|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
W³ochy - W³ochy druga po³owa sierpnia 2009
ML - 2009-08-02, 23:36 Temat postu: W³ochy druga po³owa sierpnia 2009 Czy kto¶ siê wybiera od 15 sierpnia do W³och na dwa tygodnie ?
Pozdrowienia.
Aulos - 2009-08-03, 21:36
My w tym terminie wybieramy siê do p³d. Francji i planujemy powrót przez W³ochy.
ML - 2009-08-03, 23:10
My zdecydowanie do W³och, bo ¿ona i córka to italomanki, a we Francji nie znaj±c francuskiego ciê¿ko siê porozumieæ
Pozdrowienia.
stefkor - 2009-08-06, 10:56
Ja akurat niedawno tam by³em
Aulos - 2009-08-06, 22:40
ML napisa³/a: | My zdecydowanie do W³och, bo ¿ona i córka to italomanki, a we Francji nie znaj±c francuskiego ciê¿ko siê porozumieæ |
My te¿ jeste¶my italofilami, ale po kilku wyprawach do W³och doszli¶my do wniosku, ¿e trzeba tak¿e, od czasu do czasu, odwiedzaæ inne kraje. Wybór pad³ na Francjê, bo blisko do W³och i mo¿na je zahaczyæ w drodze powrotnej, a w razie czego nawet w ka¿dym momencie wyprawy zmieniæ azymut na Italiê.
Co do jêzyka - fakt, jest problem. Próbujê siê go trochê uczyæ z nagrañ, ale jêzyk mo¿na po³amaæ, tak nawymy¶lali. Chyba od tych ¿ab i ¶limaków im siê jêzyk pokomplikowa³. Ale mo¿e to dlatego, ¿e nie zrobi³em podk³adu z francuskiego wina.
KOCZORKA - 2009-08-07, 12:05
Aulos napisa³/a: | Co do jêzyka - fakt, jest problem. Próbujê siê go trochê uczyæ z nagrañ, ale jêzyk mo¿na po³amaæ, tak nawymy¶lali. Chyba od tych ¿ab i ¶limaków im siê jêzyk pokomplikowa³. Ale mo¿e to dlatego, ¿e nie zrobi³em podk³adu z francuskiego wina. |
Aulosiku, bez wineczka i przek±szania ¿abkami i ¶limaczkami Ci nie pójdzie.
¯abek i ¶limaczków w Polsce pod dostatkiem .
Rusz no siê z Wampirkami, a Faro da nam nowe przepisiki na forum.
Smacznego i owocnej nauki.
ROBRE - 2009-08-14, 02:13
witam,
ja dopiero godzine temu wrocilem z Polski ale od poniedzialku jestem na "Grande Italia" nr.pola zdaje sie 92 w Sottomarinie (Chioggia)
http://www.eurocamps.net/...0,17,297&lng=PL
http://www.eurocamps.net/...,17&lng=PL#p147
jakby co to zapraszam na Espresso albo na co tam....
Pozdrawiam
|
|