Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Porady dla kupujących kampera - camper po dachowaniu

marzena - 2009-08-27, 12:42
Temat postu: camper po dachowaniu
Drodzy kamperowicze, czy z Waszego doswiadczenia mozecie mi podpowiedzieć:
http://otomoto.pl/fiat-ducato-T1316313.html

czy warto kupic i da sie zrobic takiego kamperka?
Co sądzicie?
Slyszalam, ze jest firma w Szczecinie, ktora zajmuje sie zrywaniem dachow i lataniem od nowa - ale to tylko slyszalam.

eler1 - 2009-08-27, 12:58

Firm jest kilka w polsce ale w tym przypadku najlepiej by było wymienić dach i ściany oraz część mebli w środku bo inaczej ze szczelnością będą problemy a co dachowania to wygląda raczej na jakiś za niski wiadukt i ta dziura w prawym boku nie wiadomo jak duża.
Raczej odradzam strasznie duże koszty oraz brak gwarancji że nie będzie akwarium .

marzena - 2009-08-27, 13:08

No wlasnie tez rozpatruje wariant wiaduktu zbyt niskiego.
Jeszcze pytanko. Jezeli auto sprowadzone z zagranicy jest uszkodzone, to po naprawie juz w Polsce wystarcza badania techniczne- dodatkowe i urzad komunikacji nie bedzie robil dodatkowych problemow?

eler1 - 2009-08-27, 13:12

marzena napisał/a:
Jezeli auto sprowadzone z zagranicy jest uszkodzone, to po naprawie juz w Polsce wystarcza badania techniczne- dodatkowe i urzad komunikacji nie bedzie robil dodatkowych problemow?
pod warunkiem że jest dowód i pojazd nie został przeznaczony do złomowania oraz + Akcyza + koszty rejestracji i parę złotych naleci :gwm
ROBRE - 2009-08-27, 15:43

ja mysle ze mu spadlo cos na dach....moze drzewo...
bo szkody sa duze z boku a jak bokiem mozna walnac w wiadukt ?
ale w sumie fajny... silnik nowy....sprzet w srodku nie ruszany prawie....
ale nic nie doradzam bo sie na tym nie znam :lol:

IAAN - 2009-08-27, 16:51

ja nie pchałbym się w to auto koszty odbudowy w warsztacie to w tym przypadku kosmos a samenu to mając mozliwości i kasę dało by się zrobic tylko pytnie po co skoro za cenę auta i remontu można kupic nieruszonego może nie ten rocznik ale można a po odbudowie wiesz co masz ale nie wiem czy to się opłaca
marzena - 2009-08-27, 16:54

Dziekuje za dobre rady. Tak rozmyslam, ze fakytycznie nie latac a kupic w calosci i się wiec, co sie ma.
Wojtek(siemens) - 2009-08-27, 20:10

Dzwoń do gościa i powiedz ze dasz 35 000 pln wtedy sie opłaci na moje oko :!:
zbychu91 - 2009-08-30, 12:46

Nie telefon do gości tylko do kogoś kto remontuje zabudowy!(Arcadarka),zapytaj o przybliżony chociaż koszt remontu i poradę!
ARCADARKA - 2009-08-30, 12:52
Temat postu: ARCADARKA
zbychu91 napisał/a:
Nie telefon do gości tylko do kogoś kto remontuje zabudowy!(Arcadarka),zapytaj o przybliżony chociaż koszt remontu i poradę!

Zbychu dzięki za miłe stukanie :bigok , ale złomu nie jestem w stanie przyswoić , w ogóle dziwię się , że ludków interesują domki na kółkach walone , lub uderzone , albo częściowo spalone dla mnie jest to :haha: :haha:

zbychu91 - 2009-08-30, 13:55

I zainteresowany ma odpowiedż.