Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Bułgaria - WARNA - PARKING - W KURORCIE /BLISKO MORZA I MIASTA/

bulgaria - 2009-09-19, 21:50
Temat postu: WARNA - PARKING - W KURORCIE /BLISKO MORZA I MIASTA/
WITAM PANSTWA,
NAZYWAM SIE PRESLAWA I JESTEM WLASCICIELKA PARKINGU "LETOVISHTE" W KURORCIE ST.ST CONSTANTINE AND HELENA /7 KM Z CENTRUM MIASTA, A TYM SAMYM 300 METROW Z PIENKNYCH PLAZ BULGARII/. MOWIE PO POLSKU, PONIEWAZ STUDIOWALAM W POZNANIU /AKADEMIA EKONOMICZNA - BANKOWOSC/.
ZAPRASZAM PANSTWA DO NAS, MIEJSCE JEST PIEKNE, CICHE I DUZE /JEST ELEKTRYCZNOSC I WODA, ZA KILKA MIESIECY /OD POCZATKU 2010 ROKU - NA PRZYSZLE LATO PARKING BEDZIE WYPOSAZONY WSZYSKIM NIEZBEDNYM DLA PANSTA CAMPERY - TOALETY, PRYSZNICE, ELEKTRYCZNOSC W KAZDYM MIEJSCU ZAPARKOWANIA, MIEJSCE NA WYPUSCZANIA SCIEKOW, KAWIARNIA I INNE WYGODY.../ JAK BEDZIE W PELNI GOTOWE, WYSLE ZDJECIA DLA PANSTWA!/
PARKING ZNAJDUJDE SIE W SAMYM CENTRUM KOMPLEKSU /KOMPLEKS BARDZO ZNANY I DOBRZE CHRONIONY - TAKZE BEZPIECZENSTWO ZAGWARANTOWANE - PARKING CHRONIONY ZYWA OCHRONA PRZEZ CALA DOBE!/ PARKING ZNAJDUJE SIE 7 KM Z CENTRUM MIASTA WARNY, TAKZE JEST MOZLIWOSC ODPOCZYWANIA NA PLAZY I SPACERY NA MIASTO W JEDNYM MIEJSCU/
MAMY NADZIEJE ZE NASZE MIEJSCE SPODOBA SIE PANSTWA! JESZCZE RAZ ZAPRASZAMY DO NAS!
WYSLE JESZCZE KOORDYNATY /MOZNA NAS ZNALEZC - WPISAC W NAWIGACJI - WARNA, ST.ST. CONSTANTINE AND HELENA/ - POTEM BARDZO LATWO NAS ZNALEZC! PARKING "LETOVISHTE" M- ZAPYTAC NA INFORMACJI LUB SPOJRZEC NA MAPIE/
POZDRAWIAM SERDECZNIE I ZYCZE MILEJ PODROZY!
PRESLAWA
WARNA, BULGARIA

WINNICZKI - 2009-09-19, 22:02

Ceny można już teraz wysłać,w przyszłym roku miała być Grecja,ale zawsze plany można zmienić :) :spoko
DI STEFANO - 2009-09-19, 22:54

Witam Preslawa.
W przysłym roku chętnie skorzystamy gdyz wybieramy się do Bułgarii i do Grecji na 2 miesiące.
Mocno pozdrawiamy
Stefan i Małgorzata
załoga CAMPERTEAM Di Stefano

Joluś - 2009-09-20, 01:02

Fajna zachęta- myślę że ceny będą podane już niedługo- my też w następnym roku wybieramy ten kierunek!!!! :szeroki_usmiech :spoko
wmaker - 2009-09-20, 11:49

bulgaria napisał/a:
MAMY NADZIEJE ZE NASZE MIEJSCE SPODOBA SIE PANSTWA! JESZCZE RAZ ZAPRASZAMY DO NAS!

