| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Rowy
donald - 2009-08-19, 11:33 Temat postu: Rowy Ja moge polecić z czystym sumieniem w Rowach camping Wagabunda. Mieści sie on w centrum miejscowosci przy kosciele (100m) wiec zadne tam automaty i inne ustrojstwa nie wyją po nocy. Cenowo jest tam od osoby 14 pln camper za darmo,prad 6pln /doba.mi Do morza spacerkiem jakieś 10 min. do sklepu czynnego do północy około 5min.Własciciele bardzo mili i wpuszczaja nawet o 1 w nocy. ja tak dojechalem i bez zadnego problemy przy latareczce pan poprowadzil mnie na miejsce postoju. sanitariaty nowe nie zniszczone tylko ciepla woda w godzinach 6-9 rano i 18-21 wieczorem.
Dziabong - 2009-08-30, 12:01 Temat postu: Re: Rowy
| donald napisał/a: | Ja moge polecić z czystym sumieniem w Rowach camping Wagabunda. Mieści sie on w centrum miejscowosci przy kosciele (100m) wiec zadne tam automaty i inne ustrojstwa nie wyją po nocy. Cenowo jest tam od osoby 14 pln camper za darmo,prad 6pln /doba.mi Do morza spacerkiem jakieś 10 min. do sklepu czynnego do północy około 5min.Własciciele bardzo mili i wpuszczaja nawet o 1 w nocy. ja tak dojechalem i bez zadnego problemy przy latareczce pan poprowadzil mnie na miejsce postoju. sanitariaty nowe nie zniszczone tylko ciepla woda w godzinach 6-9 rano i 18-21 wieczorem. |
Donald please wróciłem z Rowów właśnie, to co opisałeś to jest pole namiotowe z możliwością postawienia kampera. Jedynym campingiem jest camping 156 a różni się od Wagabundy wszystkim od ciepłej wody przez cały czas po pachnące toalety jak z Harry Potera łącznie z dyskretną ochroną przez cała dobę. Ma swoją "wadę" oprócz nas byli tam sami Niemcy w swoich warczących maszynach.
Sklep bliżej, plaża bliżej, ale pobyt drożej. Byliśmy zachwyceni stanem campingu, a trudno nas czymś zaskoczyć pozytywnie. Mają swoje *** od nas jeszcze jedną.
donald - 2009-08-30, 13:02
Co kto lubi Dziabong mialem okazje i tam rok temu byc niestety nie mam tak dobrego zdania jak ty o 156. Wkurzyli mnie tym ze jak rozwiąlem markize to policzono mi jak za dostawke namiotową. Przykre tez bylo to dosyć że ta tak zwana dyskretna ochrona wyrzucila nam gości wieczorem z grila,bo nie byli z tego campingu i bali sie ze zostana na waleta u nas na noc. Wole Wagabunde w 100 procentach.
StasioiJola - 2009-08-30, 19:17
Camping 156 miał zawsze swoją renomę ale i ceny też zawsze mial dość,dość!!! wiem bo bywamy na nim od 25 lat, czasami co roku na 2,3dni!! Ale Rowy jako miejsciowość wypoczynkowa to super, prawie kurort ale nie tak tłoczno!!!
Dziabong - 2009-08-30, 19:46
| donald napisał/a: | Co kto lubi Dziabong mialem okazje i tam rok temu byc niestety nie mam tak dobrego zdania jak ty o 156. Wkurzyli mnie tym ze jak rozwiąlem markize to policzono mi jak za dostawke namiotową. Przykre tez bylo to dosyć że ta tak zwana dyskretna ochrona wyrzucila nam gości wieczorem z grila,bo nie byli z tego campingu i bali sie ze zostana na waleta u nas na noc. Wole Wagabunde w 100 procentach. |
O gościach fakt napisali w recepcji, pytali o markizę kasy nie chcieli - nawet specjalnie nie targowałem się z nimi o cenę - a spytałeś czy goście mogą zostać np; do 1.00 w nocy?
Facet z ochrony świecił mi latarką jak wieczorem gnałem z kasetą. Kurcze nie było się do czego czepiać.
