Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Kemping na Kaszubach

garbatamilka - 2009-08-28, 09:47
Temat postu: Kemping na Kaszubach
Moi Drodzy, czy zna ktoś może jakiś fajny kemping na kaszubach? Chodzi mi o cichy spokojny kemping gdzie są sanitariaty w dobrej kondycji i jest dosyć mało ludzi. Mi co prawda sanitariaty nie są potrzebne bo mam swoje, ale jeżdżą z nami znajomi którzy takich "luksusów" nie posiadają w swoich autkach. Dlaczego pytam?
W te wakacje trochę pojeździliśmy po kaszubach, ale za cholere nie mogliśmy trafić na pasujący kemping. Albo byliśmy tam gdzie nie trzeba, albo takowych nie ma :roll: . Jak znaleźliśmy fajne miejsce to okazywało się, że jest ludożerka a co za tym idzie, jedni siedzieli na drugich :evil: . Jak trafiliśmy na ciche, piękne miejsce to - brak sanitariatów, itd.
Czy są takowe kempingi na kaszubach, gdzie jest wszystko i mało ludzi? Może macie jakieś sprawdzone miejsca.
Wielkie dzięki za wszelkie pomocne podpowiedzi :ok

eler1 - 2009-08-28, 10:04

Przejrzyj ten temat może coś znajdziesz :spoko
http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=770

garbatamilka - 2009-08-28, 10:32

Dzięki Elerku, że ja tego tematu wcześniej nie odwiedziłem. Aczkolwiek w większości miejsc proponowanych w tym poście byliśmy.

Jakby miał ktoś namiary na fajny kemping (cichy), nie wymieniony wcześniej to poproszę :mrgreen:

pirat666 - 2009-08-28, 12:59

Cytat:
Jak trafiliśmy na ciche, piękne miejsce to - brak sanitariatów

Przecież sanitariaty wozisz z sobą :haha:

Pozdrawiamy :)

Arturo - 2009-08-28, 13:14

pirat666 napisał/a:
Cytat:
Jak trafiliśmy na ciche, piękne miejsce to - brak sanitariatów

Przecież sanitariaty wozisz z sobą :haha:

Oj pirat666, chyba trzeba uważniej czytać posty :spoko

garbatamilka napisał/a:
Mi co prawda sanitariaty nie są potrzebne bo mam swoje, ale jeżdżą z nami znajomi którzy takich "luksusów" nie posiadają w swoich autkach.

A swoich sanitariatów garbatamilka w imię zasady my home is my castle udostępniać pewnie nie chce :szeroki_usmiech

garbatamilka - 2009-08-28, 13:38

Hehe, Arturo dobrze gadasz. Ale ty chyba też byś niechciał jeśli poza Swoją załogą są minimum 4 dorosłe osoby. Już to sobie wyobrażam - jesz sobie śniadanko a tu puka do Ciebie 2 gości i ładuje się do kibelka (nie wnikając co tam będą robili). A mój EL Czystos do gigantów nie należy :haha: :haha: :haha: :haha:
max73 - 2009-09-06, 00:43
Temat postu: Cichy kemping na Kaszubach- Fsilkowo w Raduniu
Polecam byliśmy w sierpniu 2 tygodnie , było super .
Uwaga należy się zapoznać z regulaminem !!! na stronie www.fsilkowo.pl
Przy trasie Chojnice -Kościerzyna (235) w miejscowości Raduń (gm.Dziemiany) przy sklepie spożywczym
(jest jeden) w prawo i po 500 metrach po prawej stronie jest zjazd na kemping.
Jest to kemping raczej na dłuższe pobyty typu wczasy ,każdy ma do dyspozycji duży placyk ( obowiązuje cisza ! nie tylko w nocy) ale można się dogadać z gospodarzem na krótszy pobyt :pifko
Kibelki spoko ,jak widać na fotce . we wrześniu cena -50%

bliżej Gdańska Galeria Pępowo (gm . Żukowo) www.vwmuseum.pl - dla miłośników VW i nie tylko.

garbatamilka - 2009-09-06, 21:15

Dzięki Max, całkiem fajniutkie miejsce. A ta cisza to duuuży plus żeby nawiedzić to miejsce.
A czy poza tymi uroczymi :mrgreen: wychodkami są tam jakieś prysznice, bo tak jak pisałem znajomi z którymi podróżujemy jeżdżą VW T2 (ogórem) i niestety przydałby się jakiś miejscowy szałer.

max73 - 2009-09-08, 01:28
Temat postu: kemping Kaszuby
W tych budkach z jednej strony jest wc a z drugiej prysznice , jest tez boisko do siatki ,każda rodzina ma swój pomost do jeziorka i placyk około 500m2 tak ze nie ma tłoku jak to zwykle na kempingu komercyjnym. Cena jest bardzo ok. Teren otoczony od poludnia woda a od północy lasem wiezdza się przez podwórko gospodarza . Bardzo bezpiecznie nawet dla bobasów.Psy tolerowane na smyczy i na swoim placyku.Jest tez drugie pole pustelników bez wody , wtedy myjesz się na pierwszym polu :spoko
Mozna zostawić na cały rok przyczepę.Do sklepu spożywczego ok 500m a do innych atrakcji typu restauracja,kościół,internet,mini market ,kąpielisko gminne z ratownikiem ,poczta itp
ok.3 km
Stacja PKP (Kościerzyna- Chojnice) 400m ale pociąg jedzie 3 x na dzień, PKS tak samo.
Zresztą jak jest pogoda to się niechce ruszać z miejsca ja przez 2 tygodnie raz się ruszyłem
przesmarować hamulce :kamp

garbatamilka - 2009-09-08, 09:02

No i rewelacja, czegoś takiego szukaliśmy!!!
Wielkie dzięki Max :spoko

Marcin T - 2010-01-03, 10:25

max73, przepraszam, że odgrzewam stary temat ale zainteresował mnie ten camping. Jesteś może w posiadaniu większej ilości fotografii przedstawiających ten obiekt? Głównie chodzi mi o ten przybytek z fotografii kaszuby4.jpg ;)
Marcin T - 2010-01-05, 10:41

Witaj Adamie.
Ja przecież nigdzie nie odszedłem.

Po prostu zaistniała potrzeba to się pisze. Tym bardziej, że w weekend majowy czeka mnie kilkudniowa walka z kamperem :wyszczerzony:
W Internecie jest wyjątkowa posucha jeśli chodzi o informacje dotyczące campingów Kaszubskich. Głównie chodzi o fotografie. Niby są ale pokazane tak, że przez przypadek za dużo na kempingu nie pokazać :( Chętnie bym tam powczasował.

papamila - 2010-01-05, 11:00

Marcin T napisał/a:
Chętnie bym tam powczasował.

ok, to napisz ciut więcej
np: oczekiwania, odległość do Trójmiasta, długość pobytu,
preferencje wypoczynkowe, rower? sporty wodne? i jakie?
i postaram się podpowiedzieć

Marcin T - 2010-01-05, 11:37

Pobyt w pierwszej połowie sierpnia (14 dni), jak zwykle z przyczepą.
Szukam miejsca cichego, najlepiej położonego nad jeziorem. Lubimy pojeździć na rowerach, dobrze też rankiem zarzucić wędki ;) Odległość do większych miast jest bez znaczenia. Na kempingu najważniejsze aby były ludzko utrzymane prysznice i będzie on...na prostym terenie.
Lepciak podał mi już namiary na kempingi w Powidzu, Zaworach oraz między Wierzycą a Ostrzycami. Pierwszy jest ładnie położony i nie obciążony w sezonie tak bardzo ale woda z uwagi na rynnowy charakter jeziora nie należy do najcieplejszych. Mnie to rybka ale dziecku już nie do końca :) Drugi bardzo popularny i przez to obciążony. Ten ostatni ładny ale głośny (dyskoteki)
Polecono mi ten w Garczynie ale brak jest dobrych zdjęć.
Takie jak tu nie bardzo mówią o campingu jako takim :)
W myślach pozostaje mi www.fsilkowo.pl ale jak wspomniałem wcześniej lubię widzieć na zdjęciach to, czego się można spodziewać na miejscu.
papamila, dzięki za chęć pomocy.

pirat666 - 2010-01-05, 11:49

Arturo napisał/a:

Oj pirat666, chyba trzeba uważniej czytać posty :spoko

Faktycznie coś u mnie w zwojach padło i nie doczytałem mea cupla :spoko

papamila - 2010-01-05, 11:51

proszę bardzo,
tak na szybko zerknij tu:
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=4357
niezupełnie to Kaszuby, raczej Bory Tucholskie
ale miejsce przednie

Marcin T - 2010-01-05, 12:06

Dzięki. Stronę mają dość konkretną a dodatkowo zadzwoniłem i porozmawiałem z właścicielem. Obiecał podesłać zdjęcia. Zapowiada się ciekawie.
Marcin T - 2010-01-05, 12:12

To jakaś ruchliwa droga ? :(
Marianna2201 - 2011-07-05, 16:46

Witam wszystkich zainteresowanych spokojem i naturą- jest takie miejsce w Polsce-piękne i spokojne- wszystko czego dusza zapragnie-lux sanitariaty, natryski, woda, pomosty, ryby spokój-spokój i cisza- wyspa na jeziorze Lubie-wspaniały właściciel(Austriak) często robi dla swych gości pieczonego świniaka lub dzika-piwo i czego dusza zapragnie i jeszcze raz CISZA I CISZA - widoki pierś zatyka-wspaniały wypoczynek- jest miejsce na tankowanie czystej wody- zrzuty szarej wody i WC- ceny przystępne- oczywiście złącza energetyczne też są.
Przesyłam kilka fotek- frajda dojazd na wyspę promem właściciela SUPER
Dojazd na wyspę od strony Złocieńca lub Drawska Pomorskiego pomiędzy Gudowem a Lubieszewem, są duże reklamy. Udanego wypoczynku gdziekolwiek jesteście :mrgreen: :spoko :spoko 8-) załoga Ma-Ryś zdjęcia będą jutro

Marcin T - 2011-07-05, 17:40

Czy chodzi o Inter Nos ?

Marianna2201 napisał/a:
Przesyłam kilka fotek-

Gdzie leżą?

MAWI - 2011-07-05, 18:34

Ja polecam półwysep Lipa.Byłem nie żałuję . :spoko :spoko
Marianna2201 - 2011-07-05, 19:32

Tak, chodzi dokładnie o to miejsce.
Bazylek21 - 2016-08-12, 20:57

Marcin T napisał/a:
Czy chodzi o Inter Nos ?

Marianna2201 napisał/a:
Przesyłam kilka fotek-

Gdzie leżą?

Aktualnie tutaj wypoczywam i potwierdzam wszystko co wcześniej napisane. Miejsce urocze aż niechce się wyjeżdżać. Jedyny minus to tylko taki że w większości wypoczywajacych to Niemcy i niema z kim pogadać

Bronek - 2016-08-14, 16:36
Temat postu: PRZYŁAPANY BAZYLEK21 na wypoczynku.
Trafiony zatopiony.
Bazylek jesteś inwigilowany.

Bronek - 2016-08-14, 16:52

Po namierzeniu Bazylrk21 ucieka.

Zdjęcie robione w trakcie telefonicznej rozmowy Grześkiem ..aleksem. czyli ekipa CT w akcji. :mrgreen:

Z tym gadaniem, nie tak źle. Jest trochę naszych. Troje kelnerów nas obsługuje.
Miejsce warte odwiedzenia.

Bazylek21 - 2016-08-15, 12:37

No to mi podpadłeś, czemuś się nie ujawnił. :stop:
Bronek - 2016-08-15, 15:15

A bo ...Ja jestem wirtualnym bytem.

Poważnie ,to chciałem po skończeniu konsumpcji skorzystać z udogodnień Twego kampera. ...Ale akurat podniosłeś kotwicę.
Dopiero co przyjechaliśnmy.

Bronek - 2018-09-10, 18:17

MAWI napisał/a:
Ja polecam półwysep Lipa.Byłem nie żałuję . :spoko :spoko

Byliśmy kilka dni temu jeden dzień i Lipa to lipa, zadeptany kemping, dojazd to tarka, pusto, bo po sezonie ale nieprzyjemnie . Smutny widok, susza do tego, pełno przyczep. Boksy jak na cmentarzu. zejścia do jeziora trudne. Nikogo nie ma prawie a jak osiedle.
Nie podobało nam się.
.......................
off lekko w prawo 8-)
Natomiast polecam w dalszym ciągu po dwóch latach - Iner Nos, tu luzik itd...

Pełna obsługa kampera knajpa itd...Za dobę coś koło ośmiu dych tyle samo co na Lipie
Kamper niby stoi na puskowiu, ale za nim słupek a minuta drogi woda i zrzuty kota i szarej.. Obsługa przemiła ACSI ale i tak jak dla naszych to pewnie drogo.
Kotlet wiedeński u nas schabowym zwany olbrzymi frytki smaczne itp...

Nie są to Kaszuby ale Pojezierze Drawskie i tylko około 100km na zachód..

wizjoner - 2019-05-07, 18:22
Temat postu: Agrocamping
ja proponuje mój agrocamping miejsce nowe nie zatłoczone wszędzie stąd blisko i nad morze i do trójmiasta są fajne trasy rowerowe jezioro w pobliżu polecam :-)