Preslawa i Anton są otwartymi i pogodnymi młodymi ludźmi których mieliśmy przyjemnośc poznac w naszej tegorocznej drodze wybrzeżem Bułgarii. Miotając się po kempingach widmach ( "...panie tu był kemping ale teraz jest hotel") szykowaliśmy się na pokaz w Varnieńskim delfinarium zaczynający się nazajutrz o 10.30 trafiliśmy na parking w ST.ST CONSTANTINE AND HELENA. Od słowa do słowa ustaliliśmy całonocny postój z prądem a od wina rumuńskiego do bułgarskiego naświetliliśmy sobie wzajemnie problemy bułgarskiej rzeczywistości ekonomicznej i camperowej. Noc minęła bardzo spokojnie mimo że to miasto, okolica jest bardzo spokojna a dwu metrowe ogrodzenie i oświetlenie dawały poczucie bezpieczeństwa. Tak oto po wymianie namiarów na FCT i Camperpark rankiem (uzupełniliśmy wodę) Anton popilotował nas najpierw po wspaniałe białe wino wytrawne z carskiej winnicy a potem jeszcze pod samo delfinarium (sam bym trafił chyba za trzecią rundką).
Miło wrócic wspomnieniami do tej przygody w Varnie i Preslawy i Antona. Mam nadzieję że po zapewnieniu możliwości zrzutu nieczystości i budowie sanitariatów z pryszniczmi parking w ST.ST CONSTANTINE AND HELENA stanie się wzorowym miejskim kempingiem w rejonie Varny i idealnym miejscem do do organizacji wypadów do centrum aglomeracji Varny oraz na niepowtarzalny spektakl w delfinarium (można też wybrac się nad sam brzeg Morza Czarnego po kilkuminutowym spacerze przez ST.ST CONSTANTINE AND HELENA).

Dziękujemy raz jeszcze i do zobaczenia!
J&P&J&J

KOCZORKA - 2009-09-20, 22:32

Witaj PRESLAVA z pięknej, słonecznej Bułgarii. :bigok
Cieszymy się, że zapisałaś się do nas i podajesz bardzo cenne dla nas informacje.
W Bułgarii byłam bardzo dawno temu (w pięknej Warnie i delfinarium też), ale marzy mi się powtórka z przeszłości. :bigok
Jestem ogromnie ciekawa obecnej Bułgarii i jeszcze nie wiem czy za rok, ale na pewno w najbliższej przyszłości się tam wybiorę z całą rodzinką.
Czekam na obiecane foteczki. :bigok

Pozdrówka :spoko

bulgaria - 2009-09-22, 07:10
Temat postu: Warna - Parking St. St. Constantine and Helena - dziekuje!
Witam Panstwa!

Bardzo, bardzo Wam dziekuje za mile slowa! wszystko co obiecalismy bedzie przygotowane dla Panstwa! jak wszystko bedzie gotowe zrobimy zdjecia i wysle abyscie Panstwo zobaczyli i byli pewni, ze warto do nas przyjechac! Teraz zrobimy zdjecia miejsca, aby zobaczyc okolicy Parkingu, udzielimy rady zwiazane ze zwiedzaniem Warny i oklolic, a takze calej Bulgarii.
jeszcze raz dziekujemy Panstwa za mile slowa i za okazane zainteresowanie.

Serdeczne pozdrowienia,

Preslawa i Anton

KOCZORKA - 2009-09-22, 07:53

bulgaria napisał/a:
Teraz zrobimy zdjecia miejsca, aby zobaczyc okolicy Parkingu, udzielimy rady zwiazane ze zwiedzaniem Warny i oklolic, a takze calej Bulgarii.

Preslavo czekamy. :bigok
Za cenne dla nas informacje i rady z góry pięknie dziękujemy. :bukiet:
Jeżeli znasz również jakieś piękne zakątki swojego kraju też o informacje o nich prosimy.
Pozdrowienia dla Ciebie i Antona. :spoko :spoko

bulgaria - 2009-09-22, 16:37

KOCZORKA napisał/a:
Preslavo czekamy.
Za cenne dla nas informacje i rady z góry pięknie dziękujemy.

objecuje do konca tygonia wyslac zdjecia parkingu, damy znac co do miejsc zwiedzania!

pozdrawiam serdecznie,

Preslawa

bulgaria - 2009-09-22, 21:47
Temat postu: Objecane zdjecia Parkingu "Letovishte" - Warna
Witam Panstwa,

wysylam zdjecia parkingu, prosze brac pod uwage, iz na przyszly rok wszysko bedzie przygotowane jak objecalismy! beda wszystkie wygody, ladna kawiarnia z internetem wi-fi i inne, toalety, woda, miejsca na elektrycznosc wszedzie w parkingu, miejsce na wyrzucania sciekow.....! jezeli maja Panstwo jakies preferowane zyczenia co do wygod, to prosze do nas pisac, bedziemy uwzgledniac Panstwa wymagania!

