Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

W³ochy - W³ochy druga po³owa sierpnia 2009

ML - 2009-08-02, 23:36
Temat postu: W³ochy druga po³owa sierpnia 2009
Czy kto¶ siê wybiera od 15 sierpnia do W³och na dwa tygodnie ?

Pozdrowienia.

Aulos - 2009-08-03, 21:36

My w tym terminie wybieramy siê do p³d. Francji i planujemy powrót przez W³ochy. :spoko
ML - 2009-08-03, 23:10

My zdecydowanie do W³och, bo ¿ona i córka to italomanki, a we Francji nie znaj±c francuskiego ciê¿ko siê porozumieæ :mrgreen:

Pozdrowienia.

stefkor - 2009-08-06, 10:56

Ja akurat niedawno tam by³em :)
Aulos - 2009-08-06, 22:40

ML napisa³/a:
My zdecydowanie do W³och, bo ¿ona i córka to italomanki, a we Francji nie znaj±c francuskiego ciê¿ko siê porozumieæ

My te¿ jeste¶my italofilami, ale po kilku wyprawach do W³och doszli¶my do wniosku, ¿e trzeba tak¿e, od czasu do czasu, odwiedzaæ inne kraje. Wybór pad³ na Francjê, bo blisko do W³och i mo¿na je zahaczyæ w drodze powrotnej, a w razie czego nawet w ka¿dym momencie wyprawy zmieniæ azymut na Italiê. :haha:
Co do jêzyka - fakt, jest problem. Próbujê siê go trochê uczyæ z nagrañ, ale jêzyk mo¿na po³amaæ, tak nawymy¶lali. Chyba od tych ¿ab i ¶limaków im siê jêzyk pokomplikowa³. :szeroki_usmiech Ale mo¿e to dlatego, ¿e nie zrobi³em podk³adu z francuskiego wina. :bajer

KOCZORKA - 2009-08-07, 12:05

Aulos napisa³/a:
Co do jêzyka - fakt, jest problem. Próbujê siê go trochê uczyæ z nagrañ, ale jêzyk mo¿na po³amaæ, tak nawymy¶lali. Chyba od tych ¿ab i ¶limaków im siê jêzyk pokomplikowa³. :szeroki_usmiech Ale mo¿e to dlatego, ¿e nie zrobi³em podk³adu z francuskiego wina. :bajer

Aulosiku, bez wineczka i przek±szania ¿abkami i ¶limaczkami Ci nie pójdzie. :ok
¯abek i ¶limaczków w Polsce pod dostatkiem :bigok .
Rusz no siê z Wampirkami, a Faro :bigok da nam nowe przepisiki na forum. :haha: :haha:

Smacznego i owocnej nauki. :bigok

ROBRE - 2009-08-14, 02:13

witam,
ja dopiero godzine temu wrocilem z Polski ale od poniedzialku jestem na "Grande Italia" nr.pola zdaje sie 92 ;) w Sottomarinie (Chioggia)

http://www.eurocamps.net/...0,17,297&lng=PL

http://www.eurocamps.net/...,17&lng=PL#p147

jakby co to zapraszam na Espresso albo na co tam.... :wyszczerzony:

Pozdrawiam