Ok. to prawda każdy lubi coś innego.
Tak na marginesie oglądałem wszystkie pola w Rowach.
gino - 2009-08-30, 20:10
| Dziabong napisał/a: | a spytałeś czy goście mogą zostać np; do 1.00 w nocy?
Tak na marginesie oglądałem wszystkie pola w Rowach. |
a moze ''ochrona'' bala sie ze ''goscie'' po 22 beda ogladac ROWY W POLU
Dziabong - 2009-08-30, 20:16
| gino napisał/a: | | Dziabong napisał/a: | a spytałeś czy goście mogą zostać np; do 1.00 w nocy?
Tak na marginesie oglądałem wszystkie pola w Rowach. |
a moze ''ochrona'' bala sie ze ''goscie'' po 22 beda ogladac ROWY W POLU |
A tu ochrona zafundowała gościom pole w Rowach.
donald - 2009-08-31, 09:23
Jedyne co ich moglo utrzymywac w tej niepewnosci to to ze goscie to tacy motocykliści rasowi. Długie wlosy,wzrok dziki suknia plugawa ale mimo wszystko mogli jakos lagodniej wyperswadowac nam kolacje przy camperze... Co kraj to obyczaj....
miciurin - 2013-06-28, 23:18
Jest w Rowach jakieś darmowe miejsce do kamperowania bo chciałbym przyjechać w niedzielę? Jak na razie na 7 nocy w trasie tylko raz stalismy na kempingu
donald - 2013-06-29, 10:38
W rowach widziałem jak ludzie stawali na jedną noc w polnej drodze która idzie obok koscioła w strone" od morza....." ale to było rok temu..w tym roku jeszcze tam nie byłem i mogło sie coś pozmieniac....
miciurin - 2013-07-01, 22:17
| Cytat: |
W rowach widziałem jak ludzie stawali na jedną noc w polnej drodze która idzie obok koscioła w strone" od morza....." ale to było rok temu..w tym roku jeszcze tam nie byłem i mogło sie coś pozmieniac.... |
Właśnie jesteśmy w Rowach i generalnie na dziko to ciężko stać. Wszędzie strefa parkowania. Niby można by od 22 do 10 rano za darmo stanąć ale podobno straż miejska przegania. Nam się udało i po znajomości kamperujemy na posesji Pani u której kiedyś byliśmy na kwaterze za 12 zł za noc. Będziemy tu pewnie 3 doby i dalej w trasę
StasioiJola - 2013-07-01, 22:26
Ewentualnie można było się zatrzymać na 1 nockę na ul. Głogowej za ośrodkiem wypoczynkowym urzędu miasta Łodzi - po prawej stronie na wyskości lasku!! Tam nie przeganiali !!!
miciurin - 2013-07-01, 22:30
| Cytat: | Ewentualnie można było się zatrzymać na 1 nockę na ul. Głogowej za ośrodkiem wypoczynkowym urzędu miasta Łodzi - po prawej stronie na wyskości lasku!! Tam nie przeganiali !!! |
Dzięki za informację, jutro obadam co i jak
Misio - 2013-07-02, 17:52 Temat postu: Re: Rowy
| donald napisał/a: | Ja moge polecić z czystym sumieniem w Rowach camping Wagabunda. Mieści sie on w centrum miejscowosci przy kosciele (100m) wiec zadne tam automaty i inne ustrojstwa nie wyją po nocy. Cenowo jest tam od osoby 14 pln camper za darmo,prad 6pln /doba.mi Do morza spacerkiem jakieś 10 min. do sklepu czynnego do północy około 5min.Własciciele bardzo mili i wpuszczaja nawet o 1 w nocy. ja tak dojechalem i bez zadnego problemy przy latareczce pan poprowadzil mnie na miejsce postoju. sanitariaty nowe nie zniszczone tylko ciepla woda w godzinach 6-9 rano i 18-21 wieczorem. |
Czyli jak by na to nie patrzeć, najlepszy wypoczynek w rowach.
martini44 - 2013-07-02, 18:18
| miciurin napisał/a: | | jutro obadam co i jak |
i co ?? i jak ??
miciurin - 2013-07-02, 18:29
I z tego co widac to do raczej za darmoche juz nie da rady. Do konca jest strefa parkowania mimo tej trawki przy lesie. Cena campingow za nasza 4 osobową rodzinke ololo 60 zl
matro - 2013-07-02, 19:03
| miciurin napisał/a: | | Cytat: | Ewentualnie można było się zatrzymać na 1 nockę na ul. Głogowej za ośrodkiem wypoczynkowym urzędu miasta Łodzi - po prawej stronie na wyskości lasku!! Tam nie przeganiali !!! |
Dzięki za informację, jutro obadam co i jak |
Znajomi z Ujścia widzieli Was w Rowach. Nawet żartowali, że skoro macie PCT to musimy Was znać
...jutro na wieczór być może zaczniemy "szwendaczka" , więc może skończymy w Rowie
miciurin - 2013-07-02, 21:22
[quote
Znajomi z Ujścia widzieli Was w Rowach. Nawet żartowali, że skoro macie PCT to musimy Was znać
...jutro na wieczór być może zaczniemy "szwendaczka" , więc może skończymy w Rowie ] [/quote]
My chyba w piątek wieczorem wracamy do Ustki i tam zostaniemy do niedzieli i popołudniu wracamy do domu. Jak by co to dryndaj do mnie
matro - 2013-07-03, 08:47
w takim razie od Rowów zaczniemy
miciurin - 2013-07-03, 11:09
Dzisiaj od rana nieplanowana zmiana postoju, pani nie pozwoliła nam dłużej zostac ale nie ma tego złego co by na dobre wyszło. Jestesmy teraz na polu przy samym morzu przy ośrodku End rgetyk. Cala opłata to 38 zł z prądem oraz sanitariatam i prysznicami w cenie. Pozdrawiam cieplutko
matro - 2013-07-03, 14:43
| miciurin napisał/a: | | Dzisiaj od rana nieplanowana zmiana postoju, pani nie pozwoliła nam dłużej zostac ale nie ma tego złego co by na dobre wyszło. Jestesmy teraz na polu przy samym morzu przy ośrodku End rgetyk. Cala opłata to 38 zł z prądem oraz sanitariatam i prysznicami w cenie. Pozdrawiam cieplutko |
silny - 2013-07-03, 14:59
juz cie nie lubie a ja w pracy
szymek1967 - 2013-07-03, 15:10
| miciurin napisał/a: | | Jestesmy teraz na polu przy samym morzu |
podaj namiar na te pole nad samym morzem
ps. rzeczywiscie jest tak blisko do wody,e ?
a warunki jakie ?
donald - 2013-07-03, 17:59
To pewnie ten ośrodek...
http://energetyk-rowy.nocuj.com.pl/
kiedyś tez bralem go pod uwagę, ale dzwieki automatów do gry oraz pobliska dyskoteka skłoniły ,mnie do opuszczenia...mam nadzieje ze teraz coś sie zmieniło...
miciurin - 2013-07-04, 22:27
Właśnie dotarł do nas System tzn Matro
matro - 2013-07-07, 23:48
...nie... to nie ten
Jest to pole namiotowe położone nad samym morzem i jak miciurin tam trafił on sam tylko wie
padam na ryjek, pozdrawiam
miciurin - 2013-07-07, 23:51
| matro napisał/a: | donald napisał/a:
To pewnie ten ośrodek...
http://energetyk-rowy.nocuj.com.pl/
...
...nie... to nie ten
Jest to pole namiotowe położone nad samym morzem i jak miciurin tam trafił on sam tylko wie
padam na ryjek, pozdrawiam
_________________ |
Ja też, dopiero rozpakowałem auto i kładę się do wyra.
Miło było się spotkać
Stanek - 2013-07-09, 09:42
| matro napisał/a: | Jest to pole namiotowe położone nad samym morzem i jak miciurin tam trafił on sam tylko wie |
To napiszcie gdzie to pole się znajduje. W sierpniu być zawitamy do Rowów i może się przyda taka informacja.
|
|