Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

W³ochy - Kontrola graniczna we W³oszech

Aulos - 2009-06-03, 22:55
Temat postu: Kontrola graniczna we W³oszech
Czy s³yszeli¶cie, ¿e W³ochy czasowo przywracaj± kontrolê graniczn±

http://polonia.wp.pl/kat,...ml?ticaid=1824e

Santa - 2009-06-03, 23:09

Jako¶ sobie tego nie mogê wyobraziæ :szeroki_usmiech :!: Na szczê¶cie nie muszê, bo my planujemy Italiê dopiero w sierpniu.
BiG Team - 2009-06-03, 23:18

mia³em okazje wracaæ z W³och kiedy te¿ co¶ takiego zrobili, kontrola pobie¿na, ale korki na autostradach sakramenckie :diabelski_usmiech
stefkor - 2009-07-09, 10:27

Niestety bêde musia³ przej¶æ kontorolê :-/ . Czy wiecie jakie s± kolejki do przej¶æ?
Zaradek - 2009-07-10, 13:36

Kolejki nie s± du¿e choæ granicê przekracza³em ok godz. 19 w ¶rodku tygodnia. Wygl±da³o to tak, ¿e autostrada zwê¿a siê do jednego pasa i spokojnym tempem wszyscy przeje¿d¿aj± w rytm nadawany przez machaj±cego lizakiem policjanta, który uwa¿nie siê przygl±da wszystim w ¶rodku pojazdu. Z tego co widzieli¶my to na poboczu sta³o jedynie dwóch samotnie podró¿ój±cych niemców w wieku ok 20 lat ( czyli tacy podejrzani antyglobali¶ci) reszta jecha³a spokojnie. Ot i ca³a odprawa.
Pawcio - 2009-07-10, 22:10

Camperglobalistów nie kontroluj±... ;)
DI STEFANO - 2009-07-11, 22:54

Witam
W najbli¿szym czasie planujê z rodzin± wyjazd do W³och,Wenecja Rzym lub "co¶ tam,co¶ tam".Mam pytanko;
- jak± wybraæ optymaln± w miarê szybk± trasê,gdzie mo¿na w podró¿y bezpiecznie siê zatrzymaæ na"popas"?
- gdzie pozostawiæ autko w Wenecji i w Rzymie by zbytnio nie utrudniæ sobie zwiedzanie ?
Za rady i wskazówki serdeczne ........dziêki.
Pozdrawiam
Stefan(Di Stefano)

Endi - 2009-07-26, 23:07

Pawcio napisa³/a:

To prawda !! Pawcio.
Dodam jeszcze , ¿e my przekraczali¶my granice do W³och dwa razy, miêdzy 23 czerwca i 12 lipca 09 i nikogo nie kontrolowali ale stali z boczku i obserwowali.

stefkor - 2009-08-06, 10:58

Endi napisa³/a:
Pawcio napisa³/a:

To prawda !! Pawcio.
Dodam jeszcze , ¿e my przekraczali¶my granice do W³och dwa razy, miêdzy 23 czerwca i 12 lipca 09 i nikogo nie kontrolowali ale stali z boczku i obserwowali.

Wiem, by³em widzia³em :-P Chyba tylko tiry kontoroluj±