Endi napisał/a:
Kamping Baltik jest czynny dopiero od 15 IV.

W strefie uzdrowiskowej ul. Kasprowicza jest parking płatny. Często widuję tam kampery. Możliwość podłączenia do prądu, woda. Strefa uzdrowiskowa, bliziutko do morza i centrum.

N 54.18242 / E 15.58048

Trochę dalej na ul Zdrojowej róg Rodziewiczówny jest drugi parking / olbrzymi prywatny plac / płatny tylko w sezonie.

N 54.18321 / E 15.56674

Jest jedno takie super miejsce ale to wszystko jeszcze pozamykane :roll:

Andrzej, ja dałem przykłady miejsc za free :lol: . A tak na marginesie... zanim w sezonie rozjedziemy się w różne strony świata, to może byśmy my kołobrzeżanie gdzieś się spotkali wiosennie :lol: . Już nas tu trochę jest :szeroki_usmiech :spoko

Endi - 2014-03-12, 13:55

Bronek napisał/a:
W ośrodku DORIS blisko w/w parkingu przy amfiteatrze, był mały kameralny zlocik kamperów rok temu

To było w 2012 r spotkanie, które zorganizowałem z okazji 5-lecia CCSz-czecin na terenie ośrodka "Doris". Było 25 załóg.

krzysztofCz napisał/a:
może byśmy my kołobrzeżanie gdzieś się spotkali wiosennie

Dobry pomysł jestem ZA :)

- port jachtowy lub... może u szwagierki Bronka w Doris ?? :mrgreen:

jestem otwarty na wszelkie propozycje :spoko

Bronek - 2014-03-12, 16:01

Jeśli u szwagierki , to jak znam życie . Z rodzina to na zdjęciu , ale czemu nie . Jakby pogoda była do du...y to jest basen itd.

Teraz jak i ja jestem posiadaczem , to chętnie pomogę przy organizacji . Kołobrzeg to tylko wczesną wiosna lub jesienią.

Szkoda ,że nie ma wyborów , można by władze podpuścić . W 2007r przed wyborami organizowałem Zlot motocykli HD . I załapaliśmy się na darmowe koncerty , kabarety , dopłate do żarcia i picia . ITD..
:bylo

zbychu - 2014-03-12, 19:05

Dzięki za wszelkie informacje :spoko
maga - 2014-03-13, 22:26

Endi napisał/a:

N 54.18242 / E 15.58048

Potwierdzam,to miejsce jest znane i przyjazne kamperom nie tylko z Polski :ok

Maniura - 2015-07-14, 19:04
Temat postu: Re: Polecane kampingi na Pomorzu z widokiem na morze :-)
Ja osobiscie polecam LUBIATOWO koło Choczewa wejscie na plażę nr.42 wspaniale położony kamping wśrodku lasu zaledwie 30m od wspaniałych polskich plaż.
Pozdrawiam
Maniura