Wysylamy koordynaty Camper-Parkingu N: 43^ 13,852'
E: 28 ^ 0,465'

Pozdrawiamy,

Preslawa i Anton
Warna, Bulgaria
St.St. Constantine and Helena

bulgaria - 2009-09-22, 21:53
Temat postu: zdjecia - czesc 2...
dalsze zdjecia....
bulgaria - 2009-09-22, 21:55
Temat postu: zdejcia - cz3
ostatnie 2 zdjecia,

preslawa i anton

wbobowski - 2009-09-22, 22:02

Szkoda, że dopiero teraz. W czerwcu jadąc do Grecji przejeżdżaliśmy Bułgarię wzdłuż Morza Czarnego, również przez Varnę. Na nocleg znaleźliśmy parking i piękną plażę koło Emony przed Burgas. O Waszym camper parkingu oczywiście nie mieliśmy pojęcia. Dobra informacja na przyszłość.
BiG Team - 2009-10-01, 22:40

W przyszlym roku mamy Bułgarię w planach. Myślę, że skorzystamy z oferty :spoko
bulgaria - 2009-10-03, 09:11

BiG Team napisał/a:
W przyszlym roku mamy Bułgarię w planach. Myślę, że skorzystamy z oferty :spoko

Witam Panstwa! dziekujemy za zainteresowanie! zrobimy wszystko, aby sie Panstwo czuli u nas dobrze! zapraszamy serdecznie, do zobaczenia we Warnie.

Chcialabym tylko dodac, iz 100-200 metrow od Parkingu, nad samym morzem znajduje sie bardzo odwiedzany przez Polakow basen z woda mineralna /na plazy, duzy basen, woda goraca, dziala zima nawet, poniewaz woda tam zima ma 36 stopni.../, zrobie dodatkowe zdjecia i wysle. Tam czesto jezdzi rodzina nam bardzo blizka z Gdanska, ktora zamieszkala we Warnie prawie na stale! oni mowia, ze naprawde warto!/ basen dziala do pozna, jest jeszcze jeden podobny basen troche dalej, ktory dziala 24h/dobe przez caly rok.
Jesli Panstwo do nas przyjada, to udzielmy rady co do zwiedzania okolicznosci, uwazam, ze jest duzo miejsc wartych do zwiedzania /spacery, plazy, zabytki, kawiarenki.../. a ceny u nas sa naprawde niskie, a jakosc obslugi zapewniam, ze bardzo dobra! i najwazniejsze jest bezpiecznie!!!

pozdrowienia,

Preslawa i Anton

kalinin - 2009-10-07, 22:10

Czy można sie juz dowiedziec jaka będzie cena za dobę (w euro) np; za postawienie kampera z podłączeniem do prądu + 2 osoby dorosłe ?
pirat666 - 2009-12-16, 23:07

Też jesteśmy zainteresowani ceną za dobę :spoko
tolo61 - 2010-01-13, 12:39

Witam
W zwiazku z planowanym wyjazdem letnim w tamte rejony i opracowywaniem trasy
Podobnie jak moi poprzednicy jestem zainteresowany cena.
Pozdrawiam

andreas p - 2010-01-13, 19:33

Witam mysle ze nas tez tam zaniesie pozdrawiamy serdecznie :lol:
BiG Team - 2010-01-13, 20:40

To jakiś zlot się w Bułgarii szykuje :?:
StasioiJola - 2010-01-13, 21:07

Nooooooooooooooooooooo!! Może i my tam zajrzymy, jak zdrowie pozwoli!! :haha: :spoko
janusz - 2010-01-13, 21:15

StasioiJola napisał/a:
jak zdrowie pozwoli!! :haha: :spoko

Czy po Uniejowie przewidujesz marskość wątroby? albo innego organu rozrywkowego :haha:

tolo61 - 2010-01-14, 00:59

Witam
A nie planuje ktos wyjazdu do Bulgarii przez Ukraine i Rumunie???
Bo my tak wlasnie chcemy........ :roll:

Bim - 2010-01-14, 19:13

Spercyzuj trasę dojazdu z Ukrainy do Rumuni, przez Czerniowce czy inne przejście?
tolo61 - 2010-01-14, 22:34

