|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Rosja i kraje poradzieckie - Rosyjskie kampery
kaimar - 2009-06-07, 20:16 Temat postu: Rosyjskie kampery Rosja jest specyficznym krajem więc rosyjskie kampery też są inne..
http://englishrussia.com/?p=2648
airgaston - 2009-06-07, 22:02
Proste i solidne. Inne rozleciały by sie w moment.
Mieszkałem tam trochę. Tam wszystko jest bolszoje;-)))
ALAPILOCIK - 2009-06-07, 23:28
No ten to wszędzie dojedzie, żadna droga mu niestraszna.
Pawcio - 2009-06-08, 07:18
Ale ten piecyk to mnie rozwalił!
Truma 2 000 000 !
PS
Może warto by było uploadnąć kilka fotek w razie jak by ten link się zdeaktualizował.
kubak - 2009-06-08, 11:21
Prostota to podstawa. Na własnej skórze przekonałem się, że mniej skomplikowane znaczy bardziej niezawodne.
Pozdrawiam
/kk
stefkor - 2009-06-08, 14:39
Fajny piecyk
f68 - 2009-06-08, 19:50
zmieniono automatycznie na - bardzo interesujący
Świstak - 2009-06-09, 18:21
Śmichy chichy, a ja w takich wozach spędziłem kilkanaście lat. Służyłem w wojskach łączności i na poligonach spędzałem kilka miesięcy w roku. Śmiejecie się z piecyka, a w autobusie sztabowym taki piecyk ładowany z zewnątrz to idealne rozwiązanie (nadwozie AS2 podwozie Star 660) Po co żołnierz ma widzieć co pułkowniki robią w środku? A że na drzewo... Skąd na wojnie brać tyle paliwa? A jak ugrzeźnie na syberii albo co się częściej zdarza - gdy musi czekać miesiąc czy dwa aż Wołga zamarznie żeby po niej przejechać. Łóżka na łancychach są stosowane od wielu lat, ale głównie dlatego że te łańcuchy są za dnia używane do innych celów. Te pojazdy na zdjęciach mają delikatne podwozia, ja jeździłem głownie na starze 266 a przez krótki okres czasu na Uralu. I powiem Wam że nie ma lepszego samochodu na świecie w teren niż porządny Ural. Szkoda że pali prawie 50/100 ale z drugiej strony nie ma zbyt wielu rzeczy których to auto nie zrobi. Widziałem kiedyś jak wyciągnął z błota pojazd gąsienicowy. Fakt że zrobił to spomagając się wyciągarką ale mimo wszystko. Sam z zabudową waży koło 12 - 15 ton, a wytargał ponad 20 ton i to z błota. Ich trzeba tylko podziwiać i współczuć. Naród szczery, ludzie wspaniali tylko od kilkuset lat zawsze mają pod górę..... A ten pojazd gąsienicowy był mój... Kierowce miałem młodego...
kubak - 2009-06-10, 22:07
U nas w GAZ'ie też była przysłowiowa "koza" ładowana przez specjalne drzwiczki z tyłu pojazdu. Niestety to wyposażenie nie doczekało "naszych" czasów, a szkoda ;(
Pozdrawiam
/kk
|
|