|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Norwegia - Skandynawska karta kampingowa
minkop - 2009-06-26, 13:28 Temat postu: Skandynawska karta kampingowa Czy skandynawska karta kampingowa jest konieczna lub przydatna w Norwegii na kempingach ? Żeby ją wyrobić w Polsce potrzeba 3 tygodnii. Już przed wyjazdem nie zdążę. W jaki sposób ewentualnie można zrobić to na miejscu w Norwegii ?
antwad - 2009-06-26, 15:44
Skandynawska karta kampingowa w Norwegii nie jest konieczna.
A czy przydatna? Na niektórych kampingach może będziesz miał z tą kartą jakieś zniżki, jest z nią związane jakieś ubezpieczenie OC szkód wyrządzonych przez Ciebie na kampingu, Możesz jej używać jako dowodu tożsamości przy rejestracji w recepcji kampingu.
Ja nie miałem i nigdy nie odczułem jakiegokolwiek dyskomfortu związanego z jej brakiem.
JaWa - 2009-06-26, 16:46
antwad napisał/a: | Możesz jej używać jako dowodu tożsamości przy rejestracji w recepcji kampingu. |
Tak samo możesz użyć naszej karty klubowej i na dodatek jest ważna bezterminowo.
antwad - 2009-06-26, 21:36
Camping Card Scandinavia ma pasek magnetyczny, na którym zapisane są dane posiadacza i jego adres. Gość w recepcji przeciąga kartę w czytniku i koniec, bez sylabizowania obcych nazwisk. Jak jest sporo klientów do recepcji, to taki sposób zarejestrowania gościa znacznie przyspiesza ten proces.
|
|