Witam
Jak wyjdzie jeszcze nie wiem.
1. to urlop mojej polowicy . :wyszczerzony: kiedy ,co i jak ,bede wiedzial pod koniec miesiaca.
2. to trasa :wyszczerzony:
3. to samochod.....ledwo co kupiony dla mnie nowy nie znany a stary ...90r do tego 1.9d bez turbiny... :roll:
Obiecalem ze zabiore ja na cmentarz Lyczakowski do Chocimia, Halicza i oczywiscie perle nad perly Podola i jak mawial Wolodyjowski Orle Gniazdo - Kamieniec Podolski.
To wlasnie tam wysadzil sie Hejking/Ketling a z nim zginal Wolodyjowski.
Jak by kto nie wiedzial to w Kamiencu Podolskim / jestem ciekaw kto byl??? / znajduje sie unikatowy jedyny na swiecie kosciol /katedra / katolicki,przed ktorym stoi minaret ,na ktorego to szczycie posadowiono figurke Matki Boskiej.
Chcielismy jechac trasa Lwow-Kresy Wschodnie / zaliczajac po drodze pare znanych lecz malo odwiedzanych miejsc /
Pozniej kierowac sie na Odesse i z Odessy do Rumunii wybrzezem .
Przejscie graniczne miedzy Ukraina a Rumunia w okolicach miasta Galati w Rumunii.
Nie wiem tylko czy czasami nie trzeba bedzie tez malym odcinkiem jechac przez Moldawie.
Powiem szczerze ze lubie jezdzic drogami malo znanymi.
Bywa naprawde wesolo..... :haha:
Poza tym za Lwowem w strone Winnicy sa najlepsze pod sloncem placki ziemniaczane z sosem grzybowym tak zwane drunie. / ja co prawda jadam placki ze smietana i cukrem ale co tam ........;-))))) raz nie zawsze.../
W tym przypadku tez nie wiem czy przejscie graniczne jest czy go nie ma :ok
Mozna tez promem z Odessy do Konsatncji , dalej do Bulgarii wybrzezem ,ale nie tak ma to wygladac ,poza tym szkoda widokow z przygodami na trasie....i kasy na prom...
Z POZNANIA jestem :haha:
pozdrowka

Bim - 2010-01-16, 17:21

Muszę ostudzić twoje plany wakacyjne

;Pozniej kierowac sie na Odesse i z Odessy do Rumunii wybrzezem .

Nie da się przejechać wybrzeżem morza czarnego poczytaj o Republice Naddniestrzańskiej.

;Mozna tez promem z Odessy do Konsatncji , dalej do Bulgarii wybrzezem ,ale nie tak ma to wygladac ,poza tym szkoda widokow z przygodami na trasie....i kasy na prom...
Z POZNANIA jestem :haha:

Promy w tym kierunku nie przewożą samochodów.
Też mega oszczędny jestem :haha:

Pozostaje jedyne przejście Ukraina- Rumunia przez Czerniowce i Suczawę a to za duże koło

Tyle wiem jak planowałem swoją trasę może ty masz inne lepsze wyjście jak tak to pisałbym się na taką wyprawę . Trasa zamki Ukrainy jeszcze przede mną Rumunia i Bułgaria już objechane ale zawsze można pozwiedzać inaczej

Moje plany to po raz drugi Krym ,ale bardziej już wybiórczo bo objechałem cały płw. krymski

tolo61 - 2010-01-21, 12:11

Witam
Nie do konca sie z Toba zgodze ;-)
Do wielu rzeczy przyzwyczailem sie jezdzac na wschod.
Ale do jednej ktora potrafi przekonac nie jednego........ najbardziej.......$ / i to nie az tak wielkie sumy jak by sie moglo wydawac /
Tak ze i w Republice Naddniestrzanskiej mysle ten problem da sie zalatwic.
Jest tylko kwestia ile za ile i dlaczego tyle.... :haha:
Tak jak juz pisalem, nie wiem do konca czy jest mozliwy wjazd ,tamta droga do Rumunii .
Mysle ze tu jest problem...../ mam sprzeczne informacje a tez nie chcial bym nadrabiac iles tam kilometrow /
Ale jak mowia niektorzy tylko krowa nie zmienia zdania.......
To co napisalem to sa plany....
Jak i gdzie to zobacze moze jak bede jechal sam to i tak wszystko ulegnie zmianie.
Chyba ze bedzie ktos jeszcze.
Wiem natomiast juz kiedy....od 18.06-9.07
Widze ze jestes jakims pasjonatem wschodnich klimatow :wyszczerzony:
A wedkujesz???
Moze wyjazd nad Wolge na ryby???....jesienia
Ale Ale sorki dla wszystkich za odejscie od glownego tematu tak jakos wyszlo....
To wracajac do meritum sprawy jeszcze raz zapytam ILE ZA TEN PARKING??????? lub juz jak mysle super CAMPING???
:szeroki_usmiech

