Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Dwu poziomowa przyczepa kempingowa!!!:)

gustek020 - 2009-07-07, 13:05
Temat postu: Dwu poziomowa przyczepa kempingowa!!!:)
http://www.samochodyswiat...hp?f=21&t=24521
Tadeusz - 2009-07-07, 13:17

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
roger - 2009-07-07, 13:56

Hahahaha dobre na tym "balkonie" jeszcze jakieś iglaki, oczko wodne i buda dla psa by się przydały ;)
Kto to wymyśla takie wynalazki i komu to potrzebne ?

Rockers - 2009-07-07, 14:48

:-P dobre, bardzo ładnie wygląda, oby tylko kierowca nie zapomniał że ma omijać niskie mosty :haha: :haha:
waldi - 2009-07-07, 17:32

Mosty jak mosty ale konary na kempingu które dają cień :diabelski_usmiech
MirekM - 2009-07-07, 21:38

Ciekawi mnie jeszcze, jak duża była piwnica. Nie mogłem się doczytać i nie było rozkładu. To chyba jakieś przeoczenie autora.
Arturo - 2009-07-08, 07:17

A mnie zastanawia jaki jest sens powielania na górze tych kanap co są na dole, skoro wygląda że są tylko 2 miejsca sypialne, więc goście i tak będą siedzieć z gospodarzami tylko na jednej z nich :?:
roger - 2009-07-08, 08:11

Arturo napisał/a:
wygląda że są tylko 2 miejsca sypialne

No chyba źle popatrzyłeś na dole są dwa łóżka jedno z tego co widzę tak na oko ma min.2x2 drugie małe i ten narożnik na górze tez się rozkłada na duże łóżeczko .... przyjrzyj się ;)

PS
Oczywiście nie zmienia to faktu że to nikomu niepotrzebny niepraktyczny wynalazek ...

Arturo - 2009-07-08, 09:28

roger napisał/a:
na dole są dwa łóżka jedno z tego co widzę tak na oko ma min.2x2 drugie małe

wg schematu oba są takie same, a skoro przyczepa nie może mieć więcej niż 2,5m szerokości to odejmując ok. 0,5m przerwy pomiędzy nimi pozostaje po ok. 1m na każde czyli są jednoosobowe

roger napisał/a:
ten narożnik na górze tez się rozkłada na duże łóżeczko

podejrzewałem, że to możliwe, ale nie widzę nic co by sugerowało że się rozkłada (jak do tego doszedłeś?)

Rockers - 2009-07-08, 10:25

Wg mnie też nie widac że u góry to coś się rozkłada, ciekae czy to niskie coś na środku to pufy czy stoły, choć myślę że w razie czego da się oderwać oparcia od ścian i zrobić duze łóżeczko, inaczej ilość miejsca do siedzenia była by nieadekwatna do ilości miejsc sypialnych. Na dole widać dwa miejsca do siedzenia to i tak dużo.
Arturo - 2009-07-08, 10:33

Rockers napisał/a:
ciekae czy to niskie coś na środku to pufy czy stoły

mi to bardziej przypomina pufy

Rockers napisał/a:
inaczej ilość miejsca do siedzenia była by nieadekwatna do ilości miejsc sypialnych

i tylko dlatego podejrzewałem że to się rozkłada

Rockers napisał/a:
Na dole widać dwa miejsca do siedzenia to i tak dużo.

No to mogę zrozumieć w tak luksusowej przyczepie, osobne miejsce na obiadek a osobne na kawę z przyjaciółmi lub oglądanie TV.

lepciak - 2009-07-08, 14:33

W 1998 roku widziałem na kempingu w Honfleur (pn Francja) podobną przyczepę ciągniętą przez RR. Jeżeli kogoś stać na taką brykę to dwupoziomowa przyczepa dla niego to małe piwo.