|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Norwegia - Norwegia po raz drugi.
Bartek-Ayer - 2009-07-06, 11:41 Temat postu: Norwegia po raz drugi. Miło mi poinformować wszystkich forumowiczów, że w najbliższą sobotę jadę na trzy tygodnie do mojej kochanej Norwegii.
Zeszłoroczny objazd okazał sie zbyt mały na poznanie całego kraju i w tym roku robi Norwegię jeszcze raz.
Trasa Karlskrona, Oslo, Lilehamer, i potem szybciutko na Lofoty i tam przyjamniej kilka dni powolnej włóczęgi, powrót przez Trondheim, na skos do Bergen i dalej zobaczymy.
Mam nadzieję, że obejdzie się bez awarii, a pogoda okaże się przyjemniejsza jak w Polsce.
Pozdrawiam
Bartek
Tadeusz - 2009-07-06, 12:31
Bartku, życzymy Ci pięknej podróży. Będzie to na pewno fajna włóczęga i tylko trzymać będziemy kciuki za kamperka. Żeby przejechał bezawaryjnie.
Jeśli uda się czasami wejść na forum to prosimy o parę słów i fotek, a jeśli nie, to przynajmniej SMS lub MMS ze zdjątkiem. Umieścimy Twe wieści na forum.
Powodzenia.
WHITEandRED - 2009-07-06, 14:17
chris - 2009-07-06, 18:32
Bartek, my też wyruszamy podobną trasą. Ale na Lofoty chcemy dotrzeć jak skończą się tam już białe noce i będzie można zobaczyć wschód i zachód słońca. Poprzednim razem jak byłem brakowało mi tego. Słoneczko snuło się nad horyzontem i nie było tej dramatycznej chwili zejścia pod horyzont. Pierwszy taki moment to 21 lipca - wschód 0.34 - zachód 23.45. Tydzień później - 28 lipca - wschód 1.34 - zachód - 22.15. Dane dla Narvik-u. Nie namawiam do zmiany planów. Tylko taki fakt. Sam jestem ciekaw jak to będzie.
Pawcio - 2009-07-08, 21:09
Bartku dzięki za pomoc. Teraz my trzymamy za Was kciuki za pomyślną podróż i same pozytywne przygody. Lofoty są piękne. Zazdroszczę Wam tych 'kilku dni' na wyspach. Szkoda, że znajdują się tak daleko.
|
|