kalinin - 2010-01-25, 23:39
Temat postu: Brak odpowiedzi na podstawowe pytanie
Niestety, do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi na zadane pytanie podania cen pobytu na campingu WARNA mimo, że wysłałem dodatkowo zapytanie na PW. Po trzech miesiącach braku odpowiedzi mogę sadzić, że propozycja jest co najmniej nieaktualna a na pewno nie można na tych informacjach polegać.
Wiarygodność jest ważniejsza od ceny w związku z tym straciłem zainteresowanie propozycją koleżanki bulgari.

tolo61 - 2010-01-26, 15:58

Witam
Mysle Kalinin ze masz racje.....
No coz lepiej pozno niz........na miejscu... :mrgreen:
:spoko

DarekK - 2010-01-26, 19:14

Kawałek dalej za Warną (ok 20 km) Kamiczia kemping za 10 EUR na dobę - niezależnie od ilości osób, warunki takie sobie ale wszystko jest i wydaje się być bezpiecznie. Jak kogoś interesuje podam dokładniejsze namiary. Można porozumieć się prawie po polsku :) .
wbobowski - 2010-01-26, 20:53

A trochę dalej przed Burgas trzeba zjechać z głównej drogi w kierunku na Emonę i po 2 km macie ogrodzony parking obok baru/restauracji nad samą (piekną) plażą. Nocleg za 5 lewa czyli 2,5 euro.
Namiary w dziale Grecja, temat: Wbobosie i Kimtopy jadą do Grecji

DarekK - 2010-01-26, 21:29

A następnie 6 km w prawo do samej Emmony i dalej jak ktoś lubi trasy typu 4x4 można dotrzeć do Słonecznego Brzegu.
Jedrek29 - 2010-01-28, 21:55

darekk to motorem nie będę miał problemu ten słoneczny brzek to frajda będę tam piewszy raz dzięki
DarekK - 2010-01-28, 22:43

Jeśli to będzie jakieś enduro czy coś w tym stylu to tak :) To co widzisz to ten lepszy odcinek przez wieś :) .
tolo61 - 2010-01-29, 15:05

A mozesz pokazac ten gorszy??? :haha: :haha: :haha:
Jezeli masz zdjecia... :mrgreen:
:spoko

DarekK - 2010-01-29, 15:22

Nie bardzo bo tam rozwaliłem osłonę i ochota na fotografowanie czegokolwiek minęła :( .
bulgaria - 2010-02-26, 06:56
Temat postu: parking Warny
Witam Panstwa, nie pisalam do tej pory o cenie, poniewaz nie bylismy pewni, czy parking bedzie dzialal w tym roku. Niestety kierownictwo kurortu Sw. Konstantin and helena zdecydowalo, ze ten sliczny parking zostaje sluzbowy i nie dali go nam dio wynajecia!
bardzo przepraszamy za to, ale rowniez nie wiedzielismy o tym!
jezeli sie cos pozmieni to NA PEWNO do Panstwa napisze nowy post!!!!!!!
jeszcze raz przepraszamy, jezeli jednak ktos z Panstwa bedzie w oklocach Warny i bedzie czegos innego zainteresowany, to prosze do nas napisac!
teraz zajmuje sie nieruchomosciami, poniewaz juz duuzo znajowmych i przyjaciol z Polski zdecydowalo sie zamieszkac w Bulgarii lub po prostu miec ladne mieszkanie na lato we Warnie blisko morza. jezeli ktos z Panstwa jest tym zainteresowany jestem na dyspozycji dla Panstwa!
pozdrawiam serdecznie i jeszcze napisze w maju co sie z parkingem dzieje...
bardzo dziekuje za zainteresowania z Panstwa strony.
Preslawa i Anton
Warna, Bulgaria

p.s. zycze milej podrozy do planowanych krajow w 2010 roku!!

DI STEFANO - 2010-02-26, 09:58

Tak czułem -
wcześniej wrzuciłem na luz.