Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Chorwacja - Czy ktoś jechał drogą nr 23

waldi - 2009-07-16, 18:34
Temat postu: Czy ktoś jechał drogą nr 23
Mam pytanie czy ktoś z kolegów jechał w Chorwacji drogą nr 23 od Karlovac do Senj , chodzi mi oto czy bardzo stromo i ogólną opinie zgóry serdeczne dzięki :szeroki_usmiech
48a-ELANKO - 2009-07-16, 19:37

Waldi, dwukrotnie jechaliśmy tą trasą; jest bardzo malownicza, mało uczęszczana. sporo zakrętów i nieco zjazdów ale nie zmuszających do żadnych kombinacji. Na poboczach spotykaliśmy sprzedających pyszny miód i sery domowego wyrobu ( super !!!). Aby poznawać Chorwację inną niż autostrady i słynna droga nadmorska, zawsze staraliśmy się jeździć takimi właśnie drogami. Jedźcie tą drogą bez najmniejszych obaw... Już Wam zazdrościmy tych widoków, spokojnych wiosek i później morza !
waldi - 2009-07-16, 20:16

Serdeczne dziękuje uspokoiłeś mnie,dół Chorwacji już zjechaliśmy w tym roku zaczynamy góre pozdrowienia dla żony :ok
artanek - 2009-07-20, 19:36

bez obaw jest bezpiecznie i spokojnie .Nie ma jakis karkołomnych podejsc .Jechałem tą drogą pare dni temu.Pozdrowienia .
Bystrzaki - 2009-08-03, 11:03

48a-ELANKO napisał/a:
Waldi, Jedźcie tą drogą bez najmniejszych obaw... Już Wam zazdrościmy tych widoków, spokojnych wiosek i później morza !

Andrzejku ,a może nie zazdrość tylko się wybierz.My wyjeżdżamy 14.08

Nianiek do piesków nie zabraknie :lol:

48a-ELANKO - 2009-08-03, 11:31

Być może marzenia się spełnią ale dopiero na początku września. Ubiegłoroczny wrzesień w Chorwacji był przepiękny: cieplutki, słoneczny a i turystów "wymiotło". A może...Karawanką ?
Może przesuniecie termin Waszego wyjazdu ? :lol:

Bystrzaki - 2009-08-03, 15:13

Niestety nie bardzo możemy przesunąć , bo jadą jeszcze znajomi i panie mają urlop od 15.08.
Ale nic straconego, abyśmy mogli się spotkać na miejscu, bo powracamy dopiero we wrześniu najpóźniej ok.10.09

bonusik - 2009-08-03, 17:14

Może będzie dane spotkać się gdzieś po trasie... :szeroki_usmiech
Jak zobaczycie stareńkiego Dukato wlokącego się pod górkę to proszę się nie smiać tylko grzecznie wyprzedzać.... :ok :haha:
My (o ile nic nie stanie na przeszkodzie) ruszamy rankiem 15-go. :spoko

Bystrzaki - 2009-08-03, 23:09

To jest duża szansa na spotkanie :) ,bo zamierzamy się dość często przemieszczać. Jedziemy w dwa kamperki i autko z przyczepą. Jeżeli będziemy się śmiać to tylko z radości ze spotkania.
Po 22.08 kroi się nawet mały zlocik w Makarskiej :lol: