Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - Jezioro sulejowskie + windsurfing (11-13 wrzesień 2009)

pirat666 - 2009-09-09, 13:46
Temat postu: Jezioro sulejowskie + windsurfing (11-13 wrzesień 2009)
Może z was ktoś się przyłączy :)
Deseczkę zabieramy oczywiście - to chyba nasze podstawowe wyposażenie kamperka

Wyjedziemy najprawdopodobniej w piątek po południu i wracamy w niedziele w nocy

Pozdrawiamy

prezesuu - 2009-09-09, 15:11

pirat666, a gdzie biwakujesz nad zalewem?
pirat666 - 2009-09-09, 20:07

Jedziemy na rekonesans bo nigdy tam jeszcze nie byłem
będziemy starać się ustawić w jakimś miejscu gdzie surferzy są, tam podobno dwa takie miejsca zależne od wiatru.

cyt. z http://www.windsurfing.pl...ial=36&show=880

Cytat:
Jak dojechać - trzeba kierować się w bliskie okolice Tomaszowa Mazowieckiego, miejscowości Borki, Smardzewice, Tresta. Tresta jak wieje N a Borki jak S. Najlepiej zatrzymać się na zaporze i zaobserwować gdzie startują deski. Reszta to „języka za przewodnika”.

Tereny bardzo ładne suche iglaste lasy piękna okolica. Dobry dostęp do wody. Strefa ciszy wiec żadnych motorówek – i bardzo dobrze. Bazy turystyczne, pola namiotowe, kampingi, motele, świeży sandacz, i wiele innych atrakcji.

Buu... 2:0 przegrywamy buuu.... edycja 21:30
więc do szatni z grobowymi minami zejdziemy :(

papciosmurf - 2009-09-09, 20:55

To my odpalamy w piątek koło 17-17:30 z Ursusa. Masz CB ? To będziemy się wołać jak na Konwoju :wyszczerzony:
BODEK - 2009-09-09, 20:59

Zapomnieliście o zlocie Miedwie w tym terminie?
pirat666 - 2009-09-09, 21:00

Mamy CB :)
To może małą karawaną ?
My postaramy się wyruszyć z Wesołej koło 18:00 ale zanim dojedziemy do wylotowej w piątek to pewnie już 20 albo nawet 21 będzie hi hi :)

No i jako że to kamperowa wyprawa rozpoznawcza może skoczymy z soboty na niedziele na Jeziorsko ? bo wiać to nie za ciekawie będzie.

Mój tel masz w opisie jakby co :spoko

papciosmurf - 2009-09-09, 21:03

Ja nie mogę tak daleko jechać bo jestem nowy i nie wiem jak dolać paliwa. Do Borek mi starczy a do Miedwia nie :wyszczerzony:

A na poważnie - nie ma sensu jechać na krótko - w poniedziałek muszę być w Paryżu

pirat666 - 2009-09-09, 21:05

BODEK, nie zapomnieliśmy tylko to trochę daleko jak dla mnie żeby na weekend jechać a mamy maluchy na pokładzie.
Chętnie tam się wybiorę ale na dłużej, a teraz urlopu nie dostanę bo dopiero co wróciliśmy z trzy tygodniowego biwakowania dlatego coś blisko atakujemy.

gino - 2009-09-10, 06:24

dzisiaj wieczorem jade do Łodzi na MOTO-WETERAN-BAZAR ..wracam w sobote...moze...tez was odwiedzimy..deseczka jest caly czas na dachu.. :bigok

do MIEDWIA tez niestety nie jedziemy..1000km dla jednego wolnego dnia/piatek i niedziela w samochodzie/..to trosze duzo..
ale..tym co jada..zyczymy UDANEJ ZABAWY :spoko

Bartek-Ayer - 2009-09-10, 08:41

gino napisał/a:

do MIEDWIA tez niestety nie jedziemy..1000km dla jednego wolnego dnia/piatek i niedziela w samochodzie/..to trosze duzo..
ale..tym co jada..zyczymy UDANEJ ZABAWY :spoko

Ja tez z tego powodu wymiękam z tego zlotu chociaż żałuję.

Zloty ogólnopolskie powinny być organizowane jednak w promieniu 200km od środka polski w dowolną stronę, wtedy każdy miałby w miarę blisko i wszyscy mieliby równe szanse, a tak duża część kamperfanów musi rezygnować z odległych zlotów.

Pozdrawiam

Bartek

pirat666 - 2009-09-10, 09:16

Tak sobie myślę i widzę, że nie tylko nas boli ta odległość :(
Zapraszam wszystkich co jadą prze Tomaszów (a jak nie jadą to niech jadą hi hi ) na Miedwie coby zajechali choć na chwilkę ;)

roger - 2009-09-10, 15:28

Bartek-Ayer napisał/a:
Zloty ogólnopolskie powinny być organizowane jednak w promieniu 200km od środka polski w dowolną stronę, wtedy każdy miałby w miarę blisko i wszyscy mieliby równe szanse, a tak duża część kamperfanów musi rezygnować z odległych zlotów.

Podpisuję się pod tym również ;)

garbatamilka - 2009-09-10, 23:45

Cześć Pirat
Dzięki za pamięć za telefon. Niestety nie jestem w stanie do Was dołączyć, ze względu na moją ładniejszą połowę która pracuje w tym czasie a ja muszę się synem zająć. Pozostaje mi tylko możliwość korzystania z pobliskiego akwenu czyli Zalewu Zegrzyńskiego.
Jeszcze raz dzięki za pamięć.
Udanej wyprawy Wam życzę i przede wszystkim - wiatrów.

pirat666 - 2009-09-11, 17:15

to my wyruszamy o 19
łapcie nas na komórkę
do zobaczyska

pirat666 - 2009-09-14, 15:45

Hej
No i po weekendzie :(
Cieszymy się, że wszyscy cało i szczęśliwie wrócili do swoich domków, i my i ci co ze zlotu :)

Nam rekonesans się powiódł choć żadna załoga nie dotarła i byliśmy osamotnieni.

Dla kogoś kto chce się wybrać na windsurfing to objechaliśmy te miejsca gdzie można fajnie się zwodować i dojechać nad samą wodę
Przydał by się antygrass bo zwykły trochę haczy a płytko jest przy brzegach i trzeba uważać.

Borki - dojazd z Tomaszowa najszybciej chyba ul.Jana Pawła (gładki nowy asfalt) potem przez ośrodek borki z tym że nie wjeżdżać na kemping tylko prosto w dół i tam jest szlaban który da się objechać osobówką, ale "Dudkiem" się nie odważyłem ;) .
Druga opcja to pojechać jeszcze kawałek asfaltem (zakręca w prawo) i za ogniskiem jest też możliwy wjazd do lasu (z asfaltu w lewo), tam po około 200 m jest rozjazd i skręcamy w lewo i po około 300m dojeżdżamy za szlabanem, potem w prawo i dojeżdżamy do wody :)
Tam jest nawet jakaś szkoła windsurfingu.
51°28'11.27"N 19°58'28.55"E

Tresta - dojazd z Tomaszowa możliwy też ul. Św Antoniego i potem Modrzejewskiego przez Smardzewice. Wyjeżdżamy z lasu mijamy kościół po lewej i skręcamy w prawo. Dojeżdżamy do takiego mini rondka i po skosie w prawo w drogę szutrową aż do jeziorka
51°27'35.80"N 19°59'35.86"E
Miejsce fajne da się dojechać kamperkiem, no może trzeba trochę pomanewrować pomiędzy drzewami żeby być nad samą wodą ale miejsce super, plaza piaszczysta, woda niestety troszkę w glonach i zielona.

Dla wędkarzy też obczailiśmy przy okazji parę miejscówek gdzie da się dojechać nad samą wodę kamperkiem.

No i dojazd do Tomaszowa z Wawy bardzo wygodny ;)

Przed wyjazdem dostrzegłem że PRESESUU jest z Tomaszowa i ma pewnie ten akwen opanowany w 100% ale jako że się na Miedwie wybierał to mu tyłka nie zawracałem

Na pewno po sezonie będziemy odwiedzać ten akwen i pewnie uda się z nim spotkać :)

DI STEFANO - 2009-09-14, 18:57

Pirat
Teraz nie mam zbyt dużo czasu gdyż opiekuję się suczką po operacji.
Póżniej -nocą - dam ci namiar na fajowe miejsce,wyrywam się tam na krótkie zniknięcia.
Pozdro
Stefan

pirat666 - 2009-09-14, 20:30

DI STEFANO napisał/a:
dam ci namiar na fajowe miejsce

Będe wdzięczny :) bo na pewno się tam jeszcze wybierzemy.

garbatamilka - 2009-09-14, 20:45

Oj Pirat, jak ja Wam zazdraszczam :lol: .
Ja musiałem się zadowolić zalewem zegrzyńskim.
A jak tam wiało? Czy równo chociaż bo przestrzeń tam spora?

pirat666 - 2009-09-14, 20:56

Cytat:
tam wiało?

No nie wiało :) ale prognozy nie przepowiadały też nic ciekawego, choć bardzo się myliły
bo miało w sobotę padać a nie padało (no popadało już późnym wieczorkiem)
i w niedziele miało być całkowite zachmurzenie bez opadów a było bezchmurne niebo do 11 i potem lekkie zachmurzenie.
Ale wiaterku niestety mizernie 2-3 m/s
Ale nie liczyliśmy na jakieś super warunki tylko zależało nam aby sprawdzić miejscówki na przyszłość.

A ty gdzie biwakujesz nad Zegrzem ?

garbatamilka - 2009-09-14, 21:34

ostatnio jeżdżę do Białobrzegów do Yacht Klubu
jest tam też szkółka windsurfingowa, wypożyczalnia i co ważne całkiem fajne zejście do wody.
W niedzielę nawet Sylwiuu Gina też śmigała.
Całkiem fajnie było bo w zasadzie tylko we dwoje na deskach pływaliśmy. Nie licząc jachtów które oczywiście pływały, ale na szczęście daleko od nas.

pirat666 - 2009-09-14, 22:18

A jak tam z opłatami wygląda sprawa ?
garbatamilka - 2009-09-14, 22:40

Z opłatami to jest różnie, zależy na kogo trafisz.
Generalnie opłata jest jedna za auto 20 zł bez znaczenia ile osób jedzie i na jak długo.
Ostatnio jak byliśmy z Ginem i Sylwią to Gino powiedział że my z CamperTeamu jesteśmy i wjechaliśmy za free. :diabelski_usmiech
Kiedyś byliśmy na festynie z portalu "Ojciec i Syn" i przy wjeździe powiedzieliśmy że jesteśmy z BlueCampu. Też wjechaliśmy za free. :diabelski_usmiech .

pirat666 - 2009-09-14, 22:44

W sobotę mam start w Triathlonie http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=5507 i po 16 pewnie się tam przejedziemy i zostaniemy do niedzieli :diabelski_usmiech
garbatamilka - 2009-09-15, 13:54

My mamy weselicho kolegi w sobotę, ale jak nie będzie mnie za mocno głowa bolała :pifko2 , to zajadę w niedzielę. Oby tylko wiało :ok
DI STEFANO - 2009-09-15, 18:30

Witam pirat666
Spełniam dane słowo,przepraszam ale sunia wymagała stałej pooperacyjnej opieki.
Ja zatrzymuję się w innym miejscu,jest łąka,bliskość brzegu,dobry dojazd.
Jedziesz z Tomaszowa przy szpitalu dalej przy grotach(niestety już nie do zwiedzania)dalej nie skręcasz na Borki(kamping)lecz jedziesz asfaltem w kierunku tamy.
Przed tamą skręcasz w zjazd w prawo do przystani jachtowej MARUŚ(betonowe płyty).
Na wysokości płotu przystani skręć w prawo polną drogą ok.300 metrów pod górę.
Miejsce cywilizowane i pustkowie,daleko od ludzi i blisko a jakie widoki.
Sprawdz jak się spodoba to być może wpołowie pażdziernika się tam trafimy.
Pozdrawiam
Stefan

pirat666 - 2009-09-16, 08:36

Byliśmy obok tego miejsca chyba ale było tam pełno rybaków i nie było gdzie zwodować dechy.
Dzięki za info na pewno następnym razem sprawdzimy i to